Beste lezers,

Het zou fijn zijn als er iemand die via de Thaise ambassade inmiddels teruggekeerd is naar Thailand zijn ervaring wil delen.

Ik heb afgelopen vrijdag mijn vrouw en kinderen aangemeld bij de ambassade. Werd vervolgens gebeld en inmiddels kunnen ze vrijdag 10 juli terug naar huis daar de kids naar school moeten. Dit ging uiteindelijk heel snel, als ik zelf mee wilde ging dit langer duren, daarom deze keuze.

Voor mijzelf zou ik graag willen weten wie er al een verzekering afgesloten heeft die geaccepteerd wordt door de Thaise ambassade en waar te verkrijgen? De corona test en de fit to fly is via Meimare B.V. te regelen heb ik inmiddels gedaan voor vrouw en kinderen a 60 euro p.p.

Ik heb deze ook voor mijzelf gevraagd en kost 242 euro voor de coronatest en fit to fly verklaring. Ze geven wel aan dat de uitslag 24 tot 48 uur duurt, maar dit is wel wat de Thaise ambassade accepteert.

Hopelijk kunnen we ook de verzekering vinden die al goedgekeurd is door de ambassade tegen een redelijke prijs.

Ik heb net een nieuw jaarvisum met de juiste verzekeringsvoorwaarden, echter deze gelden nu niet, kreeg ik te horen van de Thaise ambassade in Den Haag. Dus ben benieuwd naar echte andere ervaringen? Ik kan dus wel terug, mis alleen de verzekeringsvoorwaarden en waar af te sluiten.

Ps. Mocht er interesse zijn over de procedure voor Thai terug naar huis kan ik die wel goed op papier zetten. Komt toch nog wel wat bij kijken maar is goed te doen.

Groet,

Jan

No votes yet.
Please wait...

26 reacties op “Lezersvraag: Wie wil zijn ervaring delen over terugkeer naar Thailand?”

 1. TvdM zegt op

  Beste Jan,
  Mag ik uit het feit dat jouw kinderen in Thailand naar school gaan de conclusie trekken dat jij in Thailand woont en staat ingeschreven? Of sta jij in Nederland ingeschreven?
  Ik zelf sta in Nederland ingeschreven, en heb dus een Nederlandse zorgverzekering. Aanvullend heb ik een reisverzekering via ANWB, met zeer uitgebreide dekking. De ANWB verstrekt op verzoek een zogenaamde “landenbrief’ in de Engelse taal, en dat zou moeten volstaan om aan de verzekerings-eis te voldoen, is mij door ANWB gezegd.
  Met deze reisverzekering mag je slechts een beperkt aantal maanden per jaar in het buitenland verblijven, dus als jij in Thailand ingeschreven staat dan heb je daar niets aan. In dat geval zal je bij een Thaise verzekeringsmaatschappij moeten informeren, hier op het forum wordt er regelmatig een tussenpersoon genoemd die in Hua Hin zit.
  Mijn Thaise partner is gisteren ook met de repatriëringsvlucht meegevlogen, ze zit nu te wachten op medisch controles op Bangkok Airport.

  • Jan Gijzen zegt op

   Hoi Jan..
   Ik sta in Nl ingeschreven, zodoende ook mijn zorgverzekering bij CZ. Van de Ohra heb ik een doorlopende reisverzekering, ook deze zeggen geen polis te hebben welke de Thais eisen. Omdat ik het grootste gedeelte van het jaar in Thailand ben, ben ik geen lid van de a n w b..Een reisverzekering zoals jij zegd zal ik dan ook wel niet krijgen. Maandag zal ik wel eens gaan vragen of het wel kan. Bedankt voor je informatie.. Gr Jan.

 2. Jan Gijzen zegt op

  Beste Jan.
  Het zal wel aan mij liggen, maar het is in mijn hoofd EEN grote wir war. Ik weet het niet meer, zoveel mede delingen.Vooral over de vereisten verzekeringen. Bij zorg verzekering CZ zeggen ze..we hebben geen polis waaruit blijkt dat je verzekerd bent tegen de corona eisen die Thailand steld. Ik weet dus niet of mijn zorgverzekering van CZ hieraan voldoet. Mijn retirement non O en re entry zijn geldig tot 17.12.2020. ben niet gehuwd,maar heb wel de geboorte akte (ziekenhuis Surin) die ik getekend heb bij de geboorte van mijn Zoontje die samen in Surin wonen. Ook heb ik pap..dat ik sinds 10 jaar met hun samen woon.
  Hopelijk kun jij me wijzer maken dan dat ik nu ben. Sinds 18.1.2020.ben ik al in Nl, en kan niet terug. Word met de dag depresiefer, omdat ik mijn Zoontje steeds meer mis.
  Gr..Jan.

  • Jan zegt op

   Beste T ik wij wonen voornamelijk in Thailand. Ben getrouwd en een rose Thai Id en geel huisboekje. Ben dus niet geëmigreerd. Ik ben gisteren veel wijzer geworden door de zeer behulpzame medewerkers van de Thaise ambassade in den Haag. Zoals eerder gemeld kan ik daar wij getrouwd zijn en kinderen hebben terug. Hierbij is de ambassade ook zeer behulpzaam. Echter zitten hun ook vast aan de tot nu toe bepaalde regels..al eerder is er een link geplaatst naar de quarantaine hotels in bangkok. Deze zitten in de prijsklasse van 35000 tot 60000 incl eten corona testen transport vliegveld. Kijk wel goed wat ze aanbieden zit wel wat verschil in. Zoals boven vermeld verzorgd Medimare de test en Fit to Fly certificaten ( zie net dat Medimare in mijn bericht niet goed is geschreven ) de verzekering is mij nu ook duidelijk. Ik heb een jaarvisum waarbij ik geen verzekering bewijs hoef aan te leveren. Echter nu hebben ze een eis dat je aantoont dat je ook voor de kosten van corona verzekerd bent. Ook begrijpelijk. Nu zal ik dus van mijn ziekenkosten verzekering daar een bewijs van moeten zien te krijgen.en of een reisverzekering die dat afgeeft dus de anwb verzekering is een goede optie. Ga ik zeker uitzoeken. Echter zal de verzekering ook verwacht ik ANWB je niet verzekeren als land nog steeds op oranje of rood staat. Maar zoek ik dus nog uit. Mijn vrouw en beide dochters zijn zojuist in een luxe hotel in Pattaya aangekomen en worden daar geheel verzorgd door de Thaise staat. Is nog niet duidelijk of ze ook echt 14 dagen moeten blijven. Hun totale reis is goed verzorgd door de Thaise Ambassade in den Haag. Wel lange reis voor moeders met kind van 5 en 15 jaar maar het luxe hotel en eigen omgeving maakt dat weer goed.

   • janbeute zegt op

    Een luxe hotel en dan geheel verzorgt worden door de Thaise staat, neem aan voor de 14 dagen quarantaine.
    Lijkt me te mooi om waar te zijn, ik lees meestal dat iedereen Thai national of buitenlander zelf voor de kosten moeten opdraven.
    Of is er inmiddels weer iets veranderd.

    Jan Beute.

    • Jan zegt op

     Van ochtend contact gehad. Hebben echt luxe hotel kamer gezien. Eten was gisteren super slecht vanochtend goed. Mogen niet van de kamer wat niet mee valt met kind van 5 en 15 . Kunnen we via iemand spullen bij bv 7 Eleven bestellen rest wordt allemaal door de staat schijnbaar betaald. Als ik ga zal het voor 14 dagen tussen 35000 tot 60000 kosten alleen hotel kosten.

    • TheoB zegt op

     De Thai hebben de keuze om voor 14 dagen in quarantaine te gaan in een door de overheid geselecteerd onderkomen óf voor 15 dagen in 1 van de 13 door de overheid geselecteerde hotels* in Bangkok. In het eerste geval is het kosteloos, – ik las ergens dat de overheid 1000 per persoon per dag aan de logiesverstrekker betaald – in het tweede geval moet de Thai het zelf betalen.
     De niet-Thai moet op eigen kosten 15 dagen in quarantaine in 1 van de 13 door de overheid geselecteerde hotels* in Bangkok.

     Ik herinner mij gelezen te hebben dat er nogal wat aanloopproblemen waren in het begin van de repatriëring van Thai. Terugkerende Thaise OFW die 14 dagen op een militaire basis (Sattahip?) in in loodsen geplaatste tentjes moesten slapen. Anderen die samen met twee vreemden voor 14 dagen op een 2-persoons hotelkamer werden gezet.

     * https://www.facebook.com/OICDDC/posts/3071132559673983

   • Ger-Korat zegt op

    Hoe duur zijn de tickets van Amsterdam naar Bangkok. Vraag dit omdat de Thaise ambassade de vlucht regelt (repatrieringsvlucht) en er geen normale lijndiensten gaan. Los van alle info over de prijzen van testen en hotels ben ik dit nog nergens tegengekomen.

    Mijn verlenging van non-immigrant visum-o is ondertussen verlopen en vraag mij af wat voor visum of verblijfstitel de ambassade afgeeft bij terugkeer naar Thailand. Eventueel zal ik voor een 60-dagen toeristen visum kiezen indien dit nodig is en dan in Thailand deze omzetten naar een non-immigrant. Heeft iemand hier kennis over wat de ambassade afgeeft want ik had vernomen dat ze helemaal geen visum op dit moment verstrekken en vraag me dan ook af wat ze in mijn geval dan vereisen.

    Las dat iemand voor de zorgverzekeraar bij FBTO verzekerd was en ook een aanvullende reisverzekering bij FBTO had en een verklaring van verzekering voor de 100,000 USD kon krijgen.
    Zelf probeer ik middels een reisverzekering van FBTO en een zorgverzekering via CZ dan te voldoen aan de verzekeringsvoorwaarden van genoemde 100.000 wanneer ik in de toekomst terugkeer en zal bij beiden een verklaring proberen aan te vragen.

  • Jan zegt op

   Beste Jan
   Wir war vil mee na het contact met de ambassade. Ik vrees dat jij niet wegkomt aangezien je niet getrouwd bent. Echter stuur een mail naar de ambassade in den Haag als ze kunnen helpen zullen ze dat doen. Verhaal over verzekering zie mijn verhaal hier onder da eigelijk boven had moeten staan

 3. Maurice zegt op

  Beste Jan,
  Ik ben zelf ongehuwd en kan voorlopig dan ook niet naar Thailand. W.b. de verzekering kan ik je helaas niet van info voorzien. Wel kwam ik via Google op de volgende site uit:
  https://www.expatverzekering.nl/nieuws/20200323-%E2%80%9Ccorona-dekking%E2%80%9D-nodig-om-thailand-binnen-te-komen
  Mogelijk dat deze verzekeraar je van de benodigde info kan voorzien.

  Op dit moment is de situatie voor mij andersom in die zin dat we kijken of mijn vriendin hier naartoe kan komen. Dat kan nu maar de vraag voor ons is vooral per wanneer een Thaise ingezetene bij terugkomst niet meer in quarantaine hoeft,
  Je noemt het niet maar ik vraag me af of jouw vrouw en kinderen bij terugkomst in Thailand 2 weken in staats/hotel quarantaine moeten?

  Overigens ben ik zeker geinteresseerd in een nadere beschijving van de procedure voor Thai. Wat me in jouw verhaal opviel is het verschil in kosten voor jouw vrouw en kinderen (60 p.p.) en voor jouzelf (242).

  Bij voorbaat dank.

  • Zoals al een paar keer hier gemeld. Je hoeft voor de Covid-verzekering geen nieuwe verzekering af te sluiten, dat is onzin. Je kan gewoon jouw zorgverzekeraar (of desnoods je reisverzekeraar) om een Engelstalige verklaring vragen waar de eisen in zijn opgenomen.

   • Jan zegt op

    Klopt echter zoals ik nu te horen heb gekregen gisteren van de ambassade medewerker inderdaad toon aan dat je verzekering corona dekt dan is dat goed. Daar ga ik nu ook zeker achter aan en houd de ANWB optie achter de hand. Echter de code oranje is nog niet opgeheven en had al contact gehad met verzekeringen en niemand verzekerd dan.

    • Je NL zorgverzekering is altijd geldig in Thailand ongeacht code oranje, rood of pimpelpaars.

     • Cornelis zegt op

      Ik begrijp niet waar mensen die onzin over het niet verzekerd zijn vandaan blijven halen. Om moedeloos van te worden…….
      Als je een zorgverzekering in NL hebt geldt die ook in Thailand – met als enige beperking dat er voor een behandeling niet méér wordt vergoed dan wanneer die in NL zou hebben plaatsgevonden. Met een aanvullende verzekering of een goede reisverzekering is zelfs dat eventuele verschil gedekt. En natuurlijk is Covid-19, net zo min als enige andere aandoening, niet van de zorgverzekering uitgesloten.

      • Josef zegt op

       Beste Cornelis, mij verbaast het ook telkenmale hoe slecht mensen lezen, laat staan in staat zijn te schrijven, in geval van het vullen van een reactieveld hoe slecht mensen typen. Noch spellings- en grammaticacontrole wordt ingezet, noch wordt ‘woordvoorspelling (suggesties)’ uitgezet, en vervolgens is eerder op ‘enter’ gedrukt en de reactie verzonden, dan dat de tekst nog eens goed wordt nagelezen op logisch formuleren.
       Kijk wat dat lezen betreft: jij formuleert dat Covid-19 niet van de zorgverzekering is uitgesloten. Hetgeen volledig juist is en al herhaaldelijk maken op Thailandblog genoemd.
       Maar ik stel toch voor in voorkomende gevallen niet 2 negatieve factoren tot een positief resultaat te definiëren, maar in één keer de positieve draai te verstrekken.
       Aldus: Covid-19 wordt, zoals elke andere aandoening, door de zorgverzekering gedekt.

    • Jan zegt op

     Fijn dat onderstaande het zo goed weten. Echter ik heb mijn FBTO reisverzekering opgezegd daar na een telefoontje bleek dat ze corona niet vergoeden. Reden dat ik nu van nederland naa Thailand wil en zolang er code oranje is ik niet verzekerd ben als ik nu vertrek. Vandaar mijn vraag of er al iemand een goed gekeurde verzekering heeft. Dus graag juiste informatie die je aan kunt tonen. Er zit duidelijk verschil in of je in Thailand bent of nu naar Thailand wilt via de ambassade.vandaag ga ik contact met mijn VGZ verzekering kijken of ik de polis in het engels kan krijgen met er in dat ze corona vergoeden. Dit is wat de ambassade mij op Schiphol mondeling heeft medegedeeld. Dus graag mee denken en geen eigen gedachten delen. Hoop dat ik binnen 14 dagen met een vlucht van de ambassade weer naar vrouw en kids kan

     • Cornelis zegt op

      Jan, als je goed leest zie je dat Josef en ik stellen dat de Nederlandse zorgverzekering gewoon Corona dekt. Er worden geen aandoeningen uitgesloten, dus je zult ook geen zorgverzekeringspolis vinden waarin Corona/Covid-19 met name wordt genoemd. Jij hebt het over een reisverzekering, dat is een andere kwestie.
      Of je zorgverzekeraar bereid is een voor de Thaise autoriteiten acceptabele verklaring af te geven – daar ben ik ook wel benieuwd naar.

     • Francois Nang Lae zegt op

      Volgens mij haal je de reisverzekering en de zorgverzekering door elkaar. Een reisverzekering keert vaak niet uit als je naar risicogebieden reist. Een zorgverzekering kent die beperking niet. Je moet voor je verklaring dus niet bij je reisverzekeraar zijn maar bij je zorgverzekeraar.

  • Jan zegt op

   De procedure voor de thai om naar thailand terug te keren. Heeft mijn vrouw na een telefoontje gedaan via internet. Daarmee kunnen ze zich aanmelden. Dan wordt je binnen een paar dagen bij ons zelfs op zondag terug gebeld. Reden kinderen naar school was schijnbaar voldoende dat ze al gelijk vrijdag terug konden.
   Thai heeft alleen ticket nodig was bijna 500 pp en een fit to fly en geen corona test. Raar maar waar in het vliegtuig gaan dus vele thai zonder test wel temp gemeten voor vertrek. En de andere handje vol reizigers met een test van 242 euro. Fit to fly en corona test daar zit het verschil

 4. Graham zegt op

  Ik ben vrijdag ochtend geland op Schiphol.
  Ik heb ook een zoontje in Thailand met een Nederlands en Thaise paspoort.
  Om Thailand in te kunnen komen heb je een kopie nodig van de inschrijving in het huis waar je zoontje verblijft woont. daarbij heb je ook een kopie nodig van de inschrijving van de moeder die op hetzelfde adres in Thailand woont. Je hebt een geboorteakte nodig in het Thais vertaald. Deze moet goedgekeurd zijn en gestempeld door de Nederlandse ambassade in Thailand. Je hebt een kopie nodig van een paspoort van de moeder en van je zoontje zijn Nederlandse en Thaise paspoort.

  • Graham zegt op

   uiteraard moet jij ook op de geboorteakte staan die in Thailand is opgemaakt en vertaalt is door een beëdigd vertaler en met een apostille stempel van de Nederlandse ambassade.

   • Graham zegt op

    Daarbij heb je ook nog een fit to fly document nodig en een gezondheidsverklaring van de dokter niet ouder dan 72 uur.

 5. Sjoerd zegt op

  https://www.facebook.com/groups/551797439092744

 6. Dirk zegt op

  Bedankt voor jouw verslag Jan. Ik ben benieuwd of je op de KLM vlucht (AMS – BKK) gewoon ruim bagage kon inchecken. Kun je hier iets over vertellen? Sommige berichten in Facebook groepen veronderstellen dat dit niet het geval is. Iets wat ik mij nauwelijks kan voorstellen.

  • TvdM zegt op

   Op vlucht KL875 van vrijdag 10 juli kon 23 kilo ruimbagage mee, en de gebruikelijke handbagage.

   • Jan zegt op

    Bovenstaande klopt
    23 kg ruim bagage 24 kg mocht ook nog. 12 kg hand bagage werd verder niet naar gekeken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website