Lezersvraag: Wie kan post meenemen van Nederland naar Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
9 juni 2021

Beste lezers,

Ruim 2 weken gelden is er post naar mij toegestuurd vanuit NL naar Thailand met Post.NL. De post bevat een A4 geboorteakte en 1 A4 verklaring burgerlijke stand van mijn kleinzoon die in Thailand wil trouwen. De post is nog steeds niet aangekomen.

In Nederland heb ik al een 2e set geregeld en mijn vraag is of iemand is die binnenkort vanuit NL naar Thailand vliegt en die de post voor mij zou kunnen meenemen?

Gaarne reactie. jacobfelthuis@hotmail.com

Groet,

Jay

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

Rating: 2.67/5. From 3 votes.
Please wait...

13 reacties op “Lezersvraag: Wie kan post meenemen van Nederland naar Thailand?”

 1. Erik Kuijpers zegt op

  Jacob, vooreerst van harte met het voorgenomen huwelijk van jouw kleinzoon!

  Twee weken is op dit moment niet abnormaal zoals je elders in dit blog kunt lezen. Met meenemen kan ik je op dit moment niet helpen, helaas.

 2. Peter zegt op

  Hallo, zelf kan ik het niet meenemen want voorlopig ga ik nog niet, maar wil je wel een tip geven voordat je het meegeeft.

  Om te trouwen moeten die formulieren gelegaliseerd zijn door het ministerie van Buitenlandse Zaken in den Haag en op de Thaise ambassade in Den Haag.

 3. pieter zegt op

  Zal binnen nu en 2 weken er zijn ; duurt ff langer i.v.b. corona

 4. Eric zegt op

  Via de gewone post duurt het momenteel 8 weken voordat ik het binnen heb in Thailand. Als iemand het voor je meeneemt duurt het ook 3 weken voordat je het hebt ivm quarantaine. Waarom stuur je het niet met DHL ? Kost natuurlijk iets van 30 euro maar je hebt het binnen een week.

 5. Frans zegt op

  Vandaag post ontvangen uit Nederland. Is 25 dagen onderweg geweest, heel normaal momenteel met Covid.

 6. Paul zegt op

  5 tot 6 weken onderweg via de Post, mij nu al een paar keer overkomen

 7. Rob zegt op

  Had het zelfde probleem post gestuurd voor uinodiging 5 weken onderweg wilde vandaag gemeentehuis nieuwe formulieren halen.Werd net gebeld post aangekomen,en waarom het zolang duurde post office zij tegen mijn vriendin ost gaat ook twee weken in quarantaine net als mensen ongelooflijk zo hou rekening met twee weken wachtijd extra dus duurt zoals mij bijna vijf weken totaal aangetekend post nl.

 8. TheoB zegt op

  Hoe snel een aangetekende brief bezorgd wordt is, mits het bezorgadres in Thaise karakters, vooral afhankelijk van de tijd dat de zending ‘onderweg’ is van Nederland naar Thailand. Dat kan komen door de Thaise douane en/of het fysieke transport van AMS naar BKK.
  Ook met track & trace is niet te zien of de zending bij de Thaise douane is gearriveerd. Pas nadat de douane de zending heeft vrijgegeven en het door Thailand Post is ingescand zijn er weer regelmatig vorderingen in de bezorging te zien.

  In juli 2019, vorig jaar november en 17 mei jl. heb ik aangetekende brieven met documenten gestuurd. In 2019 kwam de brief na 6 dagen aan, die van november na 14 dagen en de brief van 17 mei komt waarschijnlijk 11 juni aan. De eerste brief was 2 dagen ‘onderweg’ van Nederland naar Thailand, de tweede 9 dagen en de derde (waarschijnlijk) 19 dagen.

  • TheoB zegt op

   Kleine correctie:
   De derde brief was 19 dagen en 2 uur ‘onderweg’ van NL naar TH.

 9. Roger zegt op

  Beste, ik heb op 7 mei ll een A4 omslag met documenten aangetekend naar Roi Et verzonden via BPost Belgie. Is gisteren op 8 juni aangekomen. Beste groet, Roger.

 10. Tak zegt op

  8 dagen geleden een envelop met spullen
  geregistreerd naar Nederland gestuurd via
  Thaise postkantoor. 200 baht. In 7 dagen
  afgeleverd. Bijzonder snel

 11. Louis Tinner zegt op

  Heb je een Track and Trace nummer, controleer dan even op de website van Thailandpost waar het pakketje is. Ik heb net een pakket binnen vanuit Nederland en het pakket was 3 weken onderweg.

 12. HansNL zegt op

  In mijn ervaring is de vertraging in de postbezorging bv Thailand-Nederland niet altijd te wijten aan Thailand Post.
  Het vervelende is dat PostNL aangetekende zendingen bij binnenkomst vanuit het buitenland van een ander R-nummer voorziet en het schier onmogelijk is er achter te komen wat dat nieuwe nummer dan wel moge zijn.

  Overigens heb ik horen fluisteren dat veel post niet per luchtpost afgehandeld wordt maar per zeepost, en dat verklaart in mijn idee de 20+ dagen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website