Lezersvraag: Werk voor een Thaise massagetherapeut in Belgie?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
19 juli 2021

Beste lezers,

Ik schrijf deze lezersvraag in naam van mijn vriend. Ik ben op zoek naar werk voor hem hier in België, ruime regio Turnhout. Mijn vriend was massagetherapeut in Bangkok, maar door Covid-19 en de lockdown in Thailand is hij recent zijn werk verloren, het massagesalon waar hij werkte heeft de deuren gesloten. Doordat er nu geen vooruitzichten zijn in Thailand voor hem om ander werk te vinden, zou ik hem graag de kans geven om naar hier te komen en hier te laten werken.

Hij is in het bezit van de nodige diploma’s en heeft al verschillende jaren ervaring. Spreekt voldoende Engels, en het Nederlands zal hij hier dan met de nodige opleiding trachten te leren. Indien er iemand ons zou kunnen helpen, zal er wel een aanvraag voor een werkvergunning moeten gebeuren.

Met oprechte hoop op reacties, verblijf ik in dankbaarheid.

Groet,

Peter

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

2 reacties op “Lezersvraag: Werk voor een Thaise massagetherapeut in Belgie?”

 1. chipper zegt op

  Via de weg van de werkvergunning zak je het kunnen vergeten. Je zal hem op een legale manier naar hier moeten halen en dan kan hij als zelfstandige (zeer gemakkelijk te verkrijgen) aan de slag bij de talrijke thaise massages, Ze zoeken overal werkvolk.

 2. Paul zegt op

  Beste Peter,

  Wellicht kan ik mijn ervaring met mijn Thaise vriend (inmiddels echtgenoot) met je delen in Nederland van lang voor de Covid periode waarin een deels vergelijkbare situatie heeft plaatsgevonden met jouw situatie. Mogelijk zitten er een tip voor je in. Ik weet echter niet of jouw vriend tevens je levenspartner is of kan worden.

  Mijn vriend, Thaise masseur, heb ik in 2003 op een andere titel naar Nederland (samenwonen/relatie) laten komen. Na een gewenningsperiode van enkele maanden heb ik samen met hem een open sollicitatiebrief voor hem geschreven, waarin zijn achtergrond en die van zijn ouders zijn beschreven op 1 A 4 . Een twintigtal van deze brieven hebben we samen naar hotels, bejaardenhuizen, verpleeghuizen en ziekenhuizen persoonlijk afgegeven. Binnen een week kreeg hij een telefonische uitnodiging voor een sollicitatiegesprek bij hotel Huis ter Duin, waarbij ik aanwezig mocht zijn en werd hij direct aangenomen.
  Hij heeft er enkele jaren met plezier en veel waardering gewerkt. Een verschil met jouw vraag is wel dat hij hier op een andere legale titel is binnengekomen waardoor het makkelijker werd werk te zoeken. Ik weet niet hoe de werkvergunningsregels in België zijn, maar in Nederland zijn deze regels bij mijn weten in het algemeen streng.
  Dat kan het een stuk lastiger maken om vanuit Thailand een verblijfsvergunning te verkrijgen.

  Ik wens je in ieder geval veel succes met de zoektocht.

  groet,
  Paul


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website