Beste lezers,

Welke vliegtuigmaatschappij is aan te raden voor een vlucht naar Bangkok?

Graag zou ik van de lezers informatie krijgen over welke maatschappij betrouwbaar is om vanaf Amsterdam of Brussel een vlucht naar Bangkok te boeken.

Op www.skyscanner.nl zie ik meerdere maatschappijen, waarbij te boeken is, maar zijn dit ook allemaal ‘zekere’ vluchten? Met ‘zekere’ bedoel ik vluchten die ook daadwerkelijk doorgaan en waar lezers van deze site, kort geleden ook zelf mee gevlogen hebben richting Bangkok.

Dus niet de maatschappijen of ticket-organisaties, die wel tickets aanbieden, maar deze daarna weer annuleren (zoals het bekende gedoe in Nederland met Corendon en D-reizen bijvoorbeeld).

Groet,

Founding_Father

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

Rating: 4.00/5. From 1 vote.
Please wait...

42 reacties op “Lezersvraag: Welke vliegmaatschappij voor een vlucht naar Bangkok?”

 1. Franc zegt op

  Gewoon op de site KLM boeken rechtstreekse vlucht zonder tussenstop.
  Vlieg morgen zelf terug met de KLM. vanuit Bangkok naar Amsterdam.

  Je zult wellicht goedkoper vinden maar KLM betrouwbare maatschappij is mijn ervaring

  Succes ermee

 2. Cornelis zegt op

  Lufthansa vliegt 5x per week naar Bangkok vanaf Frankfurt (en terug, uiteraard), met een prima doorverbinding van en naar Amsterdam. Betrouwbare maatschappij.

  • PEER zegt op

   Ja Cornelis,
   Ik vloog ook altijd met EVA, maar vooralsnog vliegt EVA nog niet AMS-BKK
   Dus nog even(?) wachten

  • Erik zegt op

   Beste Cornelis , in theorie is het idd 5 x per week volgens hun site . In werkelijkheid is het in deze tijden volgens mij maar 2 of 3 keer per week . Mijn vrouw is op7/2 met Lufthansa vertrokken en komt terug op 18/4. De heenvlucht werd enkele dagen voor het vertrek verschoven naar 8/2 en zopas kreeg ik een mail dat de terugvlucht ook verschoven wordt naar 19/4 . Communicatie met de maatschappij verloopt ( eens je telefonisch binnengeraakt ) redelijk vlot .

 3. Carel Geenen zegt op

  Mijn vrouw en ik zijn met Finnair gevlogen, met een overstap in Helsinki. Perfecte vlucht en een tussenstop vinden wij altijd prettig met zo’n lange reis.

 4. rene23 zegt op

  Ik vlieg al jaren met EVA-air.
  Rechtstreeks 3x per week Amsterdam- BKK, zeer goede service., mooie vertrektijden, safe.
  Bel ze op 0205759166 en 0204466271

  • A Henraat zegt op

   EVA vliegt al geruime tijd niet meer van en naar Bangkok i.v.m. corona. Vluchten worden elke keer gecanceld. Dus nu niet boeken.

  • Jos zegt op

   Hallo Rene. Heb zelf ook altijd EVA Air gevlogen. Maar ze hebben de prijzen VERDUBBELT !! Normaal betaalde ik rond de 600 euro en nu meer dan 1200 euro. Heb ze vanmorgen gebeld om te vragen of dit geen vergissing is. Maar nee hoor, dit zijn de nieuwe prijzen die we hanteren.

   • Arie 2 zegt op

    KLM het zelfde verhaal. Ze kijken naar elkaar. Hopen dat China airlines weer via bangkok gaat vliegen. Is een hoop te verdienen zo en ze krijgen de vliegtuigen misschien weer vol. Afwachten.

 5. Willem zegt op

  Etihad of Emirates zijn ook prima. Goedkoper dan KLM

 6. Jacobus zegt op

  Als je wel een tussenstop wilt, zoals ik, dan kan ik Qatar Airways van harte aanbevelen. Zeer goede service, veel ruimte, betrouwbaar, redelijke prijs. Omboeken van je vlucht ivm met corona perikelen is gratis. Ams – Doha 6 uur, Doha – Bangkok 6 uur, 2.5 uur overstap. Prijs: ongeveer 600€ all incl. Ik vloog onlangs terug van Bangkok naar Amsterdam. Van de 330 stoelen waren er slechts 90 bezet. Armsteunen omhoog en languit. Direct op de website van Qatar boeken.

  • Jan VC zegt op

   Volledig met u eens! Wij boekten een heen en terugreis Bangkok – Brussel voor mei 2020. Natuurlijk ging die vlucht niet door maar wij kregen het volledige bedrag terug op onze rekening gestort!
   Ook de vluchten zijn comfortabel met vriendelijk personeel!
   Een aanrader en ook nog gunstige ticketprijzen!

 7. puuchaai korat zegt op

  Ik ben zondag met Etihad van Brussel naar Bangkok gevlogen. Tussenstop in Abu dhabi. Tussenstop was wat lang, 4 uur, maar er zijn ook tussenstops van 2 uur. Betrouwbare maatschappij. Wel bij hen zelf boeken en niet via tussen agenten. Ik had vorig jaar via schipholtickets geboekt. Vlucht werd geanulleerd. Tig keer geprobeerd de vlucht te verplaatsen via schipholtickets. Nul op request. 1 telefoontje naar Etihad en het was binnen 15 minuten geregeld. Ander traject, van Europa naar Thailand, de bedragen die ik al bijna een jaar geleden had betaald, werden verrekend. Petje af voor die service. En betrouwbare kisten, Boeiing 787. De 777 schijnt de laatste tijd nogal onder vuur te liggen. Prijstechnisch ook interessant. Na Emirates vind ik deze maatschappij de beste faciliteiten bieden. Het vliegtuig was overigens bijna leeg. 5 personen in het 2e zitgedeelte, dus je kon makkelijk op 4 stoelen liggen.

 8. Freek Vermolen zegt op

  Boek zelf rechtstreeks met KLM. Niet noemenswaardig duurder, maar wel met een groot voordeel. In deze onzekere tijden is KLM erg soepel met omboeken als je rechtstreeks bij ze geboekt hebt. Bovendien makkelijk communicatie via WhatsApp

 9. bert zegt op

  KLM vliegt rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Bangkok op gunstige tijden. Ook op de terugreis.
  kijk op http://www.klm.com.
  Bij een overstap heb je kans op haastwerk, zeker na een vertraging. Of op uren rondhangen op een peperdure luchthaven

 10. Sterk zegt op

  Ik had eerst KLM geboekt op 21 maart. Na een paar dagen toen ik oa ASQ en health insurances al betaald had cancelde KLM die vlucht. Daarna zetten ze mij zo der vragen op 19 maart, wasrdoor ik dus problemen kreeg. Daarna heb ik alles veranderd, binnen de verzekeringsperiode met niet een 90 maar een 60 dagen vidum. Want daarbij mocht ik van de visa meneer op de ambassade geen 90 dagen STV als ik na mijn verplichte ASQ hotel niet naar een betaald hotel zou gaan of naar een huis op mijn eigen naam. Ik wil echter verblijven bij anderen en heb geen huis op eigen naam.
  Als ik toch 90 dagen wil blijven moet ik een verlenging aanvragen en waarschijnlijk een extra maand verzekering betalen.
  KLM is dus ook niet altijd betrouwbaar.

  • Ger-Korat zegt op

   Was de verandering van KLM nou vlak voor vertrek of kwamen ze daar eerder mee ? Misschien een advies voor de lezers dan om niet te snel ASQ-hotel en PCR-test en meer vast te leggen want vlucht kan in deze coronatijden nog wel eens veranderen. Zelf al 2 x een wijziging van een vluchten gehad, via Lufthansa, maar wel alles op dezelfde dag. Mocht er een verschil van meer dan 4 uur in de vluchttijden zijn dan kan je kosteloos annuleren en krijg je je geld terug, bij Lufthansa meldden ze dit. Mijn vlucht is pas in mei en nog geen hotel geboekt want verwachtte al een wijzing van het aantal dagen in ASQ/quarantaine en pas in april reserveer ik mijn hotel pas zodat de juiste gegevens in de COE-aanvraag terechtkomen die ik in april pas aanvraag. Verwacht nou in in de laatste maand geen wijziging van de vluchten meer want de maatschappij dient ook een planning van toestellen, vertrekdata, boekingen en meer te maken.

 11. luc zegt op

  thai airways van brussel elke woensdag rechtstreeks

  • Jean-paul zegt op

   Thai airways vliegt momenteel niet vanuit BRUSSEL

   • herman buts zegt op

    de bedoeling is dat ze wel terug gaan vliegen vanaf Brussel , waarschijnlijk 3 keer per week vanaf Juli

    • Louvada zegt op

     Niet correct, Thai Air zal vanaf 03 juli terug opstarten met vluchten Brussel / Bangkok / Brussel. Doch slechts 1 vlucht per week op zaterdag en dit tot einde september. Vanaf oktober 2x / week nml telkens op donderdag en zaterdag. Tot zover officieel schrijven van THAI AIR. Of dat niet terug zal wijzigen is afwachten geblazen.

  • Jozef zegt op

   Foute info, Thai vliegt nog steeds niet vanuit Brussel

 12. Dennis zegt op

  Er zijn “maar” een paar maatschappijen die naar Thailand mogen vliegen met passagiers: Airlines operating flights to Thailand: Emirates, Qatar Airways, Etihad, Lufthansa, Thai Airways, Swiss Air, Austrian Airlines, EVA Air, KLM and Air France (bron; website Thaise ambassade den haag).

  En dan zijn er maatschappijen op die lijst die aanvullende eisen stellen (bijv. KLM en Air France) en anderen die geen passagiers meenemen vanuit Amsterdam (EVA volgens mij. Die vliegen wel naar Bangkok met passagiers, maar vanuit hun thuishaven Taipei).

  Kies dus niet perse voor de goedkoopste of op sentiment maar doe wat onderzoek. Ik zie ook dat Turkish en Finnair momenteel vluchten aanbieden naar Bangkok, terwijl ze er niet naartoe mogen vliegen. Die maatschappijen sorteren voor op een heropening, maar tot die moeten ze ongetwijfeld annuleren.

  • Wilma zegt op

   Mag ik vragen wat dan de aanvullende eisen bij KLM inhouden.
   Ik heb al 2 x gratis om kunnen boeken, en vlieg nu in principe 28 oktober naar Bangkok. Niks gehoord over aanvullingen.

   • Dennis zegt op

    Verplicht dragen van chirurgisch mondmasker (Air France), verplichte PCR-test bij terugvlucht (KLM), hoewel dat bij een rechtstreekse vlucht volgens mij niet verplicht is. Air France is strenger in de aanvullende eisen, naar ik aanneem omdat in Frankrijk de maatregelen strenger zijn. Maar wat niet is, kan morgen ook in Nederland gelden. En ik zou de discussie vlak voor vertrek op de luchthaven niet aan willen gaan. Kijkt u anders op de site van de airline.

    Ik weet niet of u rechtstreeks vanaf AMS naar BKK vliegt of via Charles de Gaulle (kan een codeshare zijn van KLM en Air France), maar ik herhaal mijn eerder gedeelde mening om goed na te gaan wat de regels en eisen zijn bij de diverse airlines.

    Maar 28 oktober is nog ver weg. Hopelijk zijn de regels dan minder streng.

    • Ger-Korat zegt op

     Hierbij wat men vereist bij Air France: It is mandatory to wear a surgical mask or an FFP1, FFP2 or FFP3 type mask, without an exhaust valve.

     Dus geen masker met een ventiel, ik kwam bij mijn zoektocht bij een apotheek de FFP2 maskers tegen welke ze in de bouw gebruiken en dan zit er een ventiel op. Een andere apotheek had wel de juiste voor mij te koop. Je kunt trouwens ook via internet deze bestellen door te zoeken op mondkapjes.

     Lufthansa (en reizen via een Duitse vliegveld) vereist ook een FFP2 masker sinds februari

     zie de links:
     https://www.lufthansa.com/us/en/faq-mouth-nose-cover
     https://www.airfrance.es/ES/en/common/page_flottante/information/faq-coronavirus.htm

 13. john zegt op

  mogelijk zie je kans de website “flightaware” te openen. Daarop kun je van alle vluchten nazoeken wat er daadwerkelijk gevlogen is. Maar is wel wat werk. Ben zelf eind afgelopen jaar met lufthansa gevlogen. Toen was helemaal onduidelijk wat er nu wel en niet doorging. Met flightaware , best wel wat werk, vond ik vluchten die de twee maanden daarvoor alle uitgevoerd waren.

 14. Paul zegt op

  Tip, kijk of je bij de betreffende maadschapij een stoel kunt reserveren, is dit niet het geval, dan is er nog geen type vliegtuig in de planning, en is de vlucht onzeker.

 15. Branco zegt op

  Via onderstaande link kan je de lijst met de toegestane passagiersvluchten naar Thailand downloaden (versie 16-3):

  https://www.tourismthailand.org/Articles/semi-commercial-flights-to-thailand-16-03-2021

  Vanaf Schiphol kan je rechtstreeks vliegen met KLM of met een overstap met o.a. Lufthansa, Qatar Airways, Etihad, Emirates, Finnair of Korean Air.

  Eva Air vlucht nog niet vanaf Amsterdam naar Bangkok met passagiers.

  Let bij het boeken van een ticket met een overstap wel goed op aanvullende eisen van de luchtvaartmaatschappij/Nederlandse overheid voor de terugreis. Met een rechtstreekse vlucht vanuit BKK naar Schiphol met KLM is geen negatieve PCR test of sneltest nodig, bij een terugvlucht met een overstap in bijv. het Middel-Oosten veelal wel! Ook kan het zijn dat je dan na thuiskomst in thuis quarantaine moet.

  De laatste info daarover kan je vinden op de websites van de luchtvaartmaatschappij en http://www.nederlandwereldwijd.nl

  • Dennis zegt op

   Goede tip!

   Overstap buiten EU zal meestal (eigenlijk altijd) betekenen thuisquarantaine en PCR-test. Marechaussee, Douane en co kunnen namelijk niet zien waar je wegkomt, behalve dat je uit Dubai of Doha komt, wat in principe geen veilige landen zijn momenteel. Thailand is wel een veilig land, dus je doet er goed aan om rechtstreeks vanuit Thailand de EU binnen te komen (Frankfurt, Amsterdam, Wenen).

   • Jacobus zegt op

    Het bovengesgelde is niet waar. Bij aankomst op Schiphol vroeg men simpelweg waar ik vandaan kwam. Hoewel ik een stopover op Doha had zei ik: Bangkok. Nog een prettige reis meneer, was het antwoord van de medewerker.
    Bij een vriend van mij die een paar dagen eerder met Qatar vloog heb eb ze even in zijn paspoort gekeken. Daar stond het uitreisstempel van Thailand in. Geen probleem.. Je mag echt wel een tussenstop maken.

    • Rob V. zegt op

     Inderdaad, op de website van de Nederlandse overheid staat een overzicht van regels en vraag & antwoord.

     Op het moment van schrijven staat daar nu dat Thailand een veilig land is dus er is geen enkele beperking voor mensen die daar vandaan komen. Geen test nodig, geen quarantaine etc. En in de FAQ staat dat als je uit een veilig land komt en een tussenstop maakt die vlieger ook op gaat MITS je aan de luchthaven kant blijft. Verlaat je afgeschermde transit gebied dan pas tel je als iemand die niet langer uit veilig gebied komt. Uiteraard kunnen bepaalde carriers zelf aanvullende eisen stellen. Let daar dus goed op!

     Actuele overheids info makkelijk te checken op:
     https://www.government.nl/topics/coronavirus-covid-19/visiting-the-netherlands-from-abroad

     Ik weet niet of ik moet lachen of huilen met -naast goede en nuttige reacties- ook diverse verkeerde antwoorden (vlieg EVA, Neem Thai 3x in de week vanaf Zaventem etc). =/ Zou ik nu vertrekken, en ik hou niet van een tussenstop, dan is er eigenlijk maar een smaak op AMS-BKK: KLM. En daar hebben diverse lezers hier al een verslag over gedaan dus de praktijk ervaring kun je in geuren en kleuren terug vinden voor wie dat wil weten. De situatie veranderd in deze tijden echter zo met de dag, dus een ervaring van 1 jaar, 1 maand of 1 dag geleden kan ruim achterhaald zijn. Check dus even met zowel de officiële overheidssites én de luchtvaartmaatschappij die he op het oog hebt.

 16. Theo zegt op

  Thai Airways vliegt NIET op woensdag !!
  Vrijdag 26 maart naar BANGKOK en vrijdag 2 april terug naar BRUSSELS € 1192 p.p. !!! is de eerste mogelijkheid momenteel

 17. Cornelis zegt op

  Het lijstje op de website van de Ambassade in Den Haag is incompleet/verouderd.
  O.a. Singapore Airlines, Cathay Pacific, Turkish Airlines, Ethiopian Airines, Gulf Aur, Oman Air, Delta Airlines, Air China, Korean Air, Finnair, American Airlines en Japan Air ontbreken, maar staan bij voorbeeld wel op de lijst van de Thaise Ambassade in de USA.

 18. Evert-Jan zegt op

  Ik ben afgelopen donderdag nog met KLM naar Bangkok gevlogen. Perfect een en al vriendelijkheid geen gedoe, geen stopovers, zeer coulant met omboeken etc etc telefonisch goed bereikbaar en niet onbelangrijk vriendelijk en meedenkend zowel in het Nederlands als Engels.

 19. Richard Brouwer zegt op

  KLM, vliegt nu tijdens de covid-19 crisis dagelijks naar Bangkok.

  KLM gebruikt nu Bangkok als hub, voor hun vluchten naar Manila, Kuala Lumpur, Jakarta en ik dacht ook Taipei.

  Vluchten naar deze bestemmingen hebben allemaal een stopover in Bangkok.

 20. Beke1958 zegt op

  Info , Thai Airways : Thai Airways begint terug te vliegen ( als er niks veranderd natuurlijk ! ) 3juli met één
  vlucht per week , de zaterdag en dit t.e.m. 30 september . Vanaf oktober wordt er een tweede vlucht toegevoegd en dit op donderdag . Beide vluchten worden uitgevoerd met een Airbus 350-900 met o.a.
  Royal Silk en Economy class . De nieuwe vluchten zijn nu open voor verkoop .www.thaiairways.be

  • wim zegt op

   Klopt ook niet helemaal. Laatste info van Thai Airways:(19-03-2021 )
   Ze beginnen met een vlucht per week op zaterdagen vanaf 3 Juli dit jaar
   Daarna met twee vluchten per week op donderdagen en zaterdagen vanaf 21 Oktober

   Tenminste … tot nu toe.

  • jan zegt op

   Inderdaad,

   maar Thai Airways heeft ondertussen in het covid jaar al zoveel keer aangekondigd dat ze op die datum en dan terug op die datum terug zouden vliegen.

   Altijd uitgesteld en gecancelled.

   Ga dan voor een maatschappij waarvan je zeker ben dat ze op dit ogenblik vliegt. Zoals Qatar Airways. Die vliegen.

 21. Founding_Father zegt op

  Heren,

  Heel erg bedankt voor het delen van jullie ervaringen en inzichten.

  Als ik het goed begrepen heb zijn onderstaande airlines het meest betrouwbaar om op korte termijn naar Thailand (enkele reis) te vliegen:

  – KLM
  – Qatar
  – Emirates
  – Etihad

  Het heeft mijn voorkeur om vanaf Schiphol te vliegen, echter is Brussel qua reisafstand misschien meer voor de hand liggend. Weet iemand zo of er ten opzichte van Schiphol, extra voorwaarden van toepassing zijn als ik ervoor kies om via Brussel te vliegen?

  • puuchaai korat zegt op

   Als je via Brussel zou vliegen, dien je een zgn ondertekende ‘verklaring op eer’ bij te hebben. Deze is dan nodig omdat je vanuit Nederland naar Belgie reist. Ik zag dit toevallig op de site van NS international (daar staat een link voor het uitprinten) omdat ik daar een treinkaartje kocht naar Brussel. Ze vroegen er op het vliegveld naar. Gooi ook de boarding pas niet weg, zodat ze in Bangkok kunnen zien dat je oorspronkelijke vertrekpunt Brussel was. Dit kan ook van belang zijn voor het tijdstip van de pcr test (max. 72 uur voor de vertrektijd uit Brussel, ik zat op 70 uur voor dat vertrek en dat werd geaccepteerd).

 22. Jacq Reijnders zegt op

  Ik ben met Qatar airways naar Bangkok gereisd. Betrouwbare en goed maatschappij


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website