Beste lezers,

Momenteel moet iedereen een verzekering afsluiten om Thailand binnen te komen met specifieke vermelding dekking min. $100.000 voor Covid-19. Ik wil dit keer voor drie maanden naar Thailand in augustus. Ik ben in Nederland verzekerd met werelddekking, echter mijn Anderzorg verzekering wil geen Engelse verklaring afgeven met vermelding dat er een Covid-19 dekking is voor $100.000.

Heeft iemand van jullie een Nederlandse zorgverzekeraar die deze brief wel afgeeft? Goed om eventueel in de toekomst over te stappen. Nu zal ik een extra Thaise verzekering moeten afsluiten.

Zie reacties graag tegemoet.

Groet,

Rob

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 4.67/5. From 3 votes.
Please wait...

9 reacties op “Lezersvraag: Welke NL verzekeraars geeft een Covid-verzekeringsverklaring af?”

 1. reiziger zegt op

  Ik ben in maart in Thailand geweest en heb geen aparte verzekering afgesloten. De Thaise ambassade in Den Haag accepteerde mijn door de FBTO ,in het engels, geschreven brief. In de brief stond meerdere malen “emergency services worldwide and including 100% treatment for COVID-19”. Ik had dit vooraf vooraf voorgelegd aan de Thaise ambassade en deze gaf goedkeuring ondanks dat het bedrag van 100.000 dollar niet wordt genoemd. Het letterlijke antwoord van hen was “als het in andere bewoordingen staat is het goed”. Inderdaad mijn COE werd afgegeven en op het vliegveld in Bangkok deed men niet moeilijk en werd gewoon goedgekeurd.

 2. Michiel Spaapen zegt op

  Menzis, in het Engels, binnen een dag, garandeert alle kosten te dekken inclusief Covid gerelateerde, zonder maximum, dus ook boven de $100,000

  • Cornelis zegt op

   In de verklaring waarmee ik binnenkwam, afgegeven door het Zilveren Kruis, wordt de Covid-dekking ook expliciet vermeld, maar zonder een bedrag te vermelden – 100% van de kosten, is de formulering.

 3. Marcel Raasveldt zegt op

  Moderator: Dat is de vraag niet. De vraag is deze: Heeft iemand van jullie een Nederlandse zorgverzekeraar die deze brief wel afgeeft?

 4. Oean Eng zegt op

  Moderator: Dat is de vraag niet, Lees de vraag nog eens goed door.

 5. Tom zegt op

  De Nederlandse verzekeraars hebben samen afgesproken dat ze geen verklaring geven met een genoemd bedrag. Alleen de maatschappijen die dit als extra reisverzekering afsluiten geven die verklaring. Zie de uitgebreide uitleg in eerdere vragen hierover.

 6. Jan zegt op

  VGZ geeft deze ook na klacht ingediend te hebben vorig jaar augustus. Dit zou standaard worden.
  Groet
  Jan

  • Jacqueline zegt op

   In december geinformeerd bij VGZ en die zet het bedrag 100.000 dollar of 100.000 euro NIET op de verklaring , wel geven ze een Engelstalige verklaring waarin staat dat ze alle ziektekosten dekken ook ivm corona .
   Allianz reis en annuleringsverzekering met ziektekosten dekking geef ook een verklaring maar zet er ook geen bedrag op .
   Jacqueline

 7. haki zegt op

  CZ geeft verklaring met zowel 400.000/40.000 (In/Out patient), dus met de bedragen, en Covid, zonder bedrag. dit is voldoende volgens de ambassade in Den Haag.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website