Lezersvraag: Welke is beter TransferWise of Azimo?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
27 september 2020

Beste lezers,

Ik laat altijd geld komen via TransferWise nu is er ook Azimo wie is de beste?

Groet,

Gery

Rating: 1.00/5. From 2 votes.
Please wait...

11 reacties op “Lezersvraag: Welke is beter TransferWise of Azimo?”

 1. Dree zegt op

  Ik gebruik ze beide ik heb een Belgisch Iban bij TransferWise waar ik geld klaar zet om gemakkelijk over te schrijven als de koers gunstig is.
  Azimo geeft meer voor je geld omdat de fee veel lager is wat zeer gunstig is voor grote bedragen.
  Installeer beide app’s en je kan het vergelijken.

 2. Pieter zegt op

  Ik heb geen ervaring met Azimo.
  Transferwise via de site gaat goed.
  De app is nog een probleem.
  Bij het gebruik gaf de app bij mij aan dat er
  Een error was en geen geld was afgeschreven.
  Dus nog maar een keer , uiteindelijk was er wel mooi 2x
  een afschrijving gedaan. Maar transferwise kan daar “niets” in
  doen….het zou ook te mooi zijn.

  • Leo Th. zegt op

   Ook ik kreeg geruime tijd de melding, volgens mij met name bij betalingen aan Transferwise met gebruikmaking van een creditcard, dat de betaling niet ontvangen zou zijn. Na zo’n 20 á 30 seconden gewacht te hebben bleek dat het geld toch op de rekening van Transferwise was bijgeschreven en kreeg ik de bevestiging dat de transactie in werking was gesteld. Heb daarover contact met hen opgenomen en kreeg het bericht dat het probleem bekend was en dat er aan gewerkt werd om het op te lossen. Overigens kwam dit probleem ook voor bij o.a. betalingen via een creditcard aan de Toto in Nederland. Mijn laatste overboeking naar Thailand via de app van Transferwise was op 22 september jl. De app was aangepast, na de betaling werd er een zandloper op het scherm getoond en na 7 seconden kreeg ik ditmaal de mededeling dat de overboeking was afgerond en dat het geld inmiddels op de Thaise bankrekening was bijgeschreven. De bevestiging daarvan krijg ik ook op mijn e-mailadres. Bij Transferwise kan je transacties altijd ongedaan maken, tenzij het bedrag al op de beoogde (Thaise) bankrekening is overgeboekt. De reactie van Dree is juist. De kosten bij Azimo zijn (nog) lager dan bij Transferwise, bij wie de koers wel een fractie gunstiger is. Bij een overboeking van 1000 euro via Azimo zal de ontvanger in Thailand daardoor ongeveer 100 baht meer ontvangen. Zelf ben ik vertrouwd en tevreden met Transferwise en dat verschil is voor mij momenteel nog geen reden om te switchen naar Azimo maar dat bepaalt een ieder voor zichzelf.

 3. Harm zegt op

  Pieter,

  Al meerdere keren Transferewise op dit probleem gewezen.
  Zelfs meerdere keren screen dump gefotografeerd voor ze om het probleem te bewijzen
  Is er iets aan gedaan? Nee tot nu toe niet
  Mijn eerste melding is al van 4 maanden terug
  Mijn maandelijkse storting is de eerste keer dat mij dit gebeurde 3 x afgeschreven
  Terug storten niet mogelijk. Nu maak ik het geld per keer over en ik controleer eerst mijn eigen bank of die het heeft afgeschreven of niet voordat ik het een tweede keer (probeer) over te maken.

 4. Jos M zegt op

  @ Pieter, ik gebruik de app van TW al een jaar, als je via ideal een betaling en overschrijving hebt gedaan krijg ik gelijk de melding dat mijn geld nog niet binnen is bij TW.
  2 seconden later krijg ik een bericht van Kasikorn bank dat het geld in Thailand binnen is.

  Dus gewoon gebruiken die app….

 5. Dirk zegt op

  Beste Gery,
  Ik heb de wisselkoersen een hele maand vergeleken maar TransferWise is veel beter, altijd een hogere koers en dat compenseert in ruime mate het verschil te ontvangen bedrag. Alleen tot € 150 is Azimo beter.
  De eerste 2 maal geld sturen geven een betere koers dan TransferWise, daarna altijd lager.
  Doe er je voordeel mee!!

  • Rob V. zegt op

   Ik heb vanaf begin dit jaar diverse malen TransferWise en Azimo vergeleken. In alle gevallen voor alle bedragen van 100 tot een paar duizend was Azimo een stukje voordeliger. Vooral.de eerste 2 keer, daarna ook want ze vragen maar een euro per transactie. Ik durf niet te zeggen altijd, heb namelijk geen glazen bol, maar de afgelopen maanden was je beter uit met Azimo.

   • Rob V. zegt op

    Op dit ogenblik voor 500 euro:
    TransferWise: 18.174,40 thb
    Azimo: 17.344,72 thb

    Verschil 170th. Trek er een euro vanaf en dan is Azimo 130 the voordeliger. Zeg dus dat het je een euro of 2 a 3 scheelt. Ze komen dus vrij dicht bij elkaar maar Azimo is bij mijn diverse testen vanaf dit voorjaar telkens net een paar euro voordeliger geweest. Af en toe even bij de concurrent checken kan geen kwaad, geen dienstverlening kan altijd de voordeliger zijn denk ik zo. Over een jaar hebben ze misschien stuivertje gewisseld.

    • Rob V. zegt op

     17 is 18 duizend

    • Leo Th. zegt op

     Beste Rob, kan het niet nalaten om toch even de puntjes op de i te zetten. Op dit ogenblik bedraagt de wisselkoers bij Transferwise 36,787. Bij een overboeking via betaling met een creditcard (fast transfer) van € 500 berekent Transferwise € 5,96 aan kosten en derhalve krijgt de ontvanger in Thailand de door jouw genoemde 18,174 thb. Maar bij betaling via Ideal (low cost transfer) zijn de kosten bij Transferwise € 3,93 en wordt er 18,249 thb op de Thaise bank bijgeschreven. De koers bij Azimo bedraagt nu 36,689.
     Alleen bij de eerste 2 transacties worden er door Azimo géén kosten in rekening gebracht en dus zou er inderdaad 18,344 thb worden overgeboekt maar voor een juiste vergelijking zou je de gebruikelijke kosten van (slechts) €0,99 moeten hanteren (jij meldt dat in feite ook) en zou je dus uitkomen op 18,308 thb bij Azimo. Het verschil in het voordeel van Azimo zou dus 18,308 minus 18,249 = 59 thb zijn. Hoewel Azimo op dit moment dus iets gunstiger uitpakt is daarmee de vraag van Gery, wie is de beste, feitelijk niet beantwoord. Daarvoor zijn meer zaken van belang, zoals snelheid van de transacties, de bereikbaarheid en klantvriendelijkheid van de klantenservice, het gemak om overboekingen te verrichten, etcetera. Aangezien ik met Azimo geen ervaring heb kan ik daar geen antwoord op geven. Groeten.

 6. Bernardo zegt op

  Beste Gerry
  Amizo was in 90 min afgehandeld
  Een 10.eerste 2 transacties zonder kosten.
  Gewoon doen..


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website