Lezersvraag: Welke bezienswaardigheden zijn er in Siem Reap?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
19 september 2019

Beste lezers,

Wij moeten voor 5 dagen Thailand verlaten omdat ons Non-O verloopt. We hebben bedacht om vanuit Bangkok vanaf 3 februari tot en met 7 februari 2020 naar Siem Reap te vliegen.

Wat voor mogelijkheden en bezienswaardigheden zijn er in deze regio om naast een bezoek aan Ankor Wat deze dagen zinnig en naar tevredenheid te kunnen invullen?

Graag zou ik wat tips en/of suggesties ontvangen.

Groet,

Theo


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Lezersvraag: Welke bezienswaardigheden zijn er in Siem Reap?”

 1. Kees zegt op

  Ik heb indertijd een fietstocht gemaakt. Gekozen voor een begeleide fietstocht omdat ik absoluut geen richtingsgevoel heb. Dus samen met een gids van het hotel een uurtje of 3 wat rondgereden. Leuk om te zien hoe de mensen er leven. Ik zat toen in het Lotus Lodge hotel.

 2. Kees janssen zegt op

  Ikzelf vond dat er naast de angor watt weinig te beleven is.
  Phnom Penh heeft veel meer te bieden.
  Ik zou in dat geval eerder phnom Penh bezoeken waar je met gemak 3 dagen door kunt brengen. Killing fields, genocide museum, paleis, etc.

  Of vanuit phnom Penh de boot terug naar siem reap wat ook een uitdaging is.
  Persoonlijk vond ik 1 dag Phnom Penh voldoende.
  Bij sunrise naar de angor watt tuk tuk gebruiken en deze je laten rond toeren.
  Om een een uur of 3 heb je dan de meeste highlights gehad.

  • De Kind zegt op

   Ik heb drie dagen ( met een drie dagen pas ) rond getoerd rond Angkor Wat en dan heb je alles nog niet gezien .Op drie uur alle highlights is belachelijk. Het is zeer de moeite waard . Alle tempels zijn verschillend .

 3. Enrico zegt op

  Om alle ruinecomplexen van de vroegere stad Ankor met meer dan een miljoen inwoners te bezoeken heb je sowieso drie dagen nodig. Fietsen is de ideale manier om dat te doen.

 4. Rob zegt op

  Nou als je wilt kan je wel 3 dagen in Angkor Wat doorbrengen

 5. Marc Thirifays zegt op

  Angkor Wat is prachtig maar een ruïne gezien ter wereld en ge hebt ze bijna allemaal gezien, in de provincie Buriram is er een kopie van die tempel op schaal 1/20 denk ik : Prasath Phanom Rung, zeer imposant. Om Angkor Wat volledig te beozken kan je beter twee/drie dagen uittrekken. Vertrek heel vroeg in de ochtend voor het ochtendgloren, het geheel gaat bij zonsopgang open. Zo vermijd je de massatoeristen.
  Verder heb je Pubstreet en een parrallel ervan waar je je in Montmartre waant : links en rechts van het smalle steegje restaurantjes, in Pubstreet lekker bier : Ankor voor 50 US cent !!! Denk eraan alles is in US dollar, als ge naar de ATM gaat krijg je US dollars. Veel plezier ginder !!!!

 6. Herman buts zegt op

  Wil je Angkor en de rest van het tempelcomplex zien moet je op al op 3 dagen rekenen.Een bezoek aan het meer van Tonle sap is zeker ook de moeite waard.en alles is ook afhankelijk van je aankomst en vetrektijden, als je in de namiddag arriveert kan je nog naar Tonle sap (halve dag is voldoende)Indien je de 5 de dag savonds vertrekt kan je nog naar Phnom Kulen, maar dit is niet op een halve dag te doen , dus goed plannen is de boodschap

 7. Sander zegt op

  Je kunt een uitstapje maken naar Kulen Mountain (Phnom Kulen), met waterval en tempel. En als je per se wilt ligt Tonle Sap ook om de hoek, maar de aangeboden tochten daarover zijn van het type klop-de-toerist-zoveel-mogelijk dollars uit de zak (foto’s met slangen, de obligate handelswaar) en deels vermomd als goed doel (rijst voor de kindertjes, schoolspulletjes,…). En natuurlijk niet te vergeten de totaal niet verplichte fooi voor de bootdriver. Probeer het Tonle Sap-bezoek op een andere manier te regelen.

 8. jan zegt op

  Het museum van Siem Reap is beslist de moeite waard! Hierachter is een circus wat welke voorstellingen mij zeer troffen, alles gedaan door wezen. Ongelooflijk, mis dat niet!

 9. Tonke Pilon zegt op

  Er is veel te doen in Siem real. Ga eens naar de Zilk Farm. Een magische plek waar je kan zien hoe een cocon van de zijderups verwerkt wordt tot prachtige kleden en kleding. Ga naar een circus voorstelling. Ga picknicken aan de Siem Real River. Ga naar Phno. Kulem nationaal Park. Kortom, te veel om op te noemen. Groetjes Tonke

 10. Harmen zegt op

  Ja,, Ankor Wat en relaxen in Pup street,, ben je wel 3 tot 4 dagen mee zoet.

 11. Sandra zegt op

  Je kan ook de art gallery bezoeken,kan je zien hoe de mooie beelden,schalen ,schilderijen,enz gemaakt worden(is gratis en niet ver van de pub street) als je wil kan je daar ook aankopen,maar is zeker niet verplicht


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website