Lezersvraag: Wel of niet naar Thailand volgend jaar?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
13 september 2020

Beste lezers,

Op 26 juni van dit jaar, zouden we vertrekken naar Thailand voor een maand. Helaas ging onze reis niet door, vanwege het corona gedoe. Onze reis werd geschrapt. We waren onze centen niet kwijt en dus gaan we op 19 september naar onze reisagent om onze reis naar Thailand opnieuw te boeken, voor vertrekdatum op 02/07/2021 tot 01/08/2021. Echter hebben we onze twijfels.

Schijnbaar zou ik en mijn dochter 14 dagen in quarantaine moeten in een duur hotel opgelegd door de Thaise overheid. Daarbij moeten we eerst nog een medische verzekering aanschaffen. Door al dat gedoe rond de corona twijfelen we of we wel zouden boeken. We zijn niet van plan om 1 maand te boeken en dan in quarantaine te moeten.

Weet er iemand raad?

Groet,

Lung John

23 reacties op “Lezersvraag: Wel of niet naar Thailand volgend jaar?”

 1. Cornelis zegt op

  Niemand weet hoe de situatie volgende maand is, laat staan hoe het er in juli 2021 uitziet. De enige raad die ik kan geven is: nog niet boeken voor volgend jaar.

  • Francois Nang Lae zegt op

   Mee eens. En dat geldt niet alleen voor Thailand, maar voor iedere bestemming. Er is momenteel geen enkele reden om al ver vooruit te boeken en er zijn heel veel redenen om te wachten tot er zekerheid is over wat wel en niet kan en mag.

 2. wibar zegt op

  Je kan er van uit gaan dat het anti-serum tegen die tijd beschikbaar is. Met dat in je lijf ben je in ieder geval immuun voor een aantal maanden en lijkt me quarantaine dus overbodig. Immers immuum betekent dat het virus geen overlevingskans op jouw heeft. Dus wellicht dat daar dan geen gedoe meer nodig is om Thailand in te komen. Maar goed niemand heeft een glazen bol en kan voor uit kijken en met waarheid zeggen zo gaat het zijn. Dus logisch verstand gebruiken totdat er een “gamechanger” geaccepteerd en geimplementeerd is zal ik maar zeggen.

  • herman buts zegt op

   Het is reeel dat er een vaccin is tegen die periode, maar of hij het gaat krijgen tegen die tijd is een andere zaak. Het is nu al beslist dat de mensen uit de zorgsector de eersten zullen zijn om een vaccin te krigen ( terecht uiteraard), nadien komen de 65 plus aan bod en dan gaat men verder werken met de rest ( risicoafhankelijk) dus de kans dat je als niet 65 plus een vaccin krijgt tegen volgende zomer lijkt me klein.

   • Ger-Korat zegt op

    Beste Herman, er zijn al honderden miljoen vaccins voor Europa aangekocht, een ieder die er 1 wil kan er 1 krijgen, ook in Nederland. Men heeft al bij diverse ontwikkelaars reserveringen uitstaan en dan gaat het voor Nederland bij één over 11 miljoen vaccins en bij een ander uit Leiden/VS over 7,8 miljoen vaccins en dat kan nog verdubbeld worden. En dat voor een paar Euro tot een Euro of 20, dan hoef je je daar ook geen zorgen over te maken. En als je de details leest zie de toekomst wat Covid-19 aangaat er goed uit.

    Meer info in de link:
    https://www.parool.nl/wereld/dit-zijn-de-6-bedrijven-die-het-coronavirus-moeten-stoppen~b358479b/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F

    • Dennis zegt op

     Een (of meerdere) vaccin zal er dan wel zijn. Maar vergeet niet dat die ook toegediend moeten worden. Dat wordt, afhankelijk van hoe men het aanpakt, een logistieke operatie die weken zo niet maanden gaat duren. Met een beetje pech bent u pas einde zomer aan de beurt (met wat geluk in april/ mei). Dát (het toedienen) zal het grote probleem zijn!

     Als men 7 dagen per week lange dagen maakt om het vaccin toe te dienen, dan kan het snel gaan. Ik zie dat niet gebeuren. Reken dus eerder op normale werktijden. Omdat nog steeds de corona-maatregelen gelden, zal men minder mensen tegelijkertijd kunnen ontvangen. Per locatie praat je dan denk ik over maximaal een paar honderd mensen per dag. Misschien 2000 per week. Of 3000. Dat wordt dus echt een kwestie van maanden…

 3. rob zegt op

  Ls,

  Het is verstandig om te wachten met boeken zodat je weet dat het veilig is en zonder beperkende maatregelen. Gr Rob

 4. P. de Jong zegt op

  Wij gaan 2 keer per jaar voor een maand naar Hua Hin in Thailand. Eind vorig jaar hebben wij dit voor de laatste keer gedaan en hebben geen Thaise plannen voor de toekomst. In Hua Hin zijn de meeste hotels gesloten. Ook de lokale restaurantjes en winkels zijn grotendeels gesloten. Het personeel is zonder enige uitkering naar huis gestuurd. Ook voor het volgende jaar hebben wij geen ambities voor een vervolg op onze Thaise vakanties. Wij raden u heel sterk aan om beslist nu nog geen reserveringen te maken voor 2021 met al deze Covid-19 onzekerheden.

  • Joop zegt op

   Ik woon in Hua Hin. Alles is open. Alleen je komt Thailand niet binnen.

 5. Michiel zegt op

  Mochten vluchten worden uitgevoerd en ben je tegen die tijd niet van plan in een evt. quarantaine te gaan voor, wie weet 2 weken, dan ben je je geld kwijt als je annuleert.

 6. Ingrid zegt op

  Waarom zal je nu al boeken voor juli volgend jaar?
  Juli is laagseizoen in Thailand en mocht je in maart 2021 je boeking gaat regelen ben je vroeg genoeg.
  Je hebt in maart een beter idee hoe het met het COVID-19 virus is. En nog belangrijker hoe de Thaise regelgeving is t.o.v. toeristen.

  Wij hadden begin dit jaar plannen om in november naar Thailand te gaan. Deze plannen hebben we na de uitbraak al snel verschoven naar januari. Maar door de huidige opleving en de onduidelijkheid over de regels voor toeristen zijn de plannen maar naar april/mei doorgeschoven. Wij boeken nog helemaal niets het enige risico dat we dan kunnen lopen dat je vliegticket iets duurder is dan bij tijdige boeking. Maar liever dat dan alles hebben voldaan en toch de reis niet kunnen maken.

  Succes!

 7. Frank zegt op

  In de hele wereld weten we niet hoe dit af gaat lopen, dus zullen wij als lezers alleen kunnen hopen. That’s it. Maar dat had ze zelf natuurlijk wel beetje kunnen bedenken. Het is wel zo dat Thailand veiligheid hoger in het vaandel heeft staan, en die status niet wil verliezen. Ongeacht armoede, werkeloosheid, zelfmoorden en faillissementen doo het gehele land. Tots blijft hoog, geen besmettingen.

  • Louvada zegt op

   Ja de trots blijft zo hoog dat al heel veel zaken definitief gesloten zijn. Die mensen hun huur niet meer konden betalen bij gebrek aan klanten, dus maw. geen tourisme. De Elite en de landregeerders hebben uiteraard financieel geen problemen en ik heb de indruk dat de armoede in het land hun geen barst kan schelen. Het is duidelijk dat de politiek in heel wat landen voor hunzelf zorgen en de bevolking de pot op kan. De vraag is hoe gaat dat verder aflopen ???

 8. Kees zegt op

  Niemand weet raad. De voorwaarden die je noemt gelden nu voor een beperkte groep mensen. Wacht gewoon de ontwikkelingen af. Komt er een werkend vaccin en opent Thailand de grenzen, kun je gewoon boeken. Verandert er niets in de virus-situatie, zal er een zeer beperkte toegang tot het land blijven. Alleen een gekwalificeerd waarzegger kent de toekomst.

 9. Harry Romijn zegt op

  Nu probeert men met alle macht ook een vaccin te ontwikkelen. Duurt normaal enkele jaren, m.n. gezien de gewenste zekerheden ( denk aan Softenon), nu lijkt men nogal wat shortcuts te nemen. Dan nog even enkele miljarden vaccinatie-eenheden produceren, toedienen en hopen, dat de werking voldoende en langdurig genoeg is.

  Net in de koffiedik gekeken: die was redelijk optimistisch.
  Voor de zekerheid ook even in de theeblaadjes gekeken: die zijn beduidend pessimistischer.

  Aan u wie u het meest vertrouwt: de ervaring uit de geschiedenis, de koffiedik of de theeblaadjes.

  IK blijf zo veel mogelijk thuis.

 10. Marjan zegt op

  Ik lees steeds meer berichten van de thaise toeristen branche waarin men aandringt de maatregelen voor “gewone” toeristen aan te passen. Immers, als je drie weken vakantie wilt houden in Thailand gaat geen toerist er heen als je eerst 2 weken in quarantaine moet.
  Mijn vlucht is al 2 keer geannuleerd en ik wacht nu op deze versoepeling die men eind van het jaar hoopt te realiseren. Maar ook dan zal het afhangen van de stand van zaken mbt tot het virus in ons land . In Thailand wil men eventueel overeenkomsten sluiten met landen waar men het virus onder controle heeft.
  Het blijft dus onzeker en het is verstandig niet te boeken tot er meer duidelijkheid is.

 11. Jacqueline zegt op

  De mensen die het in Thailand voor het zeggen hebben weten het zelf nog niet , waarom denk je dat je op jouw vraag hier een antwoord kunt krijgen waar je daadwerkelijk wat aan hebt ?
  Ik lees een vraag als deze dagelijks op verschillende Thailand Facebook groepen en daar raden er ook heel veel mensen naar .Als ik zou reageren is mijn reactie DAT WEET NOG NIEMAND .
  groetjes Jacqueline

 12. laksi zegt op

  Tja,

  In quarantaine in Thailand is peper duur, vanaf 30.000 Bhat voor 14 dagen, maar die hotels zitten vol, nu kan je terecht vanaf minimaal 60.000 Baht, maar je kan ook voor 120.000 Bhat 14 dagen verblijven.
  Let op; prijzen per persoon.

  Mijn vrouw zegt, dat het allemaal hotel’s zijn, van vriendjes van de regering, ze kan wel eens gelijk hebben.
  Andere hotel’s, die niets te doen hebben, mogen geen quarantaine verblijf aanbieden. Alleen de geselecteerde hotels door de regering.

 13. Peter K zegt op

  Wij hebben geboekt voor vertrek tweede helft november, we moeten wel 2 weken in quarantaine. Dit is vervelend, maar we zijn van plan minstens 3 maanden te blijven en dan valt het wel mee.

  We komen inmiddels al 40+ jaar in Thailand en we zouden juist in deze moeilijke tijden het land niet laten zitten.

  • Cornelis zegt op

   Je bent dus met een Thaise getrouwd, neem ik aan. Als toerist/overwinteraar kom je anders het land niet in.

 14. teun zegt op

  Ook als je een vaccinatie hebt, lijkt het mij geen garantie om Thailand in te komen. Pas als ook de thaise authoriteiten ervan overtuigd zijn (en dat kan wel even duren gezien het feit, dat sommigen (o.a. de heer Anutin) ervan overtuigd zijn dat “ai farang” de oorzaak zijn van van de corona-verspreiding), dat het vaccin werkt, zal men daarover besluiten.

 15. rentenier zegt op

  Het ligt dus niet aan Thailand en Nederlanders die naar Thailand willen hebben pech. Ik zie in mijn omgeving veel nieuwe internationale gezichten en bij navraag blijken het Zweden te zijn. Het lijkt er dus op dat Thailand de eisen voor Zweden al drastisch heeft versoepeld. Het gaat om ‘overwinteraars’. Ik ken ook Thai die vorige maand naar Zweden zijn afgereisd. Het probleem ligt dus in Belgie en Nederland o.a. Misschien is eerst naar Zweden verhuizen een optie om Thailand binnen te komen zonder quarantaine?

 16. eduard zegt op

  Zoals ik lees nemen de meeste gelijk het vaccin.Een nieuw vaccin heeft een testtijd van minimaal 2 jaar nodig. Ik moet deze overversnelde injectie niet.Na jaren kunnen er nog complicatie s optreden, zelfs de dood.De natuur zou het niet erg vinden om de overbevolking drastisch te beperken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website