Beste lezers,

Ik ben wat in verwarring over een PCR-test. Mijn Thaise vriendin vliegt volgende week terug naar Thailand vanaf Schiphol met KLM. Zij gaat niet met een repatrieringsvlucht want ik heb een ASQ-hotel voor haar geboekt. Ik heb ook al een CoE van de Thaise ambassade in Den Haag voor haar. En een Fit tot Fly document ben ik aan het regelen bij Medimare.

Nu krijg ik een e-mail van KLM dat alles reizigers een negatieve Covid-19 PCR test moeten kunnen overleggen anders mogen ze niet aan boord. Dat geldt toch niet voor Thaise reizigers met een CoE of zijn de regels weer veranderd?

Wie kan mij er wat over vertellen?

Groet,

Mark

 

9 reacties op “Lezersvraag: Wel of geen PCR-test voor Thaise reizigers met KLM?”

 1. Jannus zegt op

  Beste Mark, als KLM als voorwaarde stelt dat een negatieve PCR-test is vereist om te kunnen boarden, zal er weinig anders te doen zijn dan inderdaad een dergelijke test te ondergaan. KLM zal dit dit willen om niet-besmetting mensen te kunnen afleveren te Bangkok. Overigens meldt de site van de Thaise Ambassade te Den Haag dat vliegmaatschappijen inderdaad het recht hebben dergelijke Covid-testen te eisen. Op deze site kun je doorlinken naar een PDF dd 9 november jl aangaande specifiek terugkerende Thai onderdanen.
  https://hague.thaiembassy.org/
  Zie verder: https://klmhealthservices.com/reisvoorbereiding/coronatest/

  • Hans zegt op

   Het betreft een automatische mail van KLM, waarbij geen onderscheid wordt gemaakt in nationaliteit. Een goed bedoelde, maar slechte actie. De mail geeft aan dat de Thaise overheid de regels heeft aangepast. Ik heb contact gehad met Medimare en met de Thaise ambassade. Beiden verzekeren mij dat een Pcr test niet nodig is. De ambassade heeft mij dit ook nog schriftelijk bevestigd. Overigens verwijst de KLM mail naar een informatiesite. Ook hier staat vermeld, dat een fit to fly verklaring toereikend is. En ook de site van de ambassade geeft dit nog steeds aan. De ambassade heeft mij aangegeven, dat zij KLM heeft gewaarschuwd voor deze misleidende mail.

   • Klopt wat je zegt. Ik ken de e-mail, daarin maakt KLM inderdaad geen onderscheid tussen Thai en farang. In de CoE staat expliciet dat de Thaise burger toegang heeft tot Thailand. Een Fit tot Fly document is wel verplicht. Jammer dat er steeds weer mensen gaan reageren op de lezersvragen die zo maar wat roepen. Zoiets als de bel horen luiden maar niet weten waar….

    • Rob V. zegt op

     Misschien dat KLM e.d. graag een corona vrij verklaring zien om de kans op besmetting aan boord van hun personeel en reizigers te beperken? De Fit to Fly verklaring is 100% bureaucratische onzin, een Covid test geeft ook geen gehele zekerheid maar zo haal wel een deel van de mensen er uit nog voor ze op de luchthaven en in het vliegtuig anderen kunnen besmetten.

     • Er is al eerder opgemerkt ook door Cornelis, die in de ASQ zat, dat het vreemd is dat buitenlanders wel getest in het vliegtuig zitten tussen Thai die niet getest zijn. Als je de e-mail van KLM leest hebben zij het ook over de eiden die de Thaise overheid stelt, dus het zijn niet de eisen die KLM stelt.

      Maar ik heb nog even de bewuste e-mail opgespoord:

      De autoriteiten van Thailand hebben extra maatregelen genomen om verdere verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te voorkomen. Zorg ervoor dat u goed voorbereid naar de luchthaven komt en controleer wat u moet doen voordat u aan boord mag.

      COVID-19-PCR-test verplicht
      Om BANGKOK in te mogen, moet u de geprinte, negatieve testresultaten van uw COVID-19-PCR-test in het Engels meenemen. Zorg ervoor dat u zich binnen 72 uur voor vertrek laat testen. We kunnen u niet toelaten aan boord van uw vlucht als u geen negatief testresultaat kunt laten zien. Bij aankomst kunt u opnieuw getest worden en moet u mogelijk in quarantaine.

      Voldoe aan de lokale inreisvereisten
      U heeft aanvullende reisdocumenten of medische certificaten nodig om het land in te mogen waar u naartoe reist of waarin u overstapt. We kunnen u niet toelaten aan boord van uw vlucht als u niet voldoet aan de lokale inreisvereisten. Controleer wat van toepassing is op uw reis. Controleer dit regelmatig. Vanwege de onzekere situatie waarin we ons momenteel bevinden, kunnen lokale vereisten op het laatste moment worden gewijzigd.

      Onze excuses voor het eventuele ongemak. We hopen op uw begrip in deze uitdagende tijd. Als u vragen of opmerkingen heeft, neemt u dan contact met ons op via KLM.com.

      Wij kijken ernaar uit om u weer aan boord te mogen verwelkomen!

      Met vriendelijke groet,

      KLM Royal Dutch Airlines

      • Het is sowieso een vreemde e-mail:’Mogelijk moet u quarantaine’. Een understatement, iedereen moet in quarantaine ook Thai.

     • Hans zegt op

      Aan misschien heeft de vraagsteller niets. Ik heb KLM nu gevraagd of de eis van een PCR test er een is die de KLM oplegt of de Thaise overheid. Heb daarop nog geen antwoord ontvangen. Als ik al een bevredigend antwoord krijg. Het valt mij namelijk op dat KLM uitmunt in het geven van algemene en dus weinig verhelderende antwoorden.

 2. Frank zegt op

  Lufthansa heeft mijn Thaise vriendin dezelfde verplichting opgelegd, hoewel zij het niet nodig had voor haar CoE. Meerdere luchtvaartmaatschappijen hebben hun regelgeving dienaangaande aangepast.

 3. Max zegt op

  Mijn Thaise vriendin is op 18 december jl. teruggekeerd naar Thailand met een SQ repatriëring. Ze had geen PCR test ondergaan, omdat dat voor Thai niet nodig was. Het KLM grondpersoneel wilde haar overigens niet laten gaan, omdat ze geen hotel kon duiden, waar ze in quarantaine zou verblijven. Dat veroorzaakte nogal wat stampij, uiteindelijk kwam er een manager aan te pas die het geheel ontzenuwde. Een Thai met een SQ repatriëring kan dit ook niet weten. Vertraging voor de incheck balie was drie kwartier. Leve de KLM.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website