Lezersvraag: Weet iemand een online broker voor mij?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
29 januari 2021

Beste lezers,

Vanwege belastingtechnische redenen wordt mijn account bij online broker DeGiro gesloten. Kan iemand mij een andere online broker aanbevelen?

Groet,

Aroenkoemar

Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

13 reacties op “Lezersvraag: Weet iemand een online broker voor mij?”

 1. Chang zegt op

  Ik gebruik zelf naar tevredenheid Interactivebrokers voor internationale aandelen. Voor thaise aandelen kan je bij de meeste thaise banken terecht.

 2. wim zegt op

  Het makkelijkst is Interactive Brokers. Goedkoop ook.

  Als het echt om heel veel geld gaat kun je de grotere banken in Singapore proberen.

 3. Herma zegt op

  DeGiro en Lynx zijn de goedkoopste brokers.
  ABN/AMRO en Binck Bank zijn een ander optie.

 4. Sjoerd zegt op

  Tjee… ik zit ook bij DeGiro. Is het wellicht mogelijk te vertellen wat die belastingtechnische redenen zijn dat DeGiro jou niet wil hebben als klant? (Ik begrijp uit je tekst dat je min of meer gedwongen wordt te vertrekken.)

  • Sjoerd zegt op

   Of ben je Belg en zijn er daardoor andere regels mbt belasting dan voor mij als NLer?

  • klaas zegt op

   Ik kreeg ook een mail van de Giro met de mededeling dat klanten buiten europa niet meer worden aangehouden. Ik vertrek daar per 1 maart.

  • Eric Donkaew zegt op

   DeGiro wilde mij ook niet. Dat komt omdat ik niet meer in Nederland ingeschreven sta. Dat vinden ze te veel gedoe. Kom bij Binck!

  • Arnoldss zegt op

   DEGIRO heeft de volgende rede gegeven

   U hebt aangegeven dat u gevestigd bent in een land waar DEGIRO haar diensten niet aanbiedt. Als gevolg van een verandering in ons beleid zullen we onze klanten met deze woonplaats niet langer ondersteunen. Het spijt ons u te informeren dat uw DEGIRO account zal moeten gesloten worden.

   Nu zie ik Engelse en Nederlandse brokers ,waarbij je ook aan een kennis toets moet voldoen.
   Ik zit nog met een paar vragen bij het openen van een nieuwe account.
   Graag wil ik dit aan u voorleggen via mijn email:asahib94@yahoo.com

   ik woon 2,5 jaar in Thailand, maar mijn belasting wordt in Nederland ingehouden.

 5. Ton zegt op

  Had het zelfde Giro zegde eenzijdig op.
  Was.niet.belastingplichtig in nederland was het verhaal.
  Zit nu bij Binck

 6. Eric Donkaew zegt op

  Ik zit bij Binck en ben daar erg tevreden over. De website is voor mij heel duidelijk. Ik ben vorig jaar met aandelenhandel begonnen en heb daar tot nog toe goed mee verdiend.

 7. Roel zegt op

  Ja je wordt gedwongen te stoppen bij DEGIRO, mijn account ligt er inmiddels uit maar staan nog aandelen op. Heb niets meer te zeggen over mijn eigen aandelen, is bij risico beheer zeggen ze. Nu had ik net voordien een nw account aangemaakt bij lynx, eenvoudig en moet zeggen super. Had DEGIRO mijn nw gegevens gemaild en verzocht om de portefeuille over te boeken naar Lynx, dit koste 100 euro per regel en dat wilden ze niet betalen, alleen verkoop kosten betaalden ze.
  Mijn account zou worden stopgezet op 31 december, niet gebeurt. Pas op einde beursdag 12 januari is mijn account geblokkeerd.

  DEGIRO zit juridisch goed fout en beter is om een zaak aan te spannen tegen DEGIRO of in ieder gaval compensatie voor eventuele verliezen in portefeuille. DEGIRO doet voorkomen dat wij de criminelen zijn of de witwassers, maar ze vergeten dat ze wegens sumiere of onduidelijke administratie eerst een last onder dwang hebben gekregen en later alsnog een boete van 300.000 euro van AFM

  Boete DeGiro
  DeGiro moest €100.000 per geconstateerde overtreding aftikken als het zou doorgaan, nadat het ’stelselmatig en op meerdere fronten’ toezichtwetgeving had overtreden.
  Bij regels voor verplichte vermogensscheiding, het voorkomen van belangenconflicten en belangenverstrengeling ging DeGiro na verstrijken van de deadline nog steeds over de schreef, en moest €300.000 betalen aan de AFM. Bron 29 december Telegraaf.

  Het kan niet zo zijn dat door fouten van DEGIRO wij de dupe gaan worden.
  Jullie kunnen in contact met mij komen, zijn er al meer. ltdrg59@gmail.com

 8. Belegger zegt op

  Wellicht kan een klacht bij de VEB (Vereniging voor Effectenbezitters) een uitweg bieden. Deze vereniging heeft al een onderzoek lopen naar degiro vanwege frauduleuze praktijken.

 9. De clercq zegt op

  Zou Binance niets voor u zijn Binance: Bitcoin Exchange | Cryptocurrency Exchange zitten over gans de wereld en zijn de goedkoopste.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website