Lezersvraag: Website in Thailand om boeken te betellen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
6 december 2020

Beste lezers,

Is er ook een Thaise website waar je Engelse (Nederlandse zullen er niet zo snel zijn denk ik 😁) boeken kan bestellen en laten bezorgen in Chiang Mai? Een soort Thaise Bol.com of Amazon?

Alvast bedankt voor de moeite.

Groet,

Emiel


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Lezersvraag: Website in Thailand om boeken te betellen?”

 1. timker zegt op

  Ik heb een e-reader en kan gewoon e-boeken bestellen bij bol.com of elke andere willekeurige website 😉

 2. Rob V. zegt op

  Het oonderwerp boekenwinkels is enkele keren voorbij gekomen op dit blog. Snuffel eens wat onder de tag ‘boeken’: https://www.thailandblog.nl/tag/boeken/

  In Thailand zelf zijn diverse boekhandels actief (1ste en 2de hands), veelal ook met een website. Bezorging per post is mogelijk. Google maar even op de volgende winkels:
  – Kinokuniya Thailand
  – Asiabooks
  – Dasa books (2de hands)
  – Book Lovers (2de hands)
  https://www.facebook.com/rossukon.thanyachotikarn.3

  Dan is er nog Silkworm Books, een drukkerij te Chiang Mai, en die bezorgen ook kosteloos per post.

  Mocht je het liever over de grens zoeken:
  – BookDepository

  Is dat nog niet genoeg, gebruik dan deze online boeken zoekmachine die online aanbod van allerlei websites laat zien:
  – bookfinder.com

  Dit is zo even uit het hoofd, via de eerder genoemde tag/trefwoord ‘boeken’ kun je wat dieper graven naar meer informatie.

 3. Peter Yai zegt op

  Beste Emiel

  Ik heb nog een hele doos in Banglamung Chonburi staan je kan me appen 0800694784 Peter Yai Mvg

 4. Barney zegt op

  Emiel,
  Ik heb goede ervaring met Book Depository in de UK (https://www.bookdepository.com/?a_aid=leavenostorybehind) maar ik woon dan ook in Nederland. Hoe dit voor Thailand is kan ik niet zeggen. Verder beweren zij een catalogus te hebben met 20M boeken. Meestal koop ik mijn boeken bij bol.com of via marktplaats.nl, dus kan niet stellen dat zij deze boeken ook bij Book Depository zouden hebben gehad. Zij leveren (blijkbaar) ook (gratis!) in Thailand (https://www.bookdepository.com/help/topic/HelpId/3/Which-countries-do-you-deliver-to#helpContent). Ik heb een niet-representatieve streekproef gedaan op basis van mijn voorkeuren, en had redelijk wat hits.

  In mijn voorbereiding om mij semi-blijvend in Thailand te vestigen heb ik boeken vooruitgestuurd. Met gemiddeld 20 boeken voor zo’n €60 verzendkosten (tot 10 kilo), niet echt een koopje, maar boeken zijn voor mij belangrijk. Dit is een optie voor hen die geen container met huisraad naar Thailand kunnen/willen verschepen. Dit laatste is off-topic.
  Verder moet ik zelf erg wennen aan eReaders, maar dit maakt het leven wel een stuk eenvoudiger en boeken in het Nederlands behoren tot de mogelijkheden, ook via bol.com/amazon.nl. Zie: https://www.bol.com/nl/m/kobo-plus/?Referrer=ADVNLGOO002045-DTIYN4FGJ6TEW-363106097996&gclid=EAIaIQobChMItsue9qK57QIVGM53Ch0UZA6OEAAYASAAEgLny_D_BwE

  Tenslotte, in Udon Thani zit/zat tegenover de hoofdingang van winkelcentrum Central Plaza een restarnt/2e hands boekwinkel. Zij ruilen ook in. Persoonlijk ben ik niet erg enthousiast over de keus en kwaliteit, maar het geeft de farang wel de mogelijkheid om te wachten tot zijn Tirak klaar is met winkelen.
  Specifiek voor Chiang Mai kwam ik al Google-end een aantal fysieke winkels tegen waarvan ik aanneem dat daar Engelse boeken zijn te bestellen.

  De meningen van derden over Book Depository verschillen.
  https://leavenostorybehind.nl/mijn-ervaring-met-the-book-depository/
  https://www.sitejabber.com/reviews/bookdepository.com en https://nl.trustpilot.com/review/www.bookdepository.com

  Verder verwijs ik naar Abe Books (https://www.abebooks.com/?cm_sp=TopNav-_-PLP-_-Logo) ik heb geen idee hoe succesvol dit is en wat de kosten zijn, maar dit lijkt een soort boeken-zoekmachine / marktplaats.nl te zijn.

  Sterkte,

 5. Patrick zegt op

  HangDong, voornamelijk thrillers. 0951020515. 75 bt per boek

 6. Cornelis zegt op

  Ik heb verschillende malen boeken besteld bij Kinokuniya en deze in Chiang Rai laten bezorgen. Probleemloos!
  https://thailand.kinokuniya.com

 7. Charles zegt op

  Heb ongeveer 250 nederlandse boeken liggen ,kan je voor weinig van mij over nemen.

 8. Emiel Bakker zegt op

  Dank allemaal, dat is heel wat informatie. Ik zal het eens op mijn gemakkie bekijken. Wij wonen zelf ook in Nederland maar we hebben dus ook een huis in Chiang Mai. Ik heb ook een e-reader maar die gebruik ik sporadisch, ik vind boeken in de kast gewoon mooier staan. Momenteel kunnen we dus niet even makkelijk naar Chiang Mai maar ik heb bijvoorbeeld ook net een fauteuil en een voetenbankje online bij Ikea in Bangkok gekocht en die laten opsturen naar ons huis. Ik was al lang op zoek naar een nieuwe maar in Chiang Mai kon ik afgelopen kerst geen mooie vinden. Nu zag ik dus ook het artikel over Bangkok noir boeken dus wilde ik de John Burdett en Stephen Leather boeken online bestellen en alvast naar Chiang Mai laten sturen. Vandaar mijn vraag.

 9. harold zegt op

  Heb nog 50 Nederlandse boeken staan 4 bath per stuk, kan verzenden met Thai post. Harold 08 4676 2157

 10. Menno zegt op

  http://island-books-samui.com/search/


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website