Beste lezers,

Ik heb een goede vriendin die in Thailand woont. Ze is 3 jaar geleden met een Oostenrijkse man getrouwd en heeft in Oostenrijk gewoond met hem. Ze zijn, naar ik weet, in gemeenschap getrouwd.

Nu is ze alweer een jaar terug in Thailand omdat het huwelijk niet meer goed ging. Ze wil nu scheiden van die man maar hij wil niet mee werken aan de scheiding.

Wat moet mijn goede vriendin nu doen om het huwelijk te ontbinden?

Groet,

Jan

Rating: 4.00/5. From 1 vote.
Please wait...

2 reacties op “Lezersvraag: Wat moet een Thaise doen om te scheiden van een buitenlander?”

 1. wibar zegt op

  Chookdee dat is maar een mogelijkheid ;-). Wat ook kan is na 3 jaar aantoonbare scheiding van tafel en bed dit huwelijk laten ontbinden. Hierbij verliest ze niet her recht op de helft van de schulden en de vermogens. Dit kan dus interessanter zijn om even te wachten.

  Hier een link naar de exacte omschrijving : https://www.echtscheiding-wijzer.nl/ontbinding-van-het-huwelijk.html

 2. Jasper zegt op

  Ze moet dan naar de rechtbank om een scheiding aan te vragen, en een goede grond hier voor hebben. Kan van alles zijn, ook bv het al meer dan een jaar apart leven.

  Voor wat betreft de financiele kant van de zaak: hangt er van af waar er getrouwd is. In Thailand behoudt ieder wat er al zelfstandig voor het huwelijk is opgebouwd, dus alleen wat in de paar huwelijksjaren is opgebouwd dient verdeeld (als er in gemeenschap is getrouwd).

  Zonder verdere gegevens valt er niets zinnigs ove te zeggen. Beste is als zij een advokaat in de arm neemt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website