Lezersvraag: Wat meenemen bij emigratie naar Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
3 september 2020

Beste lezers,

De plannen om voorgoed naar Thailand te vertrekken nemen steeds vastere vormen aan. Hoe eerder hoe beter. Op deze site heb ik al diverse berichten gelezen over het al dan niet meenemen van huisraad. Huisraad meenemen doei ik dan maar in principe dus niet. Kosten wegen niet op tegen nieuw aanschaffen.

Maar, ik zit met wat dingen waar ik erg aangehecht ben. De boeken? Die kunnen met zeevracht.

Hoe ga ik dat met mijn drie elektrische gitaren doen? Zijn allen van de bekende ‘betere’ merken en ik ben er bijzonder aangehecht. Nieuw kopen is geen optie. Een tweetal keyboards. Zijn waarschijnlijk ook in Thailand te koop. Maar een stuk lastiger.

Idem met wat electronica. Zitten ‘exoten’ tussen en lastig of niet of heel duur te krijgen in Thailand.

Of alles gewoon in een ‘mini-container’ en als zeevracht. Alhoewel alles al wat ouder is, gaat de douane in Thailand dan moeilijk doen (=veel geld vragen voor inklaring) als ik het naar een vriendin stuur?

Of deels via zeevracht en de gitaren als extra handbagage mee? (deed ik vroeger in mijn jonge jaren wel, maar geen idee hoe dat met de extra kosten zat. Betaalde ik toen niet zelf

Wat zijn de ervaringen met deze dilemma’s?

Groet,

John

17 reacties op “Lezersvraag: Wat meenemen bij emigratie naar Thailand?”

 1. Bert zegt op

  Kan u hier geen advies in geven, alleen mijn persoonlijke ervaring.
  Wij hebben alles mee genomen in een grote 40 ft container.
  Kosten ongeveer € 2500 in 2012.
  Alles goed ingepakt (zelf) en de container zelf beladen.
  Meubels, kleding, servies etc allemaal goed aangekomen.
  TV, wasmachine, stereo etc ook allemaal goed aangekomen, maar heeft m.i. wel geleden van de zeereis
  TV (4 jaar oud na 1 jaar stuk wasmachine 3 jaar oud na 1 jaar stuk.
  Dus als u gehecht bent aan de gitaren en keyboard zou ik die als handbagage meenemen.
  Of als luchtvracht verzenden

  Maar nogmaals, dit is een persoonlijke ervaring

  • Frank zegt op

   Hallo bert zou u me aub een adres en een telefoonnummer ofeen email willen doorsturen waar ik zo een container van 40 voet zou kunnen huren !!! Ik wil mijn goederen en mijn huisraad ook verzenden naar thayland later !!! Wi je dat aub doorzenden naar mijn email adres [email protected] alvast heel erg bedankt mvg frank

 2. Erik zegt op

  John, zoek eens op verhuisboedelvrijstelling. Zover ik weet kent Thailand die ook. Bovendien is het verstandig na te lezen welk stempel je nodig hebt om die gebruikte goederen gefaciliteerd in te voeren; heel lang geleden was een aankomst-stempel genoeg maar ik meen dat je nu een echt visum moet hebben.

  Of het uitmaakt als je het naar jouw vriendin stuurt? Denk van niet. Misschien maakt het wel uit als jouw vriendin het invoert en met jou ook bij de inklaring aanwezig is. Een erkende verhuizer met Thailand-ervaring is zijn geld ook in dit kader waard. Of luchtvracht minder wordt gecontroleerd lijkt me sterk; ik denk eerder dat een houten box tussen honderden containers er eerder doorheen fietst.

 3. Nicky zegt op

  Persoonlijke goederen mogen gewoon ingevoerd worden. Alleen moet je minimaal 1 jaar in Thailand verblijven. In principe kan je alles wat tot huishouden behoort in de container laten versturen. Er zijn verschillende mogelijkheden en prijzen. Zelf inpakken en container laden, tot alles laten doen.

 4. Maryse zegt op

  Beste John,
  Ik ben vier jaar geleden met Windmill Forwarding verhuisd, geheel naar tevredenheid. Zij hebben ervaring met inklaren in Thailand en inpakken van kwetsbare spullen. Vraag daar een offerte aan, het is de moeite waard.

  • Wil zegt op

   Ook wij hebben in 2014 alles via Windmill Forwarding verhuisd, is ons toe prima ontvangen en de kosten zijn van deur tot deur.

  • Luc Chanuman zegt op

   Ik ben bijna 3 jaar geleden met Windmill verhuisd. Heb bijna mijn ganse inboedel meegenomen. Geen spijt want kwaliteit is hier moeilijk te vinden. Ben echter niet tevreden van Windmill. Maakten offerte voor 20 kubieke meter. Heb verschillende spullen dan toch niet meegenomen. Toen alles ingepakt was vertelde men mij vrolijk dat het 24 kun. was en of ik even 1000€ kon overhandigen. Kreeg in Thailand ook nog een faktuur voor stockage in de haven voor zogezegde kontrole door douane. Volgens Thais verhuispersoneel krijgt nagenoeg iedereen zo een, soms hoge, faktuur. Dit aan Windmill gemeld maar geen reactie. Zij krijgen waarschijnlijk percentage daarvan. Heel veel zaken waren beschadigd bij aankomst hier in Chanuman. Er wordt echt niet zacht mee omgesprongen. En dan begint de miserie om hiervoor vergoeding te krijgen van verzekering met vrijstelling die je zelf mocht betalen. Je staat op dat moment heel zwak. In mijn appartement in België is bij verhuis ook de nodige schade aangebracht. Ik ben zelf verhuisd de dag na verhuis inboedel. Heb dus enkel foto’s van de schade kunnen nemen en vanuit Thailand alles moeten regelen. Antwoord Windmill was heel kort. ‘op basis van die foto’s blijkt dat het om bestaande schade gaat’. Einde discussie en daar sta je dan. Voor mij dus nooit meer windmill.

 5. Adrie zegt op

  Windmill Forwarding Den Haag

  Je kostbare gitaars zelf goed inpakken, liefst een houten kist erom heen.
  Heb een hoop kostbare spullen verhuisd
  Zelfs een marmeren tafelblad van meer dan 200 kg (wel in een houten krat verpakt)
  Alles werd netjes bezorgd in Thailand en geen gedoe met douane
  Windmill Forwarding regelt alles voor je
  Niets was gebroken of beschadigd.
  Heb wel voor de zekerheid een extra goederenverzekering afgesloten.

  Top bedrijf, kan je zeker aanraden !!!

 6. Sjaak S zegt op

  In 2012 ben ik begonnen met het verslepen van een aantal spullen naar Thailand. Ik werkte toen nog als steward en kon op iedere vlucht een koffer meenemen naar Thailand. En ik vloog toen soms twee keer per maand naar Thailand.
  Maar ik moet zeggen, dat ik een nieuw leven wilde beginnen. Heb bijna 90% van al mijn spullen in Nederland achter gelaten. In dat jaar veel weggeven en toen het uiteindelijk zover was, kon ik al mijn bezittingen vanuit Nederland in Thailand in één kast plaatsen.
  Soms mis ik wel spullen en heb af en toe spijt van wat ik achter gelaten heb, maar in het algemeen kan ik zeggen dat ik blij ben die ballast niet meegenomen te hebben. Waarom moet je al die zooi over de hele wereld meeslepen?
  Ik ben bij mensen binnen geweest waar het net als in Nederland of Duitsland uitzag. Volgepropt met hebbedingetjes…
  Een Ierse kennis had ook containers vol met spullen thuis staan, die uiteindelijk gewoonweg wegrotten door het vocht en temperatuur.
  Je gitaren meenemen? Zijn deze wel tegen de hoge vochtigheid en voortdurend hoge temperaturen bestand? Electronica gaat hier vrij snel kapot.
  Ik weet natuurlijk niet welke keyboards jij hebt, maar ik zie dat je hier in Thailand vanaf 2000 Baht tot “the sky is the limit” aan keyboards kunt kopen… Je gitaren zullen waarschijnlijk niet te vervangen zijn… maar geloof me, je kunt hier in Thailand ALLES krijgen (online en in Bangkok)…

  Probeer zoveel mogelijk te verkopen of kwijt te raken en zo min mogelijk mee te nemen. Dan kun je hier vers beginnen…

  • Maryse zegt op

   Beste John, dit is mijns inziens het beste advies van Sjaak! Goed nadenken wat je echt mee wilt nemen met in je achterhoofd dat van alles bederft hier door het klimaat, tenzij je in volledige Aircon leeft… Ik heb toen ook zeer streng geselecteerd en veel dingen verkocht of weggegeven. En heb er geen spijt van. Soms mis ik iets en denk gauw ‘jammer dan’. Je begint hier een nieuwe leven, je oude leven met alle versieringen kun je niet verplaatsen.

 7. Rene Wouters zegt op

  Daar ik verzender was voor een olie bedrijf heb ik van alles opgestuurd met trucks, vliegtuig en boot. Wanneer ik grote machines en apparaten moest opsturen langs zeevracht liet ik een kist maken op maat en bij aflevering van deze werd er door de persoon van het bedrijf een soort van aluminium folie rond deze machines en apparaten getrokken en toegelast. Dit was om deze te beschermen tegen vocht en condensatie in de container op zee.

 8. Farang zegt op

  Beste John
  Mijn ervaring Met een 20-Ft container verhuisboedel,verstuurd vanuit R’dam per boot.
  Sorry lang geleden weet firma naam v vervoerder niet meer.
  Zelf Alle inboedel verpakt & voor De deur container geladen Met vrienden.
  Packinglist zelf opgesteld en waarde geschat Per item..
  Douane technisch was men in BKK alleen geinteresseerd in Alle electrische inboedel..zoals T.V’s..stereo..wasmachine..Elec.gereedschap etc..werd Per kist/doos geopend , bekeken en getaxeerd.
  Plm 18.000Baht waren De inklarings kosten,import taxen en vervoer naar huis.
  Baht was toen 48,- Bht/1,-€..
  Verpakt je kostbare gitaren behalve In een “Flight Case” Extra Met bubbel schuimrubber en mogelijk houten kist..ter voorkoming v schade..
  Anecdote..Had in NL aardige Drankvoorraad div soorten..alles Goed verpakt en in houten kist..opgevoerd In packing list..”wedding Gift”..wat gedeeltelijk De waarheid was..enfin Niets belast Of bekeken..nog steeds plezier v bv Stroh Rum 85%..op ijs (flambé) Of cake/taart..
  Mogelijke Import vrijstelling is naar ik begreep.indien je Met je Thaise vrouw xjaar In NL heb gewoond en dan verhuist naar Thailand Met je inboedel..
  Qua gereedschap ook aanrader indien je beschikt over Goed gereedschap..kwaliteit hier is vaak matig..
  Succes

  • Nicky zegt op

   Import vrijstlling is voor iedereen, mits je min. 1 jaar in Thailand verblijft. Alleen is het handig dat de persoon die je container in Ontvangst neemt. Wat handgeld voor de douane achterlaat. Bij ons hebben ze precies 1 doos geopend.

 9. Jos M zegt op

  Wij hebben verleden jaar december een 20 ft container met huisraad verstuurd van Dordrecht naar Khon Kaen. Het meeste zelf verpakt maar bankstel, kasten , wasmachine, droger , vaatwasser en koelkast door TransPack verpakt.
  Kosten net geen 3.500 euro maar bij aankomst van de container moest er nog 10.000 baht betaald worden voor het elektrisch gereedschap.
  Ik Kan TransPack in Rotterdam en Boonma in Thailand aanbevelen.
  Samen met de container kwamen er 5 mensen van Boonma die alles netjes op zijn plaats zetten en de door Transpack verpakte spullen uitpakten en checkten !

 10. ser kokke zegt op

  Ik heb 8 jaar geleden alles meegenomen en geniet daar nog steeds van.
  Ja de kosten waren hoog.
  Laat niets achter voor die paar rotcenten.

 11. Arnolds zegt op

  Twee jaar geleden heb ik via Windmill maar een deel van mijn inboedel meegenomen.
  Erg dom, want ik heb er nu ontzettend spijt van.
  Ik mis hier bv. mijn Bosch vriezer,platen spelers Dual ,Marantz, platen 50 jaar oud,muziekboeken ,elektrische gereedschap ,Bosch kneedmachine,spullen van mijn zoon enz,enz.
  Advies echt alles meenemen.

 12. Rocky zegt op

  Beste John, ik heb meerdere kleine en grote transporten en verhuizing bij immigratie naar Thailand. Laten verzorgen door Windmill uit Den Haag.
  Ben daar zeer tevreden over, uitstekende service, goede prijs en van deur tot deur geregeld, geen gesjoemel met douane en corruptie.
  Gewoon zoals t hoort en afgesproken, ik beveel je ze aan. Voor meer info: Internationaal Verhuizing Windmill Forwarding BV, www. windmill-forwarding.com
  Succes en groet, Rocky


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website