Beste lezers,

Thailand is weer open voor toerisme. Ik wil in maart mijn vriendin aldaar weer bezoeken na lange tijd. Welke documenten heb je nu nodig voor een entree in Thailand, de nieuws pagina’s geven een nogal onduidelijk beeld hierover.

Ik wil vertrekken uit Nederland op 19 maart en terug keren op 16 april.

Groet,

Paul


» Laat een reactie achter


Rating: 3.33/5. From 3 votes.
Please wait...

6 reacties op “Lezersvraag: Wat is er nodig om mijn vriendin in Thailand te bezoeken?”

 1. Hans zegt op

  Beste Paul,

  De website van de Thaise ambassade is waar je alles hierover vindt.

  Het is echter maar de vraag of je ueberhaupt in aanmerking gaat komen voor een visum, en als je zo gelukkig bent er in te slagen het visum te verkrijgen wacht je hier in Thailand een 14 dagen durende quarantaine periode die je in een door de staat aangewezen hotel moet doorbrengen.

  Op basis van informatie van ervaringsdeskundigen is dat geen pretje want je zit 23 uur per dag op je kamer en je kan maar een uurtje per dag iets doen als zwemmen of fitness. Bezoek mag je niet ontvangen en ook boodschappen van een supermarkt mogen niet worden geleverd.

  Op basis van jouw reisdatums zit je dus van 20 maart t/m 3 april in quarantaine en zie je je vriendin op 3 april, mits je twee negatieve COVID-19 tests hebt geleverd.

  Succes, maar ik vrees dat het geen simpele zaak gaat worden omdat het om “slechts” een vriendin gaat en niet om een echtegenote.

  • Jacobus zegt op

   Vergeet dat maar dat zwemmen en fitness. De eerste 7 dagen mag je helemaal niet van je kamer. Op dag 5 van je isolatie krijg je een Covid19 test en als die negatief is mag je vanaf dag 7 een uurtje naar buiten op het terrein van het ASQ hotel. Maar fitness en zwemmen blijft verboden. Dit geen regel van het hotel maar van de overheid.

 2. wibar zegt op

  Hoi, Iets te enthousiast vrees ik. De touristisch opening is slechts voor long time travellers en niet voor jouw korte tijdspanne. Quarantaine regels zijn nog steeds 14 dagen na aankomst (hoewel 10 wel is geopperd is dat er nog niet door). Hierbij een handige link naar een wereldkaart met per land de nu geldende maatregelen. Gewoon het land aanklikken waar je heen wilt en links zie je een lijst van alle covid maatregelen. https://covidcontrols.co/restrictions/thailand

 3. Guy zegt op

  Persoonlijk zou ik nog wat geduld oefenen voor het verzamelen van documenten die nu ge-eist/gevraagd worden naast het visum.
  Er zit nu wel een vaccinatie aan te komen, de regelgeving in de maand februari m.b.t. visa zal wellicht anders worden….
  Ticket reserveren voordat je zekerheid hebt op visum is ook geen aanrader.

  • Hans zegt op

   De grote misvatting die ik op veel forums enz lees is “Ik ben gevaccineerd, ik kom naar Thailand”….

   Thailand zal het op prijs stellen dat men gevaccineerd is en vermoedelijk ook langere tijd als vereiste handhaven, MAAR Thailand zal pas weer openstaan voor massatoerisme of versoepeling als de eigen bevolking is gevaccineerd.

   Het is te hopen dat ze niet wachten met versoepeling tot de volledige bevolking is gevaccineerd, want dan is ook 2021 en vermoedelijk een deel van 2022 ook verloren voor de toeristenindustrie.

   Geen leuk vooruitzicht, maar wel veel realistischer dan het idee om in 2021 een vakantie in Thailand te boeken.

   Vergeet niet, zelfs als je groep 9 bent, er een maximaal aantal aankomsten in Thailand is want de quarantaine mogelijkheden zijn niet onbeperkt. Er zijn veel meer visumaanvragen dan plaatsen.

 4. wendel zegt op

  Hier staat de informatie die je nodig hebt:

  https://hague.thaiembassy.org/th/content/118896-measures-to-control-the-spread-of-covid-19?page=5f4d1bea74187b0491379162&menu=5f4cc50a4f523722e8027442

  Je valt waarschijnlijk onder categorie 9 of 11 (daar ben ik zelf ook nog niet uit). Is een aardig stappenplan maar het is wel mogelijk. Je moet wel 15 nachten in quarantaine…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website