Beste lezers,

Afgelopen week bezocht ik ivm de aanvraag van mijn AOW pensioen middels de SVB, het kantoor van de SSO in de stad Lamphun. De afkorting SSO staat voor Social Sucurity Office. Ik was er een paar weken geleden ook al geweest ivm een ‘in leven zijnde’ verklaring te laten ondertekenen voor het PMT pensioenfonds.

Helaas konden zij dat niet doen, ik begreep waarom en ik heb toen het in leven zijnde bewijs laten ondertekenen door een hoofd of leidinggevende arts in een priveziekenhuis ook in de stad Lamphun. Dit werdt overigens geaccepteerd door het pensioenfonds in Nederland.

Bij het tweede bezoek deze week voor de ondertekening voor de SVB liep alles correct vriendelijk en vlot.

Ze herkenden mij zelfs nog van de vorige keer toen ik daar met mijn echtgenoot was. Het SSO kantoor is op de tweede verdieping en is vrij groot en druk bezocht, op de begane grond is naar mijn idee een soort van arbeidsbureau net zoals we in Nederland de UVW ook kennen.

Op de terugweg op de motor naar huis kwam de vraag bij mij op, wat is nou eigenlijk de functie en wat voor werk doet de SSO? In vele Europesche landen waaronder Nederland en België kan ik mij daar nog wel iets van voorstellen over sociale voorzieningen uitkeringen ed. Maar in Thailand zie ik hier weinig of zelfs helemaal niets van.

Mijn vraag is dus wat doet en wat is de taak van de SSO in de Thaise samenleving?

Jan


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Lezersvraag: Wat is de taak van de SSO in de Thaise samenleving?”

 1. Bertus van der Kampen zegt op

  Het SSO is er voor het registreren en uitbetalen van het Thaise pensioen,wat word toegekend voor vrouwen bij 55 en mannen bij 60 jaar,wat ze ook uitbetalen is de ziekenhuiskosten,iedereen betaald 5% van zijn inkomen aan verzekering,de werkgever betaald ook 5%,in geval van werkeloosheid betalen ze nog steeds 5%. Bij bezoek aan b.v.de tandarts kunnen ze daar de rekening indienen,echter het bedrag dat per jaar uitbetaald word is maar 600 bht.voor ziekenhuisbezoek word maar hoogstens 3 keer per jaar 3500 bht uitgekeerd , Dat is wat ze doen,en verklaard misschien de drukte. Ik ga daar ook ieder jaar in Lamphun voor mijn verklaring van het SVB,maar steeds moet ik uitgebreid uitleggen waar het vooris,dan gaan met mijn papieren rondrennen,als dan een big shot die een beetje achter de computer zit te slapen heeft getekend zit na een groot uur weer op mijn kameel,en kan ik naar huis.

  • Chris van het dorpje zegt op

   Vrouwen en mannen krijgen alle bij met 60 hun pensioen .
   Hoe kom je op 55 ?
   Mijn vrouw is nu 58 en moet nog 2 jaar wachten .

 2. Rob zegt op

  Nou wat ik weet is dat Thai als zij hun baan verliezen ook een soort ww krijgen als ik het goed heb bij ontslag door de werkgever 5 maanden 3000 bath en bij zelf genomen ontslag 3 maanden 3000 bath en dat moet daar aangevraagd worden.

 3. Christiaan zegt op

  Volgens mijn informatie geeft het Social Security Office steun bij: moederschap, handicap, overlijden, kinderbijslag, ouderdom en werkeloosheid.
  Werkgevers betalen bijdragen per werknemer, en de Overheid levert een extra bijdrage. Overheidsambtenaren hebben een eigen regeling.
  Hoe alles precies werkt weet ik niet, maar het schijnt te werken.

 4. jos zegt op

  Via Aegon krijg ik ook een levensbewijs, Zij vinden het goed als ik het levensbewijs van de SVB naar hun toe scan. Ook van andere Nederlandse uitkering instanties is mij bekend dat het zo kan werken.
  Scheelt je weer een rit naar een politieburo o.d.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website