Lezersvraag: Wat doe ik met verkeerd bezorgde post?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
29 augustus 2020

Beste lezers,

Wat te doen met post die onterecht wordt bezorgd? Ik krijg met regelmaat van de klok post van een buitenlands bedrijf op mijn adres. De 1e envelop heb ik open gemaakt, maar ik kan de taal niet thuis brengen en krijg de indruk dat het te maken heeft met een uitkering.

Iemand ervaring wat te doen met foutief bezorgde post? Kan ik die terug afgeven op het postkantoor?

Groet,

Sjaak

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Lezersvraag: Wat doe ik met verkeerd bezorgde post?”

 1. Ruud trop zegt op

  Beste Sjaak,

  Aan de postbode terug geven.Heb het zelf een paar maal meegemaakt ,postbode zei:sorry

  Groet,
  Ruud

 2. RonnyLatYa zegt op

  Staat uw adres op de enveloppe of gaat de postman er maar vanuit dat het wel voor jou moet zijn omdat het buitenlandse post is en jij de enige buitenlander bent die hij weet wonen?

  Je kan het gewoon terug afgeven aan de postman. Als er geen afzender opstaat zal hij er waarschijnlijk ook niks mee doen en bij niet af te leveren zendingen terecht komen of OID.

  Je kan ook een goede daad stellen en het in een enveloppe steken en terugsturen naar de afzender met een begeleidende brief dat het adres niet juist is en ze het adres van die persoon opnieuw moeten opvragen. Als het over uitkeringen gaat heb je waarschijnlijk dan iemand blij gemaakt die misschien op die post zit te wachten en het binnenkort wel op het juiste adres dan krijgt. 😉

  • Sjaak zegt op

   Ronny, bedankt voor de tip.

 3. Erik zegt op

  Sjaak, staat jouw adres er echt op? Dan kun je weinig doen of je moet de moeite willen nemen na te gaan waar de afzender woont of gevestigd is en de zaak terugsturen.

  Staat jouw adres er niet op? Dan is de postbode fout bezig (of kan geen westers lezen…) en moet je naar de post om te klagen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website