Lezersvraag: Wanneer mijn Thaise rijbewijs verlengen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
3 juni 2020

Beste lezers,

Ik ben in het bezit van een Thais rijbewijs dat 2 jaar geldig is en halverwege deze maand verloopt. Kunnen jullie mij, in deze verwarrende tijden, laten weten of ik het ten laatste op de vervaldag dien te vernieuwen voor een 5 jarig exemplaar? Of moet ik wachten tot 01 juli?

Indien 01 juli de aangewezen datum is, verwacht ik een geweldige drukte. Is er dan een bepaalde termijn waarop ik het nodige kan ondernemen?

Alvast mijn beste dank voor concrete inlichtingen.

Groet,

Bona

No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Lezersvraag: Wanneer mijn Thaise rijbewijs verlengen?”

 1. Khun zegt op

  Je rijbewijs blijft 1 jaar geldig. Maar in dat jaar mag je niet rijden.

 2. A.J. Edward zegt op

  Je rijbewijs vervalt op je verjaardag. Je kunt je rijbewijs al voor de vervaldatum vervangen, “lees” maar het is ook mogelijk om 1 of 2 dagen na de vervaldatum te gaan. Je rijbewijs wordt dan verlengd tot je eerste verjaardag volgend op 5 jaar geldigheid, dus is je rijbewijs dan bijna 6 jaar geldig i.p.v. 5.

  • bona zegt op

   Indien ik goed begrijp kan ik dus na de vervaldatum midden deze maand, wachten tot de dag na mijn verjaardag, begin september, en dan mijn rijbewijs laten verlengen tot september 2016 ? In deze periode wel niet achter het stuur plaatsnemen. Klopt dat ?
   Dat zou wel een heel gunstige oplossing zijn.
   Beste dank.
   Bona.

   • A.J. Edward zegt op

    Bijna, je zal wel 2026 bedoelen, alle Thaise rijbewijzen hebben de vervaldag op geboortedatum van houder, motor en/of auto, dat is al een aantal jaren zo geregeld, kijk nog eens goed op je Thaise rijbewijs. op het moment dat ministerie van transport de deuren weer opent heb je nog twee weken de tijd je rijbewijs te verlengen.

 3. Henk Hauer zegt op

  Het rijbewijs kan je 3 maanden voor de verval datum verlengen . De nieuwe datum wordt gerekend van af de verval datum. Het rijbewijs kan je na de verval datum niet meer verlengen. Verlengen na de ver datum niet meer mogelijk. Wed misbruik van gemaakt. Met de huidige corona maatregelen zijn de kantoren voor rijbewijzen tot op heden nog gesloten. Hierdoor is er een periode of grace

 4. Cornelis zegt op

  Het verlopen rijbewijs blijft geldig tot 15 dagen na het opheffen van de noodtoestand. Zie o.a.
  https://forum.thaivisa.com/topic/1156688-dlt-no-need-to-renew-your-driving-license-until-15-days-after-the-emergency-decree-is-over/
  Gedurende die tijd mag je er dus wèl mee rijden.

 5. willc zegt op

  Beste Bona,

  Het wachten is na 1 juli,vergeet je gezondheidsverklaring (geldigheid 1 maand) en je gele boekje niet mee te nemen.

  Mvgr,

  Will

  • janbeute zegt op

   Hoezo gezondheids verklaring bij een verlenging,
   Paspoort met verblijfsvergunning en bewijs van woonadres , kan geel tambienbaan zijn is voldoende.
   En uiteraard je oude of huidige rijbewijs overleggen.

   Jan Beute.

   • PEER zegt op

    Ja Jan,
    Ook ‘n gezondheidsverklaring, alhoewel je gezondheid niet wordt gechecked.
    Er is wel willekeur.
    In Ubon Ratchathani kon ik m’n motorrijbewijs 5 jaar verlengen ( na het eerste 2 jr geldig was) maar m’n autorijbewijs verlengen, 4 mnd later, kon ik slechts 2 jaar verlengen.
    De vrouwelijke beamte had wél 2 sterren én ‘n geweldig streng ( lees: farangonvriendelijk) gezicht

   • Cornelis zegt op

    Je hebt gelijk Jan. De officiële website van de afgevende instantie noemt de medische verklaring alleen bij het aanvragen van het eerste, twee jaar geldige, rijbewijs. Zie
    https://www.dlt.go.th/en/two-year-license/
    Het is natuurlijk nooit uit te sluiten dat men dit plaatselijk wèl eist……..

 6. bona zegt op

  Vriendelijke dank aan allen.
  Blijkbaar hoef ik mij momenteel geen zorgen te maken en kan ik gewoonweg afwachten wat er op 01 juli uit de bus zal komen. Voor alle zekerheid en om een nutteloze verplaatsing te vermijden, een gezondheidsverklaring meenemen. Ook niet wachten op mijn verjaardag, kan plaatselijk wel gebruikelijk zijn doch staat nergens aangegeven.
  Nogmaals beste dank.
  Bona.

  • A.J. Edward zegt op

   Dit staat aangegeven op mijn Thaise autorijbewijs, Issue Date, 15 July 2016 Expire Date, 30 March 2022, maar ook op mijn motorrijbewijs! wel makkelijk, beide op gelijke datum.

   • bona zegt op

    Ik geloof absoluut dat dit in jouw correct is doch weet niet of dit een algemene regel is. Mijn 2 jerig rijbewijs vangt aan en vervalt op dezelfde datum. Het is niet onmogelijk dat bij mijn vernieuwing voor 5 jaar, eveneens mijn verjaardag als vervaldatum zal gelden. De tijd zal het uitwijzen.
    Bona.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website