Beste lezers,

Wanneer kunnen toeristen weer het land in zonder quarantaine, maar wel met bewijs van vaccinatie?

Graag hoor ik van u.

Groet,

Sam

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

24 reacties op “Lezersvraag: Wanneer kan ik naar Thailand zonder quarantaine, maar met bewijs van vaccinatie?”

 1. Dirk zegt op

  Geduld maar mijn glazen bol zegt mij einde 2022.

 2. fred zegt op

  Zonder quarantaine lijkt me alvast niet meer voor dit jaar te zijn. Vergeet niet dat de vaccinaties van de eigen bevolking hier nog moeten beginnen ……Ik heb al verschillende malen gelezen en opgevangen dat dit zeker niet voor 1.7.2022 zal zijn.

 3. Henk zegt op

  Beetje vreemde vraag. Als je via Thailandblog het nieuws rondom vaccinaties in Thailand en de ontwikkeling van een “corona-paspoort” in de EU bijhoudt, dan weet je dat het met de vaccinaties in Thailand zo’n vaart niet loopt ( eind dit jaar hopelijk 50% van de volwassen bevolking een eerste prik), en dat het EU-“paspoort” bedoeld is voor de EU. Denk maar niet dat je met het gele boekje waar vaccinatie-stickers in geplakt kunnen worden met wat gekrabbel van handtekeningen Thailand binnenkomt. Noch dat boekje noch die handtekeningen zijn op enige manier geautoriseerd. Dus is het wachten op internationale “legalisatie” van het EU-“paspoort” bijvoorbeeld door de WHO ism de VN. Vooralsnog is het wachten geblazen op betere tijden!

  • Yvan Temmerman zegt op

   Twee vrienden zijn verleden week naar Thailand afgereisd. Het gele boekje met de klevers erin van hun vaccins werd bij aankomst op Suvarnabuhmi gecontroleerd en aanvaard. Wel nog steeds 14 dagen quarantaine.

 4. Kees zegt op

  Dit is het beste antwoord op dit moment, maar er kan nog een hoop veranderen voor je voet op Thaise bodem kan zetten:

  https://www.ttgasia.com/2021/05/11/thailands-plan-to-reopen-to-vaccinated-visitors-sparks-hope-of-tourism-revival/

 5. harold zegt op

  Gezien het hoge aantal doden en besmette mensen dat thans plaats vind is het weer koffiedik kijken.

  Per 1 juli zou phuket mogelijk starten met gevaccineerde touristen zonder quarantaine. Maar de gouveneur heeft vandaag aangegeven dat dit waarschijnlijk niet doorgaat door deze 3e golf van covid-19 die thailand teistert.

  Andere touristen plaatsen o.a. pattaya zouden na succes van phuket mogelijk per 1 oktober starten met toelaten van gevaccineerde touristen.

  • Hugo zegt op

   Sorry, maar ik ben van oordeel dat Thailand nog geen echte golf meegemaakt heeft…
   +/- 2000 besmettingen per dag op een bevolking van 65 miljoen.
   In België en Nederland hadden we +3500 besmettingen per dag met ieder een bevolking van amper 11 miljoen! Dat is dus bijna 10 maal zoveel per dag bij ons en men deed er veel minder paniekerig om.
   Men mag zich ginder zeer gelukkig prijzen tot nu toe, ze hebben er wel hun grenzen al meer dan een jaar hermetisch voor afgesloten behalve met Myanmar dan…

  • Nest zegt op

   Hoog aantal besmettingen??? 2000 op een bevolking van 68 miljoen

 6. Geert zegt op

  Beste Sam,

  Een goede vraag en wellicht iets waar velen op zitten te wachten.
  NIEMAND kan echter op dit ogenblik een antwoord geven op deze vraag.
  Het hangt er allemaal vanaf hoe de situatie op dit ogenblik gaat evolueren in Thailand. Versoepelingen zie ik nog niet voor meteen, in tegendeel.
  Zelfs CoE van diverse landen (India, Pakistan etc.) die uitgereikt werden door Thaise ambassades worden op de moment gewoon gecanceld.
  We kijken uit naar betere tijden.

  Gegroet,

 7. John zegt op

  Dat zal helaas niet zijn voor januari vrees ik. Ik ben er pas geleden nog geweest met de 14 dagen quarantaine. Heel eerlijk gezegd…..het beviel me goed. Ik was in het Sram leisure hotel en had een eigen terras. Alles was goed geregeld door http://www.greenwoodtravel.nl volgende keer laat ik weer alles door hun regelen.

  • Patrick zegt op

   John… dit hotel.. waar ligt dit hotel.. is de naam juist geschreven want ik vind het niet?

   • Caatje23 zegt op

    S Ram leisure in Bangkok

   • John zegt op

    Zoeken op ‘S Ram leisure in Bangkok ASQ’ dan kom je ervan zelf.

 8. Wiebren Kuipers zegt op

  Helaas nog niet. Phuket had als eerste plannen om in juli open te gaan voor gevaccineerde reizigers. Men zou dan zonder quarantaine wel 7 dagen op Phuket moeten verblijven, waarna men dan vrijelijk mocht verder reizen. Men wilde vooraf wel een hoog percentage mensen vaccineren op Phuket, maar helaas er zijn nog onvoldoende vaccins.
  Dus dit feest gaat niet door. Thailand zal een van de laatste landen zijn dat voor Europese toeristen open gaat. De reis branche en de lokale Thaise DMC’s denken aan januari 2022. Het is daarom wel bijzonder dat Nederland waarschijnlijk Thailand op geel gaat zetten evenals andere Europese landen. Terwijl er nog vele provincies nu nog op rood staan en er heel veel dicht is en je er zonder quarantaine nog niet in komt. Ik hoop dat zij het daar snel onder controle krijgen.

 9. Harry Romijn zegt op

  Ik zou zeggen: hou de overheidspublicaties in de gaten.
  Als ik De Jonge gisteren goed beluisterd heb, komt er 15 mei een website hoe NEDERLND staat tov mensen uit bepaalde landen resp. terug naar hier. Hoe die “buitenlanden” erover denken, is een vraag voor DAT land, dus kijk, wat de Thaise overheid te vertellen heeft.

 10. Victor zegt op

  Het antwoord op uw vraag is wat mij even kort als simpel.

  Dat weet geen mens en elk ander antwoord is niets dan speculatie en dus zinloos.

 11. Marc Dalle zegt op

  Voorlopig zal dat niet gaan zonder quarantaine en het ziet er niet naar uit dat dit nog voor dit jaar wel zou kunnen.

 12. Ginette zegt op

  Weet niemand, wij kijken uit willen voor november gaan met of zonder quarantaine wil hier geen winter meer zijn in België

  • ser kokke zegt op

   Ik woon in Thailand en volg alles op de voet.
   Ik denk dat november wel kan, Maar…
   Nu al 2 maal laten vaccineren: onmiddelijk!! En ook vlak voor vertrek nog eens en dat schriftelijk in het Engels kunnen bewijzen.
   Zeker dat je in quarantaine gaat, misschien maar 7 dagen.
   Thailand is doodsbang en sluit alle toeristische gebieden totdat het 100% veilig is.

 13. Willem zegt op

  Ondanks de wat negatieve berichten hierboven zou het maar zo kunnen dat we nog dit jaar naar een aantal gebieden in Thailand kunnen zonder quarantaine. Google een op sandbox thailand.

  De plannen zoals ze door de toeristen autotiteit Thailand gemaakt ziin zijn m.i. iets te positief. 1 juli voor Phuket lijkt niet haalbaar. Men is al druk aan het vaccineren maar 70 % volledig gevaccineerd lijkt me niet meer haalbaar. Verder wordt er een eis gesteld van enige tijd geheel covid vrij zijn in Phuket.
  Ook dat is op dit moment nog niet inzicht.

  Maar misschien kan het wel een maandje, of 2, later wel.

  Samui is ook al dritig aan het vaccineren rn in juni zijn o.a. Bangkok, Pattaya, Hua Hin en Chiang Mai aan de beurt.

  Vergeet niet dat vanaf eind mei / begin juni de productie vanAsta Zenica in Thailand miljoenen vaccines per maand gaat opleveren.

  Niemand weet iets zeker. Dus zoals eerder geschreven.wachten en de berichen in de gaten houden. Voor alsnog kun je een CoE pas vanaf 1 maand voor je binnenkomst aanvragen.

 14. Kris Kras Thai zegt op

  Voor de derde COVID-19 golf was er een stappenplan. Ik dacht dat dit nog van toepassing is, alleen werd de quarantaine periode opnieuw verhoogd naar 14 dagen (ook voor gevaccineerden).
  In dat stappenplan kunnen gevaccineerde reizigers zonder quarantaine naar:
  1) Phuket vanaf 1 juli
  2) 10 toeristische provincies (ook Buriram omwille van de motor racing) vanaf 1 oktober
  3) geheel Thailand vanaf 1 januari 2022.

  Er zijn net zoals in Nederland/België voorwaarden verbonden aan de versoepeling, zoals het aantal vaccinaties.

  Onlangs bevestigde de Thaise minister van toerisme en sport dit plan in een TV interview. Maar zoals reeds aangehaald, het kan elke dag veranderen. Best is om deze en andere blogs/vlogs dagelijks op te volgen.

  Bronnen:
  https://youtu.be/67VUM74FKVo
  https://youtu.be/sFbC5CLS_Nk

 15. P. Keijzer zegt op

  Rayong (Marriott)
  Zwembad open, ontbijt open, net vandaag teruggekomen

 16. Adriaan zegt op

  Het is wishful thinking, maar ik denk dat de druk (economisch) om niet ook het komende winterseizoen (november – maart) te verliezen, toch wel heel groot wordt. Bovendien komen wereldwijd zo langzamerhand heel veel vaccins beschikbaar. Als het lukt om in Thailand voor november 2021 alle inwoners boven de 60 één prik te geven, heb ik goede hoop dat mensen die volledig gevaccineerd zijn en uit landen komen met lage besmettingsgraad, zonder enige poespas weer welkom zijn. Het is ook mogelijk dat de WHO met een bericht komt dat mensen die gevaccineerd zijn, nauwelijks besmettelijk zijn. En nu maar hopen dat Nederland komende herfst niet weer op rood gaat.

 17. Niek zegt op

  In de Bangkok Post heb ik gelezen dat per 1 oct. van dit jaar gevaccineerd zijn voldoende is om naar Thailand te reizen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website