Beste lezers,

Je ziet in Europa en de VS steeds meer weerstand tegen de draconische maatregelen van regeringen om de covid pandemie te bestrijden. Daarbij worden grondwettelijke burgerrechten geschonden, zoals het recht op vereniging en demonstreren. De mensen zijn het zat.

Mijn vraag is dan ook waarom gaan Thai niet de straat op? Gezien het lage aantal doden en besmettingen staan de maatregelen van de Thaise regering niet in verhouding tot het probleem. De arme Thai is de dupe en veel mensen zijn werkloos geworden en hebben geen geld om eten te kopen.

Waarom pikken ze dit? Ga de straat op een ga protesteren. Wat heb je te verliezen?

Groet,

Rudolf

No votes yet.
Please wait...

23 reacties op “Lezersvraag: Waarom zijn er in Thailand geen protesten tegen de lockdown?”

 1. Jasper zegt op

  Rudolf,

  Wat kun jij overdrijven. Er is wat weerstand van laag opgeleiden, rechtsextremisten en wappies, maar het merendeel van de mensen houdt het beschaafd en beseft de ernst van de situatie in de westerse wereld.

  Als Thai zouden protesteren hebben ze weinig te winnen (de hotels, bars en restaurants blijven gewoon dicht, maar wel eventueel lijf en goed te verliezen.
  Ze schieten er dus niets mee op.

  Daarnaast is de instelling van de gemiddelde aziaat een pak fatalistischer dan de onze.

  • Het is maar hoe je het bekijkt natuurlijk. Een wappie zal zeggen dat het merendeel van de bevolking niet goed snik is dat ze zich zonder enige verzet laten ophokken voor een griep en de hele economie naar de kloten wordt geholpen, louter vanwege angst voor het onbekende.

  • Labyrinth zegt op

   Woon je in Thailand of reageer je uit “Europa” ?
   Wel indien je in Thailand woont dan houdt er niets jou tegen om dagelijks luidkeels te demonstreren.

 2. ruud zegt op

  Thailand heeft een leger, een zeer grote politiemacht en noodveroordeningen met zeer lange gevangenisstraffen.
  Dat lijken mij goede redenen, om voorzichtig met demonstreren te zijn.

 3. Jan zegt op

  Moderator: De vraag gaat over Thailand

 4. Ton zegt op

  Wat je te verliezen hebt? Zou dat bij de C-19 pandemie wellicht je leven kunnen zijn? Of dat van iemand anders, als u zich niet aan de voorschriften houdt?
  Grondwettelijk recht is een groot goed, maar moet tijdelijk soms wijken voor een groter algemeen belang.
  Blij, dat er regeringen zijn, die de ernst van de situatie inzien en naar eer en geweten een afweging proberen te maken tussen diverse belangen: economisch, sociaal. Geen enkel land wil zijn economie kapot maken.
  Maar nu is het: better safe than sorry. De gevolgen van laksheid zien we in diverse landen.
  Achteraf kunnen we pas oordelen of alle acties goed waren; achteraf oordelen, altijd makkelijk.
  Even doorbijten, we komen er wel.

  • Perer zegt op

   Ja er valt inderdaad heel veel te verliezen maar wel door de strenge lock downs
   Er komen steeds meer onderzoeken waaruit blijkt hoe intens mensen lijden en alles verliezen
   waarvoor ze gewerkt hebben. Het is ook duidelijk dat er veel mensen eerder zullen overlijden omdat
   ze bijvoorbeeld geen geld meer hebben voor goede medische verzorging of gezonde voeding.
   Of omdat zoals in Nederland een behandeling wordt uitgesteld .
   Zweden heeft een heel ander beleid en de bevolking is er daar heel blij mee. Het deel van de bevolking
   met een verhoogd risico kan best zijn eigen verantwoording nemen en extra oppassen.
   Ja er zijn in Zweden wat meer doden dan in Noorwegen maar daar moeten we de doden door de lockdown
   vanaf trekken . Het zou me niet verbazen als het Zweedse model het dan veel beter doet dan welk ander land dan ook.

   • Jasper zegt op

    Nou Perer,

    de statistieken van vandaag laten zien dat Zweden 4000 doden heeft, op een bevolking van 10,3 miljoen mensen. In Nederland zijn dat er 5880 op een bevolking van 17,2. Vergelijkbare cijfers, zou je denken, hoewel Nederland het iets beter doet. Tegelijk is het zo dat Zweden een immens land is, en Nederland heel klein. Wij zitten dus veel meer op elkaar, em MOETEN daarom wel wat strenger zijn dan in Zweden. Overigens zie je in Zweden dat in de grote steden de sterfte percentueel veel hoger ligt dan in Nederland, omdat er veel meer besmettingen plaatsvonden zonder de 1,5 meter-regel.

    Voorlopig is het zo dat het Turkse model, waarbij iedereen binnen zit behalve de beroepsbevolking, nog het beste werkt qua aantallen besmettingen.
    Alles staat, en valt met het wel of niet vinden van een vaccin of geneesmiddel. Als we moeten wachten op groepsimmuniteit (als al mogelijk) maakt het natuurlijk helemaal niet uit welk model je volgt. Het aantal doden zal overal percentueel gezien ongeveer gelijk liggen onder gelijke omstandigheden, zoals gemiddelde leeftijd bevolking, mate van obesitas, ligging op de aardbol.

 5. Jos zegt op

  Als je gaat protesteren kan je uw leven in gevaar brengen. Hier is het leger aan de macht en die houden niet zo van protesten.

 6. l.lagemaat zegt op

  Er is veel onderling verraad bij de Thaise mensen!
  Protesten?

  Eind 2018 Kraidej Luert, Chatchan Buphawan verminkt en vermoord bij de Mekong.
  Siam Theerawut en Chucheep Chivasut en Kritsana Thaptai 2 mei 2019 verdwenen.
  Od Sayavong 26 aug.2019 vermist in Bangkok

  Moet ik doorgaan?
  Een protest songgroep is vorig jaar uitgeweken naar Parijs!

 7. JM zegt op

  Lang zal het niet meer duren voor de bom barst.

  • Johnny BG zegt op

   De bom gaat niet barsten. Er is geen reden en als die er is welk positief effect zal het hebben?
   Klagers zonder een oplossing zijn 0,0 waard

 8. Inge zegt op

  Hoi,
  Het verschil is : Nederland is een “democratie” en Thailand heeft toch meer een totalitair systeem, en zijn
  gewend meer gehoorzaam te zijn aan de overheid en de regels beter op te volgen.
  Voeg daar de volksaard bij en je hebt een volgzamere bevolking.

 9. TonyM zegt op

  Weer zo een typische vraag en als je niet oppas hebben wij buitenlanders het weer gedaan.
  Laat de Thaise bevolking zelfs beslissen als ze tegen de lockdown de straat op willen gaan en expats of niet moeten zulke vragen (?) en oproepen vermijden……Big Brother….
  Daarom maakt de Thaise regering het de buitenlanders die langer in Thailand willen blijven of willen wonen bijzonder moeilijk.
  Expats kunnen er over praten want de immigratie regels veranderen hier elke maand ik kan er over praten……
  TonyM

  • Hendrik zegt op

   Als het dan al zo is dat de Thaise regering het “buitenlanders die langer in Thailand willen blijven of wonen bijzonder moeilijk” maken: noem mij één reden om dan nog langer in Thailand te willen blijven of wonen?

 10. Arie zegt op

  De thaise mensen zijn over het algemeen genomen een goed luisteren volk (bij gevaar met name als de ouderen geraakt worden).
  Ze zijn in elk geval beter bezig dan de Amerikanen en de Europeanen want die staan bekend in de wereld als volk dat zich moeilijk iets laten voorschrijven.

  • Rob zegt op

   Nou Arie dat Thai een goed luisterend volk is ben ik niet met je eens, ik moet zeker 3 keer per dag tegen mijn vrouw zeggen, luister en laat me eerst eens uitpraten voordat je mij in de reden valt, en langzaam aan begint ze het te leren.
   Wat mij opvalt is dat ze elkaar daar nooit laten uitpraten, vallen elkaar altijd in de reden en als je zelf praat kan je nu eenmaal niet luisteren naar een ander.

   Maar jij bedoelt waarschijnlijk dat ze naar het gezag luisteren, maar dat is iets anders dat heeft te maken met het militaire regime en de gevangenis straffen, daarom slikken ze het als zoette koek, maar Buhda hoort ze brommen hoor.

 11. vanneste kris zegt op

  Er is te weinig geld bij de gemiddelde thai om te protesteren. Nochtans is het bestuur nog steeds een militaire dictatuur en de prime minister heeft zichzelf benoemd.
  In wezen is thailand een communistische land dat net zoals China een laagje kapitalisme bevat om handel te kunnen doen. Betogen is onmogelijk omdat er zoals in europa overal militairen en politie aanwezig is die je al snel kunnen beboeten of in het “monkey house” (gevangenis) kunnen steken… Kijk een naar de film “The bangkok hilton” en je zult veel leren…. Vrijheid heeft zijn prijs.
  Thailand heeft het voordeel dat er voor de gemiddelde Thail geen belastingen zijn te betalen… Probeer maar eens te betalen met een kredietkaart… Alleen bij multinationals kan dit (Mac Donald, S&P)
  Europa en Thailand, das ying en yang of omgekeerd

 12. Jan VAN DEN ECKER zegt op

  Het is omslachtig, maar de Thaise regering doet het voortreffelijk.
  Heel weinig besmettingen en doden. En ja, het is een moeilijke periode, maar men handhaaft een zeer belangrijke maatstaf: veiligheid voor ieder die het wil. In Europa en de VS ver te zoeken.

  Blijf gerust daar…

  Jan

  • chris zegt op

   beste Jan,
   De Thaise regering heeft het ‘voordeel’ dat de meeste Thais arm zijn, hun huizen kieren en ze geen ramen in hun huis hebben. Daarnaast is het openbaar vervoer met songteaws, boten, treinen en bussen zonder ramen prima geventileerd. Dat geldt ook voor basisscholen. Daarnaast is het vrijwel constant meer dan 25 graden Celsius.

   En wat blijkt? Het corona-virus droogt onmiddellijk uit bij hoge temperatuur en heeft een bloedhekel aan wind en ventilatie. Het haastte zich daarom naar koudere gebieden als Nederland waar iedereen thuis op het virus zat te wachten, met de ramen en deuren potdicht.

   • Jan zegt op

    Chris, het virus is misschien niet zo dol op hoge temperaturen. Maar …, kijk eens naar Manaus, de zwaarst getroffen stad in het nieuwe corona-topland Brazilië: 30 graden zie ik vandaag op de thermometer. Het beleid in Thailand om een vergelijkbare ramp te voorkomen lijkt toch niet zo overdreven.

    • johny zegt op

     Jan, je moet eens lezen wat Maurice de Hond schrijft over de besmettingen in Manaus. Thailand overdrijft echt met de maatregelen.

 13. chris zegt op

  Waarom zijn er in Thailand geen protesten tegen de lockdown?
  1. er is geen echte lockdown in Thailand. Je wordt/werd geadviseerd om thuis te blijven maar niemand stuurde je terug als je de hele dag op straat was. Er was niks te doen en vele winkels waren gesloten maar van verplicht thuisblijven was nooit sprake;
  2. Protesteren doe je in Bangkok en niet in de provincie omdat niemand het komt rapporteren. En daar was je nu net vertrokken omdat je geen baan meer had;
  3. De rijken die de prostesten meestal financieren (300-500 Baht per dag) moeten ook een beetje op de kleintjes passen en zien de regering niet vallen vanwege Corona. Kortom: het is de investering niet waard;
  4.De meeste Thais zijn bang (gemaakt) dat ze Corona krijgen en geven de regering en de maatregelen het voordeel van de twijfel; zols in vele landen. Daarmee lijkt de opkomst bij protesten bij voorbaat zeer laag.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website