Beste lezers,

Ik las gisteren dat als je in Thailand positief test op Covid-19, je verplicht opgenomen wordt in het ziekenhuis, zelfs al heb je geen symptomen hebt. Klopt dat? Als dat zo is dan verklaart dat toch gelijk waarom Thailand zo weinig besmettingen heeft? Je zou wel gek zijn als jij je laat testen zonder dat je klachten hebt. Wordt je zo maar om niets opgenomen.

Die PCR test is ook nog eens onbetrouwbaar en geeft ongeveer 40% false positief (bron: www.nrc.nl/nieuws/2020/09/10/niet-besmet-toch-positief-getest-a4011596). Dus als je dan pech heb ben je niet besmet en wordt je toch verplicht opgenomen in het ziekenhuis.

En geldt dit ook voor farang?

Nou, ik zal Thaise vrouw adviseren zich nooit te laten testen als dit waar is. Tenzij ze echt ziek wordt natuurlijk.

Groet,

Eduard

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 2.29/5. From 7 votes.
Please wait...

8 reacties op “Lezersvraag: Waarom worden Thai verplicht opgenomen in het ziekenhuis als zij positief testen?”

 1. jan+Willem zegt op

  Beste Eduard,

  Voor zover ik het weet, De mensen worden verplicht opgenomen zodat ze hun huis genoten niet besmetten.
  Als ik naar mijn prive omgeving kijk, dan hebben alle mensen die ik ken die Corona kregen hun partner besmet. Op deze manier halveer je gewoon de besmettingen. Probleem is wel dat je binnen de kortste keren onvoldoende ziekenhuis bedden hebt. Ik denk dat het nu de aantallen nog relatief laag zijn zal werken. Als de aantallen stijgen uiteindelijk niet.

  Jan Willem

 2. Stan zegt op

  Bij het begin van corona, in april 2020, heeft in een dorpje waar ik wat mensen ken een uit Bangkok terugkerende besmette dochter haar moeder besmet. Beiden gelijk opgenomen en het hele dorp 2 weken in lockdown en thuis blijven. Daarna de rest van het jaar geen enkele besmetting meer (tot zover bekent natuurlijk…) Zo doen ze dat in Thailand.

 3. Willem zegt op

  Niet alleen Thais worden verplicht opgenomen. Iedereen wordt verplicht opgenomen. In principe. Ik begreep uit de media dat met hiso en of politiek of hooggeplaatsten bij het leger nog wel eens een uitzonderjng wordt gemaakt. Maatwerk laten we het zo zeggen. Maar niet voor u en ik.

  • theiweert zegt op

   ‘Dus nu weten de boosdoeners, die zijn allemaal naar die Bangkoks clubs gegaan. Dacht al die vluchtelingen zullen toch niet naar dat soort clubs gaan.

 4. tooske zegt op

  Met ziekenhuis bedoelen ze zo een omgebouwde sporthal of andere loods waar een honderd tal bedden staan opgesteld, te vergelijken met een veldhospitaal.
  Mocht je daar terecht komen dan is de kans erg groot dat je alsnog besmet wordt als je het nog niet was.
  Geen eenpersoons kamer dus en anderhalve meter afstand moeilijk te handhaven.
  Lijkt me geen pretje, dan liever thuis in carantaine met mijn partner, we delen tenslotte alles samen.

 5. Al zegt op

  De stand vandaag is een totaal van 117 covid gerelateerde doden.
  Dit in iets meer dan een jaar tijd en op een bevolking van circa 70 miljoen.
  Triest voor alle betrokkenen uiteraard maar ik vraag mij af wat de nevenschade is van alle overheidsmaatregelen…Welke weer zijn gebasseerd op een PCR- test met inderdaad vele valse positieven

  • theiweert zegt op

   Jas dat zullen we nooit weten. Net zo als we niet weten hoeveel doden er zouden zijn als er geen maatregelen waren genomen. Het blijft gissen. Misschien is het wel beter dat er wat minder bars en clubs zijn. Want daar was al een tijdje geen droog in te verdienen. Vaak nog in bezit van buitenlanders, die zelf commentaar geven over Chinezen, die naar Chinese zaken gaan. Of Japanners, Koreanen.

 6. Chander zegt op

  Elk positief geteste Thai wordt verplicht opgenomen in een ziekenhuis totdat er geen bedden meer over zijn. Zie de huidige situatie in India, waar familieleden smeken op social media om een bed voor hun dierbaren. Zij smeken niet alleen om bedden, maar ook om zuurstofflessen en vaccinaties.
  In Thailand zal het zover niet komen, hoop ik.

  Zo dacht India een half jaartje geleden ook. Van blijdschap en trots ging India 2 maanden geleden miljoenen doses vaccins schenken aan arme landen in het Caraïbisch gebied en aan Nepal, Bhutan, Bangladesh en Srilanka. Zelfs Canada smeekte India om vaccins.
  En nu…India komt van alles tekort.
  Zo kan het ook verkeren.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website