Lezersvraag: Waarom is parfum in Thailand zo duur?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
25 december 2020

Beste lezers,

Ik wil mijn Thaise vriendin verrassen met een lekker luchtje. Nu heb ik laatst rondgekeken in Thailand maar het valt mij op dat de prijzen daar hoger zijn dan in Nederland. Klopt dat? Ook op de luchthaven van Bangkok vond ik de belastingvrije prijzen vrij hoog.

In Thailand zelf wordt wel goedkope parfum aangeboden maar dat is meestal imitatie.

Kan ik beter parfum kopen in Nederland en meenemen naar Thailand of hebben jullie nog een goede tip voor mij?

Groet,

Thijs

15 reacties op “Lezersvraag: Waarom is parfum in Thailand zo duur?”

 1. Diny zegt op

  Ik zou zeggen, koop het bij Kruidvat. Zijn de helft goedkoper als op Schiphol . Ik heb een parfum Jil Sander Nr 4 100mg, op schiphol 80 euro en Kruidvat 30 euro en zo zijn bijna alle geuren vele euro.s goedkoper . Succes

 2. Pieter zegt op

  Wij nemen altijd (al > 15 jaar) de (aanbiedingen) van de bekende Nederlandse winkels mee naar Thailand. Veel goedkoper!

 3. Ron zegt op

  De meeste worden ingevoerd en dat verhoogt al de prijs. Ik koop dit nooit daar. Kijk eens bij bol. Com of amazone.

 4. Rudolf zegt op

  Ha Thijs,

  Mijn vrouw koopt haar parfum altijd bij ic paris of Douglas, nog goedkoper als op Schiphol

 5. John Chiang rai zegt op

  Beste Thijs,Eigenlijk heb je het antwoord reeds gegeven,omdat je inderdaad de parfum beter uit Nederland kunt meebrengen.
  Het zal ongetwijfeld net zoals wijn en andere luxe artikelen te maken hebben met een hogere belasting of een andere waardering van deze luxe die ze door deze hogere prijsgeving ook misschien graag in deze luxe sector willen houden.
  Niet alleen met de kwaliteit,maar ook met een prijsniveau schep je een gewenst status symbool.
  Maar misschien dat iemand anders nog seen andere of betere verklaring heeft.

 6. Stan zegt op

  Op luchthavens is het dan wel belastingvrij, maar er zit een veel hoger winstpercentage op dan in andere winkels. Parfum van bekende merken is zowiezo altijd duur. Te duur. Deze merken houden dat zelf in stand. Hun producten moeten wel een beetje “exclusief” blijven. Je betaalt het meeste voor de naam die er op staat. Over elk flesje dat ze verkopen maken ze een enorme winst. Ik ben benieuwd hoeveel cent het het kost om zoveel milliliter van dat spul te maken. Vanuit mijn principes zal ik nooit zo’n parfum voor iemand kopen.

 7. Arjan zegt op

  Sinds dat ik een tip kreeg van een kennis, koop ik altijd deze cadeautjes online bij superwinkel.nl.
  Dat is nog veel goedkoper dan enige winkel.
  Succes ermee!

 8. Ewoud zegt op

  Mijn dochter stuurde een pakje naar mij in thailand ,maar omdat er o.a. parfum in het pakje was werdt het terug naar ned ned gestuurd

 9. Peter zegt op

  Tip,kijk eens bij lazada of shopee

  • Nico zegt op

   Slechte tip, want daar vind je vooral namaak. Wil je zeker zijn van een origineel product, koop dan via de Flagship store van het merk zelf. De rest is niet te vertrouwen.

 10. Jan S zegt op

  Inplaats van een klein flesje parfum is een grotere fles eau de toilette een goed alternatief. Thai houden van groot en royaal sproeien.

 11. Luc zegt op

  Ik weet niet of ze parfum bij Zara hebben in Thailand .In Belgie wel , daar heb je goede geuren voor weinig geld.groet

 12. kawin.coene zegt op

  Voor je er aan denkt om parfum uit Europa in te voeren naar Thailand zou ik me eerst eens informeren bij de douane want daar is een sterke beperking op zowel naar Thailand als vanuit Thailand anders zou het wel eens een duur zaakje worden.
  Lionel.

  • John Chiang rai zegt op

   Beste kawin.coene,Voor je anderen over de sterke beperkingen wilt voorlichten,zou het misschien verstandig zijn om zelf eerst bij de douane in/en uitvoer regels te kijken.
   Voor alle goederen die je als souvenier of geschenk wilt meenemen naar Thailand, bestaat een limit van 20.000Baht p.p ,en 40.000 Baht voor een familie, zodat je gerust een goede Parfum als geschenk mag invoeren.
   Andere beperkingen gelden o.a alleen voor alcoholische drank en sigaretten etc.

 13. Alex zegt op

  Ik koop altijd de parfums, eau de poilettes etc bij Douglas.nl. Kost minder dan de helft dan op Schiphol, vooral de aanbiedingen van bekende topmerken. Als we in NL zijn, neem ik altijd 6-8 flessen mee terug naar Thailand en laat ze ook wel door vrienden meenemen…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website