Lezersvraag: Waarom geen commerciële vluchten tot 1 juli?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
17 mei 2020

Beste lezers,

Ik lees net op hier dat commerciële vluchten naar Thailand tot 1 juli nog niet mogen. Ik snap daar niets van. Hier in Europa zie je dat Griekenland, Portugal, Oostenrijk en zelfs Italie al weer buitenlandse toeristen willen ontvangen. Thailand heeft nauwelijks besmettingen en doden en houdt het land op slot. Waarom? Als er weer toeristen komen brengt dat weer geld in het laatje. Nu zie je armoede en honger bij de Thais. Is deze regering van lotje getikt of begrijp ik het verkeerd?

Groet,

Kees

No votes yet.
Please wait...

57 reacties op “Lezersvraag: Waarom geen commerciële vluchten tot 1 juli?”

 1. Joe zegt op

  Dag Kees,

  Op jou vraag zal ik een stevige mail naar Thais ambassade sturen, hier op Thailandblog zal niemand jou vraag kunnen beantwoorden. suc6

  • Cornelis zegt op

   Verwacht je op die ‘stevige’ (?) mail een inhoudelijk antwoord?

  • johank zegt op

   Belachelijk maken?
   Hoe zie je dit dan?
   Deze meneer is duidelijk in zijn antwoord, maar dat de “Thais ambassade” het goede adres is voor deze vraag betwijfel ik.
   Hij kan dus beter een mail sturen naar Lotje van de Thaise regering, die hem de EXACTE cijfers kan verstrekken van de besmettingen en doden in Thailand die met het Corona virus te maken hebben.

  • albert zegt op

   ja ik heb het al vele malen benoemd ,wat een onzin
   mensen gaan dood van de honger en geld blijft weg.
   maar het land van de Smile

   • tooske zegt op

    Das wel wat overdreven,
    ik denk niet dat er in Thailand iemand dood gaat van de honger, en als je er een kent, nodig hem dan bij je thuis uit voor een goede hollamdse pot of zet een doos mamma op de stoep.

  • Cornelis zegt op

   Ik maak Kees niet belachelijk, Ronald. Ik reageer op Joe die kennelijk actie van een Thaise ambassade verwacht op een ‘stevige’ mail.

 2. Jörg zegt op

  Wellicht juist omdat ze nauwelijks besmettingen en doden hebben en dat zo willen houden?

  • Marc zegt op

   Ja, ik denk ook dat ze het onder controle willen houden, en dat ze daarin gelijk hebben.
   Natuurlijk zullen de cijfers hoger liggen (een Thai is niet goed in rekenen en de waarheid zeggen), maar ik ondervind hier in Hua Hin de toestand onder controle en veilig, mits het opvolgen van de restricties.
   Er zijn in Hua Hin enkele besmettingen in het ziekenhuis denk ik, maar toch loopt IEDEREEN de ganse dag met een mondkapje (bij 34 graden geen lachertje) en is de 1,5 meter het nieuwe normaal. Overal temperatuurscontrole bij het binnenkomen en verplichte handgel.
   Waarom moeten de Thai dat nu zo snel mogelijk in gevaar brengen door weer hordes en volkstammen toe te laten uit landen waar de situatie een klein beetje verbetert maar zeker nog niet opgelost is, enkel een adempauze voor de komst van de tweede golf.
   Ik denk dat het antwoord Egoisme is, ik wil en ik moet en ik zal zo spoedig mogelijk naar het geliefde Thailand vertrekken, ongeacht wat de gevolgen kunnen zijn voor het land.
   Natuurlijk zijn er honderden Nederlanders en Belgen die hun echtgenotes en kinderen en girlfriends erg missen dat begrijp ik volkomen, maar er zijn er ook velen duizenden die ondanks alles en zeer egoistich liefst morgen zouden vertrekken en niet nadenken hoe ze het land zullen achterlaten als de vakantie weer eens voorbij is. Niet bij Oma of Opa op bezoek (te gevaarlijk), maar meteen het vliegtuig op voor reisje naar Thailand.
   Ik zal wel bakken bagger over mij heen krijgen nu, van de non-believers en diegenen die enkel aan zichzelf denken. Ik hou van Thailand

   • Ger-Korat zegt op

    Zit wel wat waarheid in het verhaal. Idem vind ik dan gelijke monniken gelijke kappen. De verspreiding van TB vanuit bijvoorbeeld Thailand naar Europa word ook niet tegengehouden en in Europa nemen wij maatregelen en in Thailand niet. Ruim 13.800 doden per jaar ( ! ) in 2015 in Thailand, waarvan ruim 500 doden per jaar alleen al in Bangkok dus mogen stellen dat dit een veel groter gevaar is dan coronavirus. Gelijk maar alle Thais verbieden om in andere landen te gaan werken en inkomen te verwerven want ja gezondheid gaat voor. Eens kijken wie er egoïstisch is.

    zie:
    https://www.thailandmedical.news/news/between-one-out-of-four-to-five-thai-taxi-drivers-have-tuberculosis-tb
    en bijvoorbeeld
    https://publicadministration.un.org/unpsa/Portals/0/UNPSA_Submitted_Docs/2019/A24A15E6-82C0-4C38-9084-E4B4D5A67165/FinalReport%20MiniReviewMarch62017.pdf?ver=2018-11-30-114510-977

 3. Johan zegt op

  Moesten buurlanden Cambodia, Myanmar, Laos of zelfs Vietnam hun grenzen wel opendoen zullen ze rap deze beslissing wijzigen.

 4. willem zegt op

  Heel makkelijk.

  Gezien de acties van de Thaise overheid op covid-19 is het duidelijk dat men in Thailand geen enkele infectie duld en iedere nieuwe dode onmiddellijk leid tot nieuwe acties. Zinvol of niet.

  Met het openstellen van de grenzen komen er gegarandeerd weer nieuwe infecties binnen.

  Alle binnenkomers is staats quarantaine stoppen gaat niet als er 10 duizenden toeristen komen. Laat staan meer. Je moet het als tourist ook niet eens willen.

  Dus dan maar op slot. Misschien wel tot er een vaccin is. Ik wil zelf ook graag weer terug naar Thailand om mijn overwinteren weer op te pakken vanaf oktober.

  Ik ben heel benieuwd

  • endorfun zegt op

   Op een vaccin tegen verkoudheid wachten we al heel, heel lang. En het vaccin tegen griep moet elk jaar opnieuw worden samengesteld. Dus als je wacht op een vaccin … succes.

 5. ruud zegt op

  Als u mijn mening wilt weten, denk ik dat iedere overheid van lotje getikt is wat de Corona betreft.
  Het ‘nieuwe normaal’ suggereert dat, omdat er een keer een besmettelijk virus de wereld over is gegaan, alle samenlevingen ter wereld voorgoed veranderd moeten worden, ongeacht de kosten en de ellende die dit veroorzaakt.

  Wat mij mateloos verbaast is de eensgezindheid van alle overheden op dit punt.

  • Yan zegt op

   Het Covid19 virus is niet zomaar een griepvirusje…Het is veel erger dan dat. Niet enkel de longen worden beschadigd maar ook de andere organen, het welke op termijn ook tot dodelijke complicaties leidt. Het is ongepast hier zo lichtzinnig overheen te gaan…zeker tot er een doeltreffend vaccin beschikbaar is, voor iedereen.

  • Kees zegt op

   Twee kanttekeningen @ruud:

   Wie beweert dat alle samenlevingen ter wereld voorgoed veranderd moeten worden? Dat heb ik nog nergens gehoord. De tendens is: tot er een vaccin of medicijn gevonden is.

   Wat mij mateloos verbaast is dat als alle overheden eensgezind zijn, jij niet begrijpt dat ze misschien wel allemaal samen een punt hebben. Lang niet al die overheden zijn trouwens zo eensgezind.

  • endorfun zegt op

   Zo kan men Big Brother beter bekomen.

  • Joop zegt op

   Helemaal eens met Ruud. Wat betreft die overheden: die kakelen elkaar alleen maar na uit onkunde en onwetendheid. Ik heb zelden regeringsleiders zoveel onzin horen verkondigen als in de afgelopen periode, met aan de top meneer Rutte die beweert dat de mensen toch niet weten hoe zij een mondkapje moeten opzetten (daarmee de bevolking blijkbaar voor achterlijk uitmakend).

  • Gelukkig zijn er ook tegengeluiden, van artsen nota bene: https://www.tubantia.nl/enschede/twentse-specialisten-zijn-klaar-met-angstige-1-5-meter-langdurige-stress-verzwakt-weerstand-br~a06a5e30/

   • Cornelis zegt op

    Lijkt me een uitstekend tegengeluid. Kan me daar wel in vinden. Hopelijk wordt dit ook door de beleidsmakers gehoord en meegenomen in de afwegingen.

   • HarryN zegt op

    Volledig mee eens. Die smurfen met hoofdsmurf van Dissel zitten de hele dag in hun protocol draaiboeken te neuzelen.Daar hoef je niets van te verwachten.
    Kijk ook eens naar Klinisch Ethicus Dr. Erwin Kompanje : Coronabeleid is inhumaan.
    Mijn vijand is niet het corona virus maar de overheid!

    • Rob V. zegt op

     Vijand denken lijkt mij onverstandig. Beter kun je naar diverse geluiden (van deskundigen met onderbouwingen ) luisteren en dan afwegingen maken. Zo kan een burger zich een mening vormen en zo bepalen die ‘smurfen’ ook het beleid.

 6. Ton zegt op

  Het inreisverbod is niet om de vakantieganger te beschermen maar om de Thai te beschermen tegen Corona Virus. Verder ben ik het met je opmerking eens.

  • Kees zegt op

   Het verbaast mij niet maar het zet mij wel aan het denken! Er is totaal geen logica te bespeuren in al die, vaak tegengestelde, maatregelen per land.

 7. reiziger zegt op

  Heel eenvoudig eigenlijk. Thailand heeft inderdaad praktisch geen besmettingen en dat willen ze graag zo houden. Als ze weer toeristen toelaten komen ze altijd uit landen waar veel besmettingen en doden zijn vanwege de corona. Ze zijn dus als de dood dat hierdoor corona naar Thailand komt. Ik baal er ook van want wil ook graag weer die kant op, Ik hoop dat het de maand juli weer mogelijk is.

  • Herman buts zegt op

   Op papier heeft Thailand quasi geen besmettingen en doden.Als je een beetje gezond verstand hebt weet je dat die cijfers niet kloppen.Men gaat niet in lockdown voor 58 doden, dan kan je beter alle motors confisceren, doden bij motorongevallen liggen veel hoger Indien men bang is van de buitenlanders kan men dan op zen minst de binnenlandse resticties stoppen en de restaurants terug openen, intern zijn er toch geen coronagevallen volgens de officiele cijfers, de echte cijfers gaan we waarschijnlijk nooit weten 🙂

   • willem zegt op

    Dat is het echte probleem. Dat wat al jaren duizenden doden kost wordt geaccepteerd alsof het het lot van buddha is. Niets aan te doen, jammer en doorgaan. Duizenden doden door het verkeer, een onbekend aantal doden door de extreme luchtvervuiling in het noorden en in Bangkok.
    Corona is nu iets nieuws. De autoriteiten hebben nu ineens bewijsdrang. De ene nog meer dan de ander.

  • Jan zegt op

   Denk je nu echt dat er praktisch geen besmettingen zijn? Realistisch zullen het er wel honderdduizenden of meer zijn. Wordt echt niet getest, en is helemaal niet zo erg als men zegt, mensen gaan met carona dood, niet door. Zeker hier in Thailand.

   Hier op Samui b.v. Ik hoor heel veel mensen hoesten, niezen e.d. Denk je nu echt dat die gaan testen? Hoe, waar? Ik heb alleen gehoord in Bangkok hospital, en dat kosten 20.000 THB (geen idee of deze informatie klopt).
   Nou, lekker gewoon uitzieken dus, niks testen.
   Lekker angst zaaien, goede manier om te burgers onder de duim te houden.
   En team carona lekker fel reageren, zodat de burgers straks helemaal geen rechten meer hebben.
   Alles maar geloven wat je hoort op het nieuws of social media.

   Beter aan je gezondheid werken, geestelijk en lichamelijk ipv van met de massa hysterie mee te gaan.

 8. Jan spijker zegt op

  Ik denk dat het goed is dat ze de deur nog dichthouden.het begint in europa net een beetje minder te worden. Zelf ga ik er van uit dat je per augustus weer naar thailand kan reizen

 9. Eric zegt op

  Inderdaad niet te begrijpen wat voor prutsers dit land besturen.Hier in Phuket kunnen we tot zeker eind mei vast kunnen de provincie niet uit
  Intussen schuiven er iedere dag mensen aan voor eten in Phuket.De massa hysterie wereldweid opgezet door de politiek zal op termijn meer slachoffers maken dan covid zelf.Open die grenzen asap en zet de zieken in lockdown maar niet de gezonden die de economie kunnen laten draaien

 10. Koge zegt op

  Ik ben er ook niet blij mee maar ik vind dat ze wel degelijk een punt hebben. In Thailand zelf zijn nauwelijks besmettingen. Als je de buitengrenzen open gooit loop je een groot risico en je haalt jezelf een mega klus op je hals. Wie mogen er wel in , wie niet. Hoe ga je iedereen kontroleren , quarantaine ? En wat als al die farangs Corona in Thailand krijgen? Wie betaald de ziekenhuis rekening? Een bijna onmogelijke klus. Ze hebben groot gelijk, ook ik baal, mijn Thaise vrouw ook.

  • endorfun zegt op

   Straks meer doden door de lockdown dan door de ziekte … economie kapot … voedselbedelingen … maar is overal van hetzelfde liedje. Quarantaine is gemaakt om de zieken te isoleren, niet de niet-zieken.

  • De Kind zegt op

   Wie betaalt de ziekenhuisrekening als de farang corona krijgt in Thailand ? Dat is toch nogal wiedes zeker ! Die farang natuurlijk ! Heb jij al een farang geweten die gratis in een ziekenhuis mag ?

   • Danzig zegt op

    Als je als buitenlander een Thaise werkvergunning hebt en een Thaise sociale verzekering (“prakan sangkhom”), dan krijg je gratis zorg in de overheidsziekenhuizen. Inclusief Covid-19 gerelateerde zorg.

 11. Rob zegt op

  Ten eerste zijn binnen Europa het aantal vluchten nog steeds zeer beperkt. Er wordt over gedacht om, allicht beperkt, terug wat te openen maar zo ver is het nu dus nog niet.
  Wat vluchten naar Thailand betreft: het aantal besmettingen is nu zeer laag maar als Thailand de grenzen weer opent, riskeren ze het virus weer te importeren. Dat is wat in februari/maart gebeurde.
  In een eerste fase zal dus op binnenlands het aantal beperkingen geleidelijk worden opgeheven. Als dat goed gaat, als in Europa ook het aantal besmette personen blijft dalen, zal ook het vliegverkeer weer op gang komen.
  De grote vraag wat Europa betreft, is wat er in het najaar zal gebeuren: als Covid19 dan weer, eventueel ook nog eens samen met de griep, in een tweede golf terugkomt, zal er dit jaar geen sprake meer zijn van vluchten naar Azie.
  Dat is allemaal rampzalig voor het toerisme maar een nieuwe uitbraak van Covid19 is dat ook.
  We moeten er vanuit gaan dat, zolang er geen vaccin is, alles onzeker en beperkt zal blijven. Dat kan dus betekenen dat het eind 2021 is vooraleer alles zich kan gaan normaliseren.
  Dat tegen die tijd een heel groot deel van de horeca zal uitgeroeid zijn, staat als een paal boven water.

  • Ik lees als, als, als, als. Dat zijn aannames, geen feiten. Poets jouw glazen bol nog eens flink op, misschien zie je het dan wat minder somber in. Geen enkel land kan de grenzen tot het einde van jaar dichtgooien. Dat is economisch en technisch gezien onmogelijk. Dus uw relaas is verre van enige werkelijkheid.

   • KeesPattaya zegt op

    Dat geen enkel land de grenzen tot het einde van het jaar dicht kan houden was voor mij een van de redenen om het risico te nemen om voor november een vlucht naar Thailand te boeken. Natuurlijk speelde ook mee dat ik een vlucht met Swiss air al kon boeken voor 344 euro.

    • Dat heb je prima gedaan en die vlucht gaat ook gewoon door, daar durf ik wel een weddenschap voor af te sluiten.

    • R zegt op

     Hoop wel voor je dat je dan niet eerst 14 dagen verplicht ergens inquarentaine gedropt wordt.

     Voor mij een reden om nog niet te boeken voor december. Dan ben ik van de 3 weken dadelijk al 2 weken kwijt.

     Daar ik nog werk is dat uiteraard voor mij een no go.

     • KeesPattaya zegt op

      Tja R , dan heb ik pech gehad en stap ik niet in het vliegtuig. Dan kost het me maximaal 344 euro. Overigens heb ook ik 3 weken geboekt , maar ik ga niet 15 uur reizen voor 1 week vakantie. Ook al ben ik dan al met pensioen.

   • Rob zegt op

    Er is een groot verschil tussen wat we graag hebben en wat het zal worden.
    Natuurlijk zou ik ook heel graag zien dat we weer heel snel zonder restricties kunnen vliegen. Maar zowat alle virologen vrezen dat er na de zomer een tweede golf van besmettingen komt. Het draagvlak om terug iedereen in zijn kot te krijgen zal dan veel kleiner zijn want de mensen zijn het beu. Dus de kans dat we dan heel snel terug met veel besmettingen zitten, is groot.
    Als dat gebeurt dan zal er geen sprake zijn van vluchten naar Azie.

    Het is inderdaad geen zekerheid maar wel heel waarschijnlijk dat het zo zal verlopen.

  • endorfun zegt op

   Tegen verkoudheid bestaat geen vaccin, en geen medecijn. Tegen griep bestaat geen medecijn, enkel een vaccin dat elk jaar moeten worden aangepast. Tegen HIV bestaat geen medecijn dat geneest, en geen vaccin. Tegen al deze ziektes zoekt men al jaren, soms decennia … maar tegen covid19 zou er in minder dan 1 jaar een oplossing zijn …In de herfst krijgen we “gewoon” een 2de, 3de … golf. En de economie kunnen we niet stil leggen totdat er een oplossing is. Anders is er tegen dan geen economie meer.

 12. albert zegt op

  Berichtgeving omtrent geen slachtoffers corona in thailand is kolder, ze zijn nogal geloofwaardig daar, en de wereldwijde hysterie is helemaal mesjogge.
  Het is een gewone griep is nu wel duidelijk dus is het niet gerechtvaardigd om zoveel mensen in de problemen te brengen.

 13. Stefaan zegt op

  Thailand 6 weken langer dicht. So what?
  6 weken in de thaise geschiedenis is peanuts. Thailand heeft nauwelijks problemen met covid, en dat willen ze zo houden. Kan je hen niet kwalijk nemen.
  Mensen die naar Thailand willen reizen balen natuurlijk en ook de families die gescheiden werden door reisverbod. En de Thaise bevolking die lijdt onder de verzwakte economie balen nog meer.
  6 weken is lang als je ervoor staat. Na 6 weken is het snel vergeten.

  • Jasper zegt op

   Inderdaad, 6 weken is Peanuts. En de elite geeft ook keer op keer aan niet zo gediend te zijn van toeristen, Thailand is voor de Thai. Iets wat je op de Balearen en de Canarische eilanden ook ziet, alleen daar zijn het niet de machthebbers maar de bevolking die er zo over denkt.

   Je moet de aziatische geest niet onderschatten. China, Japan, Korea, heel lang extreem gesloten landen. Ik ben persoonlijk ook meer dan blij dat er momenteel geen toeristen in mijn AMsterdam zijn, is eindelijk de stad weer van ons.

   En al die mensen die afhankelijk zijn van het toerisme? Die zoeken gewoon een ander baantje. 40 jaar geleden waren die toeristen er ook niet, of althans niet in die mate.

   Stiekum denk ik dat het merendeel van de Thai blij is om weer onder ons te zijn.

  • fred zegt op

   Vraag blijft waarom ze dan zulke draconische maatregelen hebben getroffen en deze nog een hele tijd willen handhaven.

 14. Joep van Nassau zegt op

  Een mogelijke (plausibele) verklaring zou kunnen zijn dat de rijke Thais, inclusief de militaire top (en dit zijn ook allemaal miljonairs in euros)het hier voor het zeggen hebben en deze zijn dus in het geheel niet afhankelijk zijn van toerisme. En omdat deze machtige bovenlaag (die dus ook nog eens heel erg rijk is) er dus baat bij heeft om de buitenlanders buiten Thailand te houden waardoor corona ook buiten de grenzen blijft. Wat er met de arme sloebers gebeurt zal hun worst wezen, als zij er zelf maar goed en gezond uit komen.

  • Ger-Korat zegt op

   Moderator: Off-topic

 15. John Chiang rai zegt op

  Je zou beginnen kunnen met een tegenvraag,waarom Thailand en sommige andere landen het aantal besmettingen en sterfgevallen zo relatief laag gehouden hebben?
  Ik denk dat men deze lage getallen juist te danken heeft aan deze maatregelen,die men nu met een langzame versoepeling probeert te houden.
  Een te snelle versoepeling van een Lockdown,hoewel dit begrijpelijk velen liever vandaag als morgen zien,zou er zo maar voor kunnen zorgen dat het aantal besmettingen en sterfgevallen drastisch zouden kunnen stijgen.
  Natuurlijk hebben deze maatregelen een enorme schaduwzijde voor de economie,maar als we o.a kijken naar Italië,England en Amerika,waar men te laat was of dacht het anders te doen,dan is daar in vergelijk de ramp toch niet te overzien?
  Het Virus is zonder afdoende medicijn of injectie qua besmettings gevaar nog steeds actief,en als we morgen alle grenzen weer open gooien zodat iedereen weer reizen kan,bestaat de mogelijkheid dat we overal precies de zelfde toestanden krijgen die we overal uit einde Februari/Maart nog kennen.
  Afgezien dat het verschrikkelijk is voor de werkgelegenheid,heb ik meer angst voor het ongeduld van sommige mensen,die denken dat ze vandaag alles weer moeten kunnen doen,dan voor het werkelijke Coronavirus.

 16. Tak zegt op

  Ze willen geen Corona importeren uit Europa.
  Europese toeristen gaan nauwelijks naar Thailand
  en zullen pas worden togelaten wanneer het aantal
  besmettingen drastisch is gedaald.

  Eerst zullen de Chinezen en Koreanen worden toegelaten
  waarschijnlijk pas in Juli als hun Corona besmettingen
  laag blijven.

  TAK

 17. Harry Romijn zegt op

  Moderator: Graag bij Thailand houden.

 18. Joop zegt op

  Vooral voor een land dat zo afhankelijk is van toerisme waarmee miljoenen eenvoudige Thai hun kom rijst verdienen is het lang dicht houden van de grenzen buitengewoon onverstandig. Dat is vragen om volksoproer, want die arme sloebers hebben niets meer te verliezen.

 19. Peter Van Lint zegt op

  Niettegenstaande ook mijn vlucht op 19 juni naar Bangkok gecanceld is begrijp ik toch ook de beslissing van de Thaise regering om voorzichtig te zijn en de grenzen tot 1 juli gesloten te houden voor internationale vluchten. De laatste bevestigde Covid 19 patiënten zijn allemaal studenten of mensen die uit het buitenland komen. Hier in Europa, België en Nederland is de crisis nog altijd niet overwonnen en komen er nog dagelijks nieuwe besmette patiënten bij . Ook ik hoop op snelle beëindiging van deze crisis maar vrees dat we nog wat geduld zullen moeten hebben. Beter een te veilige maatregel dan een roekeloze.

  • Jan zegt op

   Dat is omdat ze met name alleen testen aan de grens.
   Verder wordt er toch amper getest.

   In dit klimaat heb je er gewoon niet veel last van, de angst en de massa hysterie maakt het allemaal veel erger.

 20. Geert zegt op

  Mijn Thaise partner stelt het zo, Thailand is op dit moment nog klaar om toeristen te ontvangen.
  Vanaf vandaag zijn de shopping malls terug opengegaan. Op veel plaatsen moet je vanaf vandaag een app op je telefoon installeren die registreert naar welke winkels etc je gaat. De app heet “Thai Chana”.
  Bij de ingang van de winkel, shop of restaurant moet je eerst een QR code scannen voordat je naar binnen kan. Indien er nieuwe Covid-19 besmettingen vastgesteld worden dan kan de overheid nagaan wie waar op welk moment was.
  Het trackingsysteem is pas ingevoerd en moet nog verder uitgebreid worden, dus is ook nog niet overal beschikbaar.
  Het gerucht doet de ronde dat de Thaise overheid iedere toerist die binnenkomt gaat verplichten om die app ook te installeren. Je hele doen en laten wordt dan zichtbaar voor de overheid. Dit plan was al enkele keren in het verleden voorgesteld (verplichte simkaart van Thailand) maar steeds afgevoerd door de vele protesten. Maar door de komst van het virus is het uiteraard een uitgelezen kans om het nu wel in te voeren.
  Ik vind het een enorme inbreuk op de privacy maar daar trekt de Thaise overheid zich niets van aan natuurlijk.
  Afwachten hoe het zal uitpakken…

  meer info : https://www.bangkokpost.com/thailand/general/1919612/shoppers-tracked-as-they-return-to-malls

  Gegroet.

 21. Paul Vercammen zegt op

  Het zal afwachten zijn en ik begrijp inderdaad dat men bang is om besmette toeristen te ontvangen. Daarbij,ik wil niemand ontmoedigen maar de Europeanen zijn niet belangenrijk (+/-7% van het toerisme?) Het zijn inderdaad de Chinezen en de Koreanen die het toerisme zullen moeten redden met hun 8 miljoen bezoekers.
  En als men een app wil verplichten,geen probleem. Mensen die hier wel een probleem mee hebben= niemand verplicht je van te gaan, gewoon aanpassen aan de regels van het land. Nu maar duimen dat alles snel voorbij is en we terug kunnen gaan genieten in Thailand.
  Groeten.

 22. Hans zegt op

  Er is geen globaal beleid en dat betekent dat ieder land voor zich beslissingen neemt.

  Nederland en Belgie zijn buren met een gemeenschappelijke taal, toch twee totaal verschillende benaderingen van de problematiek.

  Thailand doet het op haar manier.
  In het begin van alle tumult hield ik mijn hart vast, maar ik vind dat ze het helemaal zo slecht nog niet doen.
  Het gaat met wat ongemakken gepaard maar wat mij betreft niets onoverkomelijks.

  De klagers in deze post zijn vaak alleen met zichzelf en hun eigen situatie bezig.

  Zij verliezen uit het oog dat een aanpak zoals die in Nederland of Belgie is gekozen niet copy/paste in ieder ander land kan worden overgenomen.

  Er bestaat namelijk ook nog zoiets als de aard van het beestje. Het ene volk is het andere niet. Het ene volk is heeft een strakkere hand nodig dan het andere. Als je als Europeaan kiest om je hier te vestigen zal je de maatregelen die voor de eigen bevolking worden ingevoerd gewoon moeten accepteren.

  De eigen mening of het belachelijk, onkundig enz is doet helemaal niet ter zake. In de pas lopen, des te eerder kunnen de maatregelen verder versoepeld worden. Vrij simpel.

 23. Sylvia zegt op

  Moderator: wij hebben jouw vraag als lezersvraag geplaatst.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website