Lezersvraag: Waar kan ik biologische groente en fruit kopen in Pattaya?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
22 oktober 2019

Beste lezers,

In Thailand wordt er nogal veel met landbouwgif gespoten, ook met gif wat in Nederland/Europa al lang verboden is. Dat kan niet gezond zijn. Daarom mijn vraag, waar in Pattaya kan ik biologische groente en fruit kopen die onbespoten zijn?

Groet,

Elsemieke

8 reacties op “Lezersvraag: Waar kan ik biologische groente en fruit kopen in Pattaya?”

 1. Kees 2 zegt op

  Makro, aan Sukhumvite Road, ter hoogte van Jomtien.
  Er is daar een hoek(je) met biologische groente.

  • l.lagemaat zegt op

   Als je bij de Macro geen horeca ondernemer bent, kun je een dagkaart invullen en je inkopen doen.

   Kijk eens bij de Bic C+ naar b.v. diepvries producten, waar die vandaan komen.

 2. rori zegt op

  Op elke markt en in elke supermarkt.
  Groente is van nature altijd biologisch. Ik heb van mijn hele leven nog nooit fabrieksmatig geproduceerde groente gezien

  • De Kind zegt op

   lees dit even rori :Bioboeren gebruiken vaak minder effectieve pesticiden waardoor ze soms meer moeten sproeien. Er is een studie over soja die aanwijst dat biologische pesticiden niet effectief zijn in de vermindering van milieurisico’s. Ze waren minder doeltreffend in de bestrijding van bladluizen, waren even giftig of soms zelfs giftiger voor sommige natuurlijke vijanden van bladluizen en hadden een hogere Environmental Impact Quotient.

   De biolandbouw beperkt zich tot de keuze voor natuurlijke pesticiden, terwijl de gangbare landbouw een veel groter keuzeaanbod heeft. Aangezien de natuurlijkheid van een pesticide niet gecorreleerd is met giftigheid, kunnen sommige synthetische pesticiden minder giftig zijn. Die veiligere synthetische pesticiden mogen bioboeren niet gebruiken.

   • rori zegt op

    Je reageert denk ik iets verkeerd. Wat jij aanhaalt bedoel ik eigenlijk ook min of meer.
    Vraag is wat is biologisch voedsel?
    Praktisch ons voedsel is biologisch. Rijst, aardappels, worteltjes, boontjes, biefstuk, kip, etc.
    Komt van levende organismen.
    Dus biologisch. Heb ik vroeger bij biologie geleerd.

    Ik kom van oorsprong uit het spruitjesland (‘T-Hoogelaand). En heb altijd in een agrarische omgeving gewoond en zeker ook in gewerkt.
    In voeding en voedingsmiddelen en dranken.
    Zaden, meel, zetmeel, kippen, varkens, runderen, frisdrank, water en vooral bier, Heel veel bier en kippenslachterijen van een 10.000 tot 200.000 geslachte kippen per uur.
    Is allemaal biologisch.
    Dat van het gif klopt. Kan haast niet anders. Je houdt geen sla, wortels, kool, spinazie etc over.

    Maar echt gif hoeft niet overal gebruikt te worden hangt er een beetje van af. door slim groentes om en om te planten en bijvoorbeeld naast wortelen, sla, uien, prei en afrikaantjes, lavendel, dille etc te planten hou je al veel bladluis tegen. Ook is belangrijk als je bladluizen hebt om er vooral bijvoorbeeld zonebloemen tussen te planten en zodoende lieve-heersbeestjes aan te trekken.
    Ook GROENE zeep help erg goed.

    Slakken hou je weg door bijvoorbeed koper ringen of platen er omheen te leggen.

 3. PEER zegt op

  Nee Rori,
  Elsemieke schrijft er ook bij dat ze onbespoten groenten zoekt, dus het is overduidelijk dat ze biologisch geteelde groenten bedoeld!
  En ga maar es naar het Westland, dan zie je wél fabrieksmatig geteelde groenten, fruit en bloemen!

 4. Jasper zegt op

  De enige manier om absoluut zeker te zijn is OF het zelf verbouwen, OF uitsluitend importgroente bij de Makro kopen. Als je zelf verbouwt wet je meteen waarom het zo weinig gedaan wordt in Thailand. Het wordt onder je handen vandaan gevroten door alles wat vliegt, ritselt en kruipt.

  • Joost M zegt op

   Zet overal lemongrass tussen met afrikaantjes ….Dat scheelt al een hele boel ongedierte in je groenten…Doe het nu 10 jaar


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website