Beste lezers,

Een vraag over het in leven bewijs. Bij de SSO dat voor SVB gekregen, maar ze wisten niet waar je dat moet halen voor pensioenfondsen. In mijn geval ABP en Zorg & Welzijn.

Wie weet waar ik dat in Chiangmai kan krijgen?

Groet,

Wil

27 reacties op “Lezersvraag: Waar in Chiangmai kan ik een bewijs van leven krijgen (pensioenfondsen)?”

 1. Henk zegt op

  Krijgt u geen AOW levensbewijs die u bij het SSO laat invullen? Ik heb ook een ABP en PFZW pensioen, die accepteren het bewijs van AOW.

 2. tooske zegt op

  Geen idee, maar als U AOW trekt en voor de SVB een bewijs van leven hebt opgemaakt bij het SSO dsn hoeft U geen Bewijs van leven voor het ABP in te sturen.
  De SVB en ABP zijn gekoppeld dus de SVB geeft door dat U nog in leven bent.
  Voor de zejerheid zou U ABP en zorg en welzijn even kunnen contacten cia hun site.
  succes

 3. Jo Beerkens zegt op

  Het ABP haakt automatisch aan op de verklaring die het Social Securty Office SSO. Vanuit mijn ervaring hoeft u daar niets aan te doen. Voor Zorg en Welzijn zou hetzelfde kunnen gelden, maar dat weet ik niet.

  Ik heb een bedrijfs pensioenfonds (Zwitserleven) zover kunnen krijgen dat zij het bewijs van leven van de SSO ook accepteren als het niet bewijs ouder dan enkele maanden is.

  Intussen heb ik het bewijs van leven voor 3 pensioenfondsen (1 SVB, 1 ABP en 1 Zwitserleven) op één lijn kunnen krijgen; alle 3 accepteren ze het bewijs van het SSO, zoals gezegd mits ze qua datering niet al te ver uiteen lopen.

 4. Dick41 zegt op

  Volgens mij kun je een copie van de verklaring van SVB, gestempeld door SSO sturen naar pensioenfonds

 5. Henk zegt op

  Social Security Office Chiang Mai
  Executive Building, 1st Floor, Chiang Mai City Hall
  Chotana Road, Mueang District, Chiang Mai Province 50300
  Phone 053-112-629-30

  Social Security Office Chiang Mai , Fang District Branch
  23/3 Village No. 5, Wiang Subdistrict, Fang District,
  Chiang Mai Province 50110
  Phone 053-451-228

 6. Harold zegt op

  Het teken van leven van SVB is ook geldig voor zorg en welzijn Ergo ik hoef al een paar jaar niet meer een teken van leven te zenden aan zorg en welzijn, zij hebben mij laten weten dat zij spontaan bericht van de SVB ontvangen inzake levensteken,

  Volgens mij doet de ABP hieraan mee

  Zend uw SVB formulier complete naar hun toe en vraag of dit voldoende is, dan krijgt U de juiste rectie

 7. Henk zegt op

  Ik ben laatst in Chiang rai geweest bij het SSO. Heel netjes geholpen door de medewerkers daar. Alle lof gaat naar het SSO in Chiang rai.

 8. ludo zegt op

  Hallo vrijdag op 5 plaatsen geweest om mijn levensbewijs te laten afstempelen in Khon Kaen
  De 6de plaats was prijs bij de farang polis , 1000 bath en was in orde
  De 5 andere plaatsen kon men het niet doen
  Groeten ludo

 9. janderk zegt op

  Beste Wil,

  Ik heb ook pensioen van het ABP.
  Er is een uitwisseling tussen de SVB(AOW) en het ABP. IK heb sinds ik pensioen ontvang en AOW altijd alleen maar met het SSO gewerkt.
  Als het goed is heb je ook geen verzoek gehad van het ABP om een attesta de Vita in te vullen.
  Of er ook zo’n koppeling is met het zorg en welzijn zou ik niet weten, maar een mailtje aan hun info desk zal je beslist verder helpen.

 10. printen zegt op

  Je kreeg bij de SSO van Chiang Mai een kopie van de brief die je naar de SCB moest sturen. Mijn twee pensioenfondsen namen genoegen met het sturen van die kopie. Ik belde wel eerst de pensioenfondsen op of men dat goed vond. Men vond dat prima, want de SSO is een staatsorganisatie.

  Vraag of je pensioenfonds een kopie van de SSO accepteert.

 11. bert mappa zegt op

  Het bewijs van de sso voor de svb wordt automatisch overgenomen door het ABP .Daar hoef je niets voor in te sturen. Voor zorg en welzijn weet ik dat niet maar dat valt na te vragen.

  groet bert

 12. Rob Tha Mai zegt op

  ik kreeg het bij het lokale ziekenhuisje voor 80 baht

  • Peer zegt op

   Ja Rob,
   Je hebt logisch gereneerd, want het ziekenhuis is HET intituut waar je altijd terecht kunt, ook voor ‘n estate de vitea!

 13. L.E. Bosch zegt op

  Beste Wil,
  Het is gebruikelijk dat de SVB en de pensioenfondsen dat op eigen initiatief toesturen.
  Althans, dat is mijn ervaring.
  Als je twijfelt, neem contact met ze op. zou ik zeggen.

 14. Joost-Buriram zegt op

  Ik ga hier in Buriram voor mijn levensbewijs PMT naar mijn dokter, daar krijg ik gratis een stempel + handtekening en dat wordt door PMT geaccepteerd, je kan ook naar het ziekenhuis of gemeentehuis gaan.

 15. Joop zegt op

  Het bewijs voor de SVB kan je ook voor de pensioenfondsen gebruiken.

  • Joost M zegt op

   Daarmee krijg je alles op een datum…gewoon copy per e-mail verzenden naar pensioenfondsen

 16. Khun John zegt op

  Voor mijn AOW moet ik mijn levensbewijs laten tekenen bij het SSO kantoor, die in de meeste provinciehoofdsteden te vinden is en deze moet ik per post opsturen,of eventueel via internet,
  voor mijn levensbewijs van het pensioenfonds bij N.N. voorheen Delta Lloyd moet ik alleen een bewijs opsturen (via email) van de laatste aow bijschrijving op mijn ING rekening, en dat wordt door het N.N. geaccepteerd
  Jan

 17. Facttester zegt op

  Beste Wil,
  Vrijwel elk pensioenfonds (zeker ook Z&W) accepteert ook de kopie van het levensbewijs van de SVB!

 18. Frits zegt op

  Assist Thai Visa Services op de Chiang Mai Land Road heeft een notaris. Deze kan het bewijs van leven tekenen en er een officiele stempel op zetten. Duurt wel een paar dagen, omdat de notaris niet altijd aanwezig is. Kost 1000 Baht.

 19. teun zegt op

  Naast AOW heb ik pensioen bij

  * KLM
  * Deltalloyd en
  * Aegon.

  Ik stuur SSO gestempeld/getekend bewijs van in leven zijn naar SVB (gewoon uploaden op mijn account) en klaar is Kees (Teun). De drie genoemde maatschappijen hebben kennelijk inzage bij SVB op dit vlak.

 20. Hans zegt op

  SVB kantoor city office
  Coördinaten 18 839866. 98971845

 21. Maryse zegt op

  Beste Wil,

  Uit ervaring kan ik met zekerheid beamen wat hierover door sommigen medegedeeld is.
  ABP wordt door de SVB geïnformeerd zodra het formulier binnen is. Voor die pensioenfonds hoeft u dus niets te doen.
  PFZW heeft nog geen automatisch verbinding met SVB. Maar zij nemen genoegen met een kopie van het getekend formulier SVB. Die moet u natuurlijk wel zelf opsturen.

 22. janbeute zegt op

  Ik ben een paar maanden geleden naar het SSO gegaan met de ABP brief voor de inlevenszijnde verklaring in de stad Lamphun kreeg nul op mijn rekest.
  Dit is ABP en geen SVB zijden ze toen, ze adviseerden mij zelfs nog om naar de Nederlandse ambassade te gaan in Chiangmai, ik moest toen even lachen.
  Ik ben toen net als voor mijn PMT pensioen naar een prive hospitaal gegaan ( dus geen kliniek ) hier ook in Lamphun en een hoofd arts heeft getekend.
  Beiden zijn geaccepteerd. Paar weken later kwam mijn SVB binnen , weer op naar de SSO in Lamphun werd getekend en stond binnen een kwartier weer buiten.

  Jan Beute.

 23. Wim van Beveren zegt op

  Zorg en welzijn accepteerd ook een copy van wat ik voor de SVB gebruik maar will het niet per email ontvangen, alleen echte post.

 24. Anton zegt op

  Op dat automatisch doorgeven zou ik niet te veel rekenen. Enkele jaren geleden kreeg ik een brief van Aegon dat ik voortaan geen levensbewijs hoefde op te sturen want zij kregen dit “automatisch” door van de SVB. Nog eens bevestigd door een vriendelijke dame via e-mail, “U hoeft voortaan niks (sic!) meer te doen” . Twee jaar later kreeg ik een brandbrief van Aegon, geachte Heer nog steeds niet Uw levensbewijs ontvangen. Leverde een extra trip op naar de Ned.Ambassade, want vroeger combineerde ik de levensbewijzen in een trip per jaar. Ook hun “prepaid postage” enveloppen werden nooit geaccepteerd door een thais postkantoor.

 25. Willy zegt op

  Bij PFV bel ik online met Skype, met mijn gezicht +paspoort voor de camera en klaar, krijg seconden later van hun een bevestiging per mail en klaar, waarom al die rompslomp als het zo makkelijk kan !


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website