Lezersvraag: Voorrang bij het inchecken op Suvarnabhumi airport?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
8 februari 2020

Beste lezers,

Ik zou graag van iemand willen weten vanaf welke leeftijd je voorrang krijgt bij het inchecken vanaf Bangkok naar Amsterdam.

Ik ben 65 jaar.

Groet,

Gerrit

No votes yet.
Please wait...

23 reacties op “Lezersvraag: Voorrang bij het inchecken op Suvarnabhumi airport?”

 1. Erik zegt op

  Zover ik weet kun je bij 70 en ouder in de speciale doorgang gaan staan.

  Heb je moeite met lopen in die grote luchthavens of moeite met lang staan vraag dan bij boeking assistentie aan met de code wchr (wheelchair) of wchs (wheelchair en geen trappen kunnen lopen) dan word je geduwd en krijg je overal voorrang.

 2. Cornelis zegt op

  Voorrang bij het inchecken op basis van leeftijd krijg je niet. Wel kun je vanaf 70 jr gebruikmaken van de Premium Lane om sneller door security en immigration te gaan,

 3. wordtgoldmember zegt op

  INchecken doe je niet met een chipkaart hier, maar met je pas in de rij van de klasse die je hebt geboekt. bij de betreffende airline. Het ticket is ook vrijwel altijd overbodig-is electronisch. Het hangt helemaal van de airline en het tijdstip af hoe lang de wacht zal zijn. Je kan dat flink bekorten door heel erg vaak Bisnis te vliegen en GOldmember oid te worden en zo ook nog flink wat airmiles te sparen. Mijn ervaring in BKK is dat iedereen al lang staat te dringen als 3 uur voor vertrek dat opengaat, kom je later dan is de rij al weer fors ingekort. Je seat is toch allang tevoren ingeboekt, dat maakt tegenwoordig geen donder meer uit. Balies van THAI en sommige anderen zijn continu open.
  Daarna volgt de safety check gevolgd door de immigration die je pas uitstempelt. Hiervoor kan iedereen gebruik maken van een express line, dat kost je bahtjes als je geen premium passagier bent of als je nog geen 70 bent of geen monnik.
  Heel veel mensen hebben tegenwoordig geen idee meer van hoe al die momenten heten en verwarren dat dus. Zo denken ze vaak dat de douane de safety check doet, complete onzin dus.
  Als je die zo gewaardeerde premium passagier bent met gold (of soms al silver) dan mag je daarna ook nog je verkwikken in een van de lounges-en met betalen mag dat iedereen, maar die lounge is nou niet zo heel goed.

  • Peer zegt op

   Over wélke lounge heb je het dan?
   Want die van EVA air is top!! En al vele malen beter dan die op Schiphol

 4. Jasper zegt op

  Ik ben slecht ter been, en loop met een kruk. In Bangkok spreek ik altijd een grondstewardess aan, die laat mij dan bij de 1e klas incheckbalie inchecken. Er is daar meestal een korte rij. Vervolgens wordt ik dan met een rolstoel naar het vliegtuig gereden. Op schiphol kun je gewoon bij de 1e klas balie inchecken als mindervalide.
  Het is wel handig om bij het boeken van de vlucht aan te geven dat je assistentie wilt op de luchthaven.
  In andere omstandigheden ben ik een lange rij ook wel voorbijgelopen naar voren met mijn krukken. Tot dusver heeft iedereen daar begrip voor gehad.

  • rori zegt op

   Dit bij de boeking mededelen. Bij het inchecken word je gevraag wat je nodig hebt. Op zo een beetje alle luchthavens heb je rolstoelservice. Na het inchecken nergens meer last van.
   Bij Star aliance waar ik een member kaart van heb word ik altijd naar de first class/ bussiness class lounge gereden en kan daar wachten

 5. John Chiang rai zegt op

  Zoveel ik weet bestaat er voor de Immigration een afzonderlijke mogelijkheid voor 70 jarigen en ouder.
  Als je getrouwd bent met een Thai dan volg je gewoon snel je Thaise Partner (in) die in de rij staat voor Thal passports only.
  Dit laatste doe ik reeds jaren en gaat meestal zonder complicatie en uiterst snel.

  • Bert zegt op

   De Thai maken nu gebruik van de zelf scanpoorten. Kun je als falang niet mee liften met je partner.

 6. Bob zegt op

  Helaas Gerrit, dan moet je nog 5 jaar geduld oefenen: vanaf 70 jaar kan je de voorrangsroute gebruiken!

 7. brabantman zegt op

  Vlieg vrij veel. Valt mij vaak op dat de mensen die in een rolstoel met voorrang door de douane gaan en als het eerste het vliegtuig in, bij aankomst dikwijls als eerste vlot lopend uit het vliegtuig zijn…..

  • marianne zegt op

   overal zijn er regels waar soms misbruik van word gemaakt,ik hoop voor de mensen die echt een begeleider nodig hebben dat deze mogelijk er blijft.zonder hulp had ik met mijn man nooit kunnen vliegen.en ben ik dankbaar voor de hulp die ik altijd heb gehad.helaas is mijn man overleden en nu vlieg ik alleen terug.

   • Bert zegt op

    Mijn schoonmoeder komt ons zo af en toe opzoeken.
    Zij is 83 en slecht ter been. Alleen zou zij deze reis niet meer kunnen maken, maar omdat deze service wordt geboden kan ze ons nog zo nu en dan komen bezoeken.
    Hopp dat ze er nog lang gebruik van kan en mag maken

  • TH.NL zegt op

   Onzin! Ik ben zo’n iemand die door omstandigheden nogal slecht ter been is. Een stukje lopen wil nog wel maar bijvoorbeeld overstappen in Bangkok, Hong Kong, Dubai etc is echt een probleem met die enorme afstanden. Bij het boeken van een ticket geef ik dat ook aan en er is altijd (rolstoel)hulp na het inchecken voor het hele traject tot het eindpunt. Inderdaad ga je altijd als eerste aan boord maar ook altijd als laatste van boord. De stewardess verteld al een tijdje voor de landing dat je moet blijven zitten tot iedereen het vliegtuig verlaten heeft en dan naar voren moet komen en dan brengt men je verder. En troost U we zijn altijd als laatste bij de bagageband waar normaal gesproken iedereen al vertrokken is.

 8. Frank zegt op

  fast line kun je gebruiken bij welke leeftijd gratis weet ik niet, maar is ook te koop. Dan hoef je niet in de rij te staan. Qua tijd maakt het niet zo veel uit ivm wachten op koffers (dan heb ik het over arrival in bkk)

  • Frank zegt op

   hier te boeken. https://www.limousine.in.th/

  • john zegt op

   Heb in verleden paar keer gekocht toen kinderen overkwamen. Maar meen me te herinneren, een blog van paar jaar geleden , dat er nog wel voor wordt geadverteerd maar dat, als je bestelt bericht ontvangt dat het tijdelijk niet beschikbaar is. Herinner me dat deze passen illegaal werden achtergehouden door medewerkers van de luchtvaartmaatschappen en dat het lek gestopt is.

   • JC zegt op

    Dat is het geval bij de bedrijven BFS en VFS en hun agenten. https://limousine.in.th werkt in ieder geval niet met coupons. Personeel loopt mee (moet) van gate tot de auto of uitgang van de aankomsthal. Momenteel echter alleen BKK airport. Niet (meer) op DMK airport

 9. Bea Lothmann zegt op

  Vanaf 65 jaar is perfekt

 10. Lydia zegt op

  Het maakt niks uit of je eerst bent of laatst. Het toestel vertrekt toch pas wanneer iedereen zit.

 11. nico zegt op

  Ja Gerrit, nog 5 jaar en je mag ook via de “snel” immigration

 12. ser kokke zegt op

  De laatste keer kwam ik in Thailand aan toen ik 68 was, samen met mijn Thaise vrouw. Er was niets te doen bij het speciale loket voor de “bejaarden”, proberen dus en natuurlijk werden we onmiddellijk geholpen.
  Ze zitten daar te wachten op klanten en ze sturen je nooit terug. Regels? Regels gelden alleen voor mensen die ze willen volgen. Ik volg ze niet, kan ik niet en iedereen begrijpt dat. Met excuses zelfs. Haha.

  • Carlos zegt op

   Ha geloof ik graag, immers 68 is in Thailand 69, want als je geboren wordt ben je volgens hardnekkige tradities al 1, en ja 69 is vrijwel 70…. ja ja

  • Cornelis zegt op

   Ik kan je verzekeren dat in de Premium Lane/Fast Track – als je dat tenminste bedoelt met je ‘bejaardenloket’- er wel degelijk mensen worden teruggestuurd. Zelf gezien.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website