Lezersvraag: Vliegticket naar Bangkok

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
3 oktober 2020

Beste lezers,

Ik zou graag advies/ervaringen over het boeken van een vliegticket naar Bangkok willen. Mijn visum is sinds vanmiddag geregeld.

Ik had online al een paar mooie vluchten op het oog en ging vanmiddag naar het reisbureau. Echter bij het boeken op het reisbureau werd mij verteld dat de meeste vluchten worden gecanceld.

Zijn er mensen die mij wellicht wat advies kunnen geven?

Groet,

Manuel

No votes yet.
Please wait...

28 reacties op “Lezersvraag: Vliegticket naar Bangkok”

 1. Cornelis zegt op

  Ik hoop dat je ook een Certificate of Entry hebt, want met alleen een visum kom je het vliegtuig niet in.

 2. RobVinke zegt op

  Manuel, Je kunt misschien beter rechtsstreek bij de luchtvaartmij boeken en niet via een reisburo.
  Eva Air bijvoorbeeld. Je hebt dan snel info over vluchten en bovendien kun je bij canceling rechtsstreek zaken doen met de luchtvaartmij. Veiliger en sneller is de ervaring.

  • EVA Air heeft vrijwel alle vluchten geschrapt. KLM niet, vliegt gewoon naar Bangkok.

   • th-nl zegt op

    Peter(vooorheen Khun),
    Waar haal je de wijsheid vandaan dat KLM gewoon vliegt klopt misschien maar na ik kontact hebben gehad met de KLM die mij verzekeerde dat er geen mogelijkheid een ticket touriste klasse of duurdere klasse te krijgen is bevoor januari.
    Hij gaf alleen aan met de thaise terugbreng vlughten maakje kans.

    • Ik heb een ticket geboekt voor mijn vriendin. Maar dat is van Bangkok naar Amsterdam en retour. Dus KLM vliegt.

     • Toine zegt op

      Komt jouw vriendin op een Schengemvisum?
      De retourvlucht zul je toch ook via de ambassade moeten regelen?

     • th-nl zegt op

      het zal wel kunnen zijn dat die manier kan maar waar we het over hadden was dat je geen ticket amsterdam naar thailand kan boeken. je kunt dan inderdaad zeggen dat ze vliegen maar netjes is er bij te vermelden dat het niet mogelijk is te vliegen met een nu gekochte ticket hier.

  • Ceesdesnor zegt op

   Eva Air heeft mij laten weten dat alle vluchten tot 1 januari gecanceld zijn.
   Wij zouden oorspronkelijk op 1 december vliegen.

 3. Henk zegt op

  Beste Manuel,
  KLM vliegt dagelijks naar Bangkok en volgens Flightradar 24 worden ze allemaal uitgevoerd. Betreffende vlucht is KL875. Check wel eerst of je hier zomaar binnen kunt komen ivm Covid-19. Denk aan quarantaine en tests, ook voor vertrek.
  Wens je een goede reis naar hier in Thailand.
  Groet, Henk.

  • Sjoerd zegt op

   KLM heeft mijn vlucht terug naar BKK in oktober al 2 maal gecanceled en via klm.com kun je geen vlucht naar BKK boeken in oktober, november en december.
   Wel gaan er 5 vluchten per week naar Kuala Lumpur of Taipeh, met technische tussenstop in BKK (wisseling crew). Wellicht kan de Thaise ambsaade je op zo’n vlucht plaatsen.

   Ik heb inmiddels rechtstreeks geboekt bij Emirates, en werk nu aan visum en COE

   • Ger-Korat zegt op

    Zou ik zelf op dit moment niet voor kiezen om een tussenstop te maken. Want heb je zekerheid dat ze van Dubai naar Bangkok vliegen ? Van de KLM weten we dat ze meerdere keren per week heen en weer pendelen. Sta je straks in Dubai en mag je weer terug naar Amsterdam.

  • john zegt op

   flightradar leert je dus dat de vluchten zijn uitgevoerd. KLM vliegt dacht ik op het ogenblik alleen repatranten, dus thaise mensen terug en verder vracht. Dus kan dat de vluchten worden uitgevoerd maar dat ze voor gewone toeristen die naar Thailand willen niet toegankelijk ziijn.

 4. Inge zegt op

  Hoi, Misschien bij Emirates of Qatar Airways?

  Inge

 5. Jos Rieken zegt op

  Je hebt zo hoe zo een certificate of entry nodig via de ambassade. En wat die vlucht naar Bangkok betreft die wordt door de ambassade geregeld. Dat zijn speciale charters zodat men in Bangkok weet welke mensen het land binnen komen. Dus het heeft geen zin om die zelf te boeken.

  • Maarten zegt op

   Ja een ticket boeken kan bij klm in januari, februari kosten 665 euro maar het beste is je aan te melden bij de thaise ambassade in denhaag voor een vlucht naar thailand bangkok, je krijgt dan een formulier die je moet invullen en je moet een paspoort copie naar ze toe zenden via e-mail, een alternatieve state quarantaine hotel moet je boeken goedkoopste is ongeveer 900 euro voor 2 weken, dan moet je bij Thaitravel via de ambassade een ticket kopen anders kan wel maar dan moet hij later toch weer veranderd worden , dit doet Thaitravel voor je kosten 15 euro, daarnaast moet jij je bij medimare een fit to flight certificaat en een CPR test doen samen ongeveer 240 euro , hopelijk veranderd de duur van het hotel verblijf , als alles geregeld is zend de ambassade je de certificaat van entree naar je toe 2 dagen voor vertrek en ik adviseer je de cpr test te doen op maandag omdat dit al gauw een dag of 2 duurt voordat die je krijgt dus het mooiste is vertrek na het weekend omdat sommige zaken gesloten zijn en als je vertrekt moet je een cpr en certificaat hebben anders kom je het vliegtuig als nedelander niet in, voor thai is alleen een fit to flight certificaat voldoende samen toch een kostenplaatje al van ; 1820 euro en je verblijf in thailand begint dan pas toch een reden om er over natedenken, succes

   • Johan Meijer zegt op

    Maarten heeft 100%gelijk. Ik heb de hele paspoes bijna achter de rug. Zit net 4 dagen in Quarantaine in BKK. Regel alles via de Thaiembassy in Den Haag ook de vlucht met KLM. Dat is een repatrieringsvlucht die alleen voor bep groepen(personen) geboekt kan worden. Niet voor touristen. Voor toeristen is Thl nu dicht. Ik ben getrouwd in Thailand. Dan heb je de minste kans dat je problemen krijgt. Door corona gaat met de Thaiembassy nu alles alleen per Internet.
    Het was een zeer spannende periode omdat het ene van het andere afhankelijk is. Pas een dag voor de vlucht kreeg ik mijn laatste dokument die nodig is.

  • Manuel zegt op

   Hoi Jos, wat vreemd dat het consulaat in Amsterdam zegt dat ik het zelf moet boeken…

   • maarten zegt op

    Ja via thaitravel daar wijzen ze je op via de mail die je gekregen hebt

   • Jos Rieken zegt op

    Hoi Manuel. Dit heb ik van de Thaise ambassade in Den Haag. Heb ook al een geval meegemaakt dat het consulaat in Amsterdam gewoon een visum voor Thailand afgeeft, terwijl je er niet inkomt.

  • Simeon zegt op

   Eerst waren enkel vluchten ingelegd via de ambassade mogelijk. Nu moet je nog steeds de COE – speciale toestemming van de Thaise overheid krijgen voor je mag vertrekken, en nog een hele hoop andere zaken. Vliegen kan ondetussen met Emirates of Qatar airways, zij leggen ‘repatriëringsvluchten’ in waar enkel op geraakt met de juiste documenten.
   Alles eerst goed navragen bij de ambassade voor je ook maar aan reizen naar Thailand denkt.

   • Wout zegt op

    Volgens mij bepaalt de Civil Aviation Authority Thailand welke maatschappij reguliere vluchten met passagiers naar Thailand mogen maken. Dat zijn nu Emirates, Qatar, Etihad, Lufthansa en Eva.
    Andere vluchten zijn repatriatie vluchten of vluchten met alleen vracht. Ik denk dat zodra KLM aan het lijstje wordt toegevoegd je daar ook weer kans op een ticket hebt. Het lijkt erop dat de KLM er op hoopte dat ze toestemming zouden krijgen en alvast aan het boeken geslagen waren zodat ze in ieder geval wat passagiers hadden.

 6. Wout Weggemans zegt op

  Wellicht even informeren bij de Thaise ambassade.
  Zij adviseren hun landgenoten ook voor vluchten naar Thailand..

 7. Ellen zegt op

  Thai Airways vraagt in reisagenten communicatie om geen vluchten in te boeken tot januari 21. Jouw reisagent kan je hier perfect verder over informeren.

 8. Wil zegt op

  KLM vliegt dit jaar niet meer op Bangkok . KL875 vlucht van Amsterdam naar Bangkok vliegt wel maar
  is een vlucht welke gecharterd wordt door de Thaise regering en meer bedoeld als quarantaine vlucht.
  Mijn vriendin vliegt met de KL875 en het was een hele operatie om hiermee weg te kunnen.

 9. IPA zegt op

  Moderator: Vragen aan lezers moeten via de redactie.

 10. Gerard zegt op

  Er zijn voorlopig vanuit buiten (nog) Thailand géén enkel commerciële vlucht toegestaan..
  Je moet een goede reden hebben om naar Thailand te gaan..Alles loopt via de Thaise ambassade hier..
  KLM vliegt 3 x deze maand..Emirates kan ook.. Thai Travel Diemen regelt de tickets, doch pas wanneer je op de ambassade lijst staat.
  Binnen 72 uur voor vertrek moet je de ambassade nog digitaal een Covid-19 uitslag en een Fit to Fly ( b.v. van je huisarts sturen) dan krijg je van de ambassade digitaal een document Certificate of Entry
  Voordien stuurt de ambassade een overzicht van nu namen 60 ASQ hotels in Bangkok, wat je voordien moet boeken en betalen.. 15 nachten.. ik spreek uit ervaring.. succes..

 11. Bz zegt op

  Hallo Manual,

  Je dient bij de Thaise Ambassade een COE (Certificate Of Entry) aan te vragen.

  Een COE kan je alleen verkrijgen als je behoort tot één van de onderstaande groepen zoals vemeldt op de website van de Thaise Ambassade

  https://hague.thaiembassy.org/th/content/118896-measures-to-control-the-spread-of-covid-19?page=5f4d1bea74187b0491379162&menu=5f4cc50a4f523722e8027442

  als volgt:

  “Measures to control the spread of COVID-19 in Thailand
  last updated on 30 September 2020

  Foreign Visitors who have urgent and necessary needs to visit Thailand:

  1. Non-Thai Spouse, Parents or Children of a Thai Citizen >> please click here for details

  2. Non-Thai National holding a valid Thai Certificate of Residence and their legal Spouse and Children >> please click here for details

  3. Non-Thai National holding a valid Work Permit or Permission to work in Thailand and their legal Spouse and Children >> please click here for details

  4. Non-Thai students of Recognised Institutions in Thailand as well as their Parents or Legal Guardians EXCLUDING students of non-formal schools as defined in Private Schools or Other Similar Private Institutions Law >> please click here for details

  5. Non-Thai National in need of medical treatment (except COVID-19) in Thailand, including up to 3 accompanying persons >> please click here for details and List of AHQ (updated 3 September 2020)

  6. Non-Thai National holding a valid Thailand Elite Card >> please contact Thailand Elite for more information : http://www.thailandelite.com

  7. Non-Thai National who are eligible for Non-immigrant O-A or O-X visa >> please click here for details.”

  Ik wens je heel veel succes bij het verkrijgen van een COE en natuurlijk een hele fijne tijd in Thailand toe.

  Mvg. Bz

 12. Maarten zegt op

  Moderator: Onleesbaar door het ontbreken of verkeerd gebruik van leestekens. Dus wordt niet geplaatst.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website