Lezersvraag: Vliegen met Qatar Airways?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
14 juni 2017

Beste lezers,

Ik ga over 2 weken naar Thailand. Vliegen met Qatar is nu het goedkoopst: 560 Euro AMS – BKK.  En wat mij betreft goede vertrek- en aankomsttijden.

Zouden er nog extra risico’s aan zijn?

Groet,

René Chiangmai


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

29 reacties op “Lezersvraag: Vliegen met Qatar Airways?”

 1. Tanok zegt op

  Een tussenstop hoogstwaarschijnlijk.

  • rob zegt op

   Inderdaad een tussenstop in Doha, maar dat is toch geen risico zoals Rene vraagt? Ondanks alle strubbelingen met omliggende landen van Qatar gaan alle vluchten gewoon door zonder vertragingen o.i.d.

   • Damy zegt op

    Nee geen risico maar wat is volgens U dan het antwoord op zijn vraag ?

    • Hendrik S. zegt op

     Het risico is dat een deel van het ticketgeld in handen komt van terroristen, daar Qatar Airways deels gefinancierd wordt door zijn overheid.

     Niks meer, niks minder

     • stevenl zegt op

      Ten eerste klopt je redenering niet, gefinancierd worden door de overheid betekent dat er geld ingaat, niet dat er geld uitgaat.
      Ten tweede zijn er veel vraagtekens te plaatsen bij de claim dat Qatar terrorisme ondersteunt.

 2. Damy zegt op

  Met of zonder tussenstop ? Ze moeten wel om bepaalde landen in de regio vliegen kan dus xtra reistijd opleveren maar verder zie ik zo geen risico’s. Goeie vlucht.

 3. Dolf. zegt op

  Als ik de nieuwsberichten lees, dan is Qatar Airways één van de laatste maatschappijen waar ik mee zou vliegen.

  • Damy zegt op

   Hoezo ze staan op plaats 3 als beste van de wereld !!

 4. Daniel VL zegt op

  Volgens de laatste berichten word door de omliggende landen Qatar op alle geldbeden geboycot wegens steun aan terroristen. Hoelang dit gaat duren en hoe streng weet niemand, mogelijks veel geblaat om niets.
  Best elke dag de vertrek en aankomsten op schiphol nazien. Is echter ook geen waarborg, Er kan elke dag gevlogen worden maar eventueel niet op de dag die je juist wil reizen.Wat heethoofden plannen kan niemand weten.

 5. Jan V C zegt op

  René,
  Wij vlogen met Qatar Airways van Bangkok naar België en terug. We wonen immers in Thailand.
  Onze aankomst in België was op 31 maart 2015 voorzien in Zaventem. Dit was juist tijdens de grote problemen rond de aanslag die er toen had plaats gevonden. Wij werden op geen enkele manier door Qatar Airways verwittigd over een wijziging! We moesten alles op eigen houje zelf uitzoeken! We kregen enkel een gewijzigd ticket vanuit Doha tot Zurich in plaats van de oorspronkelijke aankomst in Zaventem. Wachttijd in Doha 8 uren!!! In Zurich een overnachting moeten doen wegens allebei uitgeput en dan via Amsterdam – Antwerpen naar onze bestemming in België! Alles op eigen kosten. Klacht hierover werd gewoon verworpen!
  Ik wil dan nog niet vermelden dat we oorspronkelijk via Londen alles geboekt en betaald hadden. Qatar had ons immers Londen als eerste alternatief aangeboden. Wij zijn daar direct op ingegaan en hadden reeds een Taxi besteld en betaald om van de luchthaven in Londen naar het internationale treinstation te rijden en ook reeds de sneltrein Londen – Brussel. Eenmaal in de luchthaven van Bangkok werden we aan de balie maar enkel toegelaten tot Doha! Mijn Thaise echtgenote had immers alleen maar een Schengenvisum en mocht niet via Londen naar België vliegen!!!! Dat verhalen we niet op de maatschappij want dat hadden we zelf maar moeten weten. Het is dus toen dat we vanaf Zurich onze plan moesten trekken! Ik zou jullie dus ten sterkste afraden, om in de huidige onzekere situatie in Qatar, te rekenen op enige hulp of bijstand van hun luchtvaartmaatschappij!!! Wij zullen nooit meer van hun diensten gebruik maken! We vlogen meerdere malen met hen en waren over de service en al wat het vliegen betrof, altijd zeer tevreden. De Europese luchtvaartmaatschappijen hebben toen WEL alle kosten, van eventuele omboekingen in die periode, voor hun klanten op zich genomen.
  Jullie beslissen echter zelf. Ik geef enkel onze (slechte) ervaringen door.
  Een goede reis toegewenst.

  • Jan V C zegt op

   Onze terugreis in april is wel via Zaventem kunnen gebeuren.
   Men had toen juist de luchthaven terug open gesteld voor vluchten naar Bangkok.
   Ook dit was een spannende periode voor ons omdat we ook toen geen enkel bericht van Qatar Airways mochten ontvangen. Hun noodnummer was onbereikbaar en toen we ze dat eindelijk toch konden bereiken wisten zij ook toen niets te bedenken over een eventueel alternatief om terug in Doha(tussenlanding) te geraken.
   Nooit meer Qatar Ayrways!

 6. psm zegt op

  Welke risico’s dan?

  Geen enkel probleem van AMS richting DOH en van DOH naar BKK een klein ommetje.

  Dus geen zorgen maken.

 7. Dennis zegt op

  Nee, de diplomatieke (politieke) rel heeft misschien enige invloed, omdat de luchtcorridor om Doha te bereiken smal is, maar ik heb nog nergens gelezen dat het tot problemen heeft geleid. Ik neem aan dat Qatar Airways daar ook wel rekening mee houdt er misschien een kleine vertraging zou kunnen zijn, maar niks bijzonders.

  Ook Bahrein heeft de beperkingen alweer iets versoepeld en vanuit politiek Qatar komen ook verzoenende geluiden, dus ik denk dat wat dat betreft er weinig te vrezen valt.

 8. harry zegt op

  Los van het feit dat het wel of niet veilig zou zijn met Qatar, heb je bij andere maatschappen ook vaak goede ticketprijzen.Als je goed zoekt is een non-stop vlucht vaak maar enkele tientjes duurder dan een vlucht met tussenstop.Bovendien heb je bij een tussenstop grotere kans dat vluchtschema gewijzigd word met als gevolg veel langere wachttijden bij de overstap.Ook kan een vlucht wel eens helemaal uitvallen wat nog langere reistijd geeft uiteindelijk door bijvoorbeeld in plaats van 1 plots 2 tussenstops.Hierbij wil ik niet zeggen dat ik per definitie tegen een tussenstop ben.

  • René Chiangmai zegt op

   Dag harry,

   Ik heb goed gezocht maar het prijsverschil tussen rechtstreeks en met overstap was toch echt wel een paar honderd Euro.

 9. Laurent zegt op

  Ik vlieg al jaren met Qatar van Amsterdam/Brussel naar Bangkok en ben zeer tevreden over deze maatschappij, alles is top geregeld!

  En in Qatar kun je gelijk goedkope peuken in slaan, Gauloises voor 8 euro de slof, hehe.

 10. Jan zegt op

  Voor mij blijft Qatar Airways tot de beste airliners behoren. Wat er nu gebeurt is dat de grootste terroristen staat en sponsor nl. SAUDI ARABIE dat nota bene gesteund wordt door de US (450 miljard dollar aan wapenbestellingen) de grote boosdoener is. De kat verwijt de ketel dat hij zwart ziet!
  Ik kocht eergisteren een ticket bij Qatar Airways voor 620 euro niettegenstaande ik een rechtstreeks ticket bij Thai Airways kon boeken voor 529 euro. QATAR blijft met Singapore Airlines en Emirates tot de allerbeste maatschappijen behoren.
  Ik heb alleen maar goed ervaringen met QA. Ook wat betreft naverkoop. Ik vlieg graag met A380 en boekte verleden jaar mijn vlucht. Na een tijdje werd de schedule en toestel aangepast en werd het een B777. Na een telefoontje werd mijn vlucht GRATIS aangepast.
  Vrienden van mij met een GOUDEN kaart bij Thai Airways worden nog altijd als shit behandeld. De enige redenen dat ze blijven met Thai vliegen (6x/jaar) is dat ze Etnic ticketten (ticketten voor Thai en hun echtgenote) willen zodat ze hun vlucht meermaals gratis kunnen veranderen en een rechtstreekse vlucht wensen.

 11. Gerard zegt op

  Afgelopen mei zag ik een ticket langs komen van QARTAR met korte overstaptijden zowel op de heen als op de terugweg , het betreft een vlucht Amsterdam-Bangkok op 06-02-2018 en de terugvlucht op 06-03-2018 vanuit Bangkok.
  Ik was hier super blij mee maar kreeg gisteren 2 mailtjes met 1 minuut er tussen dat het vliegschema is veranderd.
  Het eerste mailtje was al vreselijk maar het tweede mailtje is een ramp voor mij.
  De beiden vluchten hebben nu een veel ruime overstap tijd waarbij de terugreis in Doha een overstaptijd heeft van zo*n 11uur , dit was ongeveer 2 a 3 uur.
  Ik heb een mail terug gestuurd dat ik van deze,, met de door hun aangepaste overstap tijden,,vlucht geen gebruik wil maken en een 100% terugbetaling wil.
  Tenslotte heb ik geboekt op gronden van het ticket wat in mei jl.werd aangeboden.
  DE tickets heb ik gekocht via schipholtickets.com en heb een antwoord gekregen dat zij 48 uur de tijd zullen nemen alvorens mijn mail te beantwoorden.
  Mochten sommige van u raad en advies kunnen geven,,(geen aannamens a.u.b.) dan lees ik het graag van u.

  • Cornelis zegt op

   Wanneer je niet rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij hebt geboekt zul je worden verwezen naar degene die je het ticket heeft verkocht.

 12. René Chiangmai zegt op

  Dank allemaal voor de reacties.
  Achteraf wou ik dat ik gisteren de knoop had doorgehakt en meteen geboekt had. AMS-BKK 560 Euro.
  Ik wilde vandaag boeken maar de prijs is nu 778.
  Tja, er kan veel gebeuren in 24 uur….

  Nu ga ik vliegen met Etihad vanuit Düsseldorf voor 620 Euro.
  Ik kan vrij reizen met de NS, maar moet dus nu wel 2 x 15 Euro extra betalen voor de trein van Venlo naar Düsseldorf.

  Nogmaals bedankt voor de reacties.

  • Leo Th. zegt op

   Sorry hoor René, je twijfelt, vraagt advies en dan baal je omdat de prijs is gestegen. Klaagt bovendien omdat je 30 euro (1140 Bath) extra kwijt bent aan treinkosten. Zou je niet beter lekker thuis blijven, wie weet ben je in Thailand ook wel meer kwijt dan je in gedachten had!

  • stevenl zegt op

   Kijk nog eens een keer voor het 550 Euro ticket, maar dan wel eerst de cookies op je computer verwijderen.

 13. EDDY UIT Oostende zegt op

  Vlieg 2 X per jaar naar Bangkok en altijd met Thaiairways.Directe vlucht van Brussel naar Bangkok.Geen wachttijden en prima service.In 11.30 staat ge daar in de tropische warmte.

 14. Steffen zegt op

  Hallo,
  Wij hebben gebeld met Qatar, en inderdaad er zijn geen risico’s.
  Wij vliegen de 28ste juni ! ZIN IN!

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Het zou me ook verbazen dat, en gezien hun hun promoties, ze het tegendeel zouden beweren 🙂

 15. patrick zegt op

  heb een paar maal met qatar airways gevlogen…net als laatst mijn vrienden…waren niet zo tevreden…ik kan enkel zeggen dat die nr 3 plaats in de ranglijst voor mij onbegrijpelijk is !!! qatar is niet slecht maar ook niet echt goed en idd lage prijs maar tussenstop van 9 uur wachttijd….qatar naar bkk nu minder dan 500 dan heb ik toch thai geboekt 571 euro en idd op 11 uur daar dus indien je de mogelijkheid hebt boek tijdig en geef 100 euro meer…thai airways is THAILAND !!!!!! toch veel succes

 16. Peterdongsing zegt op

  Voor mij niet te begrijpen, rare vluchttijden, lange overstap tijden en nog meer ellende als ik het zo lees. Ik vlieg altijd met EVA air, lekker direct, niet wachten, goede vliegtijden. Onbetaalbaar? Wel nee, onder de €600,- . Nog een tip, woon je in zuid Nederland, ik ook, boek je Antwerpen-Bangkok, komt EVA je gratis ophalen en zet je af voor de incheck balie.

  • Diny zegt op

   Waar kun je de tickets boeken van Antwerpen naar Bangkok met gratis ophaal service

   • peterdongsing zegt op

    Ik denk dat je bij ieder die tickets van EVA verkoopt, Antwerpen-Bangkok kan boeken. Je ontvangt een voucher voor de rit, heen en terug. Je krijgt geen vliegmijlen voor de bus rit. Brussel opstappen mag ook. Ze bieden dit natuurlijk aan om te concurreren met Thai Airways. En nogmaals, ideaal, geen trein reizen, geen kennissen vragen of ze ‘even’ naar Schiphol willen rijden en je later nog eens ophalen ook.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website