Beste lezers,

Ik heb een vraag mbt transport van een flinke verhuisdoos met persoonlijke eigendommen, kleding en huisgerei naar mijn adres in Thailand. Daar die niet meer meekon met de container zoek ik een transportbedrijfje, waar dan ook in Nederland, die dat voor mij kan verzorgen.

Ik ben zelf al aangekomen en momenteel in een ASQ hotel. De doos meet 45x55x40 cm en weegt 25 kg. Helaas kan post.nl mij ook niet kan helpen want die nemen geen pakketpost aan van meer dan 20 kg, wellicht ivm de Arbo-wet. Ook heb ik al verschillende air cargo bedrijven gebeld maar zonder resultaat, door de Corona lockdown wordt er kennelijk zoveel verstuurd dat ze het gewoon te druk hebben, krijg ik het idee.

Windmill Forwarding ook al gebeld uiteraard daar die bij mij in Den Haag zit maar hoorde aan de toon van de mevrouw aan de telefoon al dat ze geen interesse had in het vervoer van maar 1 doos en rekende mij 1.000 euro, dat vond ik veel te gortig.

Iemand hier misschien een gouden tip?

Bijvoorbaat dank.

Groet,

Marc

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

14 reacties op “Lezersvraag: Vervoer van flinke verhuisdoos van Nederland naar Thailand?”

 1. Stan zegt op

  Een beetje laat, maar ik zou een extra koffer geregeld hebben om daar alles in te doen en die vervolgens als extra baggage bijboeken met de vlucht. Extra kosten iets van €50 of €100?
  Heeft u al bij DHL al geïnformeerd?

  • Marcus zegt op

   Ja dat was het eerste wat ik gecheckt heb, Stan, maar dat kost ietsje meer dan 50eu. Een kilo overgewicht bij check-in kost nl. al 40 eu, de airlines liggen immers aan de geelhonger. Via online check in vroegen ze voor het meenemen van deze doos bij Lufthansa aan boord meer dan 400 eu.

 2. ruud zegt op

  Een domme vraag misschien, maar kan het niet in twee of drie verhuisdozen?
  En weet u zeker, dat u die kleding en dat huisgerei per se wilt meenemen?
  Kleding in overvloed in Thailand en huisgerei ook.
  Dan kan het gewoon met de post.

  • Marcus zegt op

   Geen domme vraag hoor, maar dat kost ook een vermogen via post.nl want een doos v 10 a 20 kilo kost 165 euro per doos incl verzekering.

   “En weet u zeker, dat u die kleding en dat huisgerei per se wilt meenemen?
   Kleding in overvloed in Thailand en huisgerei ook.”

   Ja dat weet ik zeker, deze kleding en huisgerei kosten nl 3 a 5 x zoveel in Thailand, vanwege de importheffing alhier. Kijk maar eens naar de prijzen van topkwaliteit leren schoenen uit Engeland wat die kosten hier of mooie Franse keukenmessen. Ik woon er al 17 jaar dus weet van de hoed en de rand, maar bedankt voor je medeleven.

 3. Lung addie zegt op

  Beste Marc,
  mogelijk kon je daar zelf ook op komen maar twee dozen van 12.5kg zijn ook 25kg. Dan kan het per post daar 12.5kg geen 20kg is….
  Natuurlijk zijn ze daar bij Windmill niet in geinteresseerd. Dat is wel een verhuisbedrijf en geen pakjesdienst.

  • Marcus zegt op

   Dat klopt helemaal, daar was ik al op gekomen idd maar dan kost het nog veel nl. 165 euro per doos, voor pakketten v 10 a 20 kilo is dat nl het tarief van post.nl en ik dacht dat moet goedkoper kunnen dan voor 330 eu.
   En Windmill was een tip van iemand hier op dit forum. Zitten ook in Den Haag dus het proberen waard.

   Lastig wel hoor dit soort dingen in NL, moet je hier proberen bij de honderden shipping agents in Bkk, ik stuurde 2 jaar geleden eens 6 dozen a 22 kilo naar Spanje voor 600 eu totaal !

   Ben intussen al geholpen via een groep of Facebook waar ik de gouden tip kreeg, morgen wordt ie opgehaald in Rijswijk en voor 215 euro naar mn condo in Chonburi gestuurd voor 215 eu incl verzekering twv 1.000 euro.

 4. Adje zegt op

  Tarief bij post.nl Tussen 10 en 20 kilo kost 145 euro. Dan moet de inhoud toch behoorlijk wat waarde hebben als je dit ervoor over hebt.

  • Marcus zegt op

   Ja dat klopt, Ad plus verzekering zelfs 165 eu, en dat maal twee vanwege het gewicht van 25kg, ik heb ook internet.

   De waarde is totaal ong 1.000 euro en dan nog de emotionele waarde van een aantal zaken die ik uit de storage van mijn pas overleden vader mee wilde nemen.

 5. Danny Rombout zegt op

  UPS misschien, doet ook de grotere en zwaardere pakketten.

  • Marcus zegt op

   Ja bedankt, ik heb een deal met Fedex nu, via een tussenpersoon in Den Haag, Parcelparcel.
   Kost 215 eu van deur tot deur, incl. verzekering en hij wordt morgen opgehaald.

 6. Bert zegt op

  Kijk eens hier naar:

  http://www.kdz.com/zakelijk-pakket/versturen

  Pakket versturen buitenland – KDZ Express
  KDZ is uw zakelijk partner voor het goedkoop versturen van pakketten over de hele wereld. Zakelijk pakket versturen naar buitenland? We get it there! Bekijk al onze diensten. Scherpe tarieven. Offerte binnen 1 uur. Wereldwijde verzending. 25 jaar ervaring. Snelle levering. Services: Priority Express, Road Express, Airfreight, NL Express

 7. Frans zegt op

  Door het uitvallen van veel passagiers lijndiensten wereldwijd en dus ook naar Thailand is er een tekort aan cargo capaciteit ontstaan. Elke passagiers lijndienst met bv een Boeing 777 van EVA, of KLM, heeft naast de bagage, ook 15 tot 20 ton cargo capaciteit. Aangezien er veel minder passagiers vluchten gaan, is deze capaciteit dus flink afgenomen, maar het aanbod is er wel en is de prijs van luchtvracht 5x over de kop gegaan. EVA vliegt bv nog wel beperkt op AMS met passagiers vliegtuigen, om vracht te vervoeren.

  • Marcus zegt op

   Klopt als een bus jouw verhaal, Frans daarom is het ook ineens zo lastig komt door de corona crisis en als je tegenwoordig met 1 of 2 kilo overgewicht incheckt op Schiphol moet je gewoon keihard dokken terwijl vroeger een paar killootjes teveel weg gewuifd werd, een man voor me in de rij bij Lufthansa had 2.2 kilo teveel en moest 80 euro aftikken.

   Ik heb een deal met Fedex nu via een tussenpersoon in Den Haag, Parcelparcel.
   Kost 215 eu van deur tot deur, incl. verzekering en hij wordt morgen opgehaald.

 8. Wil zegt op

  http://Www.kuiperbv.nl


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website