Beste lezers,

Ik hoor van een verzekeringsdeskundige, dat naast de verplichte ziektekostenverzekering voor houders van het Non-OA visum retired er nu ook een verzekeringsplicht voor inkomende reizigers is.

Alle inkomende reizigers dienen een zorgverzekering te kunnen overleggen van minimaal 100.000 USD en dekking voor Covid 19. Onzeker is nog hoe lang deze verzekeringsplicht zal blijven gelden, echter mocht je, wanneer dit weer mogelijk is, Thailand verlaten en terug willen keren dan is de Non-OA retired verzekering niet voldoende om aan de 100.000 USD eis te voldoen. De longstay verzekeringen van de approved maatschappijen dekken veel kleinere bedragen.

Deze eis geldt voor alle inkomende reizigers. Een verzekerd bedrag van 100.000 USD is globaal 3.000.000 THB. Is het nu voor velen wachten op de genadeklap? Is het nog slechts wachten op deze verzekering voor zich in Thailand bevindende personen bij een komende verlenging eisen? Heeft iemand van dit bericht een bevestiging?

Nog iemand met tips ter oplossing van deze kwestie voor de permanent in Thailand verblijvenden? Bekend is de Basispolis in Nederland bij 8 maanden wonen in Thailand en 4 maanden in Nederland, maar dat is iets anders dan permanent in Thailand verblijven.

Groet,

Sjaakie

No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Lezersvraag: Verplichte verzekeringen geëist door de Thaise overheid?”

 1. Geert zegt op

  Sjaakie,

  Dit is allemaal voorbarig wat je schrijft en is absoluut nog niet definitief. (verzekering, wel of geen quarantaine bij aankomst, medisch getuigschrift etc……)

  Op dit ogenblik is de Thaise regering bezig om de regels te bepalen, er is nog niets beslist.
  Ik zou dan ook nog niet vooruitlopen op de zaken en rustig afwachten wat de Thaise regering gaat beslissen.
  Doe aub niet aan paniekzaaierij voordat je weet wat de eisen zullen zijn.

  Gegroet,

  • Geert zegt op

   ter aanvulling en voor alle duidelijkheid, het gaat over de gewone toeristen en niet over de eerste en speciale groep van 50.000 die bestaat uit zakenlui experten en vaklui, mensen die komen voor medische ingreep en buitenlanders die hier familie hebben.

   • sjaakie zegt op

    Beste Geert.
    Zojuist de bevestiging gekregen van de verzekeringsdeskundige dat dit een reeds genomen besluit cq. wet is, geldt voor alle inreizenden. Misschien dat er bij de uitvoering nog kan worden afgeweken? Nog geen bron vermelding verkregen.
    Zie bv. ook in een ander artikel vandaag op Thailandblog.
    ” Vanaf 1 juli enz…..: Een andere groep bestaat uit zakenlieden en investeerders die een kort bezoek brengen en gasten van de regering en overheidsdiensten. Ze worden voor vertrek en bij aankomst getest op Covid-19, moeten een voldoende dekkende ziektekosten- of medische reisverzekering hebben en worden gecontroleerd door medisch personeel.”
    ” Deze zakenlieden en investeerders moeten een voldoende ziektekosten-verzekering hebben “.
    Wellicht wat snel met deze Lezersvraag, maar wil graag de mening van beter wetenden kennen of de bron weten te achterhalen, mij nog niet gelukt..

    • Geert zegt op

     Nogmaals, ik heb het niet over de eerste groep, lees aub mijn 2 posts.

     Uw verzekeringsdeskundige kan onmogelijk op de hoogte zijn omdat de Thaise regering nog niet beslist heeft onder welke voorwaarden de gewone toeristen kunnen terugkeren.

     Ik heb het niet over de speciale groep van de 50.000 die als eerst mogen terugkomen.

     Bangkok Post vandaag : Tourists who would arrive under the travel bubble scheme could be allowed in on Aug 1 on condition they undergo “Villa Quarantine”, meaning they stay in their accommodation and do not travel.
     The draft measures would be submitted to the CCSA for consideration on Monday, Dr Taweesilp said.”

     Aanstaande maandag zal dit pas besproken worden.
     Onmogelijk dus dat jouw verzekeringsdeskundige dit al kan weten.

     Gegroet,

 2. José Vermeiren zegt op

  Hallo, wat men allemaal niet schrijft,
  Wil Thailand dan enkel en alleen dan maar investeerders toelaten,
  Wat met mensen die een thai’se verloving hebben?,
  En mensen die getrouwd zijn met een thai’se vrouw,
  Zouden de meeste hier niet willen vooruitlopen,
  Met hun onnozele antwoorden.
  Mvr,
  jose Vermeiren.

 3. John zegt op

  Als je al in Thailand bent en wilt voorkomen dat je voor eind July Thailand moet verlaten daar je hier nog bent met een gedoog – Amnesty Visa van de regering i.v.m. Convid19 Virus het volgende advies:

  Dan raad ik aan om zsmo in contact te treden met Thai Visa Centre in bangkok. Deze fijne mensen (Engels pratend en sprekend) kunnen tegen betaling 32000 Baht een Visa regelen: Eerts non O visa en dan voor 12 Maanden retirement visa. Je moet dan wel de leeftijd hebben. Dan kun je 15 Maanden in Thailand blijven.

  Dan heb je geen stress dat als je het land uitgaat en dan moeilijk terug kan komen, geen stress mbt de verzekering, maar dan rustig afwachten wat de toekomst gaat brengen de aankomende maanden.

  Als het bovenstaand past, dan zsmo actie ondernemen daar het enkele weken in beslag neemt voor alles is geregeld met de paspoort.

  grace@thaivisacentre.com Je mag mijn naam noemen als referentie. Ik krijg geen commissie :))

  All the luck,

  John.

  • Cornelis zegt op

   Klinkt naar iets illegaals. Als je 32000 baht moet betalen voor iets dat in werkelijkheid maar een fractie van dat bedrag kost weet je dat er gerommeld wordt en dat je risico’s loopt. Ik ken persoonlijk iemand die ook via zo’n ‘bemiddelaar’ een verlenging van zijn verblijfsperiode had en vervolgens bij zijn eerstvolgende 90 dagen-melding tegen de lamp liep, waarop de ‘fijne mensen’ dat ook bleken te kunnen oplossen tegen betaling van, uiteraard, een ‘vriendenprijsje’……

  • Ger-Korat zegt op

   Je kunt ook zelf naar Immigration gaan en vraag je een Non-Immigration visum op basis van Retirement aan, kost 1900 baht. En dan verleng je deze voor het aflopen met een jaar, kost weer 1900 baht. Kijk als je aan de voorwaarden voldoet hoef je niet naar een bureau maar kun je 28.000 baht besparen door het zelf te regelen zoals bijna een ieder dit doet bij Immigration.

  • janbeute zegt op

   Is dat niet de zelfde onderneming die ook tegen betaling van 14000 bath je aan een retirement extension voor een jaar kunnen helpen , ook al heb je bij lange na niet de 800K op je Thaise bankboek staan.
   Nog maar te zwijgen over de 3 en 2 maanden regeling voor en na de aanvraag.
   Ken er twee in mijn kennissen kring maken hier ook gebruik van.
   Ik en ook zij noemen het ook een vorm van corruptie.
   Visa bureau is regelmatig te vinden op Facebook.
   Zo te zien maakt weer iemand veel geld met dit.

   Jan Beute.

  • Geert zegt op

   John,

   Dit is niet de normale manier om aan een visum te geraken en ik vermoed dat dit dan ook illegaal is.
   Ik vind het niet kunnen dat je hiervoor ‘reclame’ komt maken op dit blog.

   Ik wil iedereen toch aanmoedigen om op de legale manier voor een visum te gaan zoals de meeste van ons WEL doen. Hopelijk loop jij en iedereen die hieraan meewerkt snel tegen de lamp.

   Gegroet,

   • janbeute zegt op

    Beste Geert het is geen reclame maken,ik erger mij er namelijk ook behoorlijk aan.
    Maar er zijn toch bedrijfjes die hier met medewerking van lieden bij de immi gebruik van maken voor een behoorlijk financieel gewin.
    De twee kennissen van mij kunnen zelfs de 90 dagen melding doen hier in Lamphun.
    Normaal moet je voor verlenging voor retirement naar de immi in je eigen provincie. Daarom is het wel eens goed dat zulke dingen aan het daglicht komen, was het niet badguys out en goodguys in.
    Laat ze in hun eigen gelederen ook van deze slagzin, daar maar eens werk van gaan maken.

    Jan Beute.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website