Lezersvraag: Verkrijgbaarheid wijn in karton in Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
15 februari 2020

Beste lezers,

In Hua Hin stellen we vast dat Makro, Villa Market en Tesco geen Franse wijnen in kartons meer te verkrijgen, volgens een belangrijke bron zou de Thaise regering eisen dat ze hun wijnen in tankcontainers aanleveren en hier de wijn in kartons dient te worden gevuld.

Een importeur zegt dat hierom sommige wijnbouwers al weigeren aan Thailand te leveren om dat de kans groot is dat ze die wijn mengen met de Thaise fruitwijn (niet te zuipen) gezien ze die niet verkocht krijgen.

Wie weet daar meer van?

Groet,

Louis

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Lezersvraag: Verkrijgbaarheid wijn in karton in Thailand”

 1. Mark zegt op

  Van een Thaise invoereis middels tankcontainers had ik nog niet gehoord.
  Tot begin dit jaar kocht ik Franse wijn in fles met etiket Belleville, o.a. in Tesco. Typisch Franse afdronk met tannienes en niet al te fruit-zoetig-plakkerig. Prijs net geen 400 thb.

  Ik vind Belleville nu nergens meer.

  Werd met tankcontainer van 14.000 liter in Vietnam ingevoerd, daar op flessen getrokken en vervolgens onder inter-Asean voorwaarden ook in Thailand ingevoerd. Scherpe prijs, goede kwaliteit en goede winstmarges.

  Misschien willen de Thaise autoriteiten deze fiscaal interessante import piste nu sluiten?

  • henny zegt op

   Kijk voor Belleville even op deze site:

   https://th.wine-now.asia/belleville-grenache-shiraz-merlot.html

   ook andere wijnen voorradig.

  • Louvada zegt op

   Wijn in flessen ( in feite veel te duur) tot hiertoe geen probleem de rekken in de supermarkten staan goed gevuld.Als je echter een betere wijn wil drinken zit je direct aan +/- 900 THB (kostprijs in France 7 a 8 € ). Helaas geen Franse wijnen in kartons…. uitgeput, als je iets vraagt of die nog binnenkomen… ze weten het niet?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website