Lezersvraag: Verhuizen naar de Isaan wel of niet?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
29 december 2020

Beste lezers,

Mijn Thaise vriendin wil na 8 jaar verhuizen van Pattaya naar de Isaan (Surin). Zij mist haar familie en voor haar is er in Pattaya niet veel te doen. Haar beste vriendin is een half geleden ook verhuist van Pattaya naar Sisaket.

Zelf twijfel ik heel erg. Ik maak haar misschien gelukkig maar mijzelf ongelukkig. Wat moet ik in de Isaan? Ik heb in Pattaya mijn vrienden en straks zit ik te verpieteren in een dorpje waar niets te beleven valt.

Niet verhuizen betekent misschien wel het einde van mijn relatie en dat doet pijn want verder zijn we gelukkig met elkaar.

Er zijn vast wel anderen die dit ook hebben meegemaakt. Hoe hebben jullie dit opgelost?

Groet,

Rene

42 reacties op “Lezersvraag: Verhuizen naar de Isaan wel of niet?”

 1. Henk zegt op

  Heb hetzelfde meegemaakt, maar spijt? Nee! Volg je hart en niet je verstand. Mijn vrouw vond Pattaya een drama. Al haar familie woont in de Isaan. We hebben een huis laten bouwen, in het dorp van haar ouders. Die overigens gescheiden zijn. Dit verhuizen was in 2013. Inmiddels vele vrienden hier. Wens je veel succes met je keuze, een fijne relatie is belangrijk, je weet wat je hebt en niet wat je krijgt!

 2. Peter zegt op

  Vanuit Thais oogpunt kun je zo”n wens altijd verwachten. Familie is en blijft atijd nummer 1.
  Voor een Westerling is het best uit te houden in Surin, het hangt er erg van af of je in de stad of in een uithoek van de provincie woont.
  Mocht je erop staan in Pattaya te blijven, dan is het vrijwel zeker dat je relatie ernstige schade oploopt, misschien betekent het wel het einde.

 3. bert zegt op

  Tja het is maar net wat je zoekt. Er wonen zo’n 30.000 farangs bij hun Thaise echtgenote in de Isaan. Ik heb er daar toch wat aardig wat ontmoet. en ze zijn eigenlijk allemaal wel positief en genieten van het Thaise leven. Overigens komen er steeds meer leuke bars en restaurants in de provincies Surin en Buriram.

 4. HansNL zegt op

  Vanuit Pattaya verhuizen naar een dorpje in de Isan is een hele grote stap, zou er maar goed over nadenken.
  Verhuizen naar een van de grote steden in de Isan is goed te doen, Korat en Udon als eerste keus, Khon Kaen als tweede keus.

 5. Fons zegt op

  Mijn vrouw komt ook uit een dorpje in Surin. Jaren geleden kwamen wij naar Thailand om een huis te laten bouwen. De bedoeling was om dat in haar dorpje te doen. Wij dus daarheen en na twee weken zei ik, zouden wij niet laten beginnen met bouwen. Mijn vrouw zei nee, we gaan in Pattaya laten bouwen want ik zie dat jij hier niet gelukkig gaat worden. Dus 16 jaar geleden in Pattaya laten bouwen en we wonen nu daar.

 6. Gijs van Roon zegt op

  Ik heb 10 jaar in Isaan gewoond bij mijn thaise vrouw. Ik weet niet of jij Thais spreekt, maar ik niet. Ik ken wel thaise worden, maar communiceren met o.a. de familie kon ik niet. Al met was eenzaamheid het gevolg. Ik verpieterde, terwijl ik juist een man die de mensen daar wilde leten kennen. Conclusie: ik adviseer je goed na te denken waar je aan begint. Ik ga het niet meer doen. Ook mijn relatie met mijn vrouw is er door verslechterd. Succes met je beslissing.

  • peter zegt op

   het leuke in de Isaan is dat als jij Thai spreekt spreken hun, vooral de vrouwen, Isaan en versta je weer nix en visa visa ook s jij Isaan spreekt spreken hun Thai. lol
   Maar et is goed uit te houden in de Isaan, tuurlijk geen Pattya eigenlijk misschien wel leuker alleen het strand mis je soms, maar dan is leuk om op vakantie te gaan. sux6

   • Fons zegt op

    Dan kan je beter doen dan ik. Wonen in Pattaya en regelmatig enkele weken op vakantie in de Isaan.

 7. Joop de Boer zegt op

  Surin is wel leuke stad ik heb er 6 jaar gewoond nu woon in lamduan 30 km verder daar is echt geen zak te doen ik verlang terug naar surin met grote winkels leuke restarantjes en trein verbinding ik heb n, vriend in buriram wonen dat is 50 km verder 3 kwartier met de trein ales je wat wil weten mail je maar groetjes Joop

 8. Jacques zegt op

  Zo te lezen heeft u beiden 8 jaar doorgebracht in Pattaya en dat is waarschijnlijk overwegend uw keuze geweest. Zeker vrouwen uit de Isaan krijgen op leeftijd de drang naar de ouderlijke grond toe te willen gaan. Feitelijk zie je dit fenomeen ook plaatsvinden in Nederland, dus verwonderlijk is het niet, maar wel begrijpelijk. Ik zou in uw plaats, mede omdat u de relatie niet op het spel wilt zetten, nu 8 jaren voor haar een inspanning gaan doen. Misschien valt het wel mee en jullie kunnen toch ook een bepaalde periode per jaar in Pattaya vakantie gaan vieren, naast woonachtig te zijn in de Isaan. Een open houding en begrip daar kan niets mis mee zijn. Ga samen uitzoeken wat er allemaal te doen is in de Isaan, want Pattaya is zeker niet alles zaligmakend.

 9. Dirk zegt op

  Volg je hart en gevoel. Ik woon in de isaan in de provincie Buriram en als Jedi af en toe even weg wil is geen probleem want binnen een uur vlieg je voor weinig naar Bangkok en het is fijn wonen met lieve mensen!!!

 10. Harrie zegt op

  Ik woon in surin thaswang ik verveel mij niet ga elke dag met mij scooter op uit alleen ga overall kijken en weer ergens zitten voor een biertje ik heb het erg naar mij zin gr harrie

 11. Cees van Meurs zegt op

  Ja dit is een moeilijke keuze. Ik ben in januari verhuist naar de E-saan, Udonthani en woon 17 minuten van de stad en toch op de buiten en tot op de dag van vandaag heb ik daar geen spijt van.
  Wat ik zou willen meegeven is;
  Wel op de buiten, maar toch dicht bij een stad waar goede ziekenhuizen zijn en internationale restaurants voor als je eens iets anders wilt eten of voor de gezelligheid
  Houd er rekening mee dat weinig Thais Engels spreken zeker op de buiten.
  Buitenlanders zeker in de E-saan, maar wonen toch behoorlijk ver van elkaar.
  Je kunt het leven van Pattaya niet vergelijken met de rest van Thailand en mag je ook niet doen dat laat je achter je en krijgt daar rust voor terug
  Wel dicht bij de familie, maar laat vanaf het begin weten wat je wel en niet wilt.
  Er zijn al veel antwoorden gegeven uiteindelijk ga je zelf die beslissing maken.
  Ik zou zeggen ga eerst wat huren om een idee te krijgen hoe het leven op het platteland is
  Ik huur en je hebt echt leuke huizen tussen de 4 en de 10.000 THB. Veel succes.

 12. Loe zegt op

  Hallo,

  Dit is een zeer moeilijke keuze. Zelf heb ik 14 jaar geleden gekozen om een huis te bouwen in de Isaan.
  Heb er vele jaren van genoten, maar gingen wel om de 6 weekjes een weekje soms twee naar Pattaya.
  Nu echter met het klimmen der jaren wordt het reizen steeds moeilijker. Ik heb nog steeds mijn appartement
  Aangehouden en nu gaat de weegschaal meer naar Pattaya overhangen. Het is dus erg afhankelijk van leeftijd en persoonlijke voorkeuren. De grens Korat Surin zou voor mij de grens zijn zodat de reisuren binnen de perken blijft.

 13. peter zegt op

  Je zal toch echt zelf de knoop moeten door hakken.
  Vrienden tov vriendin. Niets is zeker, beiden kunnen verdwijnen.
  Ga eens kijken waar zij naar toe wil.

 14. John Chiang rai zegt op

  Er zullen zeker raadgevingen komen dat je je hart mot volgen en niet je verstand,maar als je verstand nu reeds grote vraagtekens zet,dan is de kans erg groot dat het verstand op den duur toch de boventoon gaat krijgen.
  Er zullen zeker farang zijn die het leven in de Isaan niet meer missen willen,hoewel ik mij zelf altijd afvraag,of dit werkelijk altijd de waarheid is.
  Geen mens geeft graag, een eens genomen beslissing toe als een fout,vandaar dat we deze verhalen weinig, of eigenlijk nooit zullen lezen hier op thailandblog nl.
  De wens van je vriendin kan ik erg goed begrijpen,maar zou in het geval het mijn vriendin of vrouw is,erg grote bedenken hebben.
  Bedenken omdat ik graag onder gelijkdenkende personen ben,met wie je af en toe over God en de wereld praten kunt,omdat ze een gelijke basis en ook gelijke interessen hebben.
  Vaak zijn de interessen van de Isaanse dorpbewoners,en dat bedoel ik echt niet negatief,zo anders, dat je in een gesprek erg smel aan de grenzen stoot.
  Iedereen zijn meug,maar voor mij zou het reeds na 3 maanden een soort proefliggen in een doodskist zijn,waarbij om lucht te krijgen, de deksel nog net op een kiertje blijft staan.
  Ik kan jou de beslissing niet afnemen,maar vrees met het oog op datgene je nu reeds schrijft,dat het voor jou,anders dan je vriendin,geen woonplezier gaat worden.
  Vraag blijft of dit je ouwedags droom is,waar je het hele leven voor gespaard en gewerkt hebt?

  • peter zegt op

   Ik heb 4jaar in de Isaan gewoond helaas moest ik terug omdat ik te jong was, nog geen pensioen en geen milionair haha.
   Ik noem het zeker geen fout dat ik er naar to ging en nu ga ik nog elk jaar terug lieft voor 3 mndn,
   Mijn pnsioen, over een paar jaar wil ik heeeeel graag in de Isaan doorbrengen, met alle voor en na delen.

   • John Chiang rai zegt op

    Beste Peter ik geloof je graag,en heb het alleen over mijn eigen smaak gehad,terwijl ik overtuigd ben dat ik deze smaak niet alleen heb.
    Mijn vrouw die zelf uit een dorp uit de buurt van Chiang Rai afkomstig is,heeft mij vaak verteld dat ze voor geen geld ergens op een dorpje in de Isaan wilde wonen,en verwonderd zich dat veel farang,hoewel het grootste deel erg beperkt,of helemaal geen Thai/Isaans Laotisch spreken,het daar uithouden.
    Maar ongetwijfeld hebben velen andere dingen nodig om zich gelukkig te voelen in de Isaan.

 15. Koge zegt op

  Beste René,

  Het beste is om er in Surin( waarschijnlijk provincie) het beste van te gaan maken.
  Er wonen idd heel veel farang mannen in Isaan.

 16. Piet zegt op

  Probeer het half jaar ,geen succes?
  Vlug terug,maar zal helemaal jou ding moeten zijn

 17. PEER zegt op

  Hallo René,
  Als je in Pattaya vrienden kunt maken, waarom zou je dat dan in Surin, of waar dan ook in Isarn, níét lukken.
  En wil je ‘n biertje gaan drinken, kan dat natuurlijk daar ook. En misschien vergroot je je horizon er wel mee?
  Bovendien is het leven goedkoper, lucht gezonder en er zijn ook in Isarn uitgaansmogelijkheden.
  Ikzelf stel aan m’n lief voor om paar dgn, of wkn, er opuit te trekken.
  Dan heb je ook nog es ‘n extra vakantiegevoel.
  Ennnn…wil je es ‘n keertje naar Pattaya: 6u 40 min en je bent er.

 18. lomlalai zegt op

  Misschien eerst proberen om wat vaker een korte vakantie naar de familie van je vriendin in de Isaan te nemen, kan ze haar familie meer zien maar zo kan je thuis toch in Pattaya blijven. Misschien valt het je vriendin uiteindelijk ook tegen als jullie daar definitief zou gaan wonen (familie gaat ook niet altijd goed samen), dat zou zonde zijn.

 19. Johan Meijer zegt op

  Het is een grote stap te verhuizen naar een dorp in de Isaan. Ik ben er nu ca 5-6jaar. Maar nog steeds moei lijk. De me nsen denken anders dan wij gewe ndt zijn. Ik heb er spijt van maar had toendertijd geen ande re keus en geen kennis van zaken. Zou het nu niet meer doen.

 20. herman buts zegt op

  Waar je ook gaat wonen , zorg dat er voldoende afstand is tussen waar jij woont met je vrouw en de familie van je vrouw ( minimum 15 km) anders word je snel de melkkoe van de ganse familie van je vrouw.Verhalen hierover zijn hier reed meermaals gepasseerd. en als je graag een stapje in de wereld zet zorg dat je in de omgeving van een grote stad blijft met de nodige voorzieningen.

 21. luc zegt op

  Elk jaar (uitgenomen nu wegens covid) ben ik met mijn vrouw enkele weken in Surin stad en dat is best een leuke stad. Veel uitgaansgelegenheden en moderne shoppingscentra.
  Maar ik zou zeker niet willen wonen in het plattelandsdorp van mijn vrouw dat ongeveer 20 km van surin ligt. No way. Kort bezoekje en weg wezen.

 22. Ewoud zegt op

  In pattaya ben je samen met je vrindin , in de provincie surin leeft u samen met de hele familie van uw vrindin, waar ze dan waarschijnlijk meer 8s als bij u dus u ent vaker alleen, en als u de taal niet spreekt is dat een groot probleem ,ik heb dit elf jaar geleden gedaan en woon nog steeds in een klein dorpje en ik heb een lieve vrouw maar ze is meer onderweg naar vrindinnen en familie als dat ze thuis is ,en ik ben toch elke maand ongeveer 7000 bath aan de familie kwijt , als ik zlles van te voren had ik het niet gedaan

 23. Ed zegt op

  Hallo beste bloggers en René

  Het is volgens mij toch echt Isaan en niet de Isaan, ik lees dat zo vaak, het is ook niet de Hua Hin of de Uthai Thani etc….Ik wil niet pietlutterig zijn, maar toch…

  Ik persoonlijk zou mijn hart volgen en dat is waar je het meeste van houd en dat is waarschijnlijk je vrouw. Als jouw vrouw gelukkig is, dan ben jij het waarschijnlijk ook. Geef het een kans zou ik zeggen, alleen dan kom je er achter of de keuze juist is geweest of niet.

 24. Franske zegt op

  Goed over nadenken.
  Mijn vriendin is ook van Surin, ergens een klein gehuchtje een 20 km ten noorden van Sangkha.
  Ik heb er reeds verschillende keren de familie bezocht, en zij heeft mij ook al eens gepolst of ik daar zou kunnen aarden.
  Nee dus. Ik zou daar niet kunnen wonen.
  Maar iedereen is anders.
  Afhankelijk van jouw situatie (heb je een huis of condo in Pattaya, of huur je?) zou ik voorstellen aan de vriendin om het enkele maanden te proberen en dan beiden te evalueren hoe het al dan niet gaat…
  Dan denk ik wel dat jullie er moeten uit komen…
  Succes alvast.

 25. Eric zegt op

  Wij zitten ook in Surin Buachet provincie, ook hier geen ene bal te doen, zelfde verhaal als Joop die iets dichter bij Surin stad woont. Als advies wil ik je meegeven wel Thais proberen te leren, anders wordt het in beginsel een eenzame rit voor je. Ik zelf spreek wel wat woordjes maar kan geen conversatie aangaan, mijn volgende stap is om dit wel te gaan beheersen. Ondanks dat er geen ene zak te beleven valt voel ik me er goed bij, ik kan er wel gelukkig goed mee omgaan. Dat wordt alleen maar beter als mijn Thais verbetert.
  Met de tijd zul je andere contacten opdoen zodat alles weer als vanouds zal zijn. Kwestie van even doorbijten, mis je Pattaya dan kun je er toch gewoon naar toe, in elk geval zal je vrouw er zeer blij mee zijn.
  Ga je niet dan vrees ik voor je dat je alleen achter blijft en dat het hele ritueel weer van voren af aan plaats vindt, dat is ook een optie.
  Je weet nu wat je hebt, dat valt straks nog maar te bezien mocht je niet weggaan uit Pattaya.
  En als je wel zou gaan en het bevalt je echt niet dan kan je nog altijd terug lijkt me.
  De Isaan is heel leuk, maar anders dan Pattaya, niet voor iedereen wegggelegd.
  Succes met je keuze!!

 26. Erik zegt op

  Altijd doen. Je krijgt er een familie bij.
  Zelf het huis verbouwd en een zwembad aan laten leggen buiten BuriRam. En het kroegje bouw ik zelf wel.

 27. Geertg zegt op

  Ik moet altijd lachen als ik de goed bedoelde adviezen hier lees. Helaas zijn alle mensen gelukkig verschillend. Sinds 2014 woon ik in een kleinere plaats, Lamplaimat, ongeveer 30 km van Buriram. Daar zijn volop gelegenheden waar een farang uit kan gaan, eens lekker eten of andere buitenlanders ontmoeten.
  De familie woont wat verder weg in Sisaket. Regelmatig gaan we, of mijn vrouw alleen daar op bezoek. Ik voel me daar geen melkkoe. Ik heb vanaf de eerste kennismaking duidelijk gemaakt dat ik een arme farang ben.

  Ook gaan we regelmatig een paar dagen er tussen uit, Huahin, Pattaya, Chang Mai of daar waar de weg ons naar toe brengt. Als je eenmaal gesetteld bent in Isaan verlang je na een weekje vakantie terug naar de rust.

  Eigenlijk heb ik maar een advies: volg je hart. Het leven is geven en nemen. Liefde geven en het ongemak voor lief nemen.

  In ieder geval veel succes met je keuze.

  • lomlalai zegt op

   Ik begrijp de contradictie in de tweede zin niet goed: Helaas zijn alle mensen gelukkig verschillend.

 28. Leon zegt op

  Mijn advies zou zijn om daar eerst eens wat langer tijdelijk te gaan verblijven. Niet meteen een huis bouwen, maar eerst eens kijken of je daar je draai kan vinden. Zie je kans om wat meer van de taal te leren? Dat zal denk ik wel makkelijk zijn. Heb je wat te doen overdag? Dat lijkt me belangrijk.
  Lukt dat allemaal niet, jammer dan. Dan kan ke in ieder geval zeggen dat je het hebt geprobeerd.

 29. Henkwag zegt op

  Ik kan het met de meeste reageerderts hierboven eens zijn; maar bij het advies om thais te gaan leren dient men te bedenken dat in grote delen van Buriram en Surin “khmer” wordt gesproken, en de dagelijkse voertaal is. Dus wil je dan communiceren met familie en/of buren moeten ook zij de thaise taal (zoals jij dat dan geleerd hebt) een beetje beheersen. In mijn ervaring: erg lastig !

 30. henny zegt op

  Mocht je in de Isaan gaan wonen, zorg dan dat je jezelf kan vermaken. Overdag is de vrouw meestal niet thuis (naar familie of vrienden). S’avonds komen ze allemaal naar jouw huis om te eten en daarna gezellig met elkaar te praten en indien er drank is blijven de mannen ook wel. (let wel: leer wat Thais, want er wordt weinig Engels gesproken) .

  • leo bossink zegt op

   @henny
   Een hele belangrijke opmerking van je. Zorg dat je je jezelf kan vermaken. Zorg dat je een goede internet verbinding hebt en toegang tot een aantal TV-programma’ s waardoor je met name het nieuws in Europa en USA kunt volgen, evenals het volgen van diverse sporten, als je daarin geinteresseerd bent.
   En denk ook aan andere activiteiten zoals wandelen, fietsen, pool biljarten, vissen, enz.
   De Thai op het platteland, in Isaan dus, zijn erg vriendelijk en gastvrij. De taal echt leren zal een probleem zijn omdat er in het algemeen geen Thai wordt gesproken maar Kmer / Laos.
   Belangrijk is dat je vrij snel een beetje stad kan bereiken, waardoor je daar kunt winkelen, een drankje drinken en Europees kan eten.
   En naar Pattaya op vakantie gaan, kan altijd natuurlijk nog, maar waarschijnlijk heb je daar geen behoefte meer aan.
   Ik zelf woon op 7 km. van de stad Udonthani. Ga daar 2 x per week naar toe voor het doen van boodschappen, winkelen, drankje drinken en lekker eten. Bevalt me hier prima. Geen behoefte aan steden zoals Bangkok, Pattaya en Phuket. Maar ik ben dan ook wel de hele dag bezig. Verveel me geen seconde.
   Succes.

 31. Fons zegt op

  Niet akkoord met Ed. Isaan is een landstreek en geen bepaalde plaats, dus de Isaan. In Belgie woonde ik in Herentals dat gelegen is in de Kempen en niet in Kempen. Je spreekt dus niet over Kempen of Isaan maar wel ovr de Kemen en de Isaan. Of weet Ed misschien een dorp of stad die Isaan heet? Als hij daar is dan is hij in Isaan, indien niet in de Isaan.

 32. Hans Pronk zegt op

  Beste Rene, zelf ben ik 9 jaar geleden rechtstreeks vanuit Nederland rechtstreeks naar de Isaan gegaan en tot op heden nog geen spijt daarvan. Maar om toch een paar relevante punten te noemen:
  Op het platteland is de kans klein dat je een aardig restaurant vindt. Daarvoor zal je naar de stad moeten of ergens langs een snelweg. Het is dus belangrijk dat jij of je vriendin lekker kunnen koken.
  Winkels met een groot assortiment zijn afwezig op het platteland en ook op de lokale markten kan je niet alles kopen wat je nodig hebt. Je zult dus eigen vervoer moeten hebben.
  Farangs zul je op het platteland niet veel tegenkomen. Er gaan soms maanden voorbij voordat ik weer een farang spreek. Er zijn wel farangs die regelmatig bijeen komen bijvoorbeeld in een restaurant in de stad maar het zou mij niet verbazen als dat voornamelijk het klagerige type betreft. Ik spreek echter niet uit ervaring.
  In de praktijk zul je hebt dus met je vriendin en andere Thai moeten doen. Spreken sommigen van haar familieleden Engels? Of wonen er misschien Thai in de omgeving die Engels spreken? Die kans is relatief groot als er bijvoorbeeld een universiteit of een researchinstelling in de buurt is.
  Verwacht je nog bezoek (vrienden, familie) uit Nederland/België? Denk je dat ze het één of twee weken bij je kunnen uithouden? Heb je bijvoorbeeld in je tuin een leuk plekje aan het water of met een fraai uitzicht? Heb je een zwembad? Kan je ze lekker eten voorschotelen?
  Wat voor activiteiten gaat je vriendin ontplooien? Kan je meeliften?
  Ga je in een dorpje wonen of buiten? In een dorpje staan de huizen vaak dicht op elkaar en de inwoners staan voor zonsopgang al op. Als je buiten gaat wonen is het misschien juist weer te rustig.
  Ben je van plan te gaan sporten? Fietsen, hardlopen of bijvoorbeeld basketballen op een veldje van de school? Ga je tuinieren (ruimte genoeg in de Isaan)? Engelse les geven? Helpen bij dorpsactiviteiten? Of ben je van plan de plaatselijke school te ondersteunen, bijvoorbeeld door boeken te doneren of maandelijks een lunch te organiseren voor de schoolkinderen?
  Kortom, veel hangt af van de plaatselijke omstandigheden en van je vriendin, maar beslissend is hoe jij ermee omgaat. Succes!

 33. jan si thep zegt op

  Hallo Rene,

  Het is een moeilijke keuze.
  Ken je het dorp al goed genoeg? Ken je de mensen?

  Als je gaat zul je je leven anders gaan leiden dan in Pattaya het geval is.
  Bedenk wat jouw behoeftes zijn. Elke dag in de kroeg met “vrienden” of kan er iets anders voor in de plaats komen?
  Je kunt vooraf met je vriendin bespreken hoe zij denkt dat jij je kunt settelen en hoe zij jouw wil helpen. Dat zet haar misschien aan het denken hoe jullie het samen moeten gaan doen.
  Bedenk wel dat het tijd kost om te wennen.

  Je zult zelf ook initiatief moeten tonen om achter dingen te komen. Vaak is er meer te doen dan de Thaise mensen zelf weten. Ga dan zelf ook eens op stap om te ontdekken. De vooruitgang staat nergens stil.

  Als je bang bent voor de familie (melkkoe, elke dag potverteren) bespreek dat dan met je vrouw. Mijn schoonfamilie vraagt zelden om geld. En als ze het vragen is het een lening en dat gaat goed. En heb je het niet dan vinden ze een andere oplossing.

  Met de suggesties als eerder aangegeven kun je een tussenoplossing bedenken of een proefperiode voorstellen.

 34. Georges zegt op

  Ik woon nu al 6 jaar in Isaan – Chaiyaphum (geen spijt van gehad).
  Huis gebouwd, goede afspraken gemaakt op voorhand.
  Vergeet niet dat familie erg belangrijk is.
  Heb het geluk hier elke dag en elke week Belgen op bezoek,
  Is belangrijk hoor.
  En Thai spreken, miljaar zo moeilijk, ik spreek en versta 5 Europese talen ???

 35. Georges zegt op

  Dek je echter wel wat in – usefruct – zoek maar even op – 30 jaar leasing.

 36. Ed zegt op

  Beste Fons,
  Volledigheidshalve, je hebt gelijk als je zegt ; ik woon in de streek Kempen en in de streek Isaan volgens mij is het dan schrijf technisch correct, maar in de praat taal is men slordiger op dit gebied en zegt men al snel in de Kempen en in de Isaan.
  mvg


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website