Lezersvraag: Vanuit België onroerend goed in Thailand verkopen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
18 april 2020

Beste lezers,

Weet iemand van de lezers van Thailandblog of het mogelijk is vanuit België onroerend goed in Thailand te verkopen? Mijn Thaise echtgenote is eigenaar van een flinke lap grond in de buurt van Korat. Ze probeert die grond al vele jaren te verkopen, zonder succes.

Nu is er een kandidaat-koper en die wil weten of mijn vrouw eventueel “even” vanuit België naar Thailand kan vliegen om de verkoop administratief af te handelen. Het gaat om een groot bedrag. We willen een eventuele koop afhandelen vooraleer de kandidaat-koper zich bedenkt.

We weten allemaal dat je in deze Covid 19-tijden niet zomaar naar Thailand en terug kan vliegen.

We hebben een dochter die in Thailand woont. We vertrouwen onze dochter en willen haar volmacht geven om namens mijn vrouw te handelen, indien mogelijk.

Heeft iemand van de lezers suggesties om deze verkoop voor mekaar te krijgen? Al dan niet met tussenkomst van onze dochter?

Alvast bedankt voor Uw reacties.

Groet,

Johan (BE)

 


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Lezersvraag: Vanuit België onroerend goed in Thailand verkopen?”

 1. Guy zegt op

  Een begin van oplossing zou er kunnen in bestaan dat je een compromis afsluit.

  In Thailand kan je een voorgedrukt formulier (in het thai uiteraard)vinden daaromtrent. Op landoffice maar ook in copybedrijfjes of boekenwinkels/krantenwinkels.

  Laat de dochter namens haar moeder dit formulier met de koper invullen en ondertekenen- een voorschot ontvangen ect…

  Je kan ook een dergelijk formulier via de post om en weer sturen en je vrouw laten meetekenen erop.

  Die verkoopovereenkomst kan dan bekrachtigd worden door Thai administratie en/of met het dorpshoofd (Poey-a-ban).

  Zo is de koper een stuk zeker en gebonden en zijn jullie ook een stuk zekerder – Na opheffing van de corona-maatregelen kunnen jullie dan zelf de rest afhandelen met kopers en landoffice in Thailand.

  Veel succes en geluk hiermee

  • Johan (BE) zegt op

   Dank je wel, Guy. Een compromis als tijdelijke oplossing lijkt me een goed idee.

 2. Nicolaas zegt op

  Normaal gesproken kan een Thai een andere Thai machtigen om grond te verkopen met een zgn power of attorney. Het formulier is op de site van landdepartment. Je zegt echrltgenote dus ik neem aan dat jullie getrouwd zijn. Ik heb begrepen, maar weet het niet zeker, dat je mede kan ondertekenen voor de machtiging. De trouw akte moet meegestuurd worden en waarschijnlijk in Thai. Als het niet in Thai is moet het officieel vertaald worden en wellicht ook nog een stempel en handtekening van een instantie. Het beste kun je, je echtgenote op de website van land department laten zoeken en/of haar laten bellen met land department. Dan krijg je zekerheid.

  • Johan (BE) zegt op

   Dank je wel, Nicolaas. Mijn vrouw eens laten bellen met Land Department, gaan we doen!

 3. Jos zegt op

  Om alles goed juridisch geregeld te hebben, is het goed om contact met een advocaat op te nemen. Iemand die goed thuis is in deze zaken. Zelf woon ik in Ayutthaya, alwaar ook een goede advocaat hiervoor zit.
  Voordeel is ook nog eens dat hij naast de Thaise nationaliteit ook de Amerikaanse staatsburgerschap heeft (dit maakt het makkelijker communiceren, zodat het niet alleen voor je vrouw, maar ook voor jou duidelijk is), en thuis is in internationaal recht..
  Zijn naam is Pan, tel. 089 897 7980. Succes ermee.

  • Johan (BE) zegt op

   Dank je wel, Jos. Een advocaat vind ik eigenlijk een beetje zonde van het geld, maar omdat het hier over grote bedragen gaat is dat misschien wel een verstandige investering. Maar waarschijnlijk kiezen we dan voor de advocaat in Pattaya die onze testamenten geregeld heeft.

 4. gio zegt op

  Beste,
  ja dat kan als je alle ID-documenten, verkoopscontract en een volmacht (POA) aan je dochter laat bekrachtigen door de overheid waar je woont (stad, eventueel ambassade van je land in TH kan ook enz…), best laat je alle documenten via een thaise advokaat regelen met de landoffice, het kan even duren, maar het is mogelijk,
  Veel succes !
  Gio

 5. Will zegt op

  Beste. Je dochter gaat naar advokaat in thai. Hij maakt proxy op. Deze en copie chanot en dochter haar id en die van je vrouw dien je dan te bundelen en daarmee naar de thaise ambassade te gaan in belgie of nederland. Waar je woont. Je dient hiervoor afspraak te maken want uw vrouw dient te verschijnen in persoon voor de consul. In zij bijzijn zal zij dan tekenen en hij zal dit bevestigen. Daarna de hele boel naar uw dochter sturen. Uiteraard aangetekend. En dan kan zij of een. Immo burau alles verkopen. Informeer gerust bij de consul eerst. Maar ik weet uit ondervinding. Dat dit de weg is. Succes. W

  • Johan (BE) zegt op

   Bedankt, Will. Advies van iemand die het meegemaakt heeft is handig!

 6. Bob Verhille-C.Velarde zegt op

  Beste,
  Ik las uw bericht over verkoop van grond in Thailand. Over hoeveel vierkante meter grond gaat het a.u.b ?

  En wat is uw vraagprijs? Wil u me zeggen waar exact het stuk grond ligt ?

  Het kan mij ook wel interesseren…

  Mvg. Bob – België

  • Johan (BE) zegt op

   Hallo Bob,
   Mijn email adres is geuen003@gmail.com.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website