Lezersvraag: Vanaf 1 juli weer naar Phuket reizen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
13 mei 2021

Beste lezers,

Het ziet er naar uit dat we de vanaf 1 juli weer naar Phuket kunnen reizen, mits we gevaccineerd zijn. Het Sandbox project van de Thaise overheid zou toestaan dat reizigers met een vaccinatie zonder quarantaine welkom zijn. Er is hier echter weinig goede informatie over te vinden.

Zo vragen wij ons af of het ook mogelijk is om bij verblijf op Phuket excursies te doen naar bijvoorbeeld Koh Phi Phi of de natuurparken van Khao Sok? Of is het straks de bedoeling dat reizigers zich alleen op Phuket mogen begeven?

Wie heeft meer informatie over de beperkingen van het Sandbox model zoals deze nu gepland staat?

Alvast hartelijk dank.

Rosemarie

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

Rating: 3.67/5. From 3 votes.
Please wait...

14 reacties op “Lezersvraag: Vanaf 1 juli weer naar Phuket reizen”

 1. Willem zegt op

  Verheug je niet te snel. Er komen steeds meer details naar boven die punt 1 de datum van 1 july zeer onzeker maken en ten tweede toerisme mogelijk zelfs beperkt wordt voor arrangementen die geheel vastgelegd zijn.

  Het beste is nog even af te wachten tot de nu nog vage plannen in detail goedgekeurd en gepubliseerd worden.

  • Eric zegt op

   “…en ten tweede toerisme mogelijk zelfs beperkt wordt voor arrangementen die geheel vastgelegd zijn”.

   Worst case scenario voor mij althans. Vreselijk die arrangementen, groepsreizen etc. ‘t Tegenovergestelde van vrijheid tijdens je vakantie.

   Die 1 Juli zal idd waarschijnlijk niet worden gehaald; de totale paniek is toegeslagen, Thailand is de controle kwijt en na ruim een jaar horrorverhalen in kranten en op tv is de bevolking blijkbaar ervan overtuigd dat “corona” alles en iedereen kapot maakt. Is niet zo.

 2. Ruud zegt op

  https://www.bangkokpost.com/business/2114975/phuket-banking-on-129-000-arrivals Op deze pagina van de Bangkok Post staan de plannen, lees vooral ook de comments onder het artikel. Vandaag krijgt dit artikel ook veel, grotendeels negatieve, reacties op Twitter.

 3. bart zegt op

  Ik zou er maar niet al teveel op rekenen, met regelmaat van de klok worden de toekomstige maatregelen aangaande Phuket herzien.

 4. willem zegt op

  Lees dit en je wordt niet vrolijk:

  https://www.bangkokpost.com/business/2114975/phuket-banking-on-129-000-arrivals

 5. Cornelis zegt op

  Één van de voorwaarden is dat 70% van de bevolking van Phuket gevaccineerd is. Of dat lukt voor 1 juli is maar zéér de vraag, er zijn ook gewoon onvoldoende vaccins beschikbaar doordat de huidige prioriteiten elders liggen.

  • Cornelis zegt op

   Lees zojuist dat er in de tweede week van juni – zo verwacht men – begonnen wordt inwoners van Phuket (ruim 400.000) met het AstraZeneca vaccin in te enten. Er zouden 140.000 doses beschikbaar komen, die maand………
   https://forum.thaivisa.com/topic/1217035-astrazeneca-vaccinations-to-start-in-phuket-in-june/

   • chris zegt op

    Toch ken ik Thaise mensen die in Phuket wonen en werken en al gevaccineerd zijn. Kortom: chaos en onnauwkeurige informatie alom.

    • Eric zegt op

     De Thai die al gevaccineerd zijn of nu worden krijgen Sinovac.

     Dit is AstraZeneca, waarschijnlijk uit de fabriek in Thailand zelf.

 6. Berrie zegt op

  Het gaat om arrangementen van 7 dagen op een vaste plek die ook nog eens flink aan de prijs zijn. Vertaals zegt Bangkok Post het volgende: Hij -TAT governor Yuthasak Supasorn- zei dat zevendaagse reispakketten in Phuket ongeveer 150.000 tot 200.000 baht per persoon kosten, wat aanzienlijk hoger is dan de gemiddelde besteding van ongeveer 50.000 baht per reis voorafgaand aan de uitbraak. 3 tot 4x zo duur dus.

  • Eric zegt op

   Inderdaad, ik las die prijzen zojuist in ‘t Bangkok Post artikel 150.000 – 200.000 (minimaal 4.000 euro dus). Bizar.

   Vijftien nachten in een quarantaine hotel lijkt me zwaar irritant maar ‘t kost je wel 1/3 van de prijs (uitgaande van ASQ 50.000) en als je (nog) minder wilt besteden dan kan dat ook.

   Nee, dit is leuk voor mensen die ‘t geld ervoor over hebben maar voor degenen die dat niet hebben raad ik een ASQ in BKK aan. Maar ja, dan dus wel in quarantaine.

 7. Wiebren Kuipers zegt op

  Ik heb begrepen dat alles valt of staat bij het vaccineren van 70% van de Phuket bevolking. Mocht het door kunnen gaan, dan mag er geen tussenstop buiten Thailand in je vlucht zitten. Dan komen mogelijk alleen Russen in aanmerking en de zevendaagse verplichte Phuket pakketen gaan 4000-5000 euro p.p. kosten.
  Tel daar je vlucht nog boven op en een langer verblijf. Dit is toch geen heropening? Ik snap dit echt niet.

 8. Kris Kras Thai zegt op

  Vooreerst Koh Phi Phi en Khao Sok liggen niet in de provincie Phuket.
  Volgens mijn informatie mag je de eerste 7 dagen enkel in vooraf bepaalde gebieden op het eiland rondreizen. Nadien zou je vrij kunnen reizen in Phuket (bron: https://www.thailandelitevisas.com/news-events-post/phuket-to-kick-off-sandbox-model-in-july/).
  Maar nergens lees ik iets over je interessante vraag: ‘wanneer mag dan het eiland verlaten en vrij rondreizen in Thailand?’

  Vermoedelijk komt er eind deze maand meer duidelijkheid, want vanaf begin juni kan men de CoE’s aanvragen voor de reizen in juli. Al is er vandaag niets zeker, en kan men op 30 juni beslissen om het Sandbox-model volledig uit te stellen.

 9. Joost A. zegt op

  Positief blijven: Phuket doet er echt alles aan om op 1 juli open te gaan voor gevaccineerde toeristen (Sandbox).

  Info: https://www.pattayamail.com/thailandnews/phukets-existing-stringent-measures-to-curb-covid-19-risk-355479
  https://www.pattayamail.com/thailandnews/phuket-sandbox-to-welcome-foreign-visitors-from-july-1-as-planned-355485
  https://forum.thaivisa.com/topic/1212590-tat-announces-a-roadmap-to-reopen-thailand-to-vaccinated-tourists/
  https://assets.thaivisa.com/forum/uploads/monthly_2021_04/three-stage-roadmap-to-reopen-Thailand-info.jpeg.477843780db6b9a194707907e94c2e33.jpeg


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website