Lezersvraag: Van twee condo’s, een maken

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
21 november 2020

Beste lezers,

Ik bezit twee condo’s (van elk +/- 28m2) naast elkaar in een gebouw in Jomtien. Graag wil ik verbouwingen doen om van die 2 één grote condo te maken, met de nodige aanpassingen om zoveel mogelijk ruimte te hebben.

Heeft iemand hiermee ervaring of kent iemand een architect die hier raad kan geven?

Groet,

Johan (BE)

8 reacties op “Lezersvraag: Van twee condo’s, een maken”

 1. rob zegt op

  Johan
  Ik woon zelf in Majestic
  Er worden hier regelmatig condo s omgebouwd van 2 naar 1 of andersom
  van 1 naar 2 ruimtes
  Het kan wel en bij een goede aannemer is het in 2 weken klaar .

  Ik kan voor je gaan uitzoeken wie het voor je kan doen .

  Ik weet niet waar je woont in Jomtien !!

  Ik hoor wel van je !!
  Email adres rmvveenendaal@hotmail.nl

  Gr rob

 2. Ton zegt op

  Johan ik begrijp je vraag zeer goed.
  Ik heb op verschillende plaatsen in Thailand gewoond (ook een tijdje in Banglamung) en altijd zelf de ruimte aangepast. Ik huur nu sinds 2012 drie naast elkaar liggende condo´s in Chiang Mai. Er is een goede vertrouwensband tussen mij en de verhuurder, we hebben niet eens een contract gemaakt. Ik heb toestemming gekregen om de condo´s bouwkundig aan te passen. De verhuurder had al een eerdere ervaring waarbij een ¨farang¨ twee condo´s enorm verbeterd had.

  Ik heb de ¨roosters¨ van de inpandige balkons vervangen doorr schuiframen en de entrees naar de balkons verwijderd en heb een muur doorgebroken tussen twee condoś. Zo is alles met elkaar verbonden (een doorgang via de doorbraak en een via de voormalige balkons) en hoeft maar een van de drie ingangen te worden gebruikt. Ik heb twee badkamers aangehouden en van de andere een keukentje gemaakt.
  Afzuiging aangebracht en aircons in elke ruimte. Ook een vaste kast in de middelste condo (die als woonruimte geldt) rondom alle muren ca een meter vanaf het plafond omlaag. Een prachtige bergruimte en toch de muren vrij.
  Op die manier heb ik de beschikking over een slaapkamer met badkamer/toilet met planten en een vis basin op het voormalige balkon; een woonkamer met eet en zithoek (slaapbankje voor eventuele wat minder intieme gasten) plus een extra badkamer. Een zeer lichte doorgang met 3 mtr brede schuiframen (getint want het is op het zuiden), In de doorgang is onder de ramen een hydroponic set om groenten te kweken en onder deze set kweek ik 4 soorten paddestoelen (de bewatering van beide systemen wordt geregeld door een tijdklok/pomp mechanisme) De derde voormalige condo is omgevormd tot een werkruimete en in dit deel is de badkamer vervangen door een praktisch keukentje. Door het slim plaatsen van kasten is een ruimte met veel privacy ontstaan.
  Op deze manier heb ik een fantastisch ruim apartement voor krap 4500 Bht per maand.

  • Evert zegt op

   Hoeveel m2 is uw appartement nu in totaal geworden.?

 3. don zegt op

  Allemachtig Ton,

  Dat is minder dan EUR 130 per maand voor 3 appartementen!

 4. David zegt op

  Beste Ton,

  Geloof je het zelf?
  THB 4500 (Euro 130) per maand voor 3 appartementen.
  Nulletje vergeten?

 5. Jan zegt op

  Wat een koopje Ton!
  Die prijs.
  Waar is dat precies in Chiang Mai?
  Jan

 6. Jan S zegt op

  Ik veronderstel dat in het gebouw zeer veel voorbeelden zijn van twee kleine condos die verbouwd zijn naar een grootte. Even een briefje aanbrengen op het mededelingen bord.

 7. Josse zegt op

  Ik heb in Jomtien 1 al drie condo’s laten verbouwen, naar goede tevredenheid. Keurig afgewerkt en perfecte prijsafspraak. Aannemer Sanong tel 081 621 2064 en woont in deomgeving.
  Ik ben op dit ogenblik in België. Indien nodig mijn email jossemathijs@hotmail.com


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website