Lezersvraag: Van Phuket (Karon Beach) naar Ranong

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
1 september 2019

Beste lezers,

Wij gaan in maart 2020 van Phuket (Karon Beach) naar Ranong. Na onderzoek kom ik uit op een busverbinding vanaf Terminal 2 naar Ranong, maar om nog een beetje een dag te hebben in Ranong, moeten we de bus van 07.00 uur nemen. Dat betekent om 05.30 uur een taxi naar de Terminal.

Zijn er toevallig op dit blog reizigers die deze route zo, of op een andere manier, hebben gedaan?

Of weten/kennen jullie iemand in Phuket die de rit voor een redelijke prijs per auto wil doen (de taxiprijzen in Phuket zijn bijna misdadig te noemen).

Jullie zouden me erg helpen met en goede tip.

Bij voorbaat dank,

Hans

No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Lezersvraag: Van Phuket (Karon Beach) naar Ranong”

 1. Henry zegt op

  Vliegen met Air Asia via DMK (Bangkok)

  • Lung addie zegt op

   Henry,
   ja gaat dus deze mensen de raad geven eerst 800km naar DMK te vliegen om dan daarna 500km terug te vliegen naar Ranong om dan uiteindelijk, op 300km van hun vertrekpunt, te eindigen. Ja, alle wegen leiden naar Rome maar je kan zoveel omwegen maken als je zelf wil. Er is wel een heel groot verschil tussen Ranong en Rayong. Een Pattayaganger die kent wel enkel Rayong, dat is niet ver uit hun buurt.

 2. Leo Th. zegt op

  Diverse malen met eigen vervoer deze route afgelegd op reizen van Bangkok naar Phuket, zowel heen als terug. Wel een mooie route van ongeveer 300 km waar je toch al gauw 5 á 6 uur over doet. Een buskaartje kost nog geen 300 Baht en voor een taxi ben je waarschijnlijk minimaal 4000 Baht kwijt. In Ranong ook enkele malen overnacht, eenmaal in een hotel met een prachtig uitzicht naar bergachtig Myanmar maar ook in hotels met thermale baden, waar het water van één van de vele ‘hotsprings’ rechtstreeks afgetapt wordt. In de omgeving kan je ook de ‘hotsprings’ bezoeken. Langs de snelweg is een prachtige waterval, uiteraard afhankelijk van het seizoen. Tegen een kleine vergoeding kan je het park rondom de waterval bezichtigen met een alleszins redelijke en korte klim bergopwaarts. Sommige Thaise bezoekers dompelen zich onder in één van de natuurlijk gevormde bassins. Bij de haven is ‘s-morgensvroeg een levendige vismarkt te bezoeken en in de omgeving daarvan zijn aardig wat visrestaurants. Ook kan je een boottochtje naar Myanmar maken, waarbij je wel de Thaise grens overschrijdt en dus met de immigratiedienst te maken krijgt. Er zijn echter ook boottochtjes waarbij je binnen de grenzen blijft. Je vertelt verder niets over je plannen in Ranong maar zelf vind ik één overnachting op mijn doorreis wel genoeg. Wellicht is het een overweging om een auto, al dan niet met chauffeur, te huren. Veel plezier!

 3. Nonkelwin zegt op

  Huur een auto met chauffeur en onderhandel duidelijk voor vertrek.
  1000 bht voor de auto + 1000 voor de driver + 2000 voor de fuel + 1000 voor food en terugreis. Moet dus kunnen voor 5000 bht.
  Ja, de bus is idd goedkoper, aan jou de keus.

 4. José zegt op

  Wij hebben deze route met de bus, expres bus, gedaan van Ranong tot Khao Lak.
  Prima te doen.
  Nu doen we het regelmatig met de auto.
  Verwacht niet dat dit sneller gaat.
  Vanuit Phuket is het om en nabij 300 kilometer.
  Het is een hele mooie route, stukjes langs de kust en veel gekronkel door de bergen.
  De duur blijft , bus of auto, rond de 5 tot 6 uur.
  Succes José

 5. Kim zegt op

  Hoi Hans,
  Wij hebben al onze ritjes afgelopen jaar bij Vecayphuket.Com geboekt. Zie je direct je prijs en is betrouwbaar. Beter en goedkoper kun je daar niet krijgen.

  Gr Kim


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website