Beste lezers,

Enige tijd geleden las ik al op dit blog, dat ABN-AMRO uitgeschrevenen uit Nederland, niet meer als klant wil hebben. Door een stomme fout was ik nu zelf aan de beurt.

In Nederland nog een eigen huis, waar mijn dochter in woont. Geprobeerd alle incasso’s via mijn dochter te laten verlopen, maar nu kwam ook de opstalverzekering van mijn huis in het geding, want niet in NL ingeschreven, wil ook deze verzekering mij niet meer als klant. Via een website één verzekeringsmaatschappij gevonden gespecialiseerd in expats met huis in de Nederland, maar bij premie berekening ging deze drie keer over de kop, terwijl mijn oude verzekering ook al niet de goedkoopste was.

Weet iemand de reden hierachter, waarom wij ons huis niet meer mogen verzekeren en weet iemand een goed alternatief?

Groet,

Ron

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

7 reacties op “Lezersvraag: Uitgeschreven in Nederland, kan mijn huis niet meer verzekeren”

 1. Taruud zegt op

  Ik heb ongeveer dezelfde situatie gehad. Ik ben met mijn zoon het gaan regelen bij mijn verzekeraar Fidus. We hebben de verzekeringen aangepast aan de nieuwe situatie. De kosten zijn een tiental euros hoger per jaar dan voorheen. De inboedel op naam van mijn zoon. Voor de opstal een andere verzekeraar. Sommige verzekeraars vinden dat er een groter risico is als de eigenaar emigreert en willen dat risico niet. Er zijn dus inderdaad andere verzekeraars die het geen probleem vinden.

 2. Henk zegt op

  Ron ,ik heb geen verstand van verzekeren maar in mijn ogen moet de oplossing toch heel simpel zijn .Je schrijft dat je dochter het huis bewoond .Nou laat je dochter het huis verzekeren en jij betaald jou dochter de premie terug al dan niet via automatische incasso .Is dat geen mogelijkheid of denk ik te simpel of zijn er andere addertjes onder het gras .In ieder geval succes .Gr Henk

  • adje zegt op

   Je denkt inderdaad te simpel. Dat kan je wel voor de inboedel doen maar de opstal moet de eigenaar zelf verzekeren.

 3. Prawo zegt op

  Wellicht heeft u iets aan deze site: https://www.expatverzekering.nl/nieuws/20170927-hoe-uw-huis-nederland-te-verzekeren-bij-emigratie

  • Prawo zegt op

   Iets verder doordenkend: zoon op een slimme manier mede-eigenaar van het huis maken zodat hij alle verzekeringen op zijn naam kan zetten.

   • Taruud zegt op

    Hoe kun je je zoon mede eigenaar laten worden?.

 4. Pieter zegt op

  Voor de meeste opstalverzekeringen geldt de eis dat je zelf in de woning moet wonen. En als verhuur is toegestaan, dan slechts een deel van de woning (kamerverhuur) of een maximumperiode (incidenteel vakantieverhuur).
  Grote kans dat de verzekering bij een schade niet had uitbetaald. Tenzij je schriftelijk hebt doorgegeven dat je zelf de woning niet meer bewoont, maar dat deze door een derde bewoond wordt.
  Kennelijk is het risico op schade bij verhuur groter dan wanneer de eigenaar er zelf in woont. Bij een groter risico betaal je ook meer premie.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website