Lezersvraag: Uit quarantaine van Bangkok naar Pattaya

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
18 januari 2021

Beste lezers,

Vrienden van ons komen binnenkort vrij van de 14 dagen quarantaine in Bangkok. Nu wist de receptioniste met zekerheid te vertellen, dat zij bij aankomst in Pattaya weer 14 dagen moesten “zitten”.

Volgens mij geeft het hotel, waar zei die 14 dagen uitgezeten hebben, papieren mee van die quarantaine en dat zij negatief waren met de laatste test. Dit is toch voldoende om naar Pattaya te reizen? Zij gaan vanuit Bangkok rechtstreeks naar de eigen condo, dus alles is toch geregeld?

Mijn hemel, zouden wij het nog meemaken dat alle kantoren en instanties dezelfde regels gaan hanteren? Ik kan me heel goed voorstellen dat veel mensen echt door de bomen het bos niet meer zien.

Groet,

Louise

Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

7 reacties op “Lezersvraag: Uit quarantaine van Bangkok naar Pattaya”

 1. albert zegt op

  Ja hoor ,heb het meegemaakt 15 dagen opgesloten en door de overheid vanuit Bangkok gebracht naar Chiang Mai( wat een luxe ) en geen quarantaine opnieuw en dat speelde op 22 april j.l.

 2. john zegt op

  Jij weet dat je daar een condo hebt maar degene die je mogelijk moet toelaten ( controlepost)weet dat niet. Je verwacht dat die je op je (blauwe? ) ogen gelooft. Wees gewoon verstandig en zorg dat je met iets kunt aantonen dat je daar woont. Is misschien wel moeilijk omdat je de papieren daarover mogelijk in je condo bewaart. Kun je misschien betaalbewijs oid “öphoesten”van bv telefoon oid.

 3. Conimex zegt op

  Dat lijkt me onzin, Chonburi is donker rood, Bangkok is rood, ze hoeven niet weer 14 dagen in quarantaine, officieel moet men zich melden bij de lokale autoriteiten, maar ook dat wordt niet overal gehanteerd, ik zou me melden bij de ‘phu yai baan’.

  • Danzig zegt op

   Inderdaad. Het dorpshoofd van Pattaya, of waar de condo moge zijn, kan uitsluitsel geven.

 4. Adje zegt op

  Wees niet ongerust. Als quarantaine voorbij is kan zij zich naar woonplaats laten brengen met vervoer door overheid geregeld.Ze kan ook zich laten ophalen, of zelf een taxi laten komen om naar huis te gaan. Ze hoeft niet nog eens 14 dagen thuisquraine te doen. Mijn vrouw zat in een hotel in Pattaya en die heeft zich laten ophalen door haar zuster.

 5. Sjoerd zegt op

  Ik heb niets daarover gelezen.
  Quarantaine geldt voor Thais die vanuit o.a. BKK en Chonburi reizen naar een aantal andere provincies (en dan is het zelf-quarantaine, als ik het goed begrepen heb).

  Ik lees hier
  https://coconuts.co/bangkok/news/travel-alert-bangkok-travelers-must-now-quarantine-in-these-26-provinces/ o.a. het volgende:
  “As of today, residents of Bangkok and other areas with a high number of COVID-19 cases, including Chonburi (de provincie waarin Pattaya ligt) and Nonthaburi, must quarantine two weeks if they travel to any of 26 provinces imposing new travel restrictions.”
  Dus wel quarantaine voor ‘gewone mensen’ vanuit Chonburi richting andere provincies, maar niet als je de provincie Chonburi inreist.

  Maar buitenlanders die net 15 dagen quarantiane ondergaan hebben, zijn sowieso geen ‘gewone mensen’.
  Het lijkt mij daarom aannemelijk dat – zelfs al zou quarantaine voor ‘gewone mensen’ verplicht zijn – buitenlanders met een covid-vrije-verklaring van het hotel (die je inderdaad krijgt) en met een bestemmingsadres, je doorgelaten wordt bij een eventueel checkpoint; zonder enige verplichting in quarantaine te gaan.

  Maar bij twijfel: laat hen een email sturen naar [email protected] (toeristenorganisatie).

 6. martin zegt op

  Mijd contact met ambtenaren. En, zeg vooral niet dat je daarheen gaat. Auto huren bij Hertz voor een dag en via sluipwegen zonder stoppen en heen blazen. Met een onvervalste Thaise rij stijl, mogelijke controle post niet verminderen maar terug wuiven.
  Laat ze de corona leugens van Bill Gates maar zelf slikken.
  Veel plezier met je verblijf!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website