Lezersvraag: TrueMove beltegoed opwaarderen vanuit Belgie

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
29 april 2021

Beste lezers,

Ik heb reeds lang een prepaid simkaart van het Thaise TrueMove. Deze kon ik telkens uploaden via de website van True. De geldigheidsduur kon ik ook telkens verlengen voor 2 THB per maand.

Door de huidige toestand ben ik nu langer dan een jaar niet meer in Thailand geweest. De telefoon werkt nog steeds (ik kan vanuit België het beltegoed en geldigheidsdatum opvragen met #123#). De geldigheidsdatum gaat echter binnen enkele maanden eindigen, en beltegoed is op.

Het probleem is nu dat ik geen tegoed meer kan bijladen via de website. Ik krijg telkens de melding dat ik een geldig telefoonnummer moet invullen.

Weet iemand hoe dit probleem kan opgelost worden?

Groeten,

Tony

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Lezersvraag: TrueMove beltegoed opwaarderen vanuit Belgie”

 1. Ati zegt op

  Hoi Tony,

  Als je nog beltegoed hebt op je TrueMove prepaid nummer, dan kan je de geldigheid van je SIM kaart verlengen (tot maximaal 365 dagen) door onderstaande nummers te bellen. Dit werkt ook vanuit Nederland – ik heb dit zojuist gedaan – waarna je een SMS krijgt (in het Thais). Hierna kan je je nieuwe geldigheidsdatum en beltegoed opvragen door een ander nummer te bellen.
  Een andere mogelijkheid om de geldigheid van je Truemove SIM kaart te verlengen is door je beltegoed op te waarderen. Ik doe dit middels internetbankieren via mijn Thaise bankrekening (Pay My Bills optie in KTB netbank), al vermoed ik dat dit ook op andere manieren kan gebeuren.

  Bron: https://truemoveh.truecorp.co.th/news/detail/292?ln=en
  +30 days (3 Baht/round): Dial *934*30#
  +90 days (9 Baht/round): Dial *934*90#
  +180 days (15 Baht/round): Dial *934*180#

  Bron: https://www3.truecorp.co.th/truemoveh/selfservice/prepaid?ln=en
  To check free call balance (free): Dial #123*1#

  Succes,
  Ati

 2. bart zegt op

  Ik heb geen true maar AIS, ik heb daar een app van op mijn telefoon geinstalleerd en kan via de app met mijn creditcard opwaarderen. Misschien heeft True ook een app waar mee dit kan ? Kijk even in de appstore/playstore.

 3. Michel zegt op

  ik gebruik al jaren een website hiervoor. Werkt altijd perfect..

  https://mobiletopup.com/

  je kan opwaarderen en waar ik hem meestal voor gebruik, zeker nu ik al meer dan een jaar niet geweest ben in Thailand, om de geldigheid van je nummer te behouden.. heb het pas weer gedaan voor max 1 jaar.

  succes

 4. winlouis zegt op

  Beste Bart, ik heb ook AIS en heb ook de App zodat ik indien nodig, bij mijn saldo kan bijstorten via mijn kredietkaart. Zolang ik genoeg beltegoed heb moet ik zelfs geen geld bijstorten voor mijn vervaldatum te verlengen. Mijn echtgenote verlengt mijn vervaldatum via haar smartphone. Mijn beltegoed was geldig tot 19 april 2021 en zij heeft dat nu verlengt van in Thailand naar 19 September, zonder geld bij te storten. Hoe ze dat doet weet ik ook niet.!

 5. Jos zegt op

  Een open deur wellicht ….

  Ik krijg telkens de melding dat ik een geldig telefoonnummer moet invullen.

  Je hebt toch Thaise mobiel nummer?

  • Tony zegt op

   Ik heb Thaise mobiel nummer.
   Vroeger heb ik steeds via de website kunnen “top-uppen” met betaling via mijn creditcard.
   Met de telefoon kan ik dan met *934*90# de geldigheidsduur voor 90 dagen verlengen. Ik heb pas nog voor 3 maanden verlengd. Maar nu is mijn beltegoed opgebruikt, en kan ik dus niet meer verder verlengen.
   Ik hoop volgende winter terug naar Thailand te kunnen reizen, maar dat zal niet meer op tijd kunnen om ter plaatse beltegoed bij te laden in 7-eleven o.i.d.

 6. Eddy zegt op

  Hallo Tony,

  Ik heb de volgende alternatieven voor je:

  1) je kan nog steeds met de truemove app of website met creditcard opwaarderen. TIP: Raar dat het zo werkt, maar vergeet niet op het scherm je huidige beltegoedwaarde te selecteren, anders is de Topup knop uitgegrijsd [niet in te drukken]
  2) met elke thaise online bankrekening app kun je gratis opwaarderen
  3) via deze website https://www.recharge.com/en/thailand/true-move-top-up kun je tegen een kleine vergoeding met creditcard opwaarderen

  Succes, Eddy

 7. Lessram zegt op

  Ik gebruik al een paar jaar de TrueMove App. Trueiservice
  Probleemloos 20Baht tegoed opwaarderen (makkelijkst is topup via Credit Card, kan gewoon in de app zelf) en weer een maand erbij.
  Het tegoed wordt 20Baht hoger (inderdaad), die stapelen zich op door de maanden heen (ik heb nu 255 Baht staan), en eenmaal in Thailand gebruik ik die voor Dataplan en eventueel bellen.
  Zelf kan ik zo tot een jaar vooruit geldigheid opwaarderen. Mijn vriendin die ooit een toeristen sim van True heeft aangeschaft kan zo steeds maximaal 3 maanden vooruit, dus moet deze handelingen wat vaker doen.

 8. Lessram zegt op

  Trouwens… als je het via de app van True (met creditcard) doet zijn er geen extra kosten aan verbonden, en is het minimum qua opwaarderen 20Baht. Via sites is het minimum soms hoger (30Baht) en krijg je toch steeds maar 1 maand langer. Daarnaast zijn de sites vaak met extra kosten. Ik zag zelfs 1 Euro kosten naast de 20/30 baht.

 9. Tony zegt op

  Intussen kon ik het probleem (gedeeltelijk) oplossen. Met de chatfunctie op de website van True, kon ik het nummer laten deblokkeren. Top-uppen via de website https://iservice.truecorp.co.th/prepaid-top-up geeft echter na betaling een melding: “onbekende fout”.
  Met de website die Michel voorstelde (https://mobiletopup.com/ ) lukt het wel. 100 THB bijgeladen met 5 THB kosten. Nu kan ik verder verlengen tot we weer op een normale manier naar Thailand kunnen 🙂
  Iedereen bedankt die meegedacht heeft.

  Groetjes,
  Tony

 10. Daniel zegt op

  Dag. Heb je geen vriend die hier in Thailand woont. Je stort wat geld op zijn Belg. of Hollandse rek. Gewoon naar kantoortje hier gaan en bijvullen. Ik heb hier zo een paar nummers van vrienden. Zeer eenvoudig.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website