Beste lezers,

Er zijn vele Nederlandse mannen getrouwd met hun Thaise geliefde. Wat ik mij afvraag is dit:

Een Thaise vrouw is gehuwd geweest in Nederland met een Nederlandse man en gescheiden. In Thailand is dit Nederlandse huwelijk niet aangemeld of ingeschreven, dus volstrekt onbekend en niet erkent in Thailand. Vervolgens wil de vrouw in Thailand volgens de Thaise wet trouwen met een Nederlandse man.

Om in deze situatie te kunnen trouwen in Thailand lijkt het mij dat de door de Nederlandse ambassade gevraagde documenten van deze Thaise vrouw zich beperken tot de documenten zoals gebruikelijk bij een huwelijk in Thailand.

Klopt het dat alle gegevens van het Nederlandse huwelijk dus niet opgevraagd hoeven te worden? Klopt het dat de Thaise vrouw niets heeft af te geven aan de Nederlandse ambassade?

Bedankt alvast.

Groet,

Piet

No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Lezersvraag: Thaise vrouw eerder getrouwd in Nederland en gescheiden”

 1. Hammus zegt op

  De Thaise vrouw is in Thailand ongehuwd. Haar eerdere huwelijk in Nederland met een Nederlandse man is in Thailand niet ingeschreven, dus onbekend en niet erkend, zoals door Piet als onnodig extra medegedeeld.
  Zou dit huwelijk wel bekend zijn, blijft ze ongehuwd want gescheiden.
  Nu wil zij opnieuw huwen, weer met een Nederlandse man, maar in Thailand. Piet zegt dat voor de Thaise wet wordt getrouwd. De amphur waar man en vrouw zich voor dat huwelijk melden zal in hun registers nagaan of zij gehuwd is. En wat blijkt: ze staat te boek als ongehuwd. Geen beletsel, aldus. De man zal gevraagd worden een vertaalde en gelegaliseerde verklaring van niet-gehuwd zijn in te leveren.
  Waarom Piet vraagt welke documenten de Nederlandse Ambassade nodig heeft is irrelevant, want die heeft in de hele huwelijksplanning geen rol.
  Op de vraag: klopt het enz. is dus het antwoord: inderdaad, het klopt!

 2. KhunEli zegt op

  Beste Hammus
  Waarom is het nodig om zo’n neerbuigend toontje aan te slaan?
  Het is duidelijk dat Piet het zeker wil weten.
  Die zekerheid heb jij hem verschaft. Op een tamelijk betweterig toontje.

  • PEER zegt op

   Nee Khun Eli,
   Hammus heeft ‘n duidelijke uiteenzetting gegeven op de vraag van Piet.
   En ík merk geen neerbuigende houding van hem tegenover Piet.

 3. l.lagemaat zegt op

  Misschien is het wel belangrijk te weten dat van een scheiding ook een bewijs is verstrekt.
  Het voorkomt eventueel een misvatting dat een getrouwde vrouw gaat trouwen!
  Ook al zou zij in Thailand blijven.

  • piet zegt op

   Beste L. Lagemaat.
   Er is lang geleden een bewijs verstrekt van de echtscheiding, daarmee kon de echtscheiding bij de Nederlandse gemeente worden ingeschreven. Dat document is niet meer beschikbaar en daar gaat het om, is dat bewijs nodig voor de Nederlandse Ambassade, dan zou dat opgevraagd moeten worden in Nederland? Dat kan, maar is extra gedoe en dat proberen we te voorkomen.
   Toch bedankt voor de reactie.

 4. JM zegt op

  Het is niet omdat je bv. in Belgie gescheiden bent dat je automatisch in Thailand gescheiden bent als je daar eerder getrouwd was.
  Dus zal jezelf of je ex met vertalingen en bewijzen dit moeten indienen in Thailand.
  Zolang dit niet gebeurd blijf je getrouwd in Thailand.
  .
  .

  • piet zegt op

   Beste JM,
   Er was niet eerder een huwelijk in Thailand.

 5. Peter zegt op

  Het kan er toch ook mee te maken hebben dat er nog rechten zijn van haar ex man?? Zoals bv een gedeelte van een pensioen, of zie ik dit verkeerd???

  • piet zegt op

   Beste Peter.
   De vrouw heeft nog niet de pensioengerechtigde leeftijd bereikt, dus dat is van latere zorg.

 6. Stefaan zegt op

  Toch twee bedenkingen.
  Als een vrouw met Thaise nationaliteit wil huwen in België heeft ze documenten nodig van de Amphur. Dus de Amphur weet alvast dat er intentie was om te huwen. Het huwelijk en de scheiding kunnen de Amphur wel onbekend zijn. Maar een nieuwe huwelijksaanvraag moet hen toch alarmeren ? Ik denk nochtans dat er bij huwelijk in België een document van het huwelijk wordt gestuurd naar de Amphur.
  Als een Thaise vrouw reeds de Belgische nationaliteit bezit VOOR het huwelijk zal ze reeds bij registratie in België ook documenten van de Amphur hebben moeten indienen van haar huwelijksstatus.

  Correct me if I’m wrong.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website