Beste lezers,

Ik ga twee keer per jaar telkens voor 2 maanden naar Thailand op een toeristenvisum. Is het voor mij mogelijk bij een Thaise bank een betaal- en/of spaarrekening te openen. Zo ja, welke bank is het meest betrouwbaar/geschikt/gangbaar hiervoor en welke formaliteiten moet ik vervullen?

Uitgebreidere informatie hierover is van harte welkom.

Bij voorbaat mijn dank.

Groet,

Hans-victor

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

18 reacties op “Lezersvraag: Thaise betaal- en/of spaarrekening openen?”

 1. Erik zegt op

  Hans-Victor, dat verschilt per bank en zelfs per bankvestiging.

  Loop eens binnen bij een Kasikornvestiging met je paspoort en vertel dat je komt wonen en een rekening wilt openen voor de Immigration met 8 ton baht. Als het even kan, neem een Thai(se) mee om jouw verhaal te bevestigen. Dan heb je 2 kansen: ja of nee. Bij nee loop je een andere Kasikorn bank binnen, of een andere bank, en begint opnieuw. Reken er op dat ze je een woonadres zullen vragen dus daar zal je wat op moeten verzinnen als je dat niet hebt.

 2. Lunghan zegt op

  Hoe het nu is weet ik niet , maar voorheen kon je met een toeristenvisum geen rekening openen , ook niet bij Kashikornbank , net zo min als dat je een rijbewijs krijgt met een toeristenvisum , je moet minimaal een non-immigrant hebben.

  • Cornelis zegt op

   Ook dat is geen absolute waarheid. Ik verkreeg moeiteloos een rekening bij de Bangkok Bank terwijl ik op een toeristenvisum in het land was.

   • Dennis zegt op

    Bangkok Bank is inderdaad de makkelijkste en heeft ook een folder op de balie staan (in het Engels) waarin zij een bankrekening voor Foreigners aanprijzen. Kasikorn doet/ deed altijd moeilijker: het ene filiaal doet het wel, de andere niet.

    Zo liep ik ooit op Petchburi Road (Bangkok) de Kasikorn binnen om een rekening te openen. “Can not” was het antwoord, ik ben naar een dichtbijzijnde Bangkok Bank gelopen, probleemloos een rekening geopend en uit een soort rancune op de terugreis hetzelfde Kasikorn-filiaal binnen gelopen en de betreffende dame mijn Bangkok Bank bankpas getoond.. Haar reactie: “ok, can do too”. Ja, daaaaag! Te laat nu. Sindsdien bankier ik (al jaren) bij Bangkok Bank.

 3. e thai zegt op

  en nette kleren verzorgd uitzien dat helpt ook

 4. Henri zegt op

  Hans-Victor,

  Misschien onderstaande link eens nalezen.

  https://www.thailandblog.nl/lezersvraag/lezersvraag-als-toerist-een-thaise-bankrekening-openen-pattaya/

 5. egbert zegt op

  Per bank verschillend hoor wel om me heen dat wanneer je een thaise vrouw mee hebt het gemakkelijker is.

 6. Arnie zegt op

  Ik ben getrouwd met een thaise en ben met een non immigrant visum in Thailand, maar had me schoonvader erbij nodig om een bankrekening te kunnen openen.
  Eerst gevraagd bij Bangkok Bank maar die vroeg om een werkvergunning.. bij krungsi is het uiteindelijk gelukt en werkt perfect.

 7. janbeute zegt op

  Laat ik nu denken dat je bij het openen van een rekening sinds de laatste jaren ook een residents verklaring moet overleggen.
  Ik heb nog niet zo lang geleden twee extra bankrekeningen geopent, eentje ivm openen voor gebruik creditcard waaronder ook bij de Krungsri en de Thanachartbank.
  Waar ik al bij beiden voor een lange tijd een bekende klant was en zij vroegen buiten het paspoort ook wederom na bewijs van mijn Thaise adres.
  Ik ben ook oa in het bezit van het gele huisboek en dat is dan ook voldoende, anders residents verklaring.
  Wat velen hier niet weten is dat de laatste tijd de eisen strenger geworden zijn ook ivm witwassen.
  Ik moeste zelf laatst mijn paspoort nog overleggen bij de TMB bank om een paar duizend bath op mijn ega rekening te storten.
  De tijden zijn verandert aangaande bankieren ook in Thailand.
  Dat het misschien bij een enkele persoon wel lukt is meer gebaseerd op geluk en onkunde of onwetendheid van een bank employee.

  Jan Beute.

 8. Eric zegt op

  Dit is een populair onderwerp waar online ontzettend veel over te vinden is. Door veranderende regels en vanwege heel veel totaal uiteenlopende ervaringen kan ik me wel voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

  Het is vaak een kwestie van “blijven proberen”. Lukt het bij het ene bankfiliaal niet probeer dan het andere.

  Toevallig zag ik afgelopen week een YouTube video over dit onderwerp waarin de huidige regels uitgelegd worden. Of het 100% klopt weet ik niet maar dit is wel een Thaise in Thailand die het uitzocht dus ik heb het idee dat ‘t nu zo werkt:

  https://www.youtube.com/watch?v=F-Xuq5qr2U4

  In het uiterste geval zijn er bedrijfjes die het tegen betaling regelen. Ik weet dat toeristen zo aan een rekening gekomen zijn. Ik heb ooit een weblink in m’n favo’s staan maar heb deze niet meer. Hoe zij het precies doen weet ik niet, wellicht toch een maas in de wet of dat ze iemand bij de bank een deel van het geld dat jij hen betaalt geven om toch ff een “simpele bankrekening” te openen.

  ‘t Kost wat geld maar ja, als je perse een rekening wilt en je merkt dat het met een goed verhaal en nette kleding aan echt niet lukt dan zou dat ‘n optie kunnen zijn. Of het anno 2021 nog lukt weet ik niet.

 9. Willy BECU zegt op

  Ik huurde een condo en had een bewijs van het immokantoor. Daarmee ging ik naar Immigration, papiertje laten opstellen en daarmee naar de bank. Daar kon ik een bankrekening openen Pattaya. Eender welke Thaïse kan een document laten maken bij Immigration, waarin zij bevestigtdat jij bij haar woont.

 10. Danzig zegt op

  Ik had een werkvergunning toen ik in 2016 mijn rekening bij SCB Narathiwat opende. Zonder die had het daar in ieder geval niet gekund. En voor een credit card had ik een maandsalaris van 200.000 baht nodig. Dat ging dus niet door.

  • Ger-Korat zegt op

   Las laatst in dit blog dat je bij Bank of Ayudhya/Krungsri (gele bank) na het storten van 50.000 baht een echte creditcard krijgt, nee geen debitcard. Na mijn quarantaine zal ik het proberen te verkrijgen, Ik denk dat het voor degene met een bescheiden salaris van minimaal 15.000 baht per maand ook kan. Zie de link, gebruik vertaalmogelijkheid voor de Thaise tekst in je browser en dan kun je vereisten zien:

   https://www.krungsricard.com/th/Product/apply-krungsri-platinum-card.html

   • janbeute zegt op

    Deze heb ik ook Ger, maar het is geen of wel een echte creditcard, hoe je het ook wilt bekijken.
    Je hebt credit over je eigen geld dat je inlegt op de rekening, minimum moet 50000 zijn.
    En daarvan kun je 80% gebruiken voor credit de andere 20% houd de bank voor het geval dat.
    Om het simpel te stellen je leent geld bij je zelf, en als je niet op tijd terug betaald de rente gaat naar de creditcard company was bij de bij de Krungsri voorheen General electric nu, sorry kan nu niet op zo snel op de naam komen.

    Jan Beute.

 11. Dick zegt op

  Je moet wel een adres hebben, een hotel of buitenlands adres werkt niet. Als je het adres van een bekende gebruikt maak dan een huur contact voor dat adres voor b.v. een kamer daar.

 12. Maltin zegt op

  Ik gebruik tegenwoordig in ZO Azië naar volle tevredenheid de “Hello World” Debit Mastercard van Wise (voorheen Transferwise)

  Ik kan op de card 56 verschillende valuta’s zetten oa Thai Baht, Vienamese Dong ed. tegen erg aantrekkelijke koersen.

  De kaart opladen met vreemde valuta doe ik met mijn Bank app (ABN ideal) en mijn Creditcard app (VISA).

  Voor 7 € heb ik ook een gifgroene fysieke Card met pincode voor gebruik bij ATM’s en andere pinbetalingen.

  Ik heb de Card ook virtueel geactiveerd in mijn Apple Pay zodat ik gemakkelijk met mijn telefoon contactloze betalingen kan doen. De kaart is ook geschikt voor Android telefoons via Google Pay.

  Geld overmaken met Transferwise via de app naar bijvoorbeeld een Thaise bankrekening ging al erg gemakkelijk en ook ontvangen van vreemde valuta is een must voor bijvoorbeeld digital nomads tegen erg aantrekkelijke koersen maar de service van de Hello World Card maakt het voor mij overbodig om een rekening te openen bij een Thaise bank

 13. Lung addie zegt op

  Beste Hans-Victor,

  ik weet niet waar je steeds verblijft gedurende je jaarlijkse twee maanden bezoeken. Indien dit in de omgeving van Chumphon is dan kan ik je wel helpen. Je weet: in Thailand is veel mogelijk, als je de weg naar het doel maar kent.

  Ik geef je echter reeds een paar raadgevingen mee:

  -Bangkokbank is een van de gemakkelijkste (ook al ben ik daar zelf geen klant).
  -Ga naar een hoofdkantoor en niet in een klein kantoortje. Ga enkel naar een klein kantoor indien je iemand kent die sterke relaties heeft met de manager of het personeel.
  -bij de aanvraag begin dan niet over een EN-OF rekening of internetbankieren maar hou het in eerste instantie bij een gewoon account (the KISS-mode: Keep It Simpel and Stupid). Eenmaal je een rekening geopend gekregen hebt kan je achteraf uitbreiden.
  -indien mogelijk neem als garant, want die ga je nodig hebben, iemand met een overheidsfunctie mee.
  -het eerste wat ze vragen is een Workpermit maar dat is een standaardvraag en laat je daardoor niet afschepen en onderhandel, indien mogelijk, met de manager zelf.
  -je moet wel een vast adres hebben.

  Dat de banken niet zo gemakkelijk een rekening leveren aan mensen die enkel een toeristenvisum hebben komt door het feit dat de Thaise banken hier met duizenden ‘slapende rekeningen’ opgescheept zitten waar ze totaal niets aan hebben. In het verleden ging dat zelfs met een visumvrijstelling…. het resultaat was eenmaal de persoon terug naar huis ging, de rekening natuurlijk leeg was. Een bank kan een rekening niet zomaar kan sluiten. Ook internationale overeenkomsten en wetten hebben er voor gezorgd dat je niet zomaar een rekening in een ander land kan openen.

 14. Ton+vdM zegt op

  Bij Bangkok Bank hoofdkantoor lukt het wel, mits je een adres hebt. Het beste kan je met een Thai daar heen gaan, wiens adres je ook kan gebruiken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website