Beste lezers,

Heel fijn dat Thai weer naar Nederland mogen reizen. Mijn vriendin heeft een multiple entry Schengenvisum en kan dus zo op het vliegtuig naar Schiphol  stappen. Maar de grote vraag is hoe ze terug komt? Tot nu toe zijn er alleen repatriëringsvluchten voor Thai die in het buitenland gestrand zijn. Daar moet je ook veel voor regelen, allemaal gedoe en toestemming vragen bij de Thaise ambassade, gezondheidsverklaringen en weet ik veel wat nog meer.

Het probleem is dus niet hoe komt mijn vriendin in Nederland, maar hoe komt ze dan terug in Thailand?

Kan iemand hier iets zinnigs over zeggen?

Groet,

Ben

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Lezersvraag: Thai weer naar Nederland maar hoe kom je terug?”

 1. Peter H zegt op

  Mijn thaise vrouw en ik hebben hetzelfde probleem.
  Komt nog bij dat de tijd die we nog samen kunnen hebben beperkt is aangezien er bij mij de ziekte K. is geconstateerd. Dit maakt het extra zwaar om nu door al die Coronaregels, niet bij elkaar te kunnen zijn.

 2. Jos Rieken zegt op

  Denk dat het zover nog niet is. Thailand heeft nog steeds code oranje. Wordt hopelijk komende week veranderd naar code geel. Maar wanneer mag ieder land zelf uitmaken.

 3. Ferdinand zegt op

  Ik heb voor mijn vriendin een ticket kunnen kopen voor maandag a.s. 6 juli van BKK naar AMS en retour op 26 sept van AMS naar BKK.
  Een beetje ervan uitgaand dat Thai altijd weer naar hun eigen land kunnen.
  Mocht de quarantaine regel dan nog van kracht zijn, is ze ervan op de hoogte dat ze dan bij terugkeer 14 dagen in een hotel zal zitten.

  Ik hoop eigenlijk samen met haar naar Thailand te kunnen, maar dat kunnen we nu nog niet zeker weten.
  We houden de berichten i.v.m. reizen goed in de gaten, het kan erg snel veranderen.
  Ik heb een jaarverlenging op mijn Non Imm O visum tot 29 december 2020.. daarom hoop ik voor die datum weer in Thailand binnen gelaten te worden, dan kan ik de periode weer met een jaar verlengen.

 4. Max zegt op

  Ik heb begrepen van iemand die werkt op de internationale airport BKK, dat deze Thaise toeristen momenteel bij de check-in balie vooralsnog geweigerd worden. Wellicht dat dit probleem zich spoedig oplost, zodra de Thaise autoriteiten zich hierover hebben uitgesproken.

 5. Rys37 zegt op

  Terugreizen naar Thailand is mogelijk, echter dient de betrokkene na aankomst eerst 2 weken in quarantaine te wachten, alvorens verder te mogen reizen. Rechtstreekse vluchten van AMS naar BKK zijn per september weer mogelijk (zie skyscanner en klm.nl) echter is nu het wachten op de besluitvorming van de Thaise regering… waar men waarschijnlijk eerst de resultaten wil zien van de ‘reisbubbels’ alvorens verdere versoepeling door te voeren.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website