Beste lezers,

Mijn vriendin komt deze maand, december naar Nederland met een nieuw Schengenvisum voor twee jaar. Nu heb ik een vraag over haar terugreis in maart volgend jaar. Is nog ver weg en misschien veranderd een en ander weer als we een vaccin hebben. Blijft toch koffiedik kijken.

Ik heb begrepen dat haar terugreis via de Thaise ambassade wordt geregeld, dat wil zeggen haar ticket en haar verblijf in quarantaine bij terugkeer in Thailand. En daar wringt bij mij de schoen. Bij binnenkomst in Nederland wil onze marechaussee een retourticket zien. Maar als de terugreis, dus ook haar ticket, via de Thaise ambassade wordt geregeld wat dan te doen met het door ons geboekte retourticket. Is het een optie om een enkeltje te kopen van BKK naar AMS?

Wordt het door ons geregelde retourticket met tussenkomst van de Thaise ambassade omgezet in een ander ticket? En hoe dan met haar opvang bij terugkeer in Thailand? Moet deze met een zelf aangeschaft ticket dan ook zelf worden bekostigd omdat de Thaise ambassade geen ticket heeft geregeld?

Ik heb reeds gebeld met de Marechaussee op Schiphol, maar zij konden mij geen duidelijk antwoord geven op de vraag omtrent de retourticket/enkele reisticket. Men had het er daar over om een verklaring van de Thaise ambassade te vragen waarin zij aangeven de terugreis te regelen.

Iemand tips of ervaring in deze?

Alvast mijn dank.

Groet,

Kemosabe

6 reacties op “Lezersvraag: Thai met Schengenvisum naar Nederland maar hoe gaat de terugvlucht?”

 1. gerard zegt op

  Belangrijk is ook om te weten of de Thaise staat de repatriëringskosten zoals hotel, maaltijden en testen in Thailand nog steeds vergoedt voor Thais die nu op een toeristvisum naar Nederland komen.

 2. Max zegt op

  Je koopt het retour ticket voor haar, en de terugreis kun je voor € 15,= via Thai Travel laten omzetten naar een datum waarop een zogeheten SQ (State Quarantaine) vlucht plaatsvindt. Voor Thai nationals is de quarantaine in Thailand gratis. Er zijn bijvoorbeeld 2 SQ vluchten per maand. Als er dan sprake is van enige overstay in het Schengen gebied, dan zal de IND daar niet moeilijk over doen, maar je dient dit wel met de IND te overleggen, en de extensie van het verblijf aanvragen.
  Allemaal gedoe, dat klopt, maar is nog niets vergeleken met de farang die nu voor langere tijd naar Thailand wil, bijvoorbeeld om zijn Thaise partner achterna te gaan. Dat kost veel tijd, en heel veel geld. En gedoe bij de immigratie op het BKK vliegveld. Vooral het Health services document is kritisch, de bedragen voor in- en out-patient medische kosten dienen expliciet vermeld te zijn. Indien niet goed eisen ze ter plekke een extra Thaise health services verzekering. De farang is een gewillige melkkoe voor de Thaise autoriteiten.

  • Arnie zegt op

   Ik had een retour ticket van Swiss Air maar die kon ik niet omzetten, kan geloof ik alleen bij een KLM ticket

 3. Peter II zegt op

  Mijn Thaise echtgenote vliegt 11 december, voor de 2de keer dit jaar, terug naar BKK. Zij had een KLM ticket voor een andere datum maar dat is door het aan de ambassade gelieerde Thaitravel voor 15 euro omgezet in een “repat flight”op de 11de december en terug op 13 maart van BKK-AMS.
  De SQ van 14 dagen wordt opnieuw door de Thaise regering betaald, net als de vorige keer.
  Ik moet nu alleen nog een return ticket regelen van AMS-BKK 3 maanden na 13 maart. Dat wil KMAR graag zien als zij terugkomt naar AMS.
  Als je op de Thaise Embassy site kijkt onder corona dan zie je dat ze iedere maand 2 repat flights hebben met SQ (State quarantine). Daar kun je haar aanmelden. Ze hebben 70 stoelen per KLM vlucht, dus je moet er wel als de kippen bij zijn zodra ze de aanmelding openen. Ze geven de aanmeldingsdatum circa 4-5 dagen van te voren bekend. Dus op die datum om 10.00 uur clicken. De rest volgt vanzelf via emails. Succes!

 4. Henrie zegt op

  Peter zal je meen willen uitleggen hoe dat gaat ik kom er niet uit op de website van de ambassade bvd

 5. Wil zegt op

  Ik zou een retour ticket bij de KLM kopen. Dat heb ik voor mijn vriendin ook gedaan en was door
  Thai Travel makkelijk om te boeken voor € 15,-


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website