Beste lezers,

We hadden tickets geboekt naar Thailand, vertrek nu maandag met THAI Airways. Uiteraard is dit geannuleerd door THAI Airways zelf. Is het verstandig om, de vlucht om te boeken naar maart 2022, gezien hun faillissement?

Groet,

Ann (Belgie)

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

12 reacties op “Lezersvraag: THAI Airways heeft vlucht geannuleerd, wel of niet omboeken?”

 1. Patrick zegt op

  Mijn retour vlucht in Maart 2020 van Hong Kong naar Bangkok werd op het vliegveld van HK acuut door Thai gecanceld.
  Tot op de dag van vandaag, en ondanks herhaald aandringen heb ik nog steeds mijn geld niet terug.
  Trek uw conclusies.

 2. Patrick zegt op

  …ter aanvulling, als uw vlucht per credit card is betaald, kun u via die credit maatschappij uw geld terug krijgen, persoonlijk lijkt mij dat de beste beslissing.

  • Ger-Korat zegt op

   Dat terugbetalen geldt maar tot 180 dagen na de levering van de dienst, zou in dit geval een half jaar na maart 2020 zijn.

   • Nico zegt op

    Deze termijn geldt in Nederland, maar niet in België.

  • ba.mossel zegt op

   Patrick..
   ThaiAir is nu in handen van de overheid.alles zal betaald worden eind 2022.
   Via credicard terug vorderen is een optie.
   Succes.
   Bernardo

 3. Nico zegt op

  Door de geplande reorganisatie (ik geloof niet dat ze failliet zullen gaan) lijkt het mij niet zeker dat de huidige vluchtschema in de toekomst wordt aangehouden. Volgens de laatste berichten wordt de vloot ingekrimpt, routes worden waarschijnlijk aangepast of zullen verdwijnen. Ik heb in ieder geval mijn geld teruggevraagd (via mijn kredietkaart) en zal bij een andere maatschappij te boeken.

 4. ruud zegt op

  Persoonlijk lijkt het mij geen goed idee om uw geld een jaar bij de Thai te laten, want de Thai zit diep in de schulden en het is maar de vraag wie voor die schulden op gaat draaien.
  Bovendien zullen ze waarschijnlijk in hun routenet gaan snijden (ze stellen vliegtuigen buiten gebruik en ontslaan personeel), dus het is maar de vraag of ze u volgend jaar nog wel kunnen vervoeren van waar u woont.

 5. Lenaerts zegt op

  Ik ben ook al een jaar aan het wachten op mijn geld .ik heb nu een voucher gevraagd die geldig is tot einde december 2022
  Dan heb ik toch al iets in de hand duurt ook een tijdje voor alleer ge die verkrijgt. Maar beter dan niks ik vermoed dat ze wachten dat iedereen een voucher gaat vragen. Dat is voor hen voordeliger
  Ik denk niet dat die gaan stopen gewoon afwachten als ze terug starten in juni

 6. Pierre zegt op

  Vanaf 3 juli beginnen ze terug te vliegen op de zaterdagen en ook terugkomst vr-zat.slechts één vlucht per week en vanaf oktober extra vluchten op de donderdagen en terugkomst op donderdag.best informeren bij Thaiairway via mail(Brussel…[email protected])
  Heb in december 2020 ons geld teruggekregen(geboekte vluchten in april 2020),voor onze vluchten van november moeten we nog even wachten,maar normaal gezien heb je keuze tussen terugboeken..vouchers of geldreturn naar ingewonnen informatie.
  Hopend voor jullie zal er ook een oplossing uit de bus komen
  Beste groeten
  PIERRE

 7. Cornelis zegt op

  Over de situatie bij Thai Airways dit Bangkok Post artikel:
  https://www.bangkokpost.com/opinion/opinion/2070151/time-to-bid-farewell-to-thai-airways-

 8. Bjorn zegt op

  Ik wacht al maanden op vouchers, maar tot op vandaag geen reactie van Thai Airways.

 9. Dree zegt op

  Ik heb aan Thai Airways een koude douche over gehouden geen geld terug en verzekering betaald ook niet terug omdat Covid overmacht is.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website