Beste lezers,

Ik ben Sophie en mijn vriend wilt voor het eerst naar Thailand ‘teruggaan’. Hij is een geadopteerde (geweest) uit Thailand en is zijn zoektocht begonnen naar zijn Thaise familie.

Hij maakt zich zorgen om naar Thailand te reizen gezien de corona situatie. Is het wel veilig genoeg? Besmettingsgevaar met vliegen? Hij wil sowieso businessclass gaan vliegen. Misschien zelfs eerste klasse. Hij heeft ervoor gespaard en helemaal gezien de Corona en besmettingsgevaar in de wereld.

Hoe zit het met vaccinaties in Thailand en de Thai? Neemt iedereen de vaccinatie? Hoe zit het met de 1,5 mtr regel in Thailand?

Thailand trekt mij totaal niet om eerlijk te zijn, maar ik zal helaas wel mee moeten.

Groetjes,

Sophie

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

Rating: 1.67/5. From 6 votes.
Please wait...

29 reacties op “Lezersvraag: Terug naar Thailand en de risico’s op een corona besmetting?”

 1. Wim zegt op

  Nou eerst maar even goed inlezen zou ik zeggen. En dan zul je snel vinden dat Thailand een stuk safer is qua covid dan Europa.

 2. e thai zegt op

  https://thethaidetective.com/en/ als je familie zoekt en het wordt moeilijk
  neem deze mensen spreken Nederlands hebben veel ervaring
  of laat het ze voorwerk doen

 3. Kris zegt op

  Beste Sophie,

  Dit is voor uw vriend waarschijnlijk een ‘belangrijke zoektocht’, ik stel me echter de vraag in hoeverre het verstandig is om net nu daarmee te beginnen?

  Het Covid virus is alom aanwezig. Er is overal nog altijd een dreiging. Hier in Thailand is het besmettingsgevaar misschien minder aanwezig dan in de andere landen maar er is zeker nog een risico.

  Als het verstand zou zegevieren zou ik voor mezelf beslissenom toch nog enkele maanden af te wachten. De vaccinaties moeten nog volop beginnen, pas dan zullen we min of meer veilig(er) kunnen reizen.

  Alvast veel succes gewenst met zijn zoektocht!

  • sophie zegt op

   hallo. neen hij gaat nu ook nog niet , pas wanneer hij/ wij gevaccineerd is/ zijn. en dan nog even afwachten kijken hoe het in Thailand zal zijn ook natuurlijk. we zijn gewoon heel benieuwd hoe het in Thailand op dit moment is, hoe de Thai zich aan maatregelen houden of niet. ik lees al wat info van andere Thailand bezoekers van deze blog. maar het is een ‘op zich op dit moment’ vraag zeg maar meer. want het kan van dag tot dag veranderen lijkt mij. gaan de Thai er nonchalant mee om? ik neem aan dat de meeste westerlingen die regelmatig naar Thailand reizen of daar zelfs wonen er anders mee omgaan dan de ‘Thai’?

   mijn vriend wilt eigenlijk gaan reizen eerst klasse bv Etihad residence ofzoiets zodat hij lekker alleen reist en niet op één in een cabine (economy, business class). hij zag dat Emirates ook soort van eigen cabin had. gezien de corona besmettingen leek hem dat ideaal. maar wederom..eerst vaccinaties afwachten en de huidige toestand in Thailand ook.

 4. Erik zegt op

  Sophie, Thailand is 13,5 keer zo groot als Nederland en heeft ‘maar’ 4 keer zoveel inwoners. De lagere bevolkingsdichtheid helpt bij ieder besmettingsgevaar. Komt nog bij dat westerlingen nu gewend zijn aan maatregelen zoals de 1,5 meter en de mondlap; neem dat systeem mee als je naar het buitenland gaat. Blijf jezelf beschermen.

  Thailand lijdt nu wel onder besmettingen; volg het nieuws en je ziet honderden nieuwe gevallen per dag. Zoals het in Thailand hoort krijgen gasten de schuld en omdat westerse mensen in quarantaine zitten hebben de gastarbeiders het nu gedaan. Overigens is die quarantaine ook niet waterdicht; er zijn al besmettingen van mensen in quarantaine doorgegeven aan derden omdat de DEURKNOPPEN van de hotelkamers niet werden schoongemaakt met Dettol en dergelijke…

  Ga gerust maar neem jezelf in acht. Zorg voor een goeie verzekering met evacuatie naar je thuisland.

  Of eerste klas vliegen zin heeft? Dan adem je nog dezelfde lucht die daar rondgaat. Een retourtje eerste klas kost snel 5.000 euro en da’s een hoop geld. Neem dan business of economy-plus.

  • Walter de jong zegt op

   Even een correctie op het feit dat je besmet kunt raken van een deurknop…dit is een groot misverstand .Het virus verspreidt zich via mensen. Buiten het lichaam kan het virus niet goed overleven. De kans dat je dus besmet raakt via het aanraken van zaken is zeer klein.Er is ook geen bewijs dat het zich via objecten verspreid

  • Sjaak S zegt op

   5000 Euro voor eerste klasse? Was dat maar waar. Dat is zo ongeveer het businessklasse tarief. Eerste klasse zal meer dan het dubbele daarvan kosten. En wat de deurknop betreft? Ik geloof dat men daar al achter is gekomen dat dit niet klopt.
   Natuurlijk is de quarantaine in Thailand niet waterdicht. Dat is het nergens, maar men neemt het in Thailand niet van de lichte kant. Hier zijn het meer de mensen die vanuit besmette landen stiekum naar Thailand komen via gaten in de grensbewaking…je kunt moeilijk iedere meter bewaken.
   Ik zit toch liever in Thailand dan in Nederland en zeker wat Covid aan betreft. Heb je in Nederland geen angst, dan hoef je het hier al helemaal niet te hebben.
   Maar ik zou, als het even kan nog een paar maanden wachten… Blijf liever gewoon thuis, om onderweg niet besmet te raken.

   • MikeH zegt op

    Met Lufthansa/Swiss kon je in November voor ruim beneden de 5000 Euro eerste klas vliegen.
    Daar zaten toen 3 mensen. Ik voelde me erg veilig. In de hele Jumbojet zaten in het totaal 55 passagiers.
    Thailand is echt veel veiliger dan Nederland

   • sophie zegt op

    bedankt sowieso zal het pas doorgaan nadat wijzelf gevaccineerd zijn en dan gaan we nog tijdje aankijken hoe de situatie in Thailand is natuurlijk. heeft geen haast voor hem ook. eigen veiligheid staat op 1.

    maar hij vraagt zich wel af OF de Thai enig vaccin gaan krijgen en nemen? of denken ze met hun geloof dat ze toch niet ziek kunnen worden ofzo? (wij hebben kennissen die in ‘de heer’ zijn en zich weinig zorgen maken bijvoorbeeld).

    • PEER zegt op

     Beste Sophie,
     Ikzelf ben begin januari naar Thailand gevlogen. Qatar business, eigen ‘chambrette’ en de aankomstregels op Suvarabhum waren perfect. Alle dienstverleners waren helemaal “ingepakt” daarna enkel ik in ‘n ‘Van’ naar m’n quarantaine-hotel. Ook dáár 100% clean. Idereen in ‘maanpakken’.
     Dus heb er ‘n veilig gevoel over. Nu thuis, in Ubon, ook 14 dgn temp gechecked.
     Ik mag me overal vrij bewegen, golf, zwemmen, restaurant, barretje, discotheek en shoppingmall’s; wel mondkapje wanneer je in beweging bent.
     Welcome in Thailand

   • Erik zegt op

    Sjaak, even zoeken en je vliegt eerste klas Amsterdam-Bangkok met Emirates voor onder de 5 k euro.

    Walter de Jong, de Thaise pers heeft er over geschreven, de deurknop als bron van besmetting. Waar of niet waar? Ik ben er niet bij geweest…

   • johan zegt op

    Sjaak is niet correct wat je zegt van business class
    ik vlieg 4 maal per jaar in businessclass naar bangkok en dan zit jetussen de 1700 en 2500€

    grt

    • PEER zegt op

     Nee Johan,
     Business is heel wat anders dan ‘first class’ en dát zit rond de € 4000-/5000-

 5. jos zegt op

  https://familiezoeken.nl/ zijn bekend zelf geen ervaring mee

 6. Kees zegt op

  Thailand heeft veeeeeel minder corona besmettingen dan NL, voor zover ze bekend maken. Vaccineren zal daar aanzienlijk later plaatsvinden dan hier en met andere vaccins. Ze zullen zeker niet gemakkelijk aan een goed percentage gevaccineerden komen.

  Vliegen blijft een groot risico wat betreft besmettingen. In business class zitten minder mensen dan in economy, maar wie zit er in je buurt? Op het vliegveld en in het vliegtuig is 1,5 meter afstand houden lastig of onmogelijk. Aziaten maken wel enthousiaster gebruik van mondmaskers, hoewel dat in NL nu ook wel begint en de effectiviteit daarvan onduidelijk blijft.

  Het is voorlopig wel een moeizaam proces om er momenteel toegelaten te worden: bewijs van negatieve test, 15 dagen quarantaine en veel papierwerk. Zou ik me even goed op inlezen.

  Thailand zal je zeker niet tegenvallen. Wat trekt je er niet in aan?

  • sophie zegt op

   het idee al die ongedierte, de niet westerse mentaliteit en zo. ieder zijn of haar voorkeur natuurlijk. ik ga liever naar de VS of EU vakantie houden. maar ik doe het voor hem. hij wilt met een goede vriend van hem die ook uit Thailand komt gaan rondreizen daar. mijn vriend is helemaal weg van de ‘outdoors’. zijn vriend die in België woont is ex para commando ofzoiets uit Frankrijk en samen met hem wilt hij de natuur in. dus zit ik daar alleen. beste is dat ze maar lekker met zn tweeën gaan. en heb mijn werk dus vermaak me wel. hij wilt sowieso 4-8mnd gaan rondreizen in Azië.

   • Jacqueline zegt op

    Hoi Sophi , ik ben ook een vrouw die westerse vakanties gewend was , lekker verwend worden , leuke dagtrips /excursies , relaxen aan het zwembad / strand 5sterren hotels met alles op en aan.
    Thailand heeft dat alles ook en de meest luxe winkepcentras
    Nu gaan wij al jaren basic naar Thailand dwz overnachten in guesthouses ( wel schoon met privé badkamer en airco ) rondtrekken in aircon bussen , trein en binnenlandse vluchten en dat is ongelooflijk veel meer vakantieplezier dan voorheen .
    Geef Thailand een eerlijke kans , ongedierte heb je overal , ook kakkerlakken heb je in de hotels en restaurant in Amerika maar daar zie je het niet zo . Rattenplaag is er in Nederland maar dat zie je zo niet
    Maar wacht nog een tijd met plannen , tot corona het toelaat om vrij door Thailand te reizen

 7. Jacobus zegt op

  Ik heb nog geen een Thai meegemaakt die die 1,5 m afstand bewaart. Mondkapjes wel, maar dat deden ze voor de Covid periode al bij een verkoudheidje of een loopneus.

 8. ruud zegt op

  Thailand heeft veeeeeel minder corona besmettingen dan NL, voor zover ze bekend maken.

  Zolang ik geen ziekenhuizen zie vol met Corona patienten, zie ik niet in waarom je zou moeten twijfelen aan dat lage aantal besmettingen.
  Waarom toch altijd zo negatief over Thailand?

  • Kees zegt op

   ruud,

   Je hoort mij zelden of nooit negatief over Thailand, maar ik heb geen enkel vertrouwen in de huidige militaire machthebbers en hun mededelingen. Ik denk ook niet dat er door het hele land veel getest wordt.

 9. HansW zegt op

  Ik zou me over besmetting in het vliegtuig niet al te veel zorgen maken. In het KLM-toestel waarmee ik twee weken geleden naar Thailand kwam zaten hooguit 30 passagiers, verspreid over het hele vliegtuig, waarin normaal plaats is voor zo’n 250 passagiers. Boordpersoneel komt nauwelijks langs, je krijgt een eenvoudig voedselpakket en dat is alles.
  In Thailand zelf is de corona-situatie een stuk beter dan in Europa, maar houd er wel rekening mee dat op elk moment de grenzen van een provincie waar een uitbraak is gesloten kunnen worden (momenteel geldt dat overigens voor slechts één provincie).

 10. John Chiang Rai zegt op

  Ik ga er vanuit dat het voor jou vriend alleen maar om een familie bezoek gaat,en niet om een voorgoed terug gaan naar zijn famillie.
  Als het alleen maar om het eerste gaat,zou je voor dit bezoek ook een later tijdstip,bijv. in 2022 kunnen kiezen.
  Hoewel de vaccinatie’s in heel Europa langzaam van stapel lopen,kun je er toch vrij zeker mee rekenen,dat je half 2022 in Nederland zeker gevaccineerd bent,zodat veel van jou angst,en ook de vraag hoe het met de vaccinatie in Thailand zit,reeds wegvallen.
  Best mogelijk dat tegen die tijd de lastige verplichte 14 daagse quarantaine,voor een reeds gevaccineerde persoon ook wegvallen.
  Mocht jou vriend toch meer haast hebben met zijn Thailand/familie bezoek,en jij zoals je schrijft om de genoemde redenen,helemaal geen trek hebt in Thailand,zou ik toch nog een keertje met hem gaan praten.
  Jou laatste woorden dat je helaas wel mee moet,geven mij het gevoel dat je best iets geemancipeerder mag worden.
  Als jij je nu ,hoewel het alleen nog maar om een vriendschap gaat,verplicht voelt om op al zijn wensen in te gaan,zul je tijdens je huwelijk ook niets te melden hebben.
  Zeg hem gewoon,dat jij gezien de pandemie liever nog tot 2022 wachten wilt,en mocht hij zelf zo’n haast hebben dat hij hier geen begrip voor heeft,jij er niets op tegen hebt dat hij dit keer alleen vliegt.
  Mocht hij het echt serieus zien met jullie vriendschap,kan het best zijn dat ook hij tot 2022 omdenkt,of eerst begripvol alleen vliegt naar zijn familie,om op een later tijdstip toch nog gemeenschappelijk met jou te kunnen vliegen.

  • sophie zegt op

   bedankt maar heb hem al gezegd dat als hij graag ‘snel’ zou willen gaan hij maar alleen zal moeten gaan. neen tis geen vriendschap haha. we zijn al ruim 20jr samen. hij doet zijn dingen ik heb mijn eigen dingen natuurlijk. vrijheid hoort ook bij een goede relatie en elkaar zijn/ haar eigen ding laten doen. hij zou graag willen dat ik erbij ben als hij zijn familie gaat ontmoeten ‘ooit’. heeft ook geen haast voor hem zegt ie zelf al. helemaal gezien de Corona in de wereld wilt hij eerst wachten op vaccinatie en dan nog eens kijken hoe of wat. waar ik natuurlijk al blij mee ben.
   en één van zijn goede vrienden uit B gaat sowieso met hem mee. ze willen een grote rondreis in Azië gaan maken samen. ik ga liever met een vriendin op vakantie naar elders.

   • John Chiang Rai zegt op

    Het feit dat je nu zelfs schrijft, dat het nu ook voor hem plotseling helemaal geen haast meer heeft,omdat hij liever eerst op een vaccinatie wachten wil gezien de corona situatie in de wereld,maakt jou bovenstaande vraag dan eigenlijk haast compleet overbodig.
    Als je hem in 2022,of later vergezellen wilt zijn familie te bezoeken,wat ik goed begrijpen kan,dan zijn er afgezien vanwaar deze familie precies woont,uitstekende hotels genoeg waar je ook zonder enge beestjes overnachten kunt.

 11. Ton Egbers zegt op

  Goed voorbeeld van grafieken waaruit je vooral trends per land kan lezen. Tussen landen valt wat wat moeilijker te vergelijken, vooral door verschillen in test aantallen/capaciteit medische hulp. Maar dat kun je omzeilen door bv NL met te vergelijken, en daarnaast Thailand bv met Maleisie en/of Indonesie. Kan je zelf bij elkaar kiezen om te zien hoeveel minder Covid doden er zijn in Thailand vergeleken met Nederland. Ander grafiekje idem voor besmettingen, kies zelf maar uit:

  https://public.flourish.studio/visualisation/4927544/

 12. RoyalblogNL zegt op

  Veel wijze woorden in alle reacties – dat maakt het blog ook zo waardevol, elke dag weer!
  Maar tegen de vriend en de onwillige vriendin zou ik toch willen zeggen: reizen wordt afgeraden, kent op dit moment tal van onzekerheden en ongemakken (zoals: quarantaine, extra kosten, kans op annuleringen of gewijzigde regels etc), heb dus geduld en kijk naar 2022 – en zorg dan in elk geval zelf gevaccineerd te zijn; de wens familie te vinden is te begrijpen, maar dat ene jaar extra zou niet moeten uitmaken, maar kan de reis wel veraangenamen. Succes!

 13. Eline zegt op

  Beste Sophie, voor jouw vriend wordt de reis naar en in Thailand een emotionele zoektocht, en als Thailand jou al niet trekt, maar je wilt hem wel bijstaan, dan wil ik jou/jullie in overweging geven om jullie reis een jaar uit te stellen. Op de eerste plaats omdat jullie beiden dan zelf al een vaccinatie hebben gehad, op de tweede plaats omdat Thailand vanwege hun covid-maatregelen en vaccinatieprogramma weer geheel open gesteld is. Hetgeen maakt dat jullie vrijer en blijer door Thailand heen kunnen reizen, en jij je meer open kunt stellen.

 14. sophie zegt op

  allen bedankt voor de reacties. het heeft sowieso geen haast en al helemaal niet gezien de huidige staat Corona in de wereld en kans om besmet te geraken. zowel mijn vriend als ikzelf maken ons daarom best wel zorgen. daarom ook mijn vragen betreft Corona maatregelen en hoe de Thai hiermee omgaan hedendaags. persoonlijk weet ik ook niet of ik alle informatie die ik lees online internet moet geloven of niet.

  ik begrijp heel goed dat hij mij erbij wilt hebben als hij zijn familie gaat ontmoeten. en dat doe ik dan ook wel. maar het is zeer zeker niet mijn eerste keuze vakantieland. ik heb niets met de cultuur en natuur. mijn vriend zal sowieso met een andere vriend (en zijn vriendin) naar Thailand reizen denk ik.

  belangrijkste voor mij is dat we gezond deze pandemie doorkomen en de rest is bijzaak. voor mijn vriend natuurlijk ook want we zijn al een paar vrienden/ kennissen kwijtgeraakt aan de covid. (ook een jong persoon). één van onze vrienden is een bekende viroloog in Willebroek. hij zegt ook ‘beter nog even wachten’..maar zoals ik al eerder zei het heeft geen haast.

 15. Antonius zegt op

  Tja Sophie.
  Ik vraag me af wat de klasse van je vliegticket met de covid-19 besmetting heeft te maken. Daarnaast vermeldt je dat u beiden pas willen gaan vliegen naar Thailand als u bent gevaccineert .Dus de kans dat u in Thailand nog besmet kan raken is vlgs de bedrijven die het vacin leveren na vacinatie nog ca 5%..Ik zie het probleem niet !!!
  Ik wens u en uw vriend succes met uw zoektocht.
  Groet Antonius


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website