Beste lezers,

Ik ben al een paar keer tegen hetzelfde probleem aangelopen en vraag mij af hoe anderen dat oplossen. Als ik mijn telefoon wil opladen in mijn hotelkamer dan lukt dat vaak niet omdat de de stekker van mijn lader niet goed contact maakt met het stopcontact. Meestal zijn de stopcontacten al zo vaak gebruikt dat ze niet goed meer werken.

Hoe lossen anderen dat op?

Groet,

Ed


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

21 reacties op “Lezersvraag: Telefoon opladen problematisch door slechte stopcontacten in Thaise hotels”

 1. Dennis zegt op

  Specifiek een bepaalde stekker (Thai/ US of Europese stekker) of alles?

  Ik koop bij de Big C een stekkerdoos (met Thaise stekker uiteraard) en dat past over het algemeen goed. De europese stekkers kunnen inderdaad soms “ruim” worden, waardoor ze er half uit vallen en niet goed contact maken.

  Oplossing kan o.a. zijn een powerbank mee te nemen, zodat je je telefoon kunt opladen en in een volgend hotel dan wel gebruik kunt maken van een stopcontact. Maar dat werkt natuurlijk alleen als je reist. Niet als je meerdere tijd in hetzelfde hotel blijft..

 2. F wagner zegt op

  Dit probleem had ik ook wel eens,koop bij big c of Seven eleven een Thaise stekkerdoos met een paar ingangen ,steek u oplader van telefoon en of scheerapparaat in die nieuwe Thaise stekkerdoos ,meestal werkt dit ,ik gebruik hem ook in nederland

 3. ruud zegt op

  Koop een verloopstekker met ronde pennen die het stopcontact in gaan en waarop u de lader aan kunt sluiten.
  Die zijn te koop bij Big c en hebben hebben dikke ronde pennen, en dat zal waarschijnlijk volstaan.

  Toch zou ik u aanraden, om alleen op te laden, wanneer u er zelf bij bent.

 4. Ingrid zegt op

  Neem gewoon één verdeeldoos mee.
  Zoek het beste stopcontact op en sluit je oplader(s) aan op de verdeeldoos. De meeste verdeeldozen hebben een schakelaar met een lampje die brand als hij aanstaat en spanning heeft. Zie je meteen of je probleemloos kunt laden.

 5. Willem zegt op

  Koop een verloopje van thai/us naar Euro en meestal werkt het dan wel. De ronde pinnen van de eurostekkers vallen er eerder uit dan de platte plaatjes van de thai/us stekkers. Werkt het niet dan kan je idd beter een stekkerdoos kopen. Maar…die moet dus ook in…je raad het al. Hetzelfde stopcontact.

 6. bart zegt op

  Bij de 7eleven heb je stekkers die je in het stopcontact kan stekken waar je vervolgens jij eigen stekker weer in kan steken een soort adaptor stekker, werkt prima.

 7. Alex zegt op

  Ik neem naar ieder hotel waar ik heen ga een stekkerdoos/verlengsnoer mee.
  Werkt altijd en we kunnen 3-4 apparaten tegelijk opladen.
  In de meeste hotelkamers zijn er meestal te weinig stopcontacten. Dit werkt perfect!

 8. Hugo zegt op

  Er zijn adapters in voldoende maten en keuzes te verkrijgen
  Boek een degelijk hotel en je hebt geen problemen

 9. Jörg zegt op

  Bij 7-11 een Thaise USB-stekker kopen lost het probleem ook op, is wat compacter dan een hele stekkerdoos.

 10. Toon PhaYao zegt op

  Dit komt omdat men in Thailand gebruik maakt van universeel wand contactdozen, voor ronde en platte pennen. Hierdoor is het veer systeem wat er voor moet zorgen dat er goed contact gemaakt wordt met de pennen niet ideaal en wordt na verloop slap waardoor de stekkers en zeker opladers van elektrische apparaten er uit vallen.
  Oplossing zeker voor thuis een nieuwe wand contactdoos plaatsen, slecht contact kan tot brand leiden. Dit is zeker geen oplossing voor een hotel. Hier voor neem ik altijd zo’n slof mee in mijn bagage met 4 stop contacten (tegenwoordig hebben we ook meer dan 1 apparaat bij wat opgeladen moet worden) met hieraan een draad van 4 meter met een stekker met rand aarde (deze pennen zijn steviger) dan kun je alles op een tafel of koelkast weg leggen.

 11. Walter zegt op

  ik heb de pennetjes van de adaptor iets naar buiten gebogen waardoor hij er strakker in zit.maar het is mij ook al regelmatig overkomen dat de stekker er zo uit valt

  • herman zegt op

   goed idee ik heb een klein tangeje aangeschaft werk prima.

 12. Angelique zegt op

  Verlengsnoer kopen, die op bv een tafeltje leggen, lader erin en meestal werkt dat prima. Verlengsnoeren oa bij 7/11

 13. Henk zegt op

  Hi Ed,

  Bekend probleem inderdaad. Ik heb altijd meerdere verloopstekkers bij me. Kun je voor een paar baht kopen. Even zoeken naar een winkel die ze heeft. Zijn er in Bangkok in ieder geval zat.

  Succes,

  Henk

 14. tooske zegt op

  Ik heb het nog niet zo meegemaakt maar in het hotel waar ik kom krijg ik altijd een stekkerdoos met verlengsnoer. Stopkontacten zijn zowiso schaars in de meeste hotelkamers. wil je je laptop of telefoon opladen dan moet meestal de stekker van de tv eruit , mis je overigens niet zo veel mee.
  Thaise stekkers zijn plat Europeese stekkers zijn rond da’s het eerste probleem. Heb je nu ook nog een stekker aan je oplader waarvan alleen de uiteinden van de stekker van metaal zijn dan kun je het schudden.
  mijn advies koop ergens een Thais verlengsnoer met stekkerdoos dan is je probleem opgelost.

 15. Henk zegt op

  Ik heb altijd een stekkerdoos bij me met een kort snoer. De stekkers die daaraan zitten hebben dikkere pootjes dan bij veel apparaten en passen perfect in de Thaise stopcontacten. Een ander voordeel is dat je ook gelijk meerdere stopcontacten hebt. Ik zit weleens in hotels waar maar 1 stopcontact zit.

 16. Louise zegt op

  Stekkerdoos kopen met extra lang snoer, achter de tv, tv in stellerdoos met de rest. Stopcontact tv altijd goed.
  LOUISE

 17. frank zegt op

  ik zou u aanraden om een universeel stopcontact te kopen daar kan je via verschillende stekkers jouw stekker altijd gebruiken
  ik had dat probleem ook en heb dat zo opgelost

 18. Hans zegt op

  de meeste flat screen tv’s hebben een USB uitgang aan de achterzijde.
  via deze uitgang kan in de meeste gevallen de telefoon worden opgeladen.

 19. Ben zegt op

  Het probleem zit in de materiaalkeuze.
  Het binnenwerk is meestal messing de veerkracht is na verloop van tijd weg ( uitgelotdert )
  Als men het messing zou vervangen door fosforbrons zou het probleem veel wijniger spellen ( probleem te duur).
  In Ned. wordt ook schrot verkocht.
  Mijn ervaring is dat er maar een goed merk wandkontaktdoos is en dat is NIKO
  Ben

 20. Hans Opstelten zegt op

  Hoi ik heb al mijn stopcontacten inThailand vervangen door Nederlandse.En heb nooit problemen.Allestekkers voorzien van verloopje
  Hans


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website