Lezersvraag: T-shirt verzenden van Thailand naar Belgie?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
18 november 2019

Beste lezers,

Ik heb een vraagje waar jullie mij hopelijk op kunnen antwoorden. Ik zou een eenvoudig T-shirt willen zenden naar België, de waarde, amper 200 baht, is gering, doch de emotionele waarde voor de bestemmeling, een verstandelijk gehandicapt persoon, is des te groter.

Kunnen jullie mij laten weten op welke wijze ik dit het best kan verzenden, een omslag of een kleine doos, welke bijzondere vermelding of wijze van zenden?

Het is absoluut niet dringend, indien het voor de eindejaarsfeesten toekomt is dat prima in orde, het voornaamste is dat het ontvangt.

Beste dank om jullie ervaring te delen.

Groet,

Bona

No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Lezersvraag: T-shirt verzenden van Thailand naar Belgie?”

 1. Erik zegt op

  Ik zend al jaren spullen heen en weer van TH naar NL en terug en heb geleerd dat ik beter een doosje kan nemen of een envelop van stevig materiaal, zo’n gewatteerde envelop. Post naar Thailand voorzie ik van een adresetiket in twee talen (NL en TH) en een vrachtbrief (in NL is dat de CN23) en die gaat per luchtpost met track and trace. Dan is het er vaak binnen 10 tot 14 dagen en je kunt het volgen. Bij grote postdrukte rond de feestdagen kan 4 weken ook……

  Er is altijd de kans dat het ‘van de wagen’ valt en nimmer aankomt. De enige manier om dat te voorkomen is het (laten) brengen. Wat ik doe met zaken waar ijzer in zit is meegeven met een reiziger en dan in TH laten posten met EMS. Dat is veiliger en kun je ook volgen.

 2. Erik zegt op

  Als voorbeeld: pakje verzonden uit NL 5/11 en vandaag 18/11 in TH bezorgd. Etiket in twee talen, vrachtbrief CN23 er op, track and trace en luchtpost.

 3. RonnyLatYa zegt op

  Indien het toch niet dringend is, wil misschien een landgenoot het wel meenemen en in België gaan afgeven als het in de buurt is of daar op de post doen ?

 4. Guy zegt op

  Beste,

  Ga gewoon naar het thaise postkantoor in je buurt(of laat vrouw of vriendin dat doen)
  ‘Stop de T-shirt/T-shirts in een Postzak of Postdoos en verzend per EMS naar Belgenland.
  Op de 18 jaren dat ik/wij(mijn vrouw,ik wnb intussen ook de kids – dat systeem gebruiken nog nooit een stuk”’verloren” gegaan of ”van de kamion gevallen”.

  Adres bestemmeling mag gewoon in Nederlands/Engels.

  Uiteraard dien je geen waardevolle stukken te verzenden op die wijze en ook niet teveel stuks in een zending.

  De zending komt meestal aan na 4 a 8 werkdagen. Van Belgie naar Thailand reken je meer dan 12 dagen en best is adres bestemmeling in Thais of in Thais en Engels erop te vermelden.

  grtjs
  Guy

 5. Peer zegt op

  Beste Bona,
  Ik vertrek naar Ned op 14 dec, woon in Tilburg maar kom bijna wekelijks in Antwerpen.
  Dus ik wil het ook gaan brengen voor 31 dec.
  Kom rond half jan 2020 weer terug in Ubon.
  Mijn e-mailadres is bekend bij de redaktie
  Peer

 6. Sjaak zegt op

  Vorige week een doosje verstuurt naar Tilburg (Nederland) vanuit Cha-am, 238gram. Mijn vrouw vertelde mij achteraf, dat ze long tambien zei. Dus NIET ems. Long tambien, schijnt t goedkoopste te zijn en gaat gewoon mee met t vliegtuig. Kon niet echt begrijpen wat t verschil is tussen long tambien en ems. Vertuurd op 12 november en via track en trace thaise post, is het op de 13e het land verlaten. Nu afwachten wanneer de 1e melding komt vanuit Nederland, want het is nu de 19e november en er staat nog steeds transit. Kosten voor 238 gram was 248bht. Tot 2kg kost 1100bht en tot 5kg kost 2550bht.

 7. bona zegt op

  Aangezien er blijkbaar geen moeilijkheden te verwachten zijn, zal ik nog even afwachten tot morgen en dan eenvoudigweg Guy’s raad opvolgen en hun in het postkantoor laten besluiten wat het beste is voor mij.
  Vriendelijke dank voor de reacties.
  Bona.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website