Lezersvraag: Suggesties tandarts voor zetten implantaat

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
6 december 2019

Beste lezers,

Volgende week vertrek ik naar Thailand voor acht weken. Ik heb sinds enkele dagen wat problemen gekregen met een kies. Ongeveer acht jaar geleden is er bij mij op de achterste kies boven een kroon geplaatst. Een tweetal jaren later kreeg ik problemen met deze kies en heb toen een wortelkanaalbehandeling ondergaan waarbij deze gespecialiseerde tandarts al melde dat het euvel wel zich zou kunnen gaan herhalen.

Sinds een week is deze kies gevoelig geworden en heb het gevoel dat het fout zit met deze kies. Nu is mijn idee deze kies met kroon te laten vervangen door een implantaat bij een goede tandarts.

Nu is mijn vraag heeft iemand suggesties of een goed idee hoe ik dit het beste kan aanpakken en wat mij dit ongeveer zal gaan kosten (neem aan dat dit goedkoper is in Thailand).

In Thailand pendel ik tussen Bangkok en Rayong (Koh Samet).

Alle suggesties zijn welkom.

Bijvoorbaat dank.

Groet,

Jos

No votes yet.
Please wait...

18 reacties op “Lezersvraag: Suggesties tandarts voor zetten implantaat”

 1. e thai zegt op

  https://www.bumrungrad.com/en/dental-exam-surgery-implants-center-bangkok-thailand
  niet de goedkoopste wel zeer goed

  • Ger-Korat zegt op

   Persoonljke oordelen doen niet ter zake vind ik wat tandartsen aangaat. Want ik kom zelf diverse tandartsen tegen en ze ze zijn allemaal even aardig maar of ze het goed doen wie bepaalt dat ? Een kies trekken kost rond de 1000 baht in de tandartsklinieken in de staatsziekenhuizen en dan word je door dezelfde tandartsen geholpen welke ook een prive-praktijk hebben. Een implantaat in een universiteitsziekenhuis (= staatsziekenhuis) in Khon Kaen kost vanaf 50.000 baht hoorde ik en in St. Mary’s hospiral in Korat 25.000 baht ( prive-ziekenhuis). Als je al wat ouder bent en het zit achterin dan ik er eens over nadenken want ik zie ook veel ouderen en als ze nou geen of 1 of meerdere missen: ik zie het niet tenzij het de snijtanden zijn en er direkt omheen.
   Mijn kennis over de implantaat heb ik van een jaar geleden, ik loop al 1 jaar bij de tandartsenkliniek vanwege een wortelkanaalbehandeling waar ern vijltje is achtergebleven. Eerst was het 50% kans dat het getrokken moest worden en dan de keus wel of geen implantaat, maar nu is het zo dat ik er nog 5 jaar mee kan doen vertelt ze na een behandeling of 8 reeds ( totaal kosten 3500 baht)

 2. Henk zegt op

  Ik heb zeer goede ervaring met BIDC (https://www.bangkokdentalcenter.com/). Veel informatie, inclusief kosten op hun website.

 3. Jan Scheys zegt op

  Zowel in BKK als in Pattaya kan je daarvoor terecht in Dental Clinics maar ga naar een grote die te betrouwen is. Kostprijs van een kroon weet ik niet maar een inplantaat kost rond de 2.000 Thb maar dat ben ik niet zeker. Voordeel tegenover bij ons in België is dat je geen 2 maanden op voorhand een afspraak moet maken maar dat ze onmiddellijk beginnen.
  Vroeger heb ik zo een dental clinic gezien op sukhumvit soi 3 op de rechterkant een paar honderd meter vanaf kruising met Sukhumvit road. Wel een éénrichtingsstraat als je met de wagen zou gaan.
  Ik ben er ooit eens binnen geweest om prijzen te vragen en het zag er buitengewoon goed uit als je vergelijkt met onze tandartsenpraktijken. Modern en up-to-date.
  https://www.google.com/maps/place/Nana+Hotel/@13.7427206,100.551129,17z/data=!4m8!3m7!1s0x0:0xbd5ecbc41275159d!5m2!4m1!1i2!8m2!3d13.7413032!4d100.5528724
  Sukses!

  • Jan van Marle zegt op

   Hallo Jos,na een wortelkanaal behandeling is de zenuw vd kies dood.Als je nog steeds last hebt betekent dat de behandeling slecht is uitgevoerd!Zo simpel is dat! Veel succes.

 4. Patty zegt op

  Hoi Jos.

  Ik weet geen tandarts in Thailand. Maar als de kies nu verwijderd wordt, is het verstandiger om het eerst een aantal weken te laten helen, voordat er een implantaat in kan. Daarbij moet er later nog een kroon op de implantaat. Ik vrees dat dit je niet gaat lukken in 8 weken.
  Daarbij als het wel lukt is het slim? ( dit zal de tandarts in Thailand natuurlijk ontkennen)
  Let op want er zijn heel veel merken implantaten dus of ze op deze in Thailand geplaatste implantaat in NL een kroon kunnen maken is ook nog een dingetje. Daarbij, mochten er problemen komen zijn de NL tandartsen ook niet blij om de shit van een ander op te ruimen. Wat logisch is.
  Ik zou niet zomaar voor “goedkoop’ gaan. Want soms kan goedkoop ook duurkoop zijn. In Nl zal het om en nabij de €2000,00 kosten dus maak een goede en juiste keuze.

 5. rene23 zegt op

  Hallo Jos,
  Ik zou het niet in Thailand laten doen.
  Enkele vrienden van mij hebben “even” implantaten laten maken in Thailand.
  Bij sommigen zijn er al weer een paar uitgevallen!
  Mijn vrouw heeft in NL 6 implantaten laten zetten.
  Totale duur van de behandeling 16 maanden !
  In NL is de beste : Implantologie in Den Haag, duur maar dan heb je ook de rest van je leven een mooi gebit.

  • Herman buts zegt op

   Dit is dus onzin ik heb 6 implantaten laten plaatsen in Chiang mai, de eerste 2 meer dan 8 jaar geleden de laatste 2 meer dan 4 jaar geleden , zitten probleemloos. Mijn tandarts in Belgie zei dat ze perfect gedaan waren, maar zoals altijd bepaalt de prijs ook de service.

  • Patty zegt op

   Hoi Jos,

   Klopt wat je zegt, zo ken ik er ook een aantal. Ik werk zelf bij een tandarts en heb al veel ellende voorbij zien komen. Niet alleen uit Thailand.
   Soms is er geen botaangroei en dan kan een implantaat niet eens. Mits je donor bot laat plaatsen. Maar hieraan gaan veel buitenlandse tandartsen voorbij.
   En ook dit heeft met tijd te maken. geduld is een schone zaak, dus mijn advies blijft “niet even snel”.

 6. Herman buts zegt op

  Hou er wel rekening mee dat 8 weken krap is, dwz dat je onmiddellijk bij aankomst de tand moet laten verwijderen om tijdig het implantaat te laten plaatsen (eventueel overwegen om de tand al thuis te laten verwijderen?) Reken voor een degelijk implantaat met kroon op ongeveer 60.000 bht

 7. Marcel zegt op

  Beste Jos. Omdat de structuur (het implantaat) waarop de nieuwe ‘kies‘ geplaatst wordt eerst minstens 3 maanden moet ‚ingroeien’ zou ik zeer voorzichtig zijn met haast werk. Anders begint je kies op de terugvlucht al te wiebelen in je kaakbot.

 8. Léon zegt op

  Laat er eerst even naar kijken door een goede kaakchirurg. Misschien is er wel een andere oplossing? Bijvoorbeeld het verwijderen van de wortelpunt(en). Dan kun je de kies met kroon behouden. (Ik heb hetzelfde probleem, heb eerder een implantaat laten plaatsen na het trekken van een kies en adviseer je om de wond eerst goed te laten genezen en het tandbot -zeker 3 maanden- te laten aanhelen, voordat er een implantaat wordt geplaatst )

 9. Paul Schiphol zegt op

  Heb 3 implantaten in BKK laten zetten. De oudste inmiddels al weer 16 jr. geleden. Alle bij Bangkok Smile op Asoke (Sukhumvit Soi 21) prima werk. 1e klas kliniek. Alleen tegenwoordig niet langer goedkoper dan in NL. Overigens werden de behandelingen gewoon uit mijn Tandarts budget van mijn Interpolis zorgverzekering betaald.
  https://www.bangkoksmiledental.com/

 10. Bert63 zegt op

  Overal is wel wat bij.
  Ik heb in het Mzh Groningen een implantaat laten zetten die er naar een aantal weken al weer uit moest vanwege een fikse ontsteking.

 11. mee farang zegt op

  Hierboven lees ik dat het allemaal nogal vlug gaat.
  Ik ben vaste klant in UZ Leuven. Bij hen plannen ze dat standaard op één jaar.
  Tand trekken, dan half jaar laten dicht- en aangroeien. Ev. botimplantatie.
  Na zes maanden implantaat geplaatst. Dan laten vastgroeien.
  En na nog eens zes maanden komt de kroon erop. Werk af.
  Resultaten zijn wel top.
  Kosten, idd ca. 2 000 euro.
  En, idd, zie opmerking hierboven van Patty. Ik liet me door de prof vetellen dat er in België twee grote spelers zijn qua implantaten. Zij hebben hun eigen maten en diktes, ook van de schroefjes die binnenin de kroon moeten vasthouden. Het zijn Europese spelers.
  Mogelijk worden die merken niet in Thailand ondersteund. Kans bestaat dat je dan in België niet gedepanneerd kunt worden. Of omgekeerd.
  Ik trek de professionaliteit van Thaise tandartsen niet in twijfel.
  Denk dus dat de keuze eerder is waar je het langst verblijft, België/Nederland of Thailand.

  • Jan R zegt op

   ik heb een nagenoeg identieke ervaring. De kosten waren geschat op EUR 2000,- en mijn verzekeraar vergoedde er Eur 800,- van.

 12. Serge zegt op

  Sawasdee khrap,

  Om maar even een prijsindicatie te geven… In België heb ik recent een implantaat van Duitse makelij laten plaatsen door een stomatoloog voor alles inbegrepen € 800 ! Ik kreeg via een tandverzekering alles terug .
  In januari krijg ik in drie stappen een kroon bij de tandarts voor ongeveer € 650 à € 700/ Ook hiervan krijg ik alles terug via de tandverzekering (Ethias).
  Ik betaal voor mijn verzekering ongeveer € 22 per jaar (zorgverzekering en ambulante verzekering, incl. kronen en implantaten, osteopathie, pharmaciekosten).

  Groeten,
  Serge

 13. Herman buts zegt op

  Serge,
  Ik heb nog nooit iemand in Belgie gevonden die een implantaat plaatst voor 800€, graag zijn naam aub. hij gaat veel klanten krijgen.
  Verder ken ik ook geen enkele standaardhospitalasatieverzekering die kronen en implantaten vergoed.Je kan hiervoor wel een extra dentalverzekering afsluiten en die betalen meestal maximum tot ongeveer 1000€ per jaar terug. En als je 22€ per maand betaalt bij ethias ben je waarschijnlijk 22 jaar, hospitalisatieverzkering is sterk afhankelijk van je leeftijd en ik denk dat niet iedereen hier jouw leeftijd heeft.Mijn ondervindinding is dat een implantaat met kroon je hier ongeveer 2500€ kost. In Thailand betaal ik hiervoor 60.00 bht dwz dat ik mijn vlucht terugverdien op een implantaat.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website