Beste lezers,

Mijn vrouw vertrekt volgende week terug naar Thailand. Zij moet ook in een door de staat betaalde quarantaine verblijven. Zij vraagt zich af in wat voor onderkomen ze terecht zal komen?

Groet,

Jacques

10 reacties op “Lezersvraag: Staatsquarantaine voor Thai, wat voor onderkomen is dat?”

 1. luc zegt op

  Hoi Jacques , dat hangt er natuurlijk vanaf waar ze u heen brengen. Als zij een gratis ASQ hotel neemt is het de overheid welke beslist waar zij gaat verblijven. Deze hotels zijn over het algemeen goed , zelfs de ambassade had mijn vrouw aangeraden om deze hotels te nemen aangezien zij nog geen klachten hadden van mensen die er verbleven. Mijn vrouw zei ook dat de hotel waar ze zat goed was. Een vriendin van haar heeft zelfs wat spullen mogen brengen die ze dan aan haar gegeven hebben.

 2. herman buts zegt op

  Je moet een beetje geluk hebben , maar over het algemeen valt dit meestal wel mee.Mijn vrouw is begin october 14 dagen in quarantaine gegaan , de kamer zag er heel netjes uit , zij had zelfs een Balcon waar zij op kon, dit is echter niet altijd het geval.Koelkast en microgolf en airco zijn aanwezig. 3 maal per dag werd er eten voor de deur gebracht , dit is wel vrij eenvoudig ,meestal kip, wat je dus wel gezien hebt na een weekje. Wifi is aanwezig dus je kan contact houden.Je kan ook eten en dergelijke bestellen uit de 7 eleven, mits betaling uiteraard.Ik zou haar wel aanraden om zelf wat eten , dat ze graag lust, mee te nemen.En het blijft uiteraard een beetje ” gevangenis”, daarom dat een kamer met Balcon wel een voordeel is.

 3. Jacob zegt op

  Mijn vriendin (thaise) is vandaag, 19-12-20, in Thailand aangekomen, Bangkok, en verblijft nu in Jomtien Palm Beach hotel, verplichte quarantaine door de Thaise regering geregeld en betaald.

  Mvrgr Jacob

 4. Ronny zegt op

  Jacques, mijn zoon (Thaise nationaliteit) heeft 16 nachten quarantaine moeten doen in een 4 sterren hotel in Jomtien. Dat was in juli .

 5. Arnie zegt op

  Mijn vrouw kwam in een 4 sterren hotel in hartje Bangkok terecht, maar ze vond het eten niet zo lekker dus zou wat noodle soup ofzo wat ze lekker vind meenemen.

 6. Max zegt op

  Hallo Jacques,

  Mijn vriendin is gisteren (18 december) met een KLM vlucht gerepatrieerd naar Thailand.
  Bij de KLM checkin balie duurde het lang, omdat het grondpersoneel van haar een hotel naam wilde weten voor de 15 dagen quarantaine, hetgeen ze natuurlijk niet wist. Veel verwarring en oponthoud, en uiteindelijk excuses, want ze kon dat niet weten.

  Het hotel waar ze is ondergebracht is in Jomtien/Pattaya. Het heet Jomtien Palm Beach Hotel. Via boeking sites Agoda en Booking kun je zien hoe het hotel eruit ziet. Ze was zelf nooit eerder in Pattaya geweest, en had daar ook geen enkele behoefte aan. (Bij sommigen wordt Pattaya toch een beetje gezien als “Sin City” hetgeen natuurlijk onrecht doet aan deze plaats).

  Ze heeft een niet al te grote kamer, met een raam dat ze open kan schuiven, en een badkamer met bad en aparte douche. Het bed is stevig met goede kussens en alles heel schoon. Het hotel is wel gedateerd.

  Het hotel internet is niet zo goed, maar via 4G lukt de verbinding uitstekend, en je weet vast dat deze data simkaarten in Thailand heel goedkoop zijn.

  Zij is niet veeleisend, dus ze is happy met deze kamer. We werken met Line video, of FaceTime om elkaar dagelijks te spreken.

  groeten

  • Bob, Jomtien zegt op

   Tja, Jomtien is geen Pattaya city maar Pattaya Province wat velen niet weten.

 7. Rene’ zegt op

  Hallo Jacques,

  Mijn vrouw is 2 maanden geleden terug gegaan. Alles ging eigenlijk erg soepel. Onder politie begeleiding per touringcar naar 5 sterrenhotel gebracht in haar geval in Pattaya.
  Bij aankomst moesten ze direct eigen kamer op, gewoon luxe kamer met 2 grote bedden . Op de kamer ligt ruim flesjes water , verzorgingsartikelen en toiletpapier.
  3 maal per dag kloppen ze voor de deur en staat eten klaar.
  Eventueel mag je anders kiezen maar is dan uiteraard voor eigen rekening.
  De volgende dag word de eerste test gedaan en de laatste week de tweede.
  Onderling contact wordt er gehouden via een app groep.
  2 weken is best lang , neem genoeg afleiding mee te lezen of zo en een snoepje of iets hartigs om Nacht door te komen .
  Na 2 weken wordt in overleg je reis naar huis geregeld, mijn vrouw werd thuis gebracht met busje en dorpshoofd moest voor “ ontvangst “ tekenen.
  Al met al moet ik zeggen dat alles keurig verzorgd was.
  Maar goed , nu is ze bij haar familie.

 8. adje zegt op

  Dat is altijd afwachten en krijg ze pas te horen in Thailand.
  Mijn vrouw had het geluk dat ze in mooi hotel en in mooie kamer terecht kwam met een zeer mooi uitzicht
  over het strand vanaf de ik meen 7e verdieping, in Pattaya.

 9. jacgues zegt op

  Ze ziet er als een berg tegen op
  nu maar hopen op een beetje geluk..


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website