Beste lezers,

Ik maak maandelijks geld over naar mijn vriendin met Transferwise. Meestal gaat dat razendsnel. Soms al binnen 15 minuten. De laatste tijd merkte ik dat het grotere bedragen langer duurt. Soms een dag en een enkele keer twee dagen.

Bij navraag  zegt Transferwise dat de snelheid te maken heeft met de verwerkingstijd van de ontvangende bank. Mijn vriendin gelooft dat niet en zegt dat het probleem bij Transferwise zit. Volgens haar houden ze het geld vast om een dag rente op te strijken.

Wat is jullie mening?

Groet,

Marco

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 4.50/5. From 2 votes.
Please wait...

42 reacties op “Lezersvraag: Snelheid van Transferwise met geld overmaken naar thailand?”

 1. KhunEli zegt op

  Zou goed kunnen. Heb nog maar 1x meegemaakt dat het dezelfde dag binnenkwam op mijn Thaise bank. En 2x dat het langer dan een dag duurde. En dat in 4 jaar.

 2. TukkerJan zegt op

  Ook ik maak maandelijks geld over naar mijn Thaise bankrekening, kleine bedragen gaat razend snel soms binnen 5 seconden, bij grote bedragen duurt duurt het meestal een dag, ook op welk tijdstip je het verstuurd kan vertraging geven, zit er een Thaise feestdag tussen of weekend dan kan het 2 dagen duren, maar normaal is een dag, wordt ook aangegeven wanneer het op de rekening staat, bij mij meestal in de namiddag (Krungsri)

 3. Erik zegt op

  Hangt er ook vanaf hoe je het geld overmaakt . Via een gewone overschrijving van je Belgische of Nederlandse bank is trager dan via je creditcard . Maar normaal alles idd zeer vlot via Transferwise .

 4. Ben zegt op

  Meestal binnen 12 uur op mijn bank.
  In het weekeinde langer .
  Meestal dan op maandag.
  Ben Geurts

 5. Wil zegt op

  Tot voor kort maakte ik via Transferwise maandelijkse enkele 100-den euros over naar een (Krungsri) bankrekening in Thailand. ‘s Ochtends voor 08:30 overgemaakt was diezelfde dag op de rekening in Thailand. Betaling aan Transferwise via iDEAL.

 6. Ferdinand zegt op

  Ik maak regelmatig bedragen over met Transferwise, maar het is nog nooit sneller gegaan dan in 2 dagen, meestal zelfs staat het geld er pas de 3e dag op..
  Het gaat om een middelgroot bedrag iedere keer
  dat varieert tussen de 2000 en 4000 euro.

  De eerste 2 keer stuurde ik rechtstreeks via mijn ING bank naar de Bangkok bank en dat duurde zelfs nog langer en wat stukken duurder.

  Ik vind Transferwise best makkelijk, en hou steeds rekening met een paar dagen.

 7. Ton vdM zegt op

  De huidige rentestand is nou niet bepaald reden voor de bank om het geld langer vast te houden.

  • Lung Dee zegt op

   Gebruik sinds geruime tijd Transferwise en voor de overschrijving zijn er 3 mgelijkheden cfr. snelheden.
   Hierbij voorbeeld voor 1000€. Gebruik steeds de goodkoopste en duurt max. 48 uur tijdens weekdagen.
   Overmaken op vrijdag tem zondag kan wat langer duren.

   Low cost transfer- 6.76 EUR fee
   Send money from your bank account
   Fast transfer- 10.82 EUR fee
   Send money from your debit or credit card
   Easy transfer- 7.95 EUR fee
   Send from your bank with an online payment

  • Lucien57 zegt op

   Ik dacht net hetzelfde Ton.
   Bij mij duurt het normaal telkens 3 dagen vooraleer het geld op de bank in Thailand staat (via bankoverschrijving). Ik vind dit trouwens helemaal niet slecht hoor.

   Goed dat ‘de goede oude tijd’ van de postduiven tot het verleden behoort 🙂

 8. Herbert zegt op

  Ik maak bedragen over tot 30.000 euro gewoon van Rabo naar Krungsri kwanta kosta 7 euro binnen 1 dag. Krijg altijd wel telefoontje uit BKK hoofdkantoor of het voor persoonlijke bedoelingen is

  • Smoe zegt op

   Kosten zijn niet zo belangrijk, maar de wisselkoers wel. Doe de oefening maar eens en je zal zien dat je met TW goedkoper uit zal zijn. Maar u doet maar waar u zich het best bij voelt.

 9. JAN zegt op

  Ik heb woensdag 3 overschrijvingen gedaan op 10 minuten. 2 overschrijvingen stonden donderdag op de rekening, de 3de pas maandag. Zelfde bank SCB , zelfde rekening. Ik wou het niet in 1 bedrag overschrijven om geen problemen te krijgen.

 10. Harm zegt op

  Ik maak elke maand (ruim 4 jaar) geld over naar Thailand,
  Altijd via iDEAL, ik kies altijd de goedkoopste optie van overmaken ( langzaamste optie)
  1 x heeft het 2 dagen geduurd met een weekend en Thaise feestdag erin.
  Voor de rest altijd binnen het uur een paar maal zelfs binnen de minuut.
  Ik denk dat het heel veel uitmaakt of je iDEAL gebruikt of een andere optie
  Bij iDEAL heeft Transferwise het geld meteen op hun rekening waardoor ze zelf ook verder kunnen en niet hoeven te wachten totdat het geld is overgeschreven van een andere bank naar Transferewise

 11. KhunTak zegt op

  Ik maak regelmatig geld over via Transferwise.
  2 weken geleden op zondag overgemaakt. Ik had verwacht dat het maandag op mijn rekening zou staan, maar het stond 10 minuten later al op mijn Thaise bankrekening.
  Men heeft een aantal mogelijkheden om het overmaken van geld te beïnvloeden.
  Kost een klein beetje meer, maar het isn maar net wat je zelf nodig acht.
  Ik geloof er niet in dat Transferwise op dit moment het geld langer vast houdt ivm de huidige rentestand.

 12. Jacques zegt op

  Kleine bedragen, onder de duizend euro, zijn heel snel op mijn Thaise rekening. Van een paar minuten tot maximaal een uur. Bedragen tussen 2000 en 4000 euro duren wat langer, maar altijd op de zelfde dag op mijn rekening. Wel geeft Wise te kennen dat het langer kan duren afhankelijk van de verwerkingssnelheid van de Thaise bank. Zij nemen daarbij een tijdsduur van wel meerdere dagen, bij grote bedragen. Bij de Bangkok bank is dit zeker niet het geval. Dus van achterhouden van verzending uit Nederland is bij mij nooit sprake geweest. Wel hebben de Nederlandse banken bij verzending van grotere bedragen naar het buitenland, rekening te houden met een meldplicht bij bepaalde instanties. Daardoor kan wel enige vertraging op de lijn zijn. Rechtstreeks versturen van Nederlandse naar Thaise bank duurde bij mij minstens een dag en veel langer als bij wise zoals ze genoemd willen worden.

 13. peter van steen zegt op

  vorige week 10000 bht gestuurd met transferwise , na 1 minuut bericht gehad dat het op haar rekening stond .

 14. Jan S zegt op

  Er is een keuze in de kosten van overboeking in normaal en snel. Het beste is ook om van te voren al een bedrag in euro’s op je rekening te zetten van TW. Dat is absoluut betrouwbaar. Binnenkort komt er een naamsverandering in WISE.

  • haki zegt op

   Fijn dat ik nu bevestiging zie van de naamswijziging. Ik dacht al dat ik te maken kreeg met computerfraude omdat ik ook die naamswijziging had doorgekregen, maar hier iedereen nog de oude naam gebruikt.

 15. Guy zegt op

  Mijn ervaring met TransferWise is vrij goed – geld overmaken kan in eenzelfde dag en gaat vrij vlot.
  Vereiste is dat je een TransferWiss-account hebt en er op die rekening voldoende staat.

  Vervolgens geef je de nodige gegevens in en bijna onmiddellijk vertrekt uw geld richting Thailand.
  Dezelfde dag geklonken (als je de transfer ingeeft in de vroege morgen in Belgenland)

  Geld van Belgische bank naar TransferWiss overschrijven duurt va ING/TrWi max 30 minuten.

  Wisselkoers en kosten zijn stukken beter dan via banken onderling,

  grtn

  Guy

 16. Cornelis zegt op

  Ik maakte eind vorige week geld over naar m’n rekening bij de Bangkok Bank via Azimo.com. Binnen vijf minuten kreeg ik een mailtje van Azimo dat mijn geld in Thailand was aangekomen: ‘Your transfer has arrived at its destination’. Daarbij wordt aangegeven dat het nog tot 24 huur kan duren voor het geld ook daadwerkelijk op je rekening verschijnt, afhankelijk van de ontvangende bank. Echter, een uur later was ik bij de Bangkok Bank ATM en bleek het bedrag ook al op m’n rekening te staan.

 17. Ton Uni zegt op

  Geen ENKEL probleem met (Transfer)wise! Normaal staat het geld binnen minuten op de Thaise bankrekening!!!

 18. Bakero zegt op

  Ik gebruik Transferwise nu een jaar wekelijks en daarvoor Revolut en PayPal. Ik ben super enthousiast over Transferwise en verbaas me regelmatig over de snelheid waarmee het op de rekening van mijn vriendin staat. Soms gaat het sneller dan een overboeking in Nederland.(binnen een minuut). Ik gebruik mijn eigen bankrekening en de Thaise bankrekening van mijn vriendin. Dat zijn kleine (paar 100) en soms grotere bedragen (+€1000). Een enkele keer gebeurt het dat het langer duurt, soms een dag en zelfs een paar dagen. Wat de reden is weet ik niet altijd maar soms zat er een weekend of een feestdag tussen. Daarnaast zijn de tarieven en wisselkoers van Transferwise in mijn geval het gunstigst. Voor de aanschaf van ons huis in Prachuap moest ik heel veel geld overmaken maar ondanks dat ze allerlei vragen hadden over waar het geld vandaan kwam ed ging het snel. Ik heb sinds kort ook een debitcard alleen nog geen ervaring mee.

 19. Stefaan zegt op

  Zou het kunnen dat er voor grote bedragen een extra controle wordt uitgevoerd , of zelfs misschien een meldingsplicht bestaat aan het “vertrekkende” en “ontvangende” land ?
  Dit om mogelijks verdachte criminele geldstromen te traceren ?

 20. han zegt op

  kleinere bedragen heb ik meestal binnen een paar minuten binnen. maar bedragen boven de 5000 euro duren altijd langer, meestal een dag of 3/4 buiten het weekend. De laatste keer vorige maand vrijdag over gemaakt en de week er op pas donderdag binnen. Ik betaal altijd per Ideal dus het geld is direct van mijn nederlandse rekening afgeschreven. Volgens mij kom t dit omdat er bij grotere bedragen extra controles zijn.

  • nicky zegt op

   Ik heb 2 keer nu mijn pensioen overgemaakt en duurt toch echt een paar dagen. En dat is toch echt niet boven de 5000 euro

 21. Frans zegt op

  Transferwise werkt anders. Zij sturen geen euro’s naar Thailand. Met uw euro’s worden andere betalingen in Euro’s gedaan en met ontvangen bahts wordt uw bedrag in Thailand aan uw geadresseerde betaalt. Zo voorkomen ze wisselkoersen. Met andere woorden: de euro gaat de EU niet uit. Hetzelfde geldt voor de Baht. Hoe hoger het bedrag, hoe langer het kan duren. Daarnaast hebben ze natuurlijk medewerking nodig van de lokale bank in Thailand in dit geval…
  Mijn ervaring is ook om van ma-woe geld over te maken. Op vrij ben je het bijna zeker het hele weekend kwijt. Op Don kan het vriezen of dooien.

 22. Erik zegt op

  Lezen jullie de e-mails van TW wel? Zij communiceren prima.

  Ik maak naar TW over met Ideal en krijg daarna bericht wanneer TW het binnen heeft. Dat varieert van een tot enkele uren. Vanaf dat tijdstip tel ik de uren die TW nodig heeft om het op de bestemming te krijgen. En dat is meestal korter dan de tijd die TW initieel aangeeft en altijd binnen 48 uur maar vaak binnen enkele minuten.

  Ik kan me voorstellen dat tegen het einde van de maand de Thaise (en andere) rekeningen van TW moeten worden aangevuld met vers geld. Dat kost ook tijd!

 23. Ron zegt op

  Laatste keer koos ik voor “Low cost transfer” (1000 euro via ING/iDeal) en stond het geld in 2 minuten op de Thaise rekening en dat op een zondag.

 24. Geert van den Dungen zegt op

  Hallo , meestal bij mij in 4 a 5 sec en soms een 2 a 3 uur , hangt af welke periode je stort , feestdagen en weekends geven vertraging.

 25. Frank zegt op

  Houdt rekening met bank holidays, dan duurt het langer. En de laatste tijd heeft Thailand nogal wat extra holidays ingelast.

 26. Rob zegt op

  Er blijkt inderdaad dat er een groot tijdsverschil Kan zitten in het overmaken van geld.

  Maar ik beb er zelf achter gekomen dat in het weekend het lang duurt.
  De Thaise banken werken niet of heel traag.
  Maar als ik maandag overmaak is het in enkele seconden op m’n rekening in Thailand.(8 sec)
  Maandag na 10 uur lokale tijd. Dan gaat mij bank TMB pas open.

  Het geld vast houden om meer koerswinst of rente te krijgen lijkt mij van niet.
  Stel je maakt een bedrag over op zaterdag tegen een goede koers
  Dan krijg je de zelfde koers aanbieding ook al staat hij maandag een stuk lager!!
  Ik heb dit in het verleden meedere keren meegemaakt

  Ik maak me daar geen zorgen over
  En TW is een prima bedrijf daar heb ik alle vertrouwen in.
  Je krijgt ook keurig een berichtje met uitleg wat er aan de hand kan zijn!!

  Het kan per bank natuurlijk verschillen.
  Alleen deTMB is nou eenmaal gesloten in het weekend.
  Maar je geld komt altijd aan!!

  Succes met je overboeking.

  Gr rob

 27. janbeute zegt op

  Ik zou wel eens willen weten, waarom is het zo belangrijk dat geld snel overgemaakt wordt.
  Misschien bij een zeldzaam spoedgeval oid.
  Ik lees hier bij enkele reakties binnen 15 minuten zelfs binnen 2 minuten al op mijn rekening.
  Waar is de brand vraag ik mij dan weer af.
  Ik doe het al voor vele jaaaren als ouderwets misschien denkend iemand op de trage wijze en heb hier nog steeds mijn natje en droogje.
  Ook heb ik nooit geen problemen gehad gedurende mijn tijd hier met mijn bank in Holland en in Thailand bij overschrijvingen. En mocht er ooit iets misgaan dan is een telefoontje of mailtje naar de branche in Holland of Thailand voldoende om het probleem op te lossen.
  En wie is Transferwise eigenlijk zijn die te vertrouwen, mochten daar ooit eens problemen ontstaan, waar kun je dan terecht.
  Ben benieuwt op reakties.
  Dus waarom die haast dan , mischien een Thaise vriendin die op je geld gebrand is, buffel van de familie kan plotseling ziek zijn geworden of is het meer een prestige kwestie wie het snelst kan.

  Jan Beute.

  • Lung addie zegt op

   Beste Jan,
   ook ik vroeg me af wat er zo belangrijk kan zijn bij het feit of het overgemaakte geld, en dat gaat hier, zoals steeds als het om geldzaken gaat, bij opbod, van 2 seconden tot 2 dagen duurt?
   Ik maak reeds verschillende jaren gebruik van TW, zo een drie-vier maal jaarlijks. In de meeste gevallen staat het geld binnen de twee dagen op mijn Thaise rekening en ik word perfect door TW, per mail, op de hoogte gehouden van de vooruitgang. Mij er nog nooit zorgen over gemaakt indien het twee dagen duurt, er is tenslotte niets wat in brand staat en, ik heb steeds genoeg reserve staan. Ook zit er niemand te mekkeren ze dringend hun ‘sponsorgeld’ nodig hebben.

   • Han zegt op

    Jullie snappen de context niet. Het is helemaal niet belangrijk, voor de meesten, of het er in een minuut op staat of in een dag. Het gaat om de betrouwbaarheid van over maken en dat het dan ook nog eens vlot gaat is mooi meegenomen maar geen noodzaak. Is gewoon een wetenswaardigheidje. Mooi woord voor galgje trouwens

    • RonnyLatYa zegt op

     Alleen gaat de vraag niet over de betrouwbaarheid, maar net enkel over de snelheid…

  • KhunTak zegt op

   Beste Jan, ik reageer alleen op een vraag die gesteld word.
   De enige reden dat ik TW gebruik is dat ze veel goedkoper zijn dan dat ik het via mijn bank naar Thailand over maak.
   En ik maak al een aantal jaren gebruik van TW, dus volgens mij zit dat wel goed.
   Als iemand het op zijn of haar manier wil doen so be it.
   Heeft niets met elkaar de loef afsteken te maken of snel sponsorgeld over maken.
   Ik verbaas mij er over hoe snel men het geld kan verzenden.

 28. Rob zegt op

  Al jaren maak zeer regelmatig geld over naar Thailand
  Dat gaat altijd buitengewoon snel en goedkoop.
  Maar soms duurt het langer en dat ligt bijna altijd aan de Thai zijde.
  Onder andere tijdverschil en feestdagen (waarvan er veel zijn)

 29. Alwin zegt op

  Bij mij ligt er aan hoelaat en wanneer je overmaakt.
  Van maandag tot donderdag in enkele minuten.
  Doe je het in het weekend duurt het langer.
  Verwerkingstijd heeft er inderdaad wel mee te maken.
  Maar om rente op te strijken durf ik niet te zeggen.

 30. RNo zegt op

  Mijn persoonlijke ervaringen met TransferWise.

  De tijdsduur voor overmaken heeft zeer zeker ook te maken met reden van overmaking. Ik gebruik TransferWise al de nodige jaren en bedragen stonden soms binnen 1 minuut of na 1 dag op mijn Thaise rekening afhankelijk van de gekozen reden. Gebruik Ideal voor overmaken van geld naar TransferWise.

  Kies ik voor “General Monthly Living Expenses” dan wordt bedrag normaliter heel snel op mijn Thaise rekening gestort. Soms wel binnen de minuut. Op mijn Thaise rekeningoverzicht verschijnt dan “Transfer from another bank”.

  Kies ik voor “Funds for long term stay in Thailand” dan staat het meestal de volgende dag op mijn rekening Meestal rond 14.00 uur want TransferWise meldt zelf al dat bij deze reden de bank ca. 6 uur nodig heeft om overschrijving te verwerken. Op mijn Thaise rekeningoverzicht verschijnt dan “International transfer”.

  De te kiezen reden kan belangrijk zijn voor verlengen van verblijf, afhankelijk van Immigration. Tot op heden is Visumondersteuningsbrief voldoende.

 31. Kris zegt op

  Beste, gebruik deze transferwise al een paar jaar. Prima verwerking.
  Geen bedragen overmaken op vrijdag want dan komt het pas maandag op de rekening.

 32. jacob zegt op

  Hoogte van bedrag; alles boven 1,000 euro duurt iets langer/kan langer duren
  Keuze van transfer; Ideal/Creditcard/ low cost etc
  Je bank in Thailand, Kasikorn is het snelst want daar bankiert TW
  De dag van transfer, feestdagen en weekenden vertragen

 33. Erik2 zegt op

  Beste Marco, voor zover ik kan overzien rekenen de centrale banken momenteel een negatieve rente aan de banken om daar geld te stallen, lijkt me dat het vasthouden van TW voor rente doeleinden hier niet aan derde is.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website