Lezersvraag: Slechte ervaring met overmaken van AOW naar Thailand door ING

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
18 mei 2014

Beste lezers,

Heeft iemand dit ook meegemaakt? Diverse malen heb ik overschrijvingen van mijn ING bank naar mijn bank in Thailand zien mislukken. Het bedrag werd dan teruggestort op mijn rekening nadat er € 35 kosten ingehouden werden. Klachten werden afgedaan met smoezen als: Je zal wel iets verkeerd gedaan hebben, of die Thaise banken maken fouten, etc. etc.

Overleg met de Thaise bank zegt dat er nimmer iets is ontvangen. Ik wordt van het kastje naar de muur gestuurd. Dan het SVB. Al in maart jl ben ik begonnen mijn AOW naar mijn bank in Thailand te laten sturen. Diverse malen daarover gecomminiceert. Zonder resultaat, ze blijven het maar naar mijn ING account in Holland sturen.

Ik ben geëmigreerd naar Thailand, ze hebben mijn emigratie bewijs binnen, maar blijven halsstarrig mijn AOW niet naar Thailand overmaken. Als ik het geld dan van Nederland naar Thailand moet overboeken kost me dat iedere keer € 35!

Je leest steeds in Nederlandse media dat grote ICT projecten van de overheid mislukken. Of is het slechte personeel een oorzaak?

Met vriendelijke groet,

Henk

No votes yet.
Please wait...

39 reacties op “Lezersvraag: Slechte ervaring met overmaken van AOW naar Thailand door ING”

 1. Herman lobbes zegt op

  Ook ik ontvang mijn aow + pensioen op mij ing rek.Maak het zelf over via interenet en heb het met 2a3 dagen op mijn rek, in het weekend duurt het langer. Nooit problemen problemen gehad, en bij het overstorten klik ik kosten ontvanger aan. Ik woon in thailand. Wel goed kijken of je een goed adress hebt en rek.nummer, dus gewoon zelf doen. Voordeel is ook dat je kan wachten met overmaken tot de koers wat gunstiger is. Ik zorg wel dat er genoeg op mijn rekening staat hier zodat ik gewoon de tijd kan nemen en soms 2a3 maanden in 1 keer kan storten scheelt weer in de kosten.
  groetjes herman

 2. Pim zegt op

  Ik heb een half jaar narigheid gehad met de ING. over mijn PAC code waardoor ik mijn rekening niet kon zien .
  Tot een moment dat ik dreigde de Telegraaf in te schakelen kreeg ik het hoofd aan de telefoon via het hoofdkantoor .
  Binnen 1 week was alles toen opgelost .

 3. Soi zegt op

  Sinds jaar en dag maak ik zelf mijn gelden over naar Thailand. Dat hou ik zelf in de hand. Ik ontvang mijn inkomen op mijn Ing rekening in TH. Zelf kies ik dan het moment waarop ik (een deel of het geheel van) het geld overmaak naar mijn Bangkokank account. Allemaal via internetbankieren. Zelf doen is zelf de regie in handen houden, en niet afhankelijk van de grillen en grollen van een bank, in dit geval. Zie uiteraard ook reactie van @Herman Lobbes.

  Zet de optie kosten op BEN. ING rekent dan geen kosten. Jouw bank in TH wel. Mijn ervaring met BKB is dat ik ongeveer 50 baht per 1000 euro kwijt ben in TH. Uiteraard kan dit oer Thaise bank verschillen. Een eventueel koersverschil valt weg als je de koersen wat vergelijkt over verschillende dagen. Maar gezien de grootte van een mnd. AOW-bedrag, praat je dan slechts over een handvol baht.

  Verleden week ontving van @Freddie een link. Hij betichtte mij van onjuiste informatie, en dat dat ING altijd kosten berekent. Allemaal onjuist. Ik denk dat hij zelf de inhoud van de link niet heeft gelezen. Behalve BEN zijn de andere opties zijn: SHA: je verdeelt de kosten over je ING- rekening en die in TH; en OUR: je betaalt de kosten vanuit jouw ING rekening. Dus zoals vragensteller opteert. Een maandelijks dure en onnodige aangelegenheid.

  De link naar de ING buitenlandse overmakingen en de kosten: http://www.ing.nl/particulier/betalen/buitenland/buitenland-betaling/wereldbetaling/index.aspx
  De tekst luidt: “UITGAANDE via MijnING kosten van BEN 0,0 euro.” Iets anders kan ik er niet van maken.

  • RobN zegt op

   Hallo Soi,
   ik gebruik dezelfde methode als jij. Mijn AOW en pensioen worden gestort op mijn ING rekening. Via internet bankieren maak ik over wat ik nodig heb.

   Overigens rekent ING wel degelijk kosten bij gebruik van optie BEN. Je ziet die kosten niet maar ING hanteert volgende praktijk. Banken willen nl. niet voor niets werken.

   Voorbeeld:
   1.000 Euro overmaken via optie BEN.
   ING rekent nl. 0,1% met een minimum van 6 Euro. ING maakt dan geen 1.000 maar 994 Euro over. Thai bank rekent ook kosten. Bij Bangkok Bank 0,25% kosten met een minimum van 250 en maximum van Thb 500.
   1.000 Euro overmaken via optie SHARE. ING maakt dan 1.000 Euro over en vermeldt 6 Euro aan kosten separaat op je rekening. Bij Bangkok Bank 0,25% kosten met een minimum van 250 en maximum van Thb 500.

   Optie OUR 0,1% met een minimum van 6 Euro plus kosten per land, Thailand momenteel 25 Euro.

   Heb dit uitgezocht en getest. De opties SHARE en BEN maken dus niets uit, boekhoudkundige truc van ING. Optie OUR niet gebruiken, te duur.

  • Robbie zegt op

   @Soi, je schrijft dat jij een ING rekening in THAILAND hebt. Mogelijk werkt dan alles anders dan wanneer je een ING rekening in NL hebt. Dit is bij mij het geval: ongeveer 3x per jaar maak ik geld over van mijn NL ING bankrekening naar mijn Kasikorn bankrekening hier in Thailand. Ik geef altijd aan de overboeking te doen onder de optie BEN, net zoals jij. Ook bij mij haalt de ING in NL geen geld af van mijn overboeking. Het volledige bedrag komt aan in Thailand. Maar mijn Kasikornbank haalt ALTIJD 4 of 6 Euro af van het overgeboekte aantal Euro’s. Bijv. ik stuur € 2.000,- naar mijn Kasikornbank. Zij wisselen dan altijd maar € 1.994,- om in Thaise Baht. Die 6 Euro steken ze dus eerst in hun zak. Vervolgens worden er bovendien een kleine 500 Baht kosten in rekening gebracht. Ik weet dat zo zeker omdat ik altijd een bericht opvraag bij Kasikorn over mijn overboeking, met specificatie van de kosten.
   Overigens is er met mijn overboekingen vanuit NL naar Thailand nog NOOIT iets mis gegaan. Hulde aan de ING!

   • Soi zegt op

    Beste Robbie, ik woon niet in NL, maar in TH, en mijn ING rekening staat op mijn naam en adres in TH. Vlgs mij maakt dat voor wat betreft overboekingen niets uit. Als jouw Kasikornbank meent 6 euro weg te plukken van jouw overgemaakte bedrag, en ook nog eens 500 baht kosten te rekenen, zou ik omzien naar een andere bank. Bij het openen van de nieuwe bankrekening aangeven dat je wilt internetbankieren en met regelmaat euro’s wilt overmaken. Vraag expliciet naar de kosten, ook de bijkomende, zodat je kunt vergelijken. Als ik 2000 euro overmaak naar TH, doe ik dat via mijn ING rekening met als optie OUR. Resultaat: ING geen kosten, dus o,o euro. Bangkokbank, bij meermalen navraag en doorspitten van mijn bankbankje waarop de overschrijving uit NL, gemiddeld 50 baht per 1000 euro. Ik geeft toe: zo goed als niets. Het fraaie is dat als bv op maandag de euro op 44, 16 baht staat, dat ik dan de overschrijving op dinsdag binnen heb tegen een omwisseling van bv 44, 22. Maw: ook een mogelijke stijging van de koers is in mijn overgemaakte bedrag verwerkt. Ga ik dus niet over reclameren. Ik heb hulde voor ING, maar ook voor Bangkokbank.

    @RobN, klik nog eens op de link van ING in mijn vorige reactie, en je zult zien dat jouw berekening slaat op de andere 2 opties, niet over uitgaand betalingsverkeer via OUR. Zou ING anders overboeken cq mij desondanks kosten berekenen, zou ik dat op de afschrift moeten zien. Echter: sinds jaar en dag kosten 0 euro. Lijkt mij toch voor ieder een gelegenheid om het ook eens uit te proberen. Het gaat om wat in de praktijk gebeurt, niet om wat er aan regelgeving her en der wordt vermeld cq in discussies gebruikt. Behalve dat: ik weet niet naar welke Bangkokbank jij geld overboekt, maar neem eens contact op met klantenservice in Bangkok. Goed Engels sprekende medewerkers, goed te woord staan, de boel tot op de draad uitzoeken, en je vervolgens terugbellen.

    • RobN zegt op

     Beste Soi,
     ook ik woon permanent in Thailand. Mijn ING rekening staat ook op Thai’s adres.
     Probleem is dat ING een boekhoudkundige truc toepast. Dus bij kiezen voor optie SHARE worden kosten wel vermeld op je afschrift en wordt hele bedrag overgemaakt en bij optie BEN worden de bankkosten van ING in mindering gebracht op het over te maken bedrag (en zie je kosten dus NIET vermeld op je afschrift). Over optie OUR wil ik het niet eens hebben, veel te duur. Heb het getest en dit kwam er uit, mijn conclusie bij ING neergelegd maar moet nog steeds antwoord ontvangen.
     Jij verwijst naar een link maar kijk eens hier: https://www.ing.nl/particulier/betalen/buitenland/buitenland-betaling/bereken-kosten-buitenlandbetaling.aspx

     Daar staat o.m. het volgende:

     Kosten voor deze Buitenlandbetaling
     Non-EER country: all currencies

     – Shared cost (SHA)
     0,1% over het bedrag (min. € 6,00 en max. € 50,00)

     – Our cost (OUR)
     0,1% over het bedrag (min. € 6,00 en max. € 50,00) € 25,00

     – Beneficiary cost (BEN)
     De ING brengt 0,1% over het bedrag (minimaal € 6,00 en maximaal € 50,00) in mindering op het over te maken bedrag. Daarnaast brengt de bank van de begunstigde kosten bij de begunstigde in rekening.

     Bangkok Bank heb ik jaren geleden gebeld en toen werd mij dit verteld over 0,25% met minimum en maximum bedragen. Misschien inmiddels veranderd net zoals ATM fee als je direct gaat pinnen van je Nederlandse rekening.

     • Soi zegt op

      Beste RobN, Nogmaals: Het gaat er mij om wat in de praktijk gebeurt, niet om wat er aan regelgeving her en der wordt vermeld cq in discussies gebruikt. Ook niet om de verwarring die ING sticht door tegengestelde berichten. Ik geef slechts mijn ervaringen die ik heb met ING door. Als je er geen gebruik van wil maken. Ieder zijn voor- en nadeel. Maar ik zou zeggen: probeer het eens uit!

      • RobN zegt op

       Beste Soi,

       Ik heb het al uitgetest en daar werd deze boekhoudkundige truc mee bevestigd. Tik maar eens in dat je 1.000 Euro wilt overmaken en wat dan de kosten zijn. Denk je nu echt dat ING daar van af ziet?

       Maar ik weet het goed genaakt, JIJ krijgt gelijk. Praten we er verder niet meer over.

       • Soi zegt op

        Tik niet alleen in dat je 1000 euro wilt overmaken, doe het ook, zie wat gebeurt, vergelijk en trek je conclusies.

    • chris zegt op

     Ik snap hier heel weinig van omdat het niet overeenkomt met mijn ervaring. Ik maak (nu al ongeveer 6 jaar) maandelijks online 500 Euro over van mijn Bangkok Bank rekening naar mijn ING rekening in Nederland. De kosten laat ik door beide rekeningen betalen. Voor de Bangkok Bank betekent dat 300 baht, voor de ING 5 Euro (wordt apart op mijn afschrijvingsoverzicht vermeld). Toch wordt er elke maand maar 488 Euro bijgeboekt en niet 500 Euro. Ik moet – staat ook op het overzicht op mijn computerscherm – 12 Euro ‘kosten’ betalen. Heb de ING gevraagd waarvoor omdat dat bedrag niet wordt vermeld in hun betalingsvoorwaarden. Het antwoord is dat dit bedrag wordt afgetrokken voor internationaal betatlngsverkeer (en interbanmcaire instelling) en dat bedrag gaat niet naar de ING noch naar de Bangkok bank.
     Waarvan acte….

     • RobN zegt op

      Hi Chris,

      wat ik beschreef is regeling vanuit Nederland naar Thailand. Andersom heb ik geen ervaring mee. Zomaar een vraag hoor en als je die niet kunt/wilt beantwoorden snap ik dat ook maar is het niet mogelijk om vermelde bedrag gelijk al in Nederland op je ING rekening te laten storten i.p.v. overmaken vanuit Thailand?
      Heb net even met ING gebeld en die beweren bij hoog en bij laag dat ING geen kosten in rekening brengt voor ontvangen bedrag!

      • chris zegt op

       beste RobN.
       Ik werk al 8 jaar in Thailand en krijg mijn salaris hier in Bahts, maar moet elke maand alimentatie betalen in Nederland. De ING brengt mij 5 Euro in rekening omdat ik de kosten over de verstuurder en de ontvanger van het geld heb verdeeld. (in beide gevallen ben ik dat zelf). Zoals gezegd komt daar 12 Euro bij, die direct van het overgemaakte bedrag worden afgetrokken. De enige andere optie is dat ik alle kosten laat vallen op mijn Bangkok Bank rekening. Die rekent dan standaard 1050 Baht. (= plusminus 26 Euro). Dat is ongeveer hetzelfde als 12 euro + 5 Euro + 300 baht.

       • RobN zegt op

        Beste Chris,

        ok snap het. Ken het verschijnsel van verstuurder en ontvanger want dat geldt voor mij ook, van ING naar Bangkok Bank.

  • Freddie zegt op

   beste Soi,
   ik waardeer het dat je er nog even op het ING verhaal terug komt en daarbij de bal ook wel enigszins bij mij neer legt.
   Ik heb notabene zoals al eerder gemeld, nog een medewerker van de ING aangesproken over de kostenverdeling van het overboeken vanuit NL naar Thailand.
   We hebben op zijn kantoortje gezeten en hij heeft alles gechecked en kwam, met de door mij hier eerder vermelde conclusie. Namelijk: aan het versturen van geld met de optie BEN zijn ook kosten verbonden.
   Ik heb nu naar aanleiding van jouw reactie alles nog eens alles grondig bestudeerd en ik moet eerlijk bekennen dat ik fout zat,zit.
   Soi en andere bloglezers ik heb jullie fout geïnformeerd, mijn excuus.

   • Soi zegt op

    Uiteraard excuses aanvaard. Zeer sportief; zo zie je maar dat niet alle medewerkers op de hoogte zijn van alle regelgeving. Zelf regie houden over je zaakjes, is en blijft mijn devies!

 4. Jogchum zegt op

  Ik laat al zeker 3 jaar mijn AOW op mijn bank hier in Thailand storten. De SVB ( Roermond ) vroeg wel om de
  bank-code. Kosten voor het overmaken zijn zeer laag, slechts 45 euro cent. Normaal maakte de SVB mijn
  AOW altijd op de 23 van elke maand over.op een bank in Nederland.
  Heb nooit geen problemen!! Mijn prive pensioen haal ik met mijn pinpas uit de muur zo als we in Nederland
  zeggen. Heb gevraagd aan mijn bedrijfspensioen-fonds om het ook rechtstreeks te storten op mijn Thaise-bank
  maar de kosten zijn hoger dan wanneer ik pin.

 5. Erik zegt op

  ING heeft de regeltjes veranderd, bij BEN rekent ze inderdaad niets meer bij uitgaand geld. Ik lees het voor het eerst, zal heus wel kloppen. Vroeger was dat tenminste 6 euro. Wil je dat controleren vraag dan bij de Thaise bank de ‘fax’ op van hoofdkantoor en dan zie je hoeveel in euro bij haar is binnengekomen.

  Kasikorn Bank heeft de tarieven op de website staan. Kasikorn rekent een vast bedrag van 500 baht als omwisselkosten bij een bedrag uit een buitenland..

  Als ik maandagmorgen aan de PC ga zitten en een overboeking doe dan is die dinsdag voor 15 uur binnen op mijn account bij Kasikorn Nongkhai mits op gewone werkdagen, daar houd ik rekening mee.

  Kosten van 35 euro klinken me als nieuw in de oren; ik heb daar geen ervaring mee.

  Ik ontvang mijn AOW en mijn pensioen volledig op mijn ING in NL. Ik bepaal zelf wanneer ik overboek.

 6. Sudranoel zegt op

  Doe dat regelmatig via de ABN/AMRO geen probleem kosten 5,50

 7. Dirk B zegt op

  Natuurlijk rekent ING de bank kosten om geld te sturen.
  Dat doet trouwens ELKE bank.

  Waarom spaar je jou geld niet in Europa gedurende 5 of 6 maand (liefst langer).
  Dan smelten de gerekende kosten als sneeuw voor de zon, omdat je je transacties beperkt.
  Logisch toch….
  De eerste transactie doe je dan met je spaargeld, dat brengt toch geen intrest op.

  Ik ken geen enkele bank die gratis werkt.

  Groeten,
  Dirk

 8. ajmdonders@YAHOO.COM zegt op

  Voor mij is nog altijd het beste gebleken in de 10 jaar dat ik hier nu woon: Geld in Euros (laten) overmaken naar een Euro account bijn Bangkok Bank en dan zelf per internetbankieren je Thai baht account aanvullen als de Thaise Baht gunstig is. (De laatste jaren zijn de fluctuaties veel minder dan jaren geleden en levert dit laatste niet zo veel voordeel op)
  Mijn pensioenfonds maakt gratis over, Indien dit niet het geval is AOW en Pensioen naar een Nederlandse Bankrekening en dan zelf (per internet bankieren) overmaken naar de Euro rekening in Thailand.

 9. Harry zegt op

  Iedere ambtenaar moet zijn beslissing altijd motiveren, dus ook de SVB als ze na zo lange tijd nog steeds niet rechtstreeks naar je Thaise bankrekening overboeken. Anders naar de bestuursrechter.

  ING: als importeur van levensmiddelen uit Thailand moet je dat betalen, met geld. Recentelijk is een overboeking door de ING tegen gehouden ( vlg hen door de Thaise ontvangende bank) omdat in de omschrijving het woord: “CRT” stond ( van cartons = dozen ). Deed een alarm afgaan wegens dubieuze geldtransacties. Ik doe dat al sinds 1994.

  Gevolg: leverancier gaf de container in Rotterdam niet vrij, dus container kon niet naar de klant, dus speciaal actie misgelopen. Klant weigert nu de container. Schade: ca E 25.000

  Ja, er zijn vele duistere redenen, waarom er iets de frut in kan lopen. Bank aansprakelijk stellen dus.

  • Nico zegt op

   Heeft niets met de vraag te maken, maar wel voor jouw belangrijk:

   Internationale betalingen doen via LC met een betaaltijd van 90 of 120 dagen.
   Als je een relatie heb met een leverancier, zal hij die container wel vrij geven, omdat hij verzekerd is van de betaling. Een LC (letter of credit) is door een bank gegarandeerd.

   Groetjes Nico

 10. Henk b zegt op

  Maak ook al jaren mijn AOW over van de ING naar Kasikornbank, staat zoals boven vermeld met zeker twee dagen op mijn rekening, kosten samen delen, ING berekend dan 6 euro, en de Kasikornbank rekent 500 omreken kosten, maar beter dan door de ING Bahts over te laten maken, die berekenen te veel aan wisselkoers.

 11. Marcus zegt op

  Waarom zou je zo moeilijk doen?

  Er zijn een aantal problemen en verliezen die je kan voorkomen.

  ATM is natuurlijk uit den boze, 180 b, gelimiteerde opname, verkeerde exchange rate etc.
  VISA, Matercard etc. voor money, je zal wel gek wezen, 3% currency exchange rate, verkeerde wisselkoers etc.

  SVB over laten maken, wil je echt dat zoveel van je te weten komen, nog afgezien van kosten en vergissingen

  Rabo bank, af en toe een relatief groot bedrag over maken , zeg eens per half jaar, geeft interbank exchange rate en 10 euro of daaromtrent kosten.

  e kan ook “drawing rights” regelen met zeg maar channel island banks, voor degene die dit soort account hebben. Je kan dan een perssonlijk cheque schriven en incasseren tegen een heel laag koten tarief en ook wordt het bedrag nog eens weken later afgeschreven.

  Als je af en toe werk buiten Thailand doe, zoals ik, dan rechtsreeks naar Thailand bank met de bhetaleing , niet via EU laten lopen , gegeven het lekke bank systeem wat je later problemen zou kunnen geven

 12. ajmdonders@YAHOO.COM zegt op

  Met ING Bank heb ik ook nare ervaringen.

  A twee en een half jaar bezig om een oude rekening weer actief en bruikbaar via internet te maken op mijn Thaise woonadres. Belachelijke en ook soms zeer onlogische zg veiligehid clausules. OOk onlangs een overboeking gemaakt die wel op het saldo was afgeschreven maar niet in de lijst van overschrijvingen voorkwam.

  Verder wat overschrijvingkosten betreft: voor elke bank geldt dat die “stapsgewijs” veranderen met het bedrag van transfer. Dus even puzzelen welke overmaak frequentie en welk bedrag het voordeligste is.

 13. ajmdonders@YAHOO.COM zegt op

  Natuurlijk werkt de bank niet voor niets. Maar het alleronvoordeligste i wel om met een credit card of een bank kart in Thailand Thaise Baht via een ATM machime (pinautomaat) van je Nederlandse Bankrekening te halen. Je wordt drie maak je pakt” extra kosten 150 Baht, de normale kosten een de koers ligt veel ongunstiger als bij het bankverkeer. (de laatste keer dat ik een proef deed waren de kosten 16% van het opgenomen bedrag) By mijn bankverkeer gemiddeld nog minder dan een procent.
  Zelf bij die ene ATM machine, ik ben de naam vergeten (Aon??) kom j nog steeds duur uit.

 14. loe zegt op

  De pinkosten van een Nederlandse bankrekening zijn in Thailand verhoogd naar 160 baht
  Ook Aeon, die lange tijd geen kosten berekende, doet dat sinds enige tijd ook.
  In Thailand pinnen van je eigen Thaise bank is gratis (in je eigen regio).
  Het voordeligst is dus Euro’s overmaken naar je Thaise rekening en de kosten voor ontvanger (BEN),
  hoewel het delen van kosten tussen Nederland en Thailand (SHARE) niet veel of niets uitmaakt.
  Bij het overmaken van zo groot mogelijke bedragen zijn de kosten te verwaarlozen. Pinnen in Thailand,
  en zeker kleinere bedragen, van je Nederlandse rekening is zeer onvoordelig.

  • Henk zegt op

   Pinkosten zijn geen 160 maar 180 baht. Die voordeligste manier die je noemt probeer ik ook, maar dat gaat regelmatig fout, en wordt het bedrag teruggestort onder inhouding van € 35 kosten. Terwijl de gegevens in het adresboek buitenland gegarandeerd juist zijn. ING doet iets fout, en int € 35! Daarom ben ik boos!

   • rebell zegt op

    Pinkosten zijn 150 baht bij de Bangkok en SCB. En die 150 baht krijg ik van mijn bank weer terug. Dat heb ik hier vaker vermeld. Die dit nog steeds niet begrijpt is gewoon zelf schuld en kan graag verder doormodderen.

    SVB Problemen? Aan lopende band. Dit jaar bv. geen levensbewijs papieren ontvangen. Een dreigende E-Mail van mijn kant was genoeg. De dag later had ik een printbaar exemplaar in een E-Mail zitten. Je kunt beter lid worden van een pingpong club, als met de SVB te doen te hebben.

    • LOUISE zegt op

     @Rebell,

     Pinkosten terug krijgen van de Bangkokbank??
     Heb ik nog nooit van gehoord/gelezen.

     Zou je dit willen toelichten??

     Bedankt.
     LOUISE

 15. bob zegt op

  Ik stal mijn ontvangen pensioen(en) bij de Rabo op een (spaar)rekening en haal dat eens per xx maanden naar de thaise bankrekening. Doe dat via internetbankieren geen probleem kleine kosten. Wel opletten dat je de juiste BIC code gebruikt en dat de overmaking op het juiste (thaise) bankrekening terechtkomt met de juiste tenaamstelling. M.a.w. De tenaamstelling moet exact dezelfde zijn als in het THAISE boekje.
  Tip. Als het de eerste keer goed is gegaan zet dan de geadresseerde vast in het bankboek van de Nederlandse bank. Dan gebruik je altijd dezelfde gegevens.
  Tip; gebruik als omschrijving payment condo. Kan laer altijd van pas komen als je moet aantonen dat het geld inderdaad (schoon) uit Nederland komt.

 16. Henk zegt op

  Heb inmiddels ook van anderen gehoord die problemen hebben bij het overmaken van ING naar Thailand. Het steekt ING kennelijk als je kosten ontvanger opgeeft. Vervolgens gaan de overschrijvingen mis. Ik ben geen groentje op bankgebied, ik heb 22 jaar bij ING gewerkt! Ik heb het MT 103 opgevraagd van de laatste overboeking, van 10000 €. Bleek het geld o.a. naar UNICREDIT in Munchen te zijn gegaan! ING beweerde nadat ik het bedrag teruggestort kreeg minus 35 €, dat mijn Thaise bank het bedrag geweigerd had en dat zij de kosten in rekening gebracht had. Mijn Thaise bank heeft het MT 103 onderzocht, en heeft mij medegedeeld dat het vol met fouten zit! Men verzekerde mij dat ze absoluut niets gezien hebben van ING. Kortom, ING zit gewoon fout. Heb veel contact gehad met klantenservice, die komen en ook niet uit. Men onderzoekt nu de zaak opnieuw. Natuurlijk kan ik gewoon pinnen, maar vind het bedrag van 180 THB per transactie te hoog. Bovendien, terwijl de koers ruim boven 44 bath is momenteel berekent de Thaise bank hier een koers van 42.70. (twee dagen geleden gepind) Dat banken verdienen aan overboekingen vind ik normal, maar in mijn geval ruikt het naar Maffia!

  • gerrit jonker zegt op

   Ik heb ook +/- 30 jaar bij ING gewerkt !!

   Iedere 3 maanden maak een bedrag in Euro’s over naar mijn bank in Thailand. Bangkok Bank
   Al ongeveer 10 jaar .
   Nooit problemen gehad

   Als alle gegevens goed worden aangegeven dan is het geld de volgende dag op mijn bankrekening in Thailand. Trouwens als je 1 keer overmaakt dan blijven de gegevens altijd online beschikbaar.

 17. Adje zegt op

  Hoi, Ik zie dat de discussie alweer gaat over van alles en nog wat en dat er maar weinig zijn die in gaan op je vraag. De eerste keer dat ik geld overmaakte vanaf mijn ING rekening in Nederland naar de rekening van mijn vrouw in Thailand ging het ook mis. Ik kreeg mijn geld teruggestort en betaalde vervolgens ook daarvoor 35 euro verwerkingskosten. Het bleek dat ik niet alle gegevens op de juiste manier had ingevuld. Ik heb mijn vrouw toen alle gegevens laten vragen van het bankfiliaal en daarna is nooit meer misgegaan.
  Zorg dat je alle gegevens goed invult.
  A. De naam van begunstigde moet precies overeenstemmen en de rekeninghouder.
  B. Plaats begunstigde. Vul niet alleen de plaatsnaam in maar ook de provincie. Plaatsnamen komen vaak in meerdere provincies voor.
  C.Rekeningnummer ontvanger. Spreekt voor zich
  D.Bic bank begunstigde. Vraag het je bank. In mijn geval de kasikornbank is KASITHBK.
  E. Adres begunstigde. Adres zoals op de afschriften. Vraag anders het anders je bank
  F Naam bank begunstigde. Vraag dit aan je bank. Filialen hebben vaak een eigen naam.
  Bij mij heette het filiaal Kasikornbank PCL.
  G. Adres bank. Dit moet je ook aan de bank vragen want het is niet vanzelfsprekend dat dit een straatnaam is. Bijvoorbeeld mijn bank is gezeteld in een Tesco lotus in Ban Pong. Het adres wat ik moest gebruiken is Tesco lotus Ban Pong Branche.
  F Plaats bank. Ook hier weer plaats en provincie vermelden.
  Mijn advies: Vraag je bank de gegevens en het kan niet meer mis gaan.
  Succes, Adje

 18. BerH zegt op

  Hoi,
  De discussie gaat alleen maar over de ING. Hoe zit dat bij andere banken bijvoorbeeld de Rabo of ABN. Is het niet verstandig om voor je in Thailand gaat wonen hier in Nederland te vragen hoe je het beste kunt handelen?

  • Henk zegt op

   Dat heb ik gevraagd aan ING! Ze helpen me niet daarmee! Probeer het nog maar een keer, was het antwoord.

 19. Christina zegt op

  Als je nog familie in Nederland hebt laat die dan via een machtiging voor jou comminiceren.
  Onbegrijpelijk want dit soort dingen moet binnen 4 weken geregeld zijn.
  Mail nog eens naar de SVB en leg uit dat je dit niet meer pikt uiteraard anders geformuleerd. En zoek het daar hoger op. Het helpt heb Laatst zelf iets aan de hand gehad zes maanden geduurd maar nu is het opgelost kleine vergoeding hiervoor ontvangen.

 20. Pim zegt op

  Het wordt eens tijd dat wij dit van de banken niet meer pikken .
  Het is steeds erger aan het worden wat je moet doen om je eigen poen te pakken .
  De tijden zijn voorbij dat de banken smeekten met mooie rente om je geld bij hun te sparen ,nu ben je verplicht je salaris op een bank te laten zetten .
  Daarbij moet je nu betalen om het eraf te halen .
  Ze zullen wel eens kunnen schrikken als iedereen alles binnen enkele dagen eraf gaan halen .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website